Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Weareus

addikt

Végigjátszottam az első részt a legnehezebb fokozaton. Véleményem: első nekifutásra problémás volt, de újra kezdve és átértékelve, továbbfejlesztve a játékstratégiát, azt kell mondjam: sima ügy.
    Életcsomagot nem használtam soha, erre nagyon vigyáztam. Sztázist folyamatosan alkalmaztam, de keveset vettem, mert visszamentem a fali töltőkhöz, ahol csak lehetett. Csak a plazmát használtam, bár megvettem az energianyalábot és feltoltam maxra, de semmi hasznát nem láttam, így eladtam. megvettem a hullámfegyvert is, felmaxoltam, és bár ez ért is valamit, eladtam végül. Így vettem egy 5-ös szintű ruhát, bár kb. ez is felesleges volt.

Lényegében kimaxoltam először a sztázist, a plazmán a sebzést, majd a kinézist és a ruhát. (Kb. 6 chapterig).
    De ez után is annyi pénzem és gócom volt, hogy futotta még a fent említett két fegyverre, a kimaxolásukra, meg a sok-sok plazma lőszerre. (A végén a játék adta gócokat kínomban már az üres áramköri helyekre toltam rá, lévén, hogy nem lehet őket eladni...).

Életeket viszont mindig eladtam, ezen nagyon sok kredit jött be. Soha nem hagytam, hogy akár egyszer megsebezzenek v. hozzám érjenek. Ilyenkor inkább újra töltöttem az előző állást. Nem titkolom: volt olyan rész, amit tizedik próbálkozásra csináltam meg úgy, hogy elégedett voltam vele....

Gyakorlatilag a kreditjeimet 50-60 000 között tartottam folyamatosan, a plazmalőszert pedig ált. száz felett, a 6-7 chapter után inkább 200 körül. Sztázisból min. 4 db volt nálam, de volt, hogy sokkal több.
    Minden robbanó palackot és egyéb lőszerspóroló lehetőséget is kihasználtam.

Sztázissal amúgy is sokat lehet spórolni: használni ugyan mindig használtam, de csak ott töltöttem saját készletből, ahol nem volt lehetőség visszamenni az előző folyosók fali töltőihez.
    A robbanó plazmazsákos csontikat ált. sztázisba raktam, közel mentem hozzájuk, ezzel egyrészt elértem, hogy a többi nekromorf is arrafelé közeledjen, másrészt a csonti lassan elindította az ütést, de közben én elszeleltem. Mire sztázisban lecsapott, a többi nekromorf a közelébe került, és puff: több legyet egy csapásra, lőszer nélkül. Néhányszor ellőttem a csápjukat, és kinézissel megfogtam a plazmazsákot, de ez így kevésbé jó: egyrészt lőszerbe kerül, másrészt a plazmazsákot nem mindig sikerült időben eldobni, ilyenkor problémás a helyzet...

A 3. rész sz.tem nehezebb, hosszabb és szebb, hangulatosabb. Bár az biztos, hogy nem ennyire baljós és horroros, mint az első, de jóval összetettebb, és végül is: valahová fejlődni kell.
    Nálam a dobogó 1 helyén most a 3. rész áll, ezüstös a 2. rész és az 1. rész a harmadik, de ez részben az irányításnak is köszönhető.

Egy problémám volt az első résszel: a végén a főszörnynél a fagyások...
    Tapasztalt valaki ilyet?
    Amikor 2 db sárgán világító csomója marad, felkap, azokat kilövöm és utána ahogy ledob a földre, elkezdem irtani a hasán lévő sárga kis tojásokat. Na, mindig pont itt és csak itt fagy le nálam és kilép. Próbáltam Vsync-et, órajel-visszavételt, kikapcsoltam a cf-et, stb. de semmi.
    Hogy ez miért lehet?

Egyébként újfent: rulez!

Új hozzászólás Aktív témák