Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rumos14

nagyúr

válasz neilszab #403 üzenetére

Raymondnak igaza van, ha nincs e betű akkor sehogy.
    ha van, akkor be kell memnni a recovery mode-ba (n200-nál nemtom hogy, biztos itt is esett már szó róla) ott reload firmware opció, és utána pc-ről rátölteni a nem európai firmware-t. ha nem cseszed el a frissítést akkor nem megy semmi rovására, még 1000 év múlva sem :)

• Raymond

titán

válasz neilszab #403 üzenetére

Ha nincs `e` betu a firmware verzio vegen (Nezd meg a Settings - Information menupont alatt) akkor azt mar nem hangositod sehova semmilyen trukkel...

• Tul

aktív tag

válasz neilszab #385 üzenetére

Szerintem nehéz véleményt mondani egy lejátszóról hangzás tekintetében. Ebben úgysem fog soha senki teljesen egyetérteni. Vannak trágyák, amik szarul szólnak, meg vannak jobbak, de egyik sem szól ugyanúgy. Ez szvsz a jobbak közé tartozik, csak nagyon halk, emiatt érzek benne valamit, amiért már nem is tűnik olyan minőséginek.. Arról, hogy melyik füles a jobb, még nehezebb nyilatkozni. Szerintem fülbedugós fülessel tesztelni nem szabad!!!! Ez alapján senki ne foglaljon állást, vegyük inkább két részre: hogy szól egy igazi fejhallgatóval és kinek melyik fülbedugós kis bigyó jött be a legjobban. Ezek e kis xarok különböző méretűek, kialakításúak, akárcsak az emberek fülkagylója, így más-más pozícióban ül benne a hangszóró, ezáltal egész eltérő hangzásokat produkálnak. Nekem egyik ilyennel sem volt élvezet zenét hallgatni:( A gyári creative nem olyan rossz, sőt, nekem eddig ez jött be a legjobban. Hogy miért? Mint mondtam, nem szól jól egyik sem, tehát ez is csak viszonylagos megállapítás. De! Ez nem esik ki a fülemből:) A hangja valahogy kiegyensúlyozottabb, mint a többieknek (nem írok márkát, alig 4-5 volt a fülemben az utóbbi időben, nem ítélkezem): a többi éles, visít, túl kristályos. Ha amellé a hangzás mellé produkálnának elegendő mélyet és dinamikát, megfelelők lennének, de sajnos a fizika az fizika.. Így a gyári nekem szimpatikusabb, nem visz túlzásba semmit. Tényleg semmit:D De nem bántó a hangja, ami véleményem szerint a legtöbb, amit egy ilyen kis idétlenségtől elvárhat az ember. És itt kell megjegyeznem, nem tudom, velem van-e a baj. Természetesen óriásit dobbant az összes ilyen pici izé, ha jobban beletuszmákolod a füledbe, ha közelebb van a dobhártyádhoz és nem ferdén áll. Úgy már tényleg egészen jók, de nekem ehhez mindig tartani kell. Hogy most ezzel csak én vagyok-e így, azt nem tudom, aki annyira dícséri az mx400-at, azoknak lehet teljesen beül a fülükbe. Ha mindenki ennyire kukacoskodva áll a muvohoz, tegye azt úgy, hogy rendes fejhallgatóval teszteli. Mert én akkor is azt mondom, hogy mindenki aki ért a zenéhez, nem vesz pici fülbedughatós valamit azért, hogy élvezze is azt. Sok ember hajlamos ''hifis'' kritériumokkal értékelni, pedig néhányan azt sem tudják, mi az a hifi valójában. Ez egy kis ketyere, méretéhez, árához mérten kiváló, vannak jobbak tőle, de sokkal több a rosszabb;) A k700-zal való összehasonlításban továbbra sem osztom a véleményt, ez már ízlés kérdése. Szerintem nem lehet egy lapon említeni őket. A teltebb hangzás nem tudom miből fakad:U Őőőő, azért nem szeretem pl a minihifiket, meg a sok kis 60-70k-s cuccot, házimozit, bármit, mert tele vannal tömködve mindenféle eq-val, hangchipekkel, amik nem a legvalósághűbb produkciót nyújtják. Sok embernek viszont jobban tetszik, mert mélyebb, mesterségesen generált, mellétett hanghatások vannak a zenében, na igen. Ezt el kell dönteni, kinek mi az élvezhetőbb. Aki hordozható lejátszót vesz, az nem fog lehunyt szemmel a zene levegősségére, a színpad terére, a hangszerek elhelyezésének pontosságára figyelni. Ez a kis muvo nagyon jó (amiben szerintem sokan egyetértenek), DE AKKOR IS LEHETNE HANGOSABB:O

