Hirdetés
- iPhone topik
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
spirit007
senior tag
Benzin vs. diesel .
Hehe ... Intel vs AMD ...NV vs. ATI ...1.1 (8szelepes) benyás kiskocsi 850 Kg , papíron 5 személyes egyébként alig 4. fenntatrási ktg. ~100K/év , átlag fogyi 7.5L (város 80% többi 20%)
1.4 (16szelepes) benyás alsó-közép 1100Kg, 5 személyes , fenntartási ktg ~100K/év , fogyi 6.5L (szinte csak városon kívül)
2.0 szívódiesel szedán , 5 személyes , 1300Kg , fenntartási ktg ~50K/év , átlag fogyi 6,5L (város 80% egyéb 20% ... tehát ugyanolyan körülmények mint a kiskocsi esetén)
1.9 TDI
szedán , 5 személyes , 1300Kg , fenntartási ktg ~80K/év , átlag fogyi 7,0L (szinte csak városon kívül)Mindegyik "normál" használatban van/volt és egyik sem a "sír szélén" tántorgó darab .
-
fekeandras
őstag
Menjünk át másik topikba.
-
VR6-Fan
veterán
válasz
fekeandras
üzenetére
"Egyszerű.Beleül.Elfordítja a kulcsot,nyomkodja a pedálokat és tekergeti a kormányt.Az elektronika teszi a dolgát..."lol erre már mást se tudok mondani

azért segítek bemásolom: "esetleg a Berg Renner-es pilóták istenek hogy a régi egyes golfokat, öreg audi quattrokat, meg a régi porsche-kat/ferrarikat tudják vezetni amibe semmi nincs, se menetstabilizátor, se ESP se ABS."
megnézném hogy milyen elektronika fognak meg egy ilyet, amikor max a gyújtás van bennük ami eletromos, esetleg a müszerfal vilgítás.
aki szemetelsz össze vissza az Te vagy!
egymás után írsz 4-5 h.sz.-t nem hogy írnál egyet rendesen átgondoltat, tagolva.
olyan dolgokba akarsz okosnak látszani amihez nem értesz (én elhiszem hogy a dájzelekhez értesz, de most nem is arról volt szó).jah és az off gombot se ismered

-
aesir
veterán
válasz
fekeandras
üzenetére
Megint mások véleményével kardoskodsz. Elárulok egy titkot, vizes- neadjisten jeges úton minden többszáz lóerős kocsinak botrányos a viselkedése.
Az az érzésem, hogy ki akarod magyarázni magad... de ebből már nem jössz ki jól.
Megmarad a becsület is, ha mondjuk azt mondod: "tényleg nem tudok semmit a Porscheról csak jártatom a számat" - de ezt már eltoltad.
-
fekeandras
őstag
-
VR6-Fan
veterán
válasz
fekeandras
üzenetére
én csak azt nézném meg hogy egy 400 méteres hogyan tudna csak úton tartani egy ilyet.
te meg ne tereld a szót...
-
fekeandras
őstag
De már jócskán elkanyarodtunk a topik alap témától.Erre van két külön topik.Gyorsulás... és Tuningolt autók...
Szóval.: Benzinest vagy Dízelt?És miért?
-
fekeandras
őstag
"Ebből, és mások véleményének hangoztatásából számomra egyértelmű, hogy nem vezettél Porschet, vagy ha igen, akkor meg nem tudsz vezetni kanyarban"
Egyébként 911-est valóban nem vezettem,csak 944-est.De azt nem nevezném Porsche-nak.Azok a tesztelők a szart is kitaposták a 911-ből és vizes ne adj isten jeges úton botrányos a viselkedése.(Elektronika nélkül!!)
vr6:Ki beszélt itt arról hogy a gyorsulási versenyen kanyar van,nem kéne kiforgatni az ember szavait.Ne provokálj folyton!
Megnézném hogy menne végig egy átlag sofőr fokozott tempóban mondjuk esőben ugyanezen pályán menetstabilizáló nélkül.Merthogy azért a versenyző és átlag sofőr közt van némi kis különbség. -
VR6-Fan
veterán
milyen kanyar azon a négyszáz méteren
? -
aesir
veterán
válasz
fekeandras
üzenetére
"Az nagyon kínos hogy egy ilyen puccos drága verdát csak az elektronika képes az úton tartani."
Ebből, és mások véleményének hangoztatásából számomra egyértelmű, hogy nem vezettél Porschet, vagy ha igen, akkor meg nem tudsz vezetni kanyarban.
-
VR6-Fan
veterán
válasz
fekeandras
üzenetére
hát akkor lehet nem tudnak vezetni a csodász tesztelők vagy talán elvannak kényelmesedve egy kis gépészkedéshez?
vagy az élmény vezetés fogalmát értelmezem rosszul (nekem azt jelenti amikor senki és semmi nem szól bele a vezetésbe, úgy gyorsul és lassul a kocsi ahogy én akarom, úgy csúszkál ahogy én akarom)
esetleg a Berg Renner-es pilóták istenek hogy a régi egyes golfokat, öreg audi quattrokat, meg a régi porsche-kat/ferrarikat tudják vezetni amibe semmi nincs, se menetstabilizátor, se ESP se ABS.
és nem tuningolt autót kéne mérni a gyári autót vagy akkor nézzünk meg egy GT cup-os porsche-t vagy a régi Le-mani 917-est az ellen mit szólna a kis tuning TDi... maximum a füstje lenne nagyobb.
-
aesir
veterán
válasz
fekeandras
üzenetére
Porscheról nem tudsz semmit, okosabb maradsz ha inkább hallgatsz. Felettébb kínosan érezném magam, ha beszélnék egy olyan autóról, amit legfeljebb képen láttam.
-
fekeandras
őstag
"Porsche-t nem gyorsulásra tervezték" lehet,de nem is a kanyargós szerpentinekre.Ha kikapcsolod a menetstabilizálót az első tempósabb kanyarban leesel az útról.És ezt nem én mondom.(totalcar teszt,top gear teszt,5th gear teszt mind ezt mondták) Az nagyon kínos hogy egy ilyen puccos drága verdát csak az elektronika képes az úton tartani.Egyébként a Lupo-t szerinted gyorsulásra tervezték?Az egy városi törpe,egy bevásárlókocsi.
"gyorsulás meg a gazdag hülye gyereket sportja": Domokos Csabi,Kohári Zoli,Schuszter Zoli,Kovács Szabi,Vogelsinger Sanyi,Karkus Tomi,Mauchner Attila,Szabó Feri,Szklenár Tomi és még legalább 50nevet tudnék kapásból felsorolni.Tehát ők mind egytől egyig "hülyegyerekek" (természetesen akkor én is,bár sem gazdag sem hülye nem vagyok de mindegy. Ja már tudom én amolyan "olcsójános" volnék.).Hmm...Kicsit el vagytok szállva magatoktól srácok...Legalább is ezt lehet leszűrni a megnyilvánulásaitok alapján.Miért kell másokat élből lefikázni csak mert van egy hobbijuk?Amit mellesleg már nem is hobbi szinten űznek.Jobb lenne ha péntek este csinálnák ugyanezt a Váci úton a forgalomban mint egy-két felelőtlen fiatal srác teszi.Vagy száguldoznának a utakon s közben filmeznék és fórumokba mutogatnák a videókat hogy húdemekkorakirályokvagyunk hazafelé innen+onnan.Na az ilyet hívom én hülyegyereknek.
Akinek nem inge ne vegye magára.
-
fekeandras
őstag
Hondából,Toyotából,Lexusból biztosan soha sem vennék dízelt.Nem azért mert rosszak csak náluk klasszisokkal jobbak a benzinmotorok,a Volkswagennél ez pont fordítva igaz.Kizárólag csak akkor vennék benzines autót ha át akarnám alakíttatni gázosra,pl sosem voltam Merci párti de egy W126-os benzinesre beneveznék.Azok még autók voltak, nem a 3-5év garanciális ciklusra lettek tervezve.Tömény vaskos acél az egész,csupa örökkévalóságnak tervezett strapabíró mechanikus megoldás."Sosem" romlik el.Amin a leginkább megdöbbentem azok a kopó alkatrészek árai.Kb mint egy Astra-é vagy egy Megane-é.Na egy ilyennel szívesen eljárkálnék pár évet.
-
fekeandras
őstag
Mindegy már elkanyarodtunk a témától.
Benzin vs Dízel.
Szóval.Ha nekem valaki azt mondaná: ingyen választhatok egy 530i és egy 530d bömbi között én a dízelt vinném.Nagyobb nyomaték,kisebb fogyasztás azonos dinamika mellett.És ha füstöl egy kicsit,kit érdekel?A hatályos környezetvédelmi szabályoknak megfelel?Igen!Hát akkor?Miért vegyek benzinest?Mert kultúráltabb a járása.Pff...Én nem vagyok a saját pénztárcám ellensége.
-
VR6-Fan
veterán
válasz
fekeandras
üzenetére
Porsche-t nem gyorsulásra tervezték, meg azt is megnézném mikor menne az a lupo tartósan 300km/h-t. Ad kettő egy kicsit is kanyargosabb úton már elvéreztek a TDi-k meg az összes épített autó.
nem kell masszira menni elég Őrkénybe az Euroringre. egy go-kart pálya de ott is kijön hogy egy ilyen autó nem az útakra való, gyorsulás meg a gazdag hülye gyereket sportja, jah itthon a szegényeké, mert a dizelt ólcsó tuningolni.
-
fekeandras
őstag
Nemtudom emlékszik-e még valaki a tavaly összetört TechArt által tuningolt Porsche 911 Turbo-ra.Tökölön 11,7s volt a legjobb ideje.Azt nem magasztalnám a fellegekig...
Egyébként hidd el futná neki akár Porsche-ra is.Amúgy azért mert valaki gyorsulni jár attól nem hülyegyerek.Nem az utcán gyorsul (mint a legtöbb streetracinges fiatal).Legálisan teszi szigorú szabályok szerint,pontosan meghatározott keretek között.Ez már hazánkban is autósport szakág,mint a rally,gyorsasági,rallykrossz,stb...
Le "hülyegyerek"-ezni egy csomó embert,ismeretlenül csak mert szeret gyorsulni szerintem elég bunkó dolog.De ez csak az én véleményem... -
Integra
titán
válasz
fekeandras
üzenetére
úgy vagyok ezzel, hogy egyenesben a hülye is tudja tolni, de minek?
másodszor inkább egy porsche mint egy ilyen traktordoboz
értem én fószvágenes olcsójános kiscsávónak van egy jó napja, hogy elmondhatja hogy lenyomott egy porschét..
a porschés meg mosolyog egyet, hogy "naés?".. érted.
ráadásul kimegy egy kanyargós útra, ahol a profik autóznak (nem a gyorsulós hülyegyerekek) és hülyére körbeautózza a traktort meg társait..
lehet itt jaszkarizni, mondom értem, csak pont telibeszarom, ez a kisember izmozik kategória aminek semmi értelme nincsen, azon túl, hogy a saját kis életébe valami szánalmas kis örömöszerűséget vigyen, mert porschéra nem tellik.
köszönöm, a porschét választom
-
fekeandras
őstag
Egyszerű fizika: súly/lóerő arány.A Porsche teljesítményéről és súlyáról nem tudok semmit.Az összkerekes Lupó 700kg/433le= 1,61Kg/le.Persze kizárólag a gyorsulásra értettem,se futómű se fék nincs alatta,és az autót sem erre a célra tervezték.Nyilván a Porsche legalább 2x ilyen nehéz (full extra).Azért ragadt be ennyire a rajtnál.De azért vicces látvány volt ahogy kikapott egy dízel egérkamiontól.

-
Integra
titán
amúgy az a király akinek ilyen járgánya van szvsz..
mert valszeg fent él a hegyekben németországban, vezeti a kis gazdaságát távol mindentől, elzötykölődik reggeltől estig, jó levegőt szív, szép környezetben él, az erdő aljában megbújik egy szép nagy parasztház, megvan mindene és boldog..
-
Integra
titán
válasz
fekeandras
üzenetére
milyen porsche killer?
miről beszélsz?
hány porschét vezettél te már életedben?
porsche killer, haha
olcsójánoskuporgatottpénzbőlporschekillertraktorragyúrúnkvazzenapvicce
-
Kephamos
addikt
válasz
fekeandras
üzenetére
Mondjuk azt ne feledd, hogy nincsenek csodák. Én tanultam ezt a témát egyetemen. Egy biztos: a diesel ciklus sokkal gazdaságosabb az Otto-ciklusnál.
A videóban szereplő autó tényleg jól megy. 50 ezer kilométerig, utána nyekk.
-
Carpio
tag
UP!
-
Guruka
senior tag
GasOil..

-
Den
veterán
nana, ilyet mégegyszer ne!
(megjegyzem az üzemanyag nem hatósági áras, tehát nem ''ott fenn'' döntik el mennyi a dízel. és igen ha a villanyautókra álna át az ország akkor 100km megtételéhez szüksées áram ára lenne annyi mint most 100km mewgtételéhez szükséges benzin vagy dízel. ilyen a kapitalizmus) -
Josh
tag
Én mindenféleképpen benzinest vennék, aztán bele a gázt, és hadd menjen. 300 kilómétert 3000 Ft-ből megjártuk. 145 Ft/L Ja és ez még lehetne kevesebb is, de a mienk csak egy karburátoros verda.
-
sai
aktív tag
válasz
Fade_Away
üzenetére
szerintem ez hülyeség...
ABS nek az lenne a lényege hogy csuszós uton sem engedi blokolni a kerekeket.. mert ugye ha csusznak a kerekek akkor nö + a féktáv.
mondjuk nekem még nem volt ABS es kocsim.. de haveromnak ugye a 307esében van és tom hogy már párszor az mentett + minket..
monjuk a nagy hajó 405ösünkben nincs ugye ABS de akárhogy tapostam eddig a fékbe ált mindig csak 1kerék blokolt a többi nem. -
Digital
addikt
Érdekes próbálkozás Bővebben: link
-
Szalma
őstag
válasz
Fade_Away
üzenetére
(Pontosítok: ABS-t nem adnak fékerőosztó nélkül. Jobb eszközökben az ABS tulajdonképpen egy vezérelhető fékerőosztó. (Pl. Suzuki Swift) Ha nem megy a dolog, rossz az egész. Ideje megválni tőle. (Konstrukciós probléma? Szériahiba? Szervízben asztalracsapás, hogy így életveszélyes... Stb.) Úgy kell mennie, mint a PUG-ban... Nem mai találmányok ezek...)
Szeretettel:
Szalma -
-
Gismo
addikt
válasz
rATdrAgOn
üzenetére
Hagyjad ne foglalkozz vele! Megszokhattad volna már h az ő szemében csak a Honda az autó! Pedig ez egyáltalán nem így van! Faterom s ien ! Ő is csak német v japán autót venne! Vannak ienek! Elkell fogadni őket!
Nembaj Ők a Thököly úton majd végig pattognak a hondájukal mi meg végig hajókázunk a citrónkkal!
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
Fade_Away
üzenetére
Szerintem nem normális dolog, mert ABS-el is ugyanúgy fognak a fékek, sőt még jobban, mivel forognak a kerekek.
Nekem soha nem volt ilyen bajom, ha ment is az ABS, ugyanúgy megálltam. Szerintem ott valami műszaki gond lehet, vagy nem tudom. Meg kéne nézetni, mert ez így tényleg nagyon ciki... -
Mr.Skyline
senior tag
Munka-autónak városban nincs jobb mint 1 jókis 1l-es benzines 3hengeres '93-'96 Suzuki SWIFT
mostaztán lehet fikázni, de tapasztalatból beszélek...
u.i.: futár vagyok.
-
Fade_Away
őstag
egyébként ABS vagy mitől vagyok kiakadva megyek le a jakabhegyi úton, vanrajta egy kis soder jobboldalt épitkeznek. 30km/hvalkb.
Szembe jön kocsi.
Nyomom a féket és semmi.
Nyomom a féket és semmi.
Nyomom a féket és semmi.
Nyomom a féket és semmi.
Szembejövő lassit de ez nemér semmit mer kocsi megy tovább hálistennek van egy beállo ahova behajtok végre megáll kocsi.
és mért?
Mert egyik kerék blokkolt mert ráment soderre és ilyenkor a többi fék se fog.
Pedig ha fogna akkor a maradék 3megállítaná a kocsit.
Mégvicesebb tud lenni a dolog télen egyik kerék megcsúszott akkor a többin se fog a fék kocsi mint a mesébe halad tovább. Igaz tudom kormányozni de le se szarom ha belerohanok az elöttem lévőbe....
EZ NORMÁLIS DOLOG?
OFF: elnézést a kifakadásért -
Fade_Away
őstag
nekünk egy peugot 106osunk volt 6éveen adtuk el.
kötelező szervízen kívűl más nemkellett neki. (70.000km)
1.5éve egy zsír új hűdeminőségi Toyota Yarist vettünk és eddig kötelezőn kívűl 3* kellett szervízbe vinnünk....
(Ja és 16.000km van benne azaz 4000km/meghibásodás eddig) -
difit
tag
Bővebben: link
Nesze: ez Dízel!
Dízelből sztem a legmegbízhatóbbak a 90es évek toyotái.....nekünk Carina II -őnk volt 4 évig.....oktatásra(!) használva, és semmi baj nem volt vele...egyedül a váltója volt nehézkes (olyan öreguras)
[Szerkesztve] -
Digital
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
Szegeden voltál katona?
-
sai
aktív tag
a mi 405 ötösünken a váltójával csak annyi a bajom hogy a lükit nehezen veszi be.. egyébként simán veszi a többi sebeséget és nem olyan mintha 1 lekvárban kevergetnék..
haverom 307esével is igy vagyok.. az is csak a lükit veszi nehezen..
mondjuk azért a Toyotám váltója jobb

-
Type-R
őstag
Kétturbós négyhengeres dízelmotoron dolgozik a Fiat Bővebben: link
-
cikasz
őstag
válasz
Latissimus Dorsi
üzenetére
Nos én nem fogok mindneféle kétes eredetű szart beleönteni a Roverembe.És nem olyan 1xerü találni valakit aki frankó dizelt tud szerezni...
-
Latissimus Dorsi
senior tag
-
beeboy
addikt
van egy reklám, valami ilyesmi:
''új korszak kezdődik a dízel történetében''
NO EGEN!
külföldre kell járni tankolni, oszt rohadjanak meg.... -
steve@prhw
őstag
Nem annyira vészes (csak fárasztó, ha 12 órát dolgozik), mivel 7 éves CAT 938F homlokraklodót hajt (néha én is
), egyedül csak a klíma hiányzik belőle, különben nagyon pöpec... 50 kg-s méréshatárral méri a felmarkolt kavics mennyiségét, és egyszerre max. 5.5 tonnát emel... Egy IFA-egy kanál 
-
pweisz
senior tag
válasz
steve@prhw
üzenetére
Írigyelek hogy ilyen gépeket vezethettél, Krazt meg UAZ-t én is szivesen kiprobálnék, UAZ már volt többször beígérve, de eddig nem jött össze. Apádat azért nem irigylem, bányába az még rakodónak se lehet túl jó móka.
-
viharhozo
addikt
válasz
steve@prhw
üzenetére
Sztem semmi baj az MTZ82es valtojaval. Kicsit szokni kell, de ezeknel mar csak igy megy a dolog.

-
Sajnos van igazság abban, amit ír, de nem kellett volna ennyire durván.
-
-
Avicularia
veterán
válasz
steve@prhw
üzenetére
KRAZ teljesen jó ,csak az a furcsa a váltójában ,hogy fel van cserélve a 4-5 fokozat,de iszonyat jó teherautó

katonaságnál másfél évig hidvető krazon voltam sofőr
főleg ha valaki próbálta az ujabb változatot,mindenevő 400 lovas motorral
-
cikasz
őstag
nem tudom, de mocskos szemétláda ez az ország annyi bizonyos!!!!! Volt valaha is a diesel DRÁGÁBB mint a benya?? én nem emléxem ilyenre. Rájöttek azok a szemétládák ott fent, hogy egyre több dizel szaladgál az utakon erre mit csinálnak?? felemelik az árát!!! Ha a gázüzem jobban el lenne terjedve akkor azt emelnék... Ha hirtelen megugrana az elektromos autók piaca akkor az áramot emelnék... Mocskos .... !!!! PFUJ!
-
Damage
senior tag
Havi 10 ezer km mellett nem kérdés! Még a 20 Ft-os üzemanyag különbözet is sok-sok megtakarítást jelent! 6 literes átlag fogyasztásnál (az én autóm nem eszik többet) kb 35 ezer Ft megtakarítás havonta. És most egy olyan benzines autóról beszéltem, ami nem eszik többet 6 iternél! Sok ember nincs tisztában az autója erejével, jobban kihasználom a diesel-t előzés közben is, mint más a benzinest. Nálam a diesel a nyerő!
-
steve@prhw
őstag
Öreg motoros volt szegény, és bizony 1-esből indult... Anno 12-13 éves koromban tanítgatott, úgyhogy tuti. Lábbal segítette be 1-esbe, azt hittem, szétszakad benne minden... Aztán persze recsegett 1-2 között is, de korántsem volt olyan körülményes, mint hidegen az 1...
Apropó, idétlen váltójú járművek (amiket próbáltam) az UAZ-on túl:
-MTZ 82
-DH-109 lánctalpas kotró (
)
-IFA
-KRAZ (
)
(Apum bányában rakodógépes... Imádom a gépeket, és nem csak a számító fajtákat...
) -
Digital
addikt
Én szeretem a francia gépeket (inkább renault) Ha volna soksok$-m akkor egy renault megane limuzint vennék,mondjuk 1,6 16v-t,és feketét! Álomszép verda! Azért egy honda accord sem volna kutya,de igazából egy RSX vagy NSX

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- iPhone topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Apple MacBook
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Formula Air Mesh G3 600W
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM 27% ÁFÁS (0326)
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
szedán , 5 személyes , 1300Kg , fenntartási ktg ~80K/év , átlag fogyi 7,0L (szinte csak városon kívül)

Gondolod?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)