Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zoli bácsi

őstag

Elvoltunk egy pár napos kiránduláson, a feleségem lebeszélt, hogy ne vigyem el a Nikon tükröst, mert nagy és nehéz, úgyhogy egy több napos kirándulás kb 700 fotóját az új Canon A530-assal készítettem. Igaz, hogy még új a gép, de pár tapasztalatot sikerült szerezni vele kapcsolatban. Az összes fotót végignézve kellemes az összkép, pár bemozdult kép az én hibámból, a gép jól tette a dolgát. Ami negatívum volt számomra, hogy pl barlangban, sötét helyen az AF segédfénye csak dísz, kb 0,5M-re tud fókuszálni a gép, ha az ember messzebb akart, akkor zseblámpa. Ki is kapcsoltam, nem sokat ér. Másik rossz tapasztalatom a géppel, hogy övtásákában hordva 4 napig, a sarkokon erőteljesen kopik le a festék, nem éppen esztétikus látvány. Persze, ez csak egy 35-40e. forintos kompakt, a volt Fuji A350-esem ugyanígy kopott, de a Canontól többet vártam. Kellemetlen volt még az előbbre is említett napfényes időben láthatatlan LCD kijelző. Pozitívumok: Nagyon jó az energiafelhasználása, automata módban meghökkentően jó felvételeket készít, nagyon jó a fénymérése, nem exponálja túl a képeket (Mint a volt Fuji-m). Összességében nem bántam meg, hogy megvettem, zsebkompaktnak szvsz. tökéletes.

Új hozzászólás Aktív témák