Ja, ez nem személyesen neked szólt neilszab, csak egyben jött ki:), de gondolom ez érezhető:D

• kapcs-ford

őstag

válasz neilszab #385 üzenetére

Ez egy mezei Sony fülbedugós .. sajnos nem tudom hogy mi a típusa mert a doboza nincs meg és rá pedig nincs írva. Kb. 4éves lehet és 2hét után már röcsögött is az egyik oldal a basszus miatt. A creative Nano plus-al basszus ügyileg csak néha recseg be. :(
    A k700i témában pedig megint leteszteltem 3 zeneszámmal és klasszisokkal jobban szól a k700i (sokkal teltebb hangzás) még a közelben lakó botfülü haverom is észrevette a különbséget!

A linein kódolásról nem vitatkozom, döntsétek el magatok:

Bővebben: link

• Raymond

titán

válasz neilszab #365 üzenetére

A ''Do not connect...''-ot biztos nem vagjak a fejedhez :)

Ok lehet tobb (es nem a fent emlitett). Ilyenkor altalaban a filerendszer szokott lehalni, de Recovery Mode meg mukodik. Lehet kicsit trukkos belejutni. Probald meg ugy, hogy nincs benne elem. Inditsd el az Eszkozkezelot hogy lasd amikor az uj hardver detekalva van (igy nem kell a buborekokat lesned jobbra lent). Dugd be a kabelt a lejatszoba, tartsd lenyomva a Play gombot es dugd be a PC-be a kabel masik veget. Ha elojott a Player Recovery Device (eltarthat 10-20 masodpercig is), akkor futtasd a firmware update-et az aktivalt Format-al. Ha nem reagal abszolute semmire akkor sajna gariztatnod kell.

• Raymond

titán

válasz neilszab #363 üzenetére

Rakd fel ujra a firmware-t (Recovery Mode-ban kell ahogy mar levolt irva itt parszor). Az updater-ben aktivald majd a ''Format Data Area'' opciot is. Ez rendberakja.

• Raymond

titán

válasz neilszab #332 üzenetére

'' Elbírnik viselni még pár kis rublikát a hangerőnél...''l

Az 1.15-os firmware-el a Nomadworld-rol ? :Y Ezt nem mondod komolyan...

''... furcsa mód, ha felteszek vmit az EQ-ban maxközeli állásra, akkor mintha visszaszabályozná a hangerőt?! Ilyet!? Vagy csak hülye vagyok''

Nem, ez normalis - a maximalis elert hangero nem sokat valtozik, csak a hangszin (EQ).

''Viszont úgy néz ki megszívtam és vissza kell vinnem, ugyanis amint belépek a rádió módba, lefagy és nem reagál az ég világon semmire!''

Probald meg ujra felrakni a firmware-t. Valaszd a ''Format Data Area'' opciot is az updater-ben. Ez enyemnek kutya baja az FM reszben. Megtalaja a csatornakat es vissza is megy a Music modba - most probaltam meg egyszer.

[Szerkesztve]

• levidos

csendes tag

válasz neilszab #293 üzenetére

szia! nekem is n200-asom van (az 1gb-osbol), mar lassan 3-4 honapja... nem tudom, de nekem meg nem kattogott - legalabb is meg sosem vettem eszre ilyesmit nala. egyszer kellett adjak neki egy formatot azert mert lemerult az elem es visszakapcsolgattam tobbszor es elromlott a filesystem, de ennyi mas gondom meg sosem volt vele. Meg egy minusz neki: eleg gyenge radioja van, legalabbis itt nallunk, Szatmaron, ha mozgas kozben hallgatom a radiot, nem igazan megy tisztan, de ez lehet hogy csak a helyi radioado(k) hibaja, nem tudom. Ja, es en meg nem lattam kabelt hozza kulon, kabel nelkul meg nem tudod racsatlakoztatni a gepre.
    PS: szerintem oltari egy cucc es nem bantam meg hogy megvettem.

Új hozzászólás Aktív témák