Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• skoda12
    aktív tag

maganvelemeny kovetkezik, nem megkovezni erte:)
    annyira nagyon nem ismerem a Stroustroup konyvet (referencianak hasznaltam parszor), de szerintem teljesen kezdonek nem a legmegfelelobb.. tul sok infot tartalmaz elsore.. szerintem sokkal jobban lehet tanulni egy olyan konyvbol, ami kisebb problemak megoldasan keresztul nyujt betekintest a nyelvbe.. amikor meg mar van egy ralatasod a dolgokra (es erdekel is a dolog), ugyis utananezel az apro finomsagoknak..

azzal az altalanosan elfogadott nezettel sem ertek egyet, hogy eloszor C, aztan C++.. nem irom le, hogy miert, mert Bartosz Milewski nagyon jol leirja a C++ In Action cimu konyveben, es maximalisan egyetertek vele..

Meg egy konyv van, amit tudok ajanlani C++-hoz: Thinking In C++..

Anno C++ volt az első programnyelv, amit megtanultam, utána C. Akkor úgy éreztem gyorsabban eljutottam volna ugyanoda, ha C lett volna a kezdőnyelv, ezért ajánlottam így, de nyilván mindenkinek más az ideális. Stroustroup könyv is jó kezdőnek, ha mellette példakódokat is néz a netről minden témakörhöz. A többi könyvvel az a baj, hogy felszínesen átrohannak minden témán , aztán amikor az olvasó belenéz egy open source program forrásába, akkor nem érti, mert alapvető nyelvi elemeket nem ismertetett a könyv.

Új hozzászólás Aktív témák