- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- iPhone topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dokar
addikt
a c'n'q pedig nem lett állitva a biosban.
ez most mit jelent? bekapcsolva v. kikapcsolva volt?
amugy a c'n'q csak windows alatt van, tehát sztem nem kavarhat be a post alatt.
Ez nem kavarás. A BIOSban a CnQ bekapcsolás előfeltétele az operációs rendszer alatti működésnek. Ha automatán van (CnQ Enabled), akkor lesz@rja a kézzel beállított szorzó értéket, de a max szorzót nem lépheti túl! Sajnos a legtöbb lap nem engedélyezi a max. szorzó átállítását. Ameddig az oprendszer nem jön be, addig nincs program, ami szabályozná CnQ-t és ezért a proci maxon megy, tehát a max. szorzó lép életbe. -
dokar
addikt
Én itt az 'indulás' alatt nem az oprendszer indulását értem, hanem konkrétan a szgépnek az indulását, a közvetlen postot. A BIOSban a CnQ Enabled magasabb prioritási szinten van, mint a Multiplier manuális beállítása, tehát fölötte van. Nálam a CnQ Disabled esetén fogja posztoláskor a beállított szorzót jóváhagyni. Sztem minden alaplapnál így kéne működnie, mert ez a logikus. Csak akkor lehet, ez alól kivétel, ha te a Maximum Multiplier-t is tudsz állítani és azt veszed visszább, miközben a Multiplier-t is az általad beállított Max. Multiplier értékre teszed. Bár lehet, hogy vannak olyan lapok, ahol a Max. Multiplier-t és a Multiplier-t egyszerre állítod. Vagy nem jól gondolom?
-
dokar
addikt
Megnéztem mit tud ez a kis program és nagyon ügyes!
Ha engedélyezem a BIOS-ban a CnQ-t és 9x-re rakom a szorzót, akkor is 10x-en (max-on) indul a gép. Ha kikapcsolom a CnQ-t BIOSban akkor értelemszerűen oprendszer alatt sem fog menni. Ez a kis aranyos RM Clock Utility nevű program nem a CnQ funkciót tudja, hanem ahhoz teljesen hasonló dolgot. Talán jobbat is, mert CnQ-ban 5x volt a minimum, de ezzel 4x is lehet. Amúgy tényleg nagyon jó ez a progi, mert jól testreszabható teljesítmény profilokat lehet benne készíteni. De mivel a CnQ teljes kikapcsolása (BIOS, energiaellátási sémák) mellett is tud működésben hasonlót produkálni, akkor a CnQ képtelen procik esetén is működik ez a funkció?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Formula-1
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- BestBuy topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- További aktív témák...
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel I7-8700K / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest