- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Mire lesz elég a Z Fold8 extra akkumulátora?
- Google Pixel Watch 3 - képpontos idő
- iPhone topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Tudom hogy VIK-en mi a helyzet, én is informatikus-hallgató vagyok (félig)
Viszont egy másik fórumozónak segítettem Pascalban, és ő másolt be órai kódot, ami hemzsegett tőle. Nem mondta el, melyik szak, én részemről GTK-ra tippelnék, vagy TTK-ra.Nem hibás elképzelés! Sőt, mint írtam az üzenetem végén, ha egységesen akarod kezelni a stacken, globálisan és a heapen lévő tömböket, akkor nincs is nagyon más lehetőséged rá. Hacsak nem varázsolsz struktúrákkal, és írsz OO kódot nyers C-ben. Good stuff. Szóval teljesen jó.
Egyszerűen, ahogy 3man is mondta, amit nem Neked kell karbantartanod, az nem lesz hibalehetőség később. A KISS ("Keep It Simple, Stupid!") filozófia általában jó eredményeket hoz.
Értettem mire gondolsz az iterátor szóval
, csak belejavítottam.Apropó goto. Igazából a dolog kettős. Van olyan helyzet (főleg C-ben, meg ahogy kovsol is írja, assemblyben végképp), amikor előnyös a használata. Például hibakezelésre kivételek helyett, vagy brutálisan mély feltételeket szétbontani (Linux kernelben láttam most rá egy példát, amikor az előbb rákerestem). Viszont nem arra való, hogy a program teljes logikáját ezzel írja meg az ember, mint amit az említett órán csináltak ("ha a user 1-et ír be, kezdjük elölről a programot" jellegű varázs). Itt van róla egy hosszú, de annál érdekesebb leírás.
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A goto azert nem jo, mert tonkrevagja a program strukturajat, ami nehezebbe teszi a hibakeresest, a kod karbantarsat es megerteset is.
Azt mondjuk nem art nem elfelejteni, hogy Dijsktra '68-ban irta "Go To Statement Considered Harmful" cimmel megjelent levelet, amikor a strukturalt programozas meg nem volt igazan mainstream es teljesen hetkoznapi volt a spagettikod, amiben gotoval ugraltak ossze-vissza. Bizonyos helyzetekben azon a goto hasznos lehet, mert eppen pont az adja a leghatekonyabb vagy a legattekinthetobb kodot - annak idejen a Kandon is belefutottam abba, hogy gyakorlaton instantegyes volt a goto, eloadason meg a quicksortbol egy gotos verziot prezentalt a tanar, mert az volt a legegyszerubb.
Mindent osszefoglalva, a goto elleni liheges mara nagyreszt okafogyotta valt (ma mar senki nem hasznalja ugy, ahogy a hatvanas evekben), az ellene valo horges mogott pedig ritkan talalni ertelmes okokat. -
kovsol
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
goto val ugyan az a helyzet itt nálunk is
persze mikor assembly óra van ott ugrások nélkül kivitelezhetetlen a dolog
de ugye ez itt a C topic
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Analóg fényképezés
- Automata kávégépek
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Crimson Desert
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- További aktív témák...
- Apple watch SE 3 2025 40mm Starlight ÚJ 1 év Apple jótállás
- Seagate Barracuda 8TB SATA3
- ÚJ, KOMPAKT GAMER PC - RYZEN 5 5600, RX 9060 XT 16GB, 32GB RAM, 1TB NVME SSD
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple MacBook Air M3 15 256GB,Újszerű,Dobozaval,24 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI A320M R7 2700 8GB DDR4 256GB SSD RX 6500 XT 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Lenovo LEGION PRO 7 i9-14900HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 12GB 175W 16" QHD+ 3év Prémium GAR
- Részletfizetés.Bontatlan. Gamer szék noblechairs HERO PU Bőr fekete/fekete 24 hónap garancia.
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Viszont egy másik fórumozónak segítettem Pascalban, és ő másolt be órai kódot, ami hemzsegett tőle. Nem mondta el, melyik szak, én részemről GTK-ra tippelnék, vagy TTK-ra.
, csak belejavítottam.
de ugye ez itt a C topic