Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Gear S3 - második kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Apple Watch
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave-11
tag
válasz
2544AACD
üzenetére
A Debian hivatalos oldaláról szedtem le egy netinstallos CD képfájlt, amd64-es linkre kattintottam mikor letöltöttem. Kiírtam, aztán a partíciókat úgy csináltam hogy 2GB swap és 50GB root és home partíció egyben, nem szedtem szét őket. Sőt még lehet hogy úgy csináltam, hogy rábíztam magára a telepítőre, hogy az 52GB lefoglalatlan területet szedje szét nekem olyan partíciókra amik kellenek.
És ez már nem egyszer fordult elő velem :/ -
Dave-11
tag
Próbálok higgadt maradni a témával kapcsolatban, de egyszerűen már felidegesített.
Felrakom a Debiant Windows 7 mellé, feltelepíti a végén a GRUB-ot, aztán mikor boot-olna újra a rendszer nem tud semmit sem indítani, valami Atheros PCIE Network Controller cucc jön be, utána olvastam és azért mert a netről vagy hálókártyáról boot-olna be. De miért?? -
Dave-11
tag
Sziasztok!
Szeretnék végre megismerkedni egy Linux környezettel, és kipróbálnám a Debiant, egyik ismerősöm ajánlotta. De emellett meg is szeretném tartani a már fent lévő Win7-emet. Külön partíciók létrehozásával szeretném megoldani. Egy kicsit már utána olvasgattam, és eddig úgy értettem hogy ezt kell tennem:
- csinálok egy partíciót, ami a root ( / ) partíció lesz, ide fog feltelepülni maga a rendszer
- és ajánlott még egy olyan 2GB körüli swap-ot is csinálni
Na volt már hogy próbáltam telepíteni (akkor swap nélkül), de valami nem stimmelt, mert miután felraktam és újraindult a gép nem történt semmi, konkrétan semmi bootoló nem jött be, még a Win7 se indult újra. Ezt párszor eljátszottam egymás után, aztán meguntam, de gondoltam ti talán tudnátok segíteni.
Tehát röviden: Debiant szeretnék felrakni egy külön partícióra, hogy ki tudjam választani az induláskor hogy melyik oprendszer induljon el.
Ha esetleg valaki tud valami dokumentációt is küldeni, vagy megosztani velem a tapasztalatait azt nagyon megköszönném
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- PS5 PlayStation 5 Slim (lemezes, 1TB) kiváló állapotban! 6 Hónap Jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest