Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vistaboy

veterán

válasz RapaNui1 #1385 üzenetére

Igen, sajnos erre épp ez a CaDA Mercedes-AMG GT3 a legjobb példa. Kétségtelenül LEGO minőség, akár a csomagolást, akár az elemeket nézzük, viszont valóban, már nem sokkal marad el a LEGO mögött az árazása sem. Ok, azt le merem fogadni, hogy ez az AMG GT3, bármilyen drága is, olcsóbb, mint majd a LEGO idei 1:8-as Technic szettje lesz, hiszen a McLaren P1 tavaly - ha jól emlékszem - 180K környékén nyitott megjelenéskor, később lehetett 150-140K körül beszerezni, és azóta is ezen a környéken mozog az ára. Nekem 150K-ért sikerült behúzni, de már akkor eléggé szívtam a fogam.

És pláne azután, hogy az AMG ONE és Yangwang U9 szett együtt kerültek nekem annyiba, mint amennyiért most el tudnám hozni a Mercedes-AMG GT3-at. :(

Szerencsére azért akadnak egész jó ár/érték arányú készletek is. Ha a CaDA is a LEGO sorsára jut (mármint olyan drága lesz, hogy ennyiért nem éri meg), szerintem akkor is lesznek olyan gyártók, akik egész tűrhető minőségben fognak gyártani ilyen Technic szetteket. Például nemrég kijött a LaoLiang MOC 03 Supercar McLaren W1 nevű készlet. Néztem róla pár bemutatót, mindenki odáig van a minőségétől, hiszen a GoBricks-szel együttműködve készült a modell. Statikus kivitelű, váltóval és egyéb extrákkal, a szokásos funkciók megtalálhatók benne. Azaz épp megfelelő azoknak, akik alternatívát keresnek a drága készletek helyett.

A készlet a Chowbrick oldaláról 130 Dollárért beszerezhető, plusz fent van a Block Brick World-ön is. Ott ugyan drágább, viszont lehet választani, ha valakinek nem tetszik az eredeti narancssárga szín, kérheti fél tucatnyi egyéb színben, ezeket az elemeket külön meg lehet venni hozzá a kívánt színű csomagban.

Nekem egyelőre most úton van a LEGO Speed Champions F1 The Movie: APXGP készlet, ami a 10 Speed Champions F1 szett után nem maradhatott ki. Szintén úton van a Mould King Volvo FH16 is, ami reményeim szerint jövő hét folyamán érkezik, valamint idén még jön a LEGO Icons Ferrari F2004 & Michael Schumacher, ami Ayrton Senna és Nigel Mansell után ismét kelleni fog.

Később egyelőre nekem is a CaDA Mercedes-AMG GT3 van tervben, de majd később, mert még most túl drága, majd úgy 80K környékén ezt is behúzom egy akció alatt, mint a másik két CaDA szettet. Kíváncsi leszek a LEGO idei 1:8-as szuperautójára is, bár az árától nagyon félek, gyanítom, 200K környékén fog nyitni, szerintem ez nekem idén kimarad, kétlem, hogy a LEGO annyit újítani fog, hogy megérje a magasabb árat... De ajd kiderül. A remény hal meg utoljára... illetve, LEGO esetén legelőször. :)

Új hozzászólás Aktív témák