- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cskamacska
addikt
Szerintem sokkal egyszerűbb egy új kártyát venned, a mostanit pedig eladnod. Két kártya kétszer annyit eszik és fűt, macerás elhelyezni, crossfire lap kell hozzá, és csak a helyet foglalja. Inkább érdemesebb lenne egy HD6870-et beszerezni, vagy akár egy 7770-et, az még jobban passzolna a konfigodhoz, egyébként is ahogy nézem szépen lassan eltűnik a 5000-6000-es széria a boltokból.
-
cskamacska
addikt
Üdv néktek!
Nem tudom pont jó helyen járok-e, de azért hátha.
Szóval 2 napja cseréltem le az eddigi HD4850-es videókártyámat egy Sapphire HD6850 1GB-os eléggé referencia kinézetű változatra(referencia órajelekkel). A gép többi része pedig jelenleg úgy néz ki: Gigabyte EP45-DS3 lap, C2D E7300 proci, 3 memória modul, egy Asus Essence hangkártya, két vinyó, egy DVD ROM, operációs rendszer Windows 7 felfrissítve. Ezekre jut egy Chieftec CTG-500-as 2 éves tápegység.
A HD rendesen a tápról ment(2 6 lukas csatija is van a tápnak, nem volt átalakítózás), húzva semmi nincs és nem volt, gépház oldala le van hajtva(Raidmax Smilodon ház) ablak rá van nyitva egész nap(résnyire, pont a gépház hátához nyílik).
A csütörtöki birtokba vétel után nem csináltam nagy tesztet a HD6850-nek, szépen települt a 1208-as legújabb driver(a 1202-es után frissítve azt), elindítottam a Planetside 2-t(végül is ezért bővítettem) az szépen futott(már amennyire szépen fut 4 magos proci nélkül amit később szerzek be hozzá) kicsit fel is tudtam venni a graf beállításákon a HD4850-hez képest. Még aznap Killing Floor, Men of War Assault Squad játékok, ATi Ocean, Screenspace 3D képernyővédők futottak rajta semmi baj nem volt.
Tegnap Killing Floor kidobott hibával, de nagyon nem lepett meg, mert ritkán mikor nagy a csata, néha szokása összeomlani. Ami viszont kísérte annak nem tulajdonítottam nagyobb figyelmet, kis buborék felugrott valami ilyen szöveggel hogy a "képernyőillesztő leállt de sikeresen újraindult". Ilyenem nem volt még HD4850-el(legalábbis nem emlékszem rá), és nem vettem figyelembe most sem. Később a Killing Floor rendben újraindult, Planetside 2 is kis ideig míg játszottam rendben ment.Mai délutánon játszottam a Killing Floorral 3 adagban.
Az utolsó turnusnál a KF megint kidobott valami random dll hibával, és megint előjött a képernyőillesztős buborékablak. Ekkor már furcsállottam, de nem tudtam hova tenni. 3D képernyővédők között nézelődtem mikor az ATi Ocean-nál a kép beállt, befeketedett úgy, hogy a Win7 start menü logója és az asztal értesítési területének kontúrjai látszottak csak ki, kis kockák jelentek meg itt-ott és beszaggatott minden, mintha valami leterhelné a procit.
Közben ctr-alt-del után secure login képernyőn teljesen folyamatos volt az egérkurzor, majd a feladatkezelő lehívására újra visszavitt a szaggató asztalra, ahol az asztal nagy része ugyan láthatóvá vált, aztán megint fekete lett, de a catalyst ikon felett "képernyőillesztő nem válaszolt és utána helyreállt. A(z) AMD driver képernyőillesztő nem reagált és utána sikeresen helyreállt"(lekaptam telefonnal) buