- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Magisk
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert400
tag
vadger megválaszolta nekem privátban. köszönöm szépen a gyors segítséget.
-
norbert400
tag
Sziasztok!
Megértettem az ospf csomagokat. Nem is volt olyan bonyolult csak valószínűleg rosszkor voltam rossz helyen mikor olvastam.
Amit viszont továbbra sem értek. Az ip protocol 89-et.
RFC-ben minimális infó van róla. Azt értem, hogy az ospf nem használ tcp-t se udp-t. Viszont van saját szállítási "mechanizmusa".
Ha jól értettem az ospf protokoll be van ágyazva az ip protokollba. Illetve az ospf csomagok szegmentálását és egyesítését nem az udp vagy a tcp végzi hanem az IP protokoll.
Az ospf szállítási akármicsodája pedig támogatja a multicastingot és megbízható mivel nyugtáz.Ha a fentebb leírtak helyesek már csak annyi kérdésem lenne, hogy akkor ezek szerint csak harmadik rétegig megy fel?
Köszöntem.
-
norbert400
tag
hát csak a ccna de felfelé már sajnos nem. CCNA securityből van még egy butitottabb magyar könyv de az csak annak hasznos aki amúgy nagyjából tisztában van a témával.
-
norbert400
tag
Sziasztok!
Tudom nem témába vágó, bár ciscohoz kapcsolódó kérdésem lenne. OSPF-et olvasgatom és valamit nem értek.
Vannak ugye az LSP csomagok amik a helló, dbd, lsr, lsu, lsack .
Viszont mi az LSA?
A könyvben így szerepel:
"Kapcsolatállapot hirdetések (Link-State Advertisements, LSA) cseréje– A szomszédségi kapcsolatok létrehozását követően a forgalomirányítók kapcsolatállapot hirdetéseket (LSA) váltanak. Az LSA valamennyi közvetlenül kapcsolódó kapcsolat állapotát és költségét tartalmazza. A forgalomirányítók az LSA-kkal elárasztják a kapcsolódó szomszédjaikat. Ha egy kapcsolódó szomszéd LSA-üzenetet kap, akkor azonnal továbbítja azt a saját kapcsolódó szomszédjai felé, mígnem a terület összes forgalomirányítója az összes LSA-t meg nem kapja."
Ez az eddigi értelmezéseim szerint egy összefoglaló a dbd, lsr, lsu, lsackról. Ezek akkor az LSA Type-ok lennének?
Illetve ha jól gondolom, akkor miért van lsp mint fogalom ha már az LSA lefedi ezeket?
Bocsi a kezdő kérdésért de ezen bosszantom magam egy ideje.
-
norbert400
tag
áh, már annyit telepitgettem hogy tökéletesen megfelel most az ubuntu. Nem egy linux barát konfigom van.
Lenne sajnos egy amatőr kérdésem nattal kapcsolatban.
[link]18:26
Mikor szerverről próbálta elérni a pcx-et akkor nem tudott átmenni a routeren. Illetve a videóban azt mondja hogy csak olyan csomagokat enged be amik válaszul jönnek.
Mikor ugyan ezt csináltam a statikusan natolt szerverre akkor a szerver privát ip cimnél dobta a pinget a publikust pedig átengedte.
Viszont mikor fordítva csináltam azaz a szerverről pingeltem a külső hálózat publikus címét ami dinamikus nattal lett konfigurálva azt nem engedi csak a privátot.
ez miért van?
-
norbert400
tag
áh mindegy. 7.1 sehogy se akart települni ubuntu 16 alá, viszont a 7.0al végre sikerült. bocsi az offért.
-
norbert400
tag
sziasztok. telepített már valaki packettracert linuxon?
-
norbert400
tag
hali, bocsi a zavarásért és az offért de aki itt nyitottam cisco tanulás szempontjából egy kérdést:
https://prohardver.hu/tema/ccna_segitseg/hsz_1-50.html#msg3
akinek esetleg van szabadideje az írjon privátban.köszöntem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest