Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TazLeacher

nagyúr

válasz old gray #8532 üzenetére

Még az sem probléma. Nem tudom pontosan a hiba okát. Ez volt a szitu:

Proci teszt 3,6-on (7,5x480), 24 óra Small test, proci hiba nélkül lefutott, memók alapon 1333-on. (A lapomba úgy állítom be a memót, ahogy akarom)

Amint megemeltem a memót 1800 fölé, szétesett a win, sose kelt életre töbebet. Még ez sem lett volna baj, mert megelégedtem volna az 1800-al is, de sajna itt is csak bootolt a win, de rendszeresen fagyott, memtest hibázott.

Hirtelen megfontolásból visszavettem az FSB-t 450-re, és felnyomtam a memót 2000-re. És láss csodát, azóta stabil. Prime blend hiba nélkül megy, memtest 15 órát fut hiba nélkül. Nem értem az összefüggést igazából, mert megpróbáltam lentebb venni a memót 1800-ra, de úgy ugyan úgy szétesik. Tehát most így 9:20 arányban ketyeg az FSB:Memó, és hibátlanul működik, de amint megváltozik az arány, már nem megy. Úgyhogy így használom. Igazából 3375Mhz-en ketyeg a proci, ez is bőven elég. Lenne, ha nem lenne ez a nem indulós probléma.

Én mindenféleképp megpróbálnám nálad a szinkront, mert lehet ott a bibi...illetve írták, hogy lehetséges ilyenkor, hogy a memó túl van feszelve. Próbáltad már alapfesszel így használni a memót?

Új hozzászólás Aktív témák