- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- iPhone topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Így teljesít a Nubia Z80 Ultrában az új Snapdragon
- Azonnali hatállyal felpörgeti az Apple az iPhone 17 gyártást
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sk8erPeter #1447 üzenetére
Tudom hogy VIK-en mi a helyzet, én is informatikus-hallgató vagyok (félig)
Viszont egy másik fórumozónak segítettem Pascalban, és ő másolt be órai kódot, ami hemzsegett tőle. Nem mondta el, melyik szak, én részemről GTK-ra tippelnék, vagy TTK-ra.
Nem hibás elképzelés! Sőt, mint írtam az üzenetem végén, ha egységesen akarod kezelni a stacken, globálisan és a heapen lévő tömböket, akkor nincs is nagyon más lehetőséged rá. Hacsak nem varázsolsz struktúrákkal, és írsz OO kódot nyers C-ben. Good stuff. Szóval teljesen jó.
Egyszerűen, ahogy 3man is mondta, amit nem Neked kell karbantartanod, az nem lesz hibalehetőség később. A KISS ("Keep It Simple, Stupid!") filozófia általában jó eredményeket hoz.
Értettem mire gondolsz az iterátor szóval
, csak belejavítottam.
Apropó goto. Igazából a dolog kettős. Van olyan helyzet (főleg C-ben, meg ahogy kovsol is írja, assemblyben végképp), amikor előnyös a használata. Például hibakezelésre kivételek helyett, vagy brutálisan mély feltételeket szétbontani (Linux kernelben láttam most rá egy példát, amikor az előbb rákerestem). Viszont nem arra való, hogy a program teljes logikáját ezzel írja meg az ember, mint amit az említett órán csináltak ("ha a user 1-et ír be, kezdjük elölről a programot" jellegű varázs). Itt van róla egy hosszú, de annál érdekesebb leírás.
-
válasz
A goto azert nem jo, mert tonkrevagja a program strukturajat, ami nehezebbe teszi a hibakeresest, a kod karbantarsat es megerteset is.
Azt mondjuk nem art nem elfelejteni, hogy Dijsktra '68-ban irta "Go To Statement Considered Harmful" cimmel megjelent levelet, amikor a strukturalt programozas meg nem volt igazan mainstream es teljesen hetkoznapi volt a spagettikod, amiben gotoval ugraltak ossze-vissza. Bizonyos helyzetekben azon a goto hasznos lehet, mert eppen pont az adja a leghatekonyabb vagy a legattekinthetobb kodot - annak idejen a Kandon is belefutottam abba, hogy gyakorlaton instantegyes volt a goto, eloadason meg a quicksortbol egy gotos verziot prezentalt a tanar, mert az volt a legegyszerubb.
Mindent osszefoglalva, a goto elleni liheges mara nagyreszt okafogyotta valt (ma mar senki nem hasznalja ugy, ahogy a hatvanas evekben), az ellene valo horges mogott pedig ritkan talalni ertelmes okokat. -
kovsol
titán
válasz
goto val ugyan az a helyzet itt nálunk is
persze mikor assembly óra van ott ugrások nélkül kivitelezhetetlen a dologde ugye ez itt a C topic
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Tőzsde és gazdaság
- Építő/felújító topik
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Erő és Megbízhatóság: Dell Latitude E6530 (14", i7) Laptop SSD-vel, laptoptáskával!
- iPhone 16 PRO MAX 256GB fehér titán MEDIAMARKT számla 2027 szeptember 19-ig Apple garancia! Akku 97%
- RYZEN 5 7600X DDR5 FÉLKONFIG (GARIS)
- GIGABYTE RTX 2070 SUPER 8GB ELADÓ
- Új Gamer PC i5-i7 12-14400F/RTX 5060 + 11 Féle VGA/500Gb - 2Tb SSD/16-32Gb DDR4/600-850W 2-4Év Gar
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Xiaomi Mi 11T Pro 5G 256GB // Számla+Garancia//
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest