- Fotók, videók mobillal
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
glaci
őstag
OK, mivel még mindig ezen rugózol és nem érted, ezért leírom szájba rágósan.
Nyilván a 3W nem túl sok, de:
Amire 10W van írva, abban sem lehetsz teljesen biztos, hogy az tényleg annyi és nem mondjuk csak 4. (Mert ugye mint már írtam: a papír mindent elbír!)
Na most, ha ez meg tényleg 3, akkor már nem is olyan nagy a különbség.
Ráadásul a hangerő csak egy dolog. A hangminőség, ami az alkalmazott hangszórótól, az erősítőtől és a doboz kialakításától is mind - mind nagyban függ, szerintem sokkal fontosabb. (Inkább legyen egy picit halkabb, de "élvezhető", mint hangosabb, de ratyi ...)A teljesítményhez adalék:
A számok nagyon el voltak szállva régebben. (Kb. 15 éve.) Mostanában nem tudom mi a divat, de a régi x száz watt P.M.P.O. teljesítmények nagyon viccesek / elszomorítóak voltak.
Nekem réges régen még gyerek koromban (már több mint 20 éve), amikor még panelban laktam a szüleimmel volt egy Creative Sound Blaster 16 ASP, majd később egy AWE 32 típusú hangkártyám. Hogy melyik volt az akkori gépben, amikor kölcsön kaptam két nagy Videoton (20, 40, 60, 80, 100 ... ki tudja már, hogy hány wattos) hangfalat, arra már nem emlékszem. Arra viszont igen, hogy a hangkártyának volt beépített erősítője és rá lehetett a hangfalakat direktben kötni. Illetve arra is, hogy a doboza szerint 2*4 watt volt a beépített erősítő teljesítménye. (Most a Wikipédián 2*0,7 wattot találtam így hirtelen "hivatalos" adatként.)
Na de a lényeg:
Az a cucc összerakva úgy szólt, hogy amikor 60% -os hangerőn hallgattam rajta a zenét, akkor már a 4 fallal és légvonalban kb. 20 méternyire odább lévő szomszéd átjött, hogy jó lenne ha lehalkítanám, mert nem szeretne feljelenteni. (Szóval szépen, tisztán és "rohadt hangosan". Pedig az csak 8 (vagy 1,4?!) watt volt! Viszont az tényleg annyi volt és nem a marketingesek által ráírt szám ...)Na de visszatérve az eeredeti kérdésre:
Vajon hogyan szólhat az a Blaupunkt cucc mondjuk egy JBL GO -hoz vagy egy Flip2 -höz, esetleg egy Charge2 -höz képest?
(Az utóbbi 2 -nek nyilván nem versenytársa. Mondjuk árban sem ...) És ennek tükrében érdemes lehet-e megvenni 7k -ért?Ha valaki hallotta már élőben, legyen szíves írjon róla, hogy milyen a hangja!
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Fotók, videók mobillal
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Csendben mutatkozott be a Galaxy S10 Lite
- Hivatalosan is részesedést vásárolt az Intelben az USA kormánya
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- MacBook Pro M2 Pro 16 // 16/512 96%-os akkumulátor
- Dell Latitude 5580 üzleti notebook i5/16GB/256GB 1 év garancia
- EarFun Air Pro 3 White
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest