- iOS alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb0t
senior tag
1) szja bevallás stb... ? Az adóbevallást következő évben, a többi papírt folyamatosan. Nem is igazán értem a kérdést. Szükséged lenne egy könyvelőre.
2) Szerintem a megalapítás előtti cucc nem számolható el. Nem a vállalkozás nevére vetted mert még nem is létezett.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
biker
nagyúr
hát igen, mostantól pivotal tracker, napi mentés hozzám, stb
de én megbízható és becsületes vagyok, nehéz nem ezt feltételezni egy megnyerő emberről
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
grafikus-php-flash
3 ember.grafikus ok, lassú, de szép munka
php-s ember megvan, lassú, és minél nagyobb a nyomás, annál pontatlanabb
flashes ember lépett le, anélkül, hogy átadja az fla-kat, as-eket, mindent. most 2 havi munkát csináltunk emiatt 10 nap alatt, határidő adott, megrendelő üvölt, stbElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
tkazmer
addikt
jol ertem, hogy amig nincs bevetel, es van foallasom, addig kvazi nulla koltseggel mukodik a ceg (leszamitva a konyvelot)?
van még 1-2 kisebb költség (pl. bankszámla, bankkártya, számlázóprogram, papír, nyomtató, telefon, boríték, stb ezek mindig kellhetnek, de már pl. bélyegzőt sem kötelező csináltatni), de amúgy igen, kb. ennyi költséged van, ha főállás mellett van egy céged.#698) biker
egy (volt) távmunkás dolgozónk éppen egy távmunka megoldáson törte a fejét. sokra nem jutott, inkább rendszergazda-beállítottságú volt, de jó tudni, hogy talán lehetne piaca egy ilyen dolognak
nekem amúgy nincs rossz tapasztalatom a távmunkásokkal, eddig mindenki megcsinálta amire kértem és úgy néz ki aki most dolgozik egy projecten az is meg fogja.[ Szerkesztve ]
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
tkazmer
addikt
3) lehetőség: KFT-t csinálva
amint előttem is írták, 500e ft-os tőkével lehet már indítani, és sokkal jobb, kevésbé kockázatosabb, nagyobb presztízsű vállalkozás, mint egy BT vagy egy egyéni vállalkozás.ráadásként az biztos, hogy egyéni vállalkozásként a saját lakcímedre vonatkozó költségeket nem számolhatod el, kft-ként szerintem ilyen probléma már nem áll fenn.
ami drágítja a KFT-t, hogy a könyvelők jóval többet, 2-3 szor annyit szoktak kérni egy kis forgalmú cégtől is, mint amennyibe egy egyéni vállalkozás könyvelése kerülne.
első körben mindenképpen főállás mellett csináld, és ha jövetelmed keletkezik, akkor legjobb, ha év végén, osztalékként veszed ki, így ugyanis nem kell utána járulékokat fizetned csak egy egyszeri osztalékadót. ha nincs másik bejelentett munkaviszonyod, akkor már önmagában az, hogy tagi jogviszonyban állsz egy céggel, indok arra, hogy akár a 0 bevételű cégednek is a minimálbér utáni járulékokat be kelljen fizetnie utánad.
#694) concret_hp
magyarország.hu-n vagy apeh.hu-n ilyesmi nincs? amúgy kft-sen a legtöbb dologhoz nem kell engedély...[ Szerkesztve ]
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Ariadne
őstag
Erre nincs igazán jó megoldás, én is kerestem, de nem találtam jót. Nem egyszerű helyzet, ha egyébként munka melletti munkához kell valamilyen forma, ami - lévén kiegészítő jellegű - nem hoz nagyon sokat, vagyis egyéni vállalkozást pl. nem éri meg alapítani rá. Ezzel küzdök én is éppen, már lenne is mit kiszámlázni, de még mindig nem találtam normális formát, a könyvelőmmel együtt sem.
Az adószámos magánszemély, amit említettél csak lakás bérbeadásra működik, egyébként nem éri meg. Egy jó könyvelőt vagy adószakértőt kell megkérdezni, az apeh nem mondja meg, hogy neked mi éri meg legjobban.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
lajafix
addikt
vállalkozást akkor kell indítani, amikor már van ügyfélkör, tapasztalat, jövőkép. Még szerintem ne tedd.
kötségelszámolással a valós költségeidig mehetsz el , de nem vagyok otthon az alkalmazottak megbízási szerződéssel történő megbízásainak elszámolásában. Sem.
Szerintem csináld okosban.
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
vállalkozást folyamatos munkára szoktak alapítani, nem eseti megbízásokra.
Lehet szüneteltetni egy vállalkozást természetesen, nézz körül hogyan, bár szvsz manapság ez felhívás nem előre tervezett apehes adóellenőrzésre. Erre kérdezz rá szakértőknél.Szvsz a te esetedben vagy totál svarcba csináld, vagy keress egy olyan ismerőst, aki hajlandó számlát adni a megrendelődnek valamilyen hihető szolgáltatásról és a javadlamazásodról megegyeztek.
Rock'n Roll
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Series S 512GB SSD (kontroller nélkül!) - 1 hónap gari - konzol beszámítás ok! -
- Jeemak PC26 Condenser Microphone Podcast Szett /// Számla + Garancia
- AMD FX-8320 PC (8mag, 16GB RAM, R9-290 4GB DDR5)
- Gigabyte B365M DS3H Alaplap (+EXTRÁK) BESZÁMÍTÁS / CSERE
- (új) ATK Blazing Sky X1 Ultra white + 8K dongle (PAW3950 Ultra!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest