Hirdetés
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zollee
tag
Nézegetem őket én is, van egy prog könyvem, de nem igazán taglalja a használatukat.
Az strcmp függvény sem akar menni valamiért. Sokféleképp próbáltam már alakítgatni, de nem ment, most épp szegmens hibát ír. Ez azért ciki, mert az általad írt függvényeket is elvileg ugyanúgy kell majd használni a másik feladatomnál.Itt az strcmp-s progi, ami nem akar menni:
(lényegében az a feladat, hogy meg kell adni a bástya és a gyalog pozícióját és el kell dönteni hogy üti-e a bástya a gyalogot? Én úgy gondoltam megvalósítani ezt, hogy mivel a bástya csak vagy vízszintesen vagy függőlegesen mozoghat, azt kell eldönteni, hogy a két bekért pozíció betűje egyezik-e a 2 bábunál, vagy a 2 számos tagja egyezik-e. Ezzel eldönthető, hogy ugyanabban az oszlopban van-e vagy ugyanabban a sorban. Ha a 2 közül legalább az egyik igen, akkor üti, ha nem akkor nem. Ehhez kellene a karakter összehasonlító függvény.)#include <stdio.h>
#include <string.h>int strcmp (const char *s, const char *t)
{
if (*s == *t)
return 0;
else
{
printf("WTF? \n");
}
}void sakk ()
{
char bastya [3];
char gyalog [3];printf("Kerem a bastya poziciojat: ");
scanf("%c %c", &bastya[1], &bastya[2]);
printf("Kerem a gyalog poziciojat: ");
scanf("%c %c", &gyalog[1], &gyalog[2]);if ((strcmp(bastya[1], gyalog[1]) ==0) || (strcmp(bastya[2], gyalog[2]) ==0))
printf("A bastya uti a gyalogot.\n");
else
{
printf("A bastya nem uti a gyalogot.\n");
}
}int main ()
{
sakk();
}
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- ÚJ ÁRU 10.22.!!! HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 4-13. gen gar.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L520 - i3-2GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest