Hirdetés
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Messze nyolcezer fölött!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Tiltott lett Lufthansa-csoport repülőin power bankot használni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zollee
tag
Nézegetem őket én is, van egy prog könyvem, de nem igazán taglalja a használatukat.
Az strcmp függvény sem akar menni valamiért. Sokféleképp próbáltam már alakítgatni, de nem ment, most épp szegmens hibát ír. Ez azért ciki, mert az általad írt függvényeket is elvileg ugyanúgy kell majd használni a másik feladatomnál.Itt az strcmp-s progi, ami nem akar menni:
(lényegében az a feladat, hogy meg kell adni a bástya és a gyalog pozícióját és el kell dönteni hogy üti-e a bástya a gyalogot? Én úgy gondoltam megvalósítani ezt, hogy mivel a bástya csak vagy vízszintesen vagy függőlegesen mozoghat, azt kell eldönteni, hogy a két bekért pozíció betűje egyezik-e a 2 bábunál, vagy a 2 számos tagja egyezik-e. Ezzel eldönthető, hogy ugyanabban az oszlopban van-e vagy ugyanabban a sorban. Ha a 2 közül legalább az egyik igen, akkor üti, ha nem akkor nem. Ehhez kellene a karakter összehasonlító függvény.)#include <stdio.h>
#include <string.h>int strcmp (const char *s, const char *t)
{
if (*s == *t)
return 0;
else
{
printf("WTF? \n");
}
}void sakk ()
{
char bastya [3];
char gyalog [3];printf("Kerem a bastya poziciojat: ");
scanf("%c %c", &bastya[1], &bastya[2]);
printf("Kerem a gyalog poziciojat: ");
scanf("%c %c", &gyalog[1], &gyalog[2]);if ((strcmp(bastya[1], gyalog[1]) ==0) || (strcmp(bastya[2], gyalog[2]) ==0))
printf("A bastya uti a gyalogot.\n");
else
{
printf("A bastya nem uti a gyalogot.\n");
}
}int main ()
{
sakk();
}
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest