- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
Új hozzászólás Aktív témák
-
domi007
őstag
Egyébként Debiant tudom ajánlani, hihetetlenül jó, ha megismered
-
domi007
őstag
Hali
Az a baj, hogy én is megpróbáltam a SUSÉt multi processor kernellel rábírni, hogy vegye észre a második prockót, de hiába...
De neked hátha...
Próbáld meg egy bármilyen linux disztribúcióval(telepítés fölleb ;) ), de multi processor kernellel.
Elsőre ez jut eszembe.
ÜDV:
DOMy -
domi007
őstag
Okay, lehet róla szó.
Akkor meg próbálom átnevezni, mondjuk Compaq Server Nagy-topikra, ok?
CSÁ!
DOMy -
domi007
őstag
Tehát akkor summáznám a topikot zárás előtt(ha nem akarjátok záratni, szóljatok, felőlem lehet ez egy Compaq Server help topik)
A topik témája: Compaq Proliant 5500-as szervergép beállítása, és a Debian Linux(illetve más linuxok) telepítése
Szükséges eszközök:
4db Floppy a Compaq Configuration Utilitynak
3 db Floppy: debian imndítólemeznek
valamint szoftver ügyben:
Compaq Configuration Utility:[link], vagy ezt a filenevet keresétek: SP19619.exe
Debian NetInstall cd:[link]
Használatuk:
CCU:
0., kell majd 4db kislemez, amiből az elsőre készítesz egy dos-indítólemezt, a többit csak simán leformázod
1., ha ez megvan, elindítod az exe-t, ami kitelepíti a követlkező fileokat:
Readme.1st
Qrst5.exe
174496us._01
174496us._02
174496us._03
174496us._04
fájlokat. Elindítod a Qrst5.exe-t, ami kérni fogja az előkészített kislemezeket.Beteszed őket és vársz.
Debian:
Írd ki a lekapott CD image-t CD-re (pl. neroval), majd keresd meg rajta a 3 .img filét, amit a RAWRITE nevű progival tudsz kiírni floppyra. Az elsőt root.img-nek hívják.
--------------------------------------CCU INSTALLÁLÁSA---------------------------------------------------
Berakod az első floppyt a gépbe
Beindítod, majd F1-et nyomsz.
Ekkor megjelenik ez a felirat: Starting MS-DOS
Majd bejön a telepítő. Kövesd az utasításokat, valamint ha azt kérdezi, honnan akarod indítani a CCU-t, akkor ne a Boot Media-t válaszd, hanem a HDD-t(vagy vmi ilyesmi a másik lehetőség)
Készen vagy, indítsd újra a gépet!
----------------------------------------------Debian Linux---------------------------------------------------------
Ezekután lépjél be az F10-zel a CCU-ba, és válaszd az Operating System Install-t. Válaszd az Othert, majd rakd be az első Debian floppyt(amire kiírtad a root.img-t)
Nyomj entert, ekkor újraindul. Válaszd az F1-et.Ekkor bebootol a telepítő.
Ezekután rakosgasd be a kért floppykat, majd a CD-t.
A további infót már egy Debianos fórum tudja elmondani.
ÜDV:
DOMy -
domi007
őstag
Basszus, elkezdtem megírni a topik summáját, és az utolsó pillanatban lenyomtam a hosszabítót véletlenül
...
Na mind1, megírom mégegyszer....
Luighi: JA, béke és barátség
[Szerkesztve] -
domi007
őstag
Hi EB,
MINDENKINEK NAON KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!
MA eljött a bátyám haverja, aki eléggé kente-vágta a témát, és ezeket tette(az utókor boldogulása végett írom le)a normális betűk=közérthető version. Zárójelben az infózseniknek lefordított külön változat:
0. Elemet ki(CMOS Reset)
0/1. Ekkor kis vacakolás a System Partition stb.-vel, végül minden féle változtatás nélkül újraindítottuk. majd:
1. Debian Linux telepítőlemezeket készített a Debian cd-ről(Debian boot fdd)
2. Ezek közül az elsővel beindította gépet-és f1-et nyomott(insert fdd, and press f1)
3. Beindult a Debian telepítő-HALLELLUJA(installing)
4. Felrakta a Debiant-a háttértároló tömbök konfigurálása nélkül-erre csak a legújabb debianok képesek, mert kernelből felismerik a SCSI vinyókat ergo kezelik is őket, tehát egyelőre tömbök nélkül telepítettünk(installing, without RAID Conf-->Direct SCSI HDD Install)
5. Bekonfigolta stb....ez már egy Debianos topikból kinyerhető(melyik voinyóra milyen particionálás a telepítőből stb...)
Ennyi. A látottakból a következőket lehet leszűrni: DEBIAN-t senki, aki nem profi linuxos NEE kezdjen el telepíteni!
ÜDv:
DOMy -
domi007
őstag
Na, akkor hívhatlak vmi vonalason?
-
domi007
őstag
Te mester, én fel tudnálak hívni vonalason, ingyen.
HA van időd, küpldj egy számot(priviben), és akkor személyesebben megdumálhatjuk, ez hogy hangzik?
THX!
DOMy -
domi007
őstag
-
domi007
őstag
Helloka,
Mindent visszaállítottam, úgy, ahogy volt, de hiába. Ugyanaz, mint amit tegnap írtam.
F1-Non system disk(pedig benn van az egyes disk)
F10-Fagyás
Nem toom, vhogy le kellene formázni, de nem toom hogyan.
....
Domy -
domi007
őstag
Helloka,
Akkor sorra veszem, mit csináltam eddig:
A 4db kislemez meg van, még régebben a spanom feltöltötte róluk a vinyóra a CPQ CO Ut-ot. Asszem a legjobb lenne mindent előről kezdeni, tehát:
System switch kapcsolóit vissza a helyükre.
A floppyknál itt a kérdés, hogyan töltsem fel a cuccost, ha nem took bemenni a utilityba, hogy letöröljem a régi fileokat.A floppy felülíraj? Majd kiderül.
A linket pedig megoldottam,
Menj el erre az oldalra ([link]) és itt legalul látsz olyat, hogy video Luighinak, arra kattints, az működik.
Na, akkor újra bepakolom a kisfloppykat, aztán majd meglátjuk!
THX!
DOMy
[Szerkesztve] -
domi007
őstag
Egyelőre egy kissé fáradt, fuckos kedvű user hsz-ét olvashatod.
Leszedte eme júzer a Smart Start CD-t. Berakta. Nothing.
DE azért sikerült egy-két dolgot elcsesznem:
Tehát először is, mondom, kellene RAID, átdugtam a SCSI vinyók kábelét a RAID vezérlőre. Na, sikeresen beindítom, hát a RAID vezérlő kéri (miután végigmentek az Initalizinges csillagok, és meg is pörgette a vinyókat-ezt hallottam), hogy futtassam a Drive Array Configurationt. De, hát az nincs, SCSI eszközök közül csak a DAT kazettás adatmentőt ismeri fel a gép, mert az van a system I/O panelen. Hát ez egy kicsit meglepett.
Eredmény:
F1-Non system disk..
F10-Non system disk..
Közbeszúrom, hogy a Smart Start f*szság végig benn volt.
Na, akkor anyádat, visszadugom a vinyókat a System I/O-ra, de a DAT-ot véglegesen lehúzom, ekkor történik a következő eset:
Felismeri a vinyókat.
F1-Szinte hagyományosan Non system disk
F10-Na, és itt se nem töltődik be a CPQ CONFIG UT, se nem Non system disk, hanem egy régebbi ismerősünk, a Windows nélküli fagyás jön létre. Azaz a gép nem csinál semmit, villog a kurzor a felső sarokban. Majd egy idő után szinte minden billentyű-leütést csipogással kísér. Ezekután marad az egyetlen eddig működő, és a világ összes billentyűjének toplistáján rendre 1. helyen végző kombináció:
CTRL+ALT+DELETE
A második folyamatról egy 5 perces, 50MB-os asf vidó és készült, mely megtekinthető (ha fel tudja tölteni a gépem) [link]
Remélem, ezek alapján vmit tudunk kezdeni.
Végszükségben felhozatom Lui vhogyan Szegedről, és beállíthatja itt, nálunk a gépet
NA, jó éjt!
DOMy
[Szerkesztve] -
domi007
őstag
Hi everyone,
úgy látom, előző hsz.-em eltűnt vmelyik IT feketelyukban, úgyhogy megírom mégegyszer:
Tehát Chieftecnek:
THX!
Végre van valaki, aki egyetért velem, aki elhiszi, hogy ami nem a legújabb fejlesztés, az is működhet!
Éljen!
Kérdéseim: milyen procikra gondoltál? 400 vagy 700? ja, és ha már itt tartunk: ki mit tud arról, hogy mennek-e a 700-asok ebben a gépben?
Luighi:
A következő problémák lennének:
Tehát most óriási előrelépések történtek, de mégse jutottam sehova:
Felhívtam a HP Magyarország Vevőszolgálatát, ésw mázlim, nem röhögték szét a kagylót, hogy mit akarok én itt, hanem egy segítőkész skac elmondott mindent, amit talált...Itt kaptam olyan infót, hogy van egy ún. System Switch, melynek 6 kapcsolója van. És , hogyha ebben vmelyiket felkapcsolom, akkor módosíthatok néhány speckó beállítást.Halleluja...Megnézem a kapcsolókat. Ami nekem kellett volna, az fel volt kapcsolva....na ja, Lui ért az ilyenekhez.
De én azért megnéztem az emileket, és megkaptam a hp-s skac emiljét, és az alapján átállítottam egy két kapcsolót. Most, ha elindítom, és f1-el továbblépek, 2 síp után már nincsen non-system disk..., hanem csak a kurzor villog a felső sarokban..
Ez most előrelépés, vagy hátra?
És Lui, hogy raktad fel a ws2003-mat?
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE PLíZ, HA TUDOD!
THX!
DOMy
[Szerkesztve] -
domi007
őstag
Várjál, elkezdtem értelmezni a válaszod, amit gondolok:
a; le ''fos''-osztad a serverünket, nos ez esetben légyszíves keress egy másik topikot magadnak
b;CS:S servert akartál írni, csak megrezdült a kezed, és ''fos'' lett belőle: ebben az esetben a válasz az 1 hsz-ben van, de ide is leírom:
2*15 slot és egy 5slotos
c; te azt kérdezed magadtól: hány olyan hülye lúzer van, aki ilyen ''fos'' servereket akar használni ilyen feladatra: ebben az esetben az a; pont lép életbe!
THX!
DOMy -
domi007
őstag
Nem vágom, mire utalsz.....
Kifejtenéd? -
domi007
őstag
??
-
domi007
őstag
HHHHHHHHHHEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELLLLLLLLLLLPPPPPPP!
/by Beatles/--->this subtitle wrote for stupid users! So, don't read it! -
domi007
őstag
Help!
You know, I need someone! -
domi007
őstag
Not just anybody!
-
domi007
őstag
Help!
-
domi007
őstag
I need somebody!
-
domi007
őstag
Help!
-
domi007
őstag
Légyszíves már!
Senki nem tud segíteni?
PLíz!
Domy -
domi007
őstag
up!
-
domi007
őstag
up!
-
domi007
őstag
up!
-
domi007
őstag
up!
-
domi007
őstag
Hi,
A következő problémáról lenne szó:
Idézet a CHIP magazinnal küldött segélykérő levelemből:
''Szeretnénk Counter Strike: Source játékszervert bérbe adni. Első kérdésem, hogy milyen gép bírna el ezt a terhelést? Először csak 2 darab 15slot-os, és egy 5 slotos szerver menne rajta. Esetleg a háttérben futna egy web, ftp server. Aztán lehet, hogy tovább mennénk, de ez nem biztos. Jelenlegi gépünk: Compaq ProLiant 5500 szervergép. Specifikációk:
2*PII Xeon 400MHz-es szerverprocesszor
Összesen 512MB RAM
Egyelőre 2 db SCSI 10.000 U/min, 9,1 GB-os winchester(ezt bővíteni szándékozzuk)
És majd RedHat Linux lesz rajta, ha minden jól megy (még nincs bekonfigurálva a gép)
Az a kérdés, hogy ez a gép képes a kérdéses feladatokat ellátni? Azt mondják, Linuxszal sokkal gyorsabb lesz, mint Windowssal. Ez igaz?
Ha nem elég, akkor mire fejlesszünk:
a; eladunk mindent, és új gépet veszünk (ha ez lenne jó, akkor milyen legyen az új gép? A keret 100 000Ft)
b; a meglévő gépbe veszünk RAM-ot+processzort: ebben az esetben ez lenne:
4*PIII 700MHz Xeon, 1MB cache
Az eladó szerint ilyen processzorokat is támogat a masina, mint ez a négy db. Ez igaz? A leírás szerint, ami a neten van:
„ Ez a leírás csak a PII Xeon processzorokra épülő rendszerekre alkalmazható…”
Ebből nem következik az, hogy nem támogatja a PIII-as processzorokat, nem?''
Tudtok segíteni, mert a magzintól nem kaptam választ!
THX!
DOMy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- iPhone topik
- BestBuy topik
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest