- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dreamweaver7
csendes tag
Igen, a HTML-ben lévőre, ott is az inline CSS-re, ez a sorközi, bár inline-nak nevezni jobb. A W3Schools stíluslapokkal foglalkozó oldalán sok információt megtalálsz a CSS kiértékelési sorrendjével kapcsolatban is, ajánlom elolvasni.
Egyébként lehet a HTML-ben CSS nyugodtan, csak vigyázni kell vele. Kis weblapoknál nem probléma, mert fejben tartható, mit hova tett az ember, de már egy pár oldalból álló lap esetén is érdemes inkább külső fájlba tenni. Sokkal átláthatóbb lesz és sokkal könnyebben megtalálja az ember az esetleges hibákat.
Én is jártam már úgy, hogy lusta voltam a külső CSS-be új osztályt, azonosítót adni egy-egy elemnek, hanem csak beírtam a HTML elemebe a style="" meghatározást, azután később sokáig keresgéltem, hogy ez miért is így néz ki vajon, ahogy nem kellene.
Szóval a lényeg az, hogy a programkód legyen átlátható és követhető, az elnevezések pedig kifejezőek, ezzel a későbbiekben sok munkát megspórol az ember. A W3Schools oldalt mindenképp ajánlom HTML információforrásként. Ha esetleg hozzájutsz, olvasd el a Virginia DeBolt - HTML és CSS - Webszerkesztés stílusosan című könyvet, én se vagyok még nagyon profi web fejlesztésben, de számomra is érthető volt.
Sok sikert!
Ja és Boldog Karácsonyt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- MIUI / HyperOS topik
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Viccrovat
- BMW topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 64GB 2TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3194, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest