Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz
üzenetére
Gondolom már olvastál róla.
A colitis ulcerosa - hasonlóan a Crohn-betegséghez - a belek gyulladását és kifekélyesedését okozza. Ellentétben azonban a Crohn-betegséggel - amely a vastagbél különböző részeit érintheti - a colitis ulcerosa általában egy összefüggő területen érinti a vastagbél nyálkahártya felületes rétegeit, a végbéltől kezdődően. -
törölt tag
Én olyat tapasztalok egy ideje, hogy ha teljesen konyomom a hasam, akkor az alsó bordák alatti részén ilyen kuttyogást vagy mit hallok. Olyasmi mint mikor víz alatt kiengedek levegőt a számon vagy nem is tudom. Ez vajon normális?
-
darvinya
titán
Jöttem panaszkodni, mert a mai időjárás totál kikészített.
Sikerül kb. tegnap óta 6.5 órát aludni összesen.
Görcsölök mint az állat, hozzá egy jó pár adag hasmenéssel.
Ha ez nem elég nappal még migrén jött hozzá.
Ráz a hideg, ez lehet gyerek Covid -ja miatt, de nem hiszem, mert akkor kezdődőtt, mikor megérkezett ez a viharos szél. -
syberia
veterán
válasz
üzenetére
Pont ezt akartam írni neked, szuper cink ionofór a zöld tea.

Feketeköménnyel nem próbálkoztál még? Szerintem az egyik legjobb természetes gyulladáscsökkentő és immunrendszer modulátor. 1 éve rendszeresen szedem, előtte az emésztésem sokkal érzékenyebb volt bizonyos ételekre (főleg glutén, hisztamin).
-
törölt tag
Hajnalban megint ment a hasam
Napi egy ilyen, komolyabb görcs vagy fájdalom vagy vér nélkül. Ezek nyugtatnak valamennyire. -
törölt tag
Hm az enyém nem írja hogy gyógyászati célra szánt tápszer lenne, csak hogy étrendkiegészítő.

Nincs is már csak a Natural ha jól látom az oldalukon. Ez van benne: frukto-oligoszacharid, zselatin, csomósodást gátló (magnézium sztearát), 7-féle baktérium törzs: Lactobacillus paracasei PXN 37, Lactobacillus rhamnosus PXN 54, Streptococcus thermophilus PXN 66, Bifidobacterium breve PXN 25, Lactobacillus acidophilus PXN 35m Bifidobacterium longum PXN 30, Lactobacillus bulgaricus PXN 39.
-
törölt tag
Mondta hogy szedjem még Budenofalkot de lebeszéltem róla, hát meglátjuk hogy leszek nélküle. Hátha lehet Cortimentet rendelni majd ha romlok és megint kortizol szteroiddal akar etetni.
-
törölt tag
Hát a Pentasát elvileg soha nem hagyhatom el. Ezt a szteroidos cuccot jó lenne ha nem kéne szednem. Írjon szuszpenziót, inkább azzal lövöm magam. Várom a nyarat hátha jobban leszek tartósan.
Nekem is Natura (bár nincs rajta, hogy care, az ugyanaz vajon?) van. Veszek akkor még este egy nagyobb adagot, már csak alig néhány van benne.
-
Findzs
addikt
-
törölt tag
Protexin? Annak a doboza is 2x1-et ír. Nem akartam túlzásba esni vele. De sokra nem mentem vele, tegnap este hasmenés volt meg ma reggel is... Lehet ettem valamit ami kihozta?
Ma megyek dokihoz, remélem nem ír fel semmi komolyat. Fogyjon már el a Budenofalk aztán lássam az nélkül hogy vagyok.
-
törölt tag
Létezik hogy probiotikum javít valamit a helyzeten?
Elkezdtem szedni, azóta jól vagyok. Vagy akkor nem is a Colitis miatt ment a hasam? Vagy csak véletlen egybeesés?
-
-
darvinya
titán
válasz
eddie17
üzenetére
Aki ilyet átél, akkor ez a vers, amit Csillagok között hallottam először, mellbe vágó.
Ne várd szelíden azt a végső éjt,
Tombolj, dühöngj, az alkony hogyha jő,
Védd, védd, amíg csak védheted, a fényt.
Ha minden büszke harc már véget ért,
És karjaidban nincs is már erő,
Ne várd szelíden azt a végső éjt.
Védd, védd, amíg csak védheted, a fényt. -
darvinya
titán
válasz
eddie17
üzenetére
Az a gond, hogy inger egy idő után átfordul görcsölésre.
Ha nagyon erős lesz a görcs, akkor ott belet pusztít.
2015. nyarán volt ilyen nekem, hozzá egy gyomor-bél tályoggal.
Görcs szét tépte tályogot, s utána már bélet tépte szét.
1 órán belül már műtő asztalon vágtak.
SBO-n csak ülni tud akkora fájdalommal, hogy még morfiumos csillapító sem segítet.
Közben víz vert, de úgy, hogy mintha dupla szaumáznék.
A bőröm már szürke árnyalatot vette fel.
Utólag vallották be, hogy 5 percel lakok távolabb a kórháztól, már nem tudtak volna segíteni. -
válasz
eddie17
üzenetére
Még a múlt évszázadban
nekem is voltak ilyen időszakok, de hivatalosan tök egészséges voltam.
Csak oda ne juss ell, hogy nyüszítesz a wc-n ömlik rólad a víz és szinte csak vér jön belőled.
Sokakban megvan a hajlam erre a betegségre, de a franc tudja kinél mi kapcsolja át az imunrendszert önpusztításra.
Próbáld meg egy ideig elhagyni mondjuk a lisztes dolgokat, majd később a tejtermékeket vagy mondjuk a feldolgozott kajákat stb... -
eddie17
addikt
Sziasztok,
Írtam korábban, hogy a kolonoszkópia nem hozott eredményt mert kvázi tünetmentes lettem mire megvizsgáltak.
3 hónap türelmet adtunk neki és hogy ehetek bármit. Na most napok óta nagyon sokszor fáj a belem és váltogatja magát a darabos és a laza széklet, napjában többször is akár. De ez a szúrós bélfájdalom ez rossz. Vécézés közben és csak úgy magától is jön a fájdalom.
Lehet mégsem úsztam meg?
A kontroll elvileg március elején lesz. Más tünet nincs. -
törölt tag
Megint mennem kellett hajnalban nem értem mi van velem
-
Findzs
addikt
Mi történt itt, hogy törölni kellett 7 hsz -t?
-
törölt tag
Titeket nem ütött meg ez az újévi hirtelen 15 fok aztán visszahűlés?
-
Findzs
addikt
Nem tudjátok miért vonták be a ventert?
1992 óta kapható volt és idén szeptemberben kivonták a forgalomból.
Még helyetesítője sincs.
A gyomorfekélyemre ez volt a legjobb. Pár hét alatt rendbe rakta.
-
Findzs
addikt
Boldog Karácsonyt!
És mindenkinek jobbulást!
-
darvinya
titán
válasz
zsolti75
üzenetére
Kizárt, hogy 1 hónap alatt nem tud magához térni.
Nekem most muszáj volt, nem szeretnék ismét kerekeszékbe kerülni.
Pláne, ebből már nincs visszaút, mert nem lenne több vezető a gerinc velőben.
Műtétről februári záráskor lemaradtam, s május végén már nem volt értelme, mert már más vezetőn ment a irányítás.
A ciszta, azaz gerinc bolygatással meg kockáztatnám a bénulást.Én imádom hagymát, csak trágyást nem bírom.
Fehér, vörös, lila, mindegy csak jó legyen. -
válasz
darvinya
üzenetére
Lehet hogy még nem talált magára az imunrendszered szeptember óta.
Én nem nagyon nem szeretnék többet szteroidot, csak ha nagyon muszáj. Jópár kúrán túl vagyok már, tönkretette mindenem.
Volt hogy a kúra közben kaptam be influenzát, na akkor mondta a doki, hogy gyorsan leépítjük, minden másnap -4mg.
Én a hagymát eszem mint a ropit
-
darvinya
titán
válasz
zsolti75
üzenetére
Már rég nem szedek szteroid-ot, azaz első 15°C-ot elérve egyből abbahagytam.
Ez szeptember elején megtörtént.
Viszont ma már be kellett vegyek 8mg-ot, mert egyre jobban merevedett a lábam.
22-es csapdába estem.
Mert szteroid zsugorítja a cisztát, ami bénulást okozza.
Viszont, ha szedem, akkor még.jobban súlyosbítja megfázás vírust.
Pláne a féloldalú tüdő gyulladást erősíti.Hagymát csak valódi földben termesztet makói húsost bírom.
Na, ezt nehéz már beszerezni.
Ami van, abból alig bírom még egy kicsit is.
Pedig gyerek fejjel a földből kihúzva ettem, mint az almát.
9 -
darvinya
titán
Most már el vagyok keseredve, de nagyon.
Annyit javultam, hogy nem folyik az orrom, s nem köhögök.
De maradt a hidegrázás, gyengeség.
Ráadásul kedd óta jobb tüdőm fáj, s hurut letapadás is van.
Mert, ha lefekszem próbál felszakadni valami, de annyira fáj, hogy inkább fel ülök.
K… jó lesz az év vége.
-
vans?
őstag
Koszi mindkettotoknek, neked is kitartas darvinya. Lassan mar orulok, ha "csak" a Crohn van porondon.

-
darvinya
titán
válasz
zsolti75
üzenetére
Semmi javulás.
Antibiotikumot abba kellett hagynom, mert már Zinnat -tól is hasmenés kaptam.
Köszönöm a kérdésed.vans?
Vírus lesz neked is, valószínű influenza szerű, mert nálam is ez derült ki, a 4 nap utáni antibiotikum szedése miatt.
Pihi, sok tea, s valamikor helyre rázódsz.
Valószínű karácsony után leszek jól, de csak jóslás. -
Ugyan ez volt nekem is. Most egy ismerős házaspárért izgultam, mer ők is szintén, a csajnak ráment a tüdejére is sajnos. Nem covid.
Én egy hétig bírtam gyógyszer nélkül, de nem akart javulni, muszáj volt, de nem bántam meg. Már túl vagyok rajta, újra kezdtem a sportot is.
Jobbulást kívánok!
A kamillás inhalálás is segített valamennyit. -
darvinya
titán
AziSandoz 500mg vége, ma hajnalra kihajtott belőlem.szinte mindent.
Doki Zinnat 500mg-mal folytassam.Szuper, még végén kórházba kerülök.
-
darvinya
titán
Nem vagyok Covid -os, csak megfáztam rendesen.
AziSandoz 500mg-ot kaptam. -
darvinya
titán
Köszönöm mindenkinek, holnap kiderül.
-
válasz
üzenetére
Nem tudom, nincs igazából semmi recept. Nyugodt életmód, mozgás, de lehet hogy a korral járó hormonális változások, passz.
Több mint 10évig kisebb megszakításokkal be voltam gyulladva, hol nagyon, hol csak kissé, és egyszer csak abbamaradt. Évekig tápszeren éltem, most meg 10kiló plusztól próbálok megszabadulni
. Néha még érzem, ha túlhajtom magam, ide oda belenyilal, kisebb görcsök, olyankor pihenek 1-2napot. Nagyjából ennyi. -
válasz
darvinya
üzenetére
Ugyan ilyen tüneteim voltak nekem is, és a családban ismerős körben többeknek is.
2hete durva orfolyás gyengeség, hidegrázás, enyhe hőemelkedés, első két nap még tartottam magam, majd 3nap fekvés egy hét után felirattam antibigyót, az pár nap alatt rendberakott. Ja volt 2 napig hasmenés is, már izgultam hogy megint a crohn, de aztán lenyugodott, hál istennek már 7éve nyugiban van.
Kívánom, neked is csak ennyi legyen! -
darvinya
titán
válasz
üzenetére
Láz, hát 37.9°C annak lehet nevezni.
Vízes orrfolyás, elfekve hurutos köhögés.
Hasmenés nincs, mert étvágyam alig van, viszont lágy a széklet.
Csak, ha ez megfázás, akkor 6 nap után javulnia kellene, de csak rosszabb.
Ma estére már annyira erőtlen lettem, hogy minden mozgás, stb. kínszenvedés.
Főleg, mikor elkap a hidegrázás remegés, akkor, hamar le kell üljek, különben minden kiesik a kezemből, mellé magamat is alig tudom megtartani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xbox Series X|S
- Május 4-én érkezik a Steam Controller
- TCL LCD és LED TV-k
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4389, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Azt reméltem IBD-re. Nyáron lehet kipróbálom azért, akkor jobban szoktam lenni.