- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. A vásárlás összegét először csak zárolja a bankod, de néha zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cofidis) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Általában minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik nap környékén automatikusan visszatérít a Curve rendszere (ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi), de szórványos esetekben előfordulhat, hogy ez a 15. napig (vagy még tovább) csúszik. Ilyenkor érdemes panaszt tenned. Ha írsz a supportnak, a visszatérítési folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines), de kérni fognak valamilyen igazolást/bizonylatot az elutasításról. Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette a levont összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Jól vettem le az összefoglalóban linkelt [link] 11.15-től érvényes feltételekből, hogy az ingyenes csomagban nincs hétvégi költség már egy forintos kártya nem forintban történő terhelésének, ha a 30 napos 250 eurós limiten belül marad a tranzakció?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
pictigjis #14757 üzenetére
Ok, a linken írt összegek már teljesen mások, ha egyáltalán él az SCA.
De azért jó volt olvasni erről a ″biztonságról″, mert épp elutazom gyógyfürdőzni egy hétre és a Curve kártyát nem volt szándékomban magammal vinni (Garmin órás fizetés miatt), de ha épp ott érném el a kitudjamilyeösszegűérintésesfizetésihatárt, akkor pont azt nem tudnám használni, amiért regisztráltam a szolgálltatásukra.Mondjuk így is belefuthatok kellemetlen helyzetbe, mivel nincs rálátás az esetleges költési határra.
(79...80e HUF magasságában fizettem eddig összesen az órával, napon belül ~45800 HUF és 30,6k volt a legnagyobb összegű)
-
AtHoS
nagyúr
Előbb fizettem Curve kártyával német webshopban, semmi jóváhagyást nem kért, csak a kifizetés tényéről kaptam értesítés, amit a Curve APPba belépve tudtam megnézni.
Kicsit meglepődtem, hogy nem jóváhagyást kért belépés után
Euróban fizettem, amit auto átváltott a Curve forintra, így a kapcsolt bankkártyám forinttal lett terhelve. Ahogy nézem pár forinttal jobb árfolyamon, mint amit a bankom kínál legutolsó árfolyam alapján -
AtHoS
nagyúr
Curve dobott be ma olyan értesítést, hogy BST aug 23 1:00-5:00 nem fognak működni a Curve kártyák, gondoskodjak "backup card"-ról
-
AtHoS
nagyúr
válasz
vnorbi #14654 üzenetére
Mondjuk ebben lehet valami amit írtál, mert nálam szinte állandó kapcsolatban van a telefonnal. pl. mikor strandon flangálok akkor éppen nem, de 3-4 óránál nagyobb időszakot még nem volt távol a telefontól, mielőtt fizettem is az órával
Igen ez így van, 24 óránként egyszer kell aktiválni, ha nem vette le az ember az órát
-
AtHoS
nagyúr
Mármint mit kell érintés után feloldani?
Garmin-ok "lemásolják" a digitalizált kátya minden adatát és azt tárolják NFC-vel, emiatt sosem kell fizetéskor online avagy telefonnal kapcsolatban lenniük és ugye érthető, hogy korlátlan számban lehet velük emiatt fizetni.
Belépsz az órán a Pénztárca menübe, megadod a biztonsági kódot és érinted az órát, majd kilépsz a menüpontból.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
pictigjis #14574 üzenetére
Na, csak kérdeznem kellett. Tegnap hazaértem éjszakásból és ott figyelt egy koromfekete Deutsche Post boríték mindenféle nevesített küldő nélkül. De már fogásra lejött, hogy megjött a Curve kártya
szerk.
A fizikai aktiválásával ha jól vettem ki a Virtuális kártya meg is szűnt létezni. Legalábbis a kártya szám ugyanaz a fizikainál, mint a virtuálisnál volt, csak a lejárati dátum és a CVC kód volt más
-
AtHoS
nagyúr
Ha már új kártyáról van szó: mennyi idő, míg megküldik az első fizikai kártyát?
Másodikán regiztem, még nem ért ide és infó sincs mikorra várható -
AtHoS
nagyúr
válasz
pictigjis #14507 üzenetére
Még jó, hogy szóba került itt ez a Cash akármi, ami nekem Curve újoncnak újdonság volt
mivel engem az 1% jóváírás "ingyenes" csomag miatt nem érint szkippeltem is ezt a részt az összefoglalóban, ahol - most azért csak elolvastam
- az vagyon írva, hogy az Automatikus használat az beállítható, tehát a jelenleg érvényben lévő értő olvasás szerint alapból az nincs bekapcsolva.
Nos, mivel ennek ellenére ez a beállítás a fiók létrehozásakor a szolgáltató részéről automatikusan bekapcsolásra került, most ki is kapcsoltam, bár engem jelenleg ez nem érint. Vagyis, mégis érint, mert....
...ha már itt tartunk ennél a Cash akárminél: referal linkkel regisztráltam másodikán (vasárnap), harmadikán (hétfőn) Garmin órámmal fizettem 50k HUF magasságában (ez 4 vásárlás összege, mutatja is az APP a Curve-hoz rendelt bankkártyánál ezeket a kifizetéseket) Tehát elvileg ezen a Cash kártyán kellene figyelnie az 5 font bónusznak - ha jól értem -, de most nincs rajta semmi. Megvárják, hogy leteljen a maximális 10 nap?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
zsola400 #14485 üzenetére
No, akkor teszek vele egy próbát, de mielőtt regisztrálnék kérnék egy kis ″segítséget″.
Topikösszefoglaló elején kiemelve olvasható: ″A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!″Nos, ha ez így oda le lett írva, akkor valamiféle bónusz rendszer működik és mivel kéregetést nem olvastam tiltottnak így kérnék privátban ehhez ″segítséget″, amit előre is köszönök, ha valaki veszi a fáradtságot
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Eddig nem igazán foglalkoztatott a ″nincs nálam a bankkártya″ típusú NFC fizetés, de jövő héten strandolási időszak lesz megvalósítva, így felmerült a kényelem előtérbe kerülése. Ha már van egy NFC képes Garmin órám, akkor jó lenne a strandon ezzel fizetni - megúszva a bankkártya után szaladgálást vagy nyakba akasztós vízálló pénztárca hordozását.
CIB VISA -> Curve FREE -> Garmin Pay -> Garmin óra lenne alkalmazva
Ahogy célirányos kereséssel a topikban olvastam ez elvileg kivitelezhető. Arról viszont nem találtam infót, hogy a fizikai kártya megérkezéséig, tehát regisztrációt követően egyből tudnám-e a fenti módon használni?
1-2 említés volt virtuális kártyával kapcsolatban (mondjuk jelenleg fizikai Curve kártyára nem is lenne szükségem, bár szekrényben elfér majd), tehát akkor elvileg míg a fizikai meg nem érkezik is tudnám már akár mai Curve regisztrációt követően hétfőn használni? Már persze a virtuális kártya GarminPay-hez rendelését követően...
Szóval ez így működőképes vagy valamit benéztem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Star Trek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Futás, futópályák
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook 830 G11 Üzleti erő kompromisszumok nélkül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest