- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Rég várt frissítést kap az Android tárcsázója
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Apple Watch
- Nagy bemutatóra készül az Oppo
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
csadi0011
őstag
Üdv néktek profik!
Totál amatőrként szeretném kérdezni, hogy létezik e olyan automatikusan futtatható parancs, ami minden rendszerindítás után eltávolítja a hálózati kártyát az eszközkezelőből, majd visszacsatolja?
A probléma ami miatt ezt szeretném, a következő: A hálózati kártya nem indul megfelelően (tíz indításból kb. hatszor). Ellenben ha eltávolítom, aztán a hardverváltozások keresésére kattintok, akkor tökéletesen működik a következő rendszerindításig.Powershell is jó?
Példa:Restart-NetAdapter -Name "Ethernet 1"Feladatütemezőbe is berakhatod fájl nélkül.
-
csadi0011
őstag
-
csadi0011
őstag
Ez nekem mukodik x86-bol:
@echo off
set "A510=c:\temp\py"
set "fullstamp=2023-02-28"
set "b_backup=\\server\backup"
IF EXIST "%A510%" (
FORFILES /P "%A510%" /S /M *.* /C "cmd /S /C if @isdir==FALSE if @fsize GTR 0 0x22c:\Program Files 0x28x860x29\Microsoft Visual Studio\Shared\Python39_64\python.exe0x22 -c 0x22print(r'%b_backup%\%fullstamp%.zip @file')0x22"
)Kimenet:
\\server\backup\2023-02-28.zip certificates.py
\\server\backup\2023-02-28.zip search_dump.py
^CTerminate batch job (Y/N)?Neked ez hogy működik
^nélkül? Ha0x22-t írok^0x22helyett, akkor nekem már nem jó.
Amúgy sem értem, hogy miért értelmezné a szoftver a0x22-t másnak, mint ami. Mi van ha a mappanévben vagy fájlnévben van 0x22? Nem tiltott és nem speciális. -
csadi0011
őstag
Nem értettem, hogy nekem miért volt jó. Én kicsit tisztítottam a programodon, hogy könnyebben átlássam.
Most kipróbáltam az egészet és nekem is ezt az unexpected hibát írja.
Azif @fsizenem jó. Ha átírtam pl. így:if @fsize GTR 0vagy kitöröltem, akkor jó volt.
Próbálgattam az if-et, de szám bemenettel vagy logikai vizsgálat nélkül parancssorból és scriptből sem működött. Viszont akkor hogyan futott le neked eddig másik mappából? -
csadi0011
őstag
Próbáltam azt is, de azzal se ment. %PROGRAMFILES(X86)%
Környezeti változó megint egy kis túlkomplikálása a dolgoknak. A legegyszerűbb ami elsőre is működött, hogy a cmd /c -ben egy másik batch file-t hivok meg, ott frankón működött escape-lés nélkül a 7zip elérése.
De ez megint egy hibalehetőség. Később ha új gépre lesz rakva akkor ott is minden beállítást újra csinálni...
Nem akarok én bonyolult dolgokat, de a legjobb az volna, ha a jóképességű cmd tudná normálisan kezelni amit kell.Powershell nem lenne megoldás? Vagy nem forfiles paranccsal csinálni?
-
csadi0011
őstag
Tudsz használni %PROGRAMFILES(X86)% változót is az elérési útban. Hátha stabilabb.
De ha van rá lehetőség, nem lenne jobb környezeti parancsnak rendelni a 7z.exe-t? Akkor csak annyit kellene irnod, ut nelkul. -
csadi0011
őstag
Sziasztok,
Nagyon elakadtam. Egy batch file-ba kéne beleheftülnöm egy 7zippelést, de nagyon nem akar összejönni
Itt a kiragadott részlet. A 7zip elérését vhogy nem igazán sikerül átadni. Millió féle képpen próbáltam már.set A510=c:\temp\A510\
set fullstamp=2023-02-28
set b_backup=\\server\backup
IF EXIST %A510% FORFILES /P %A510% /S /M *.* /C "cmd /C if @isdir==FALSE if @fsize "c:\Program Files (x86)\7-Zip\7z.exe" a %b_backup%\%fullstamp%.zip @FILE"Ha nem space-s könyvtárba teszem a 7zipet, műxik, ha a sima program files-be rakom és escapelem
\"c:\Program Files\7-Zip\7z.exe\"akkor is müxik, de az x86-osból sehogy se akar menni
De mivel nem én tartom karban a rendszert ezért egy jó megoldás kéneNekem nem működik a
\"féle megoldás, de stackoverflow-on írtak"helyett^0x22-t. A forfiles leírásában egyébként benne is van, hogy lehet így helyettesíteni karaktereket, de nem gondoltam volna, hogy az idézést is kell.IF EXIST %A510% FORFILES /P %A510% /S /M *.* /C "cmd /C if @isdir==FALSE if @fsize ^0x22c:\Program^ Files^ ^(x86^)\7-Zip\7z.exe^0x22 a %b_backup%\%fullstamp%.zip @FILE"Egyébként rakhatod idézőjelbe a set utáni részt, ahogy Hege1234 írta.
-
csadi0011
őstag
-
csadi0011
őstag
-
csadi0011
őstag
Összekalapáltam egy rövid parancssort. Annyit tud, hogy az aktuális folderben minden foldert külön arhívumba tesz. A gondom, hogyha batch fájlba teszem nem működik. Valaki légyszi nézzen rá mivan ezzel.
λ for /D %I in ("*") do "%ProgramFiles%\WinRAR\Rar.exe" a -cfg- -ep1 -inul -mt16 -m5 -r -- "%I.rar" "%I/"%% kell
"To use the FOR command in a batch program, specify %%variable instead
of %variable. Variable names are case sensitive, so %i is different
from %I." -
csadi0011
őstag
-
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Powershell-ben egyenlőségi operátoroknál ( -le -ge -lt ...) láttam olyat, hogy "i" van elé írva (-ile -ige ...). Működésben nem láttam különbséget. Való ez valamire?
-
csadi0011
őstag
Kicsit konkrétabban? Pontosan mit szeretnél "eltekerni"?
Pl.ECHO OFF
set PORT=8081
set RULE_NAME="Open Port %PORT%"
netsh advfirewall firewall show rule name=%RULE_NAME% >nul
if not ERRORLEVEL 1 (
rem Rule %RULE_NAME% already exists.
echo Hey, you already got a out rule by that name, you cannot put another one in!
) else (
echo Rule %RULE_NAME% does not exist. Creating...
netsh advfirewall firewall add rule name=%RULE_NAME% dir=in action=allow protocol=TCP localport=%PORT%
)Az összes hálózat - Megosztás jelszavas védelemmel.
Ezt szeretném ki-be kapcsolni. -
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Win10: Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Hálózati és megosztási központ\Speciális megosztási beállítások
Ezeket a beállításokat tudom változtatni valahogy egy batch programmal?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Nintendo Switch 2
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Arc Raiders
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung kuponkunyeráló
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- Xiaomi Redmi 13T Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol extra kontroller garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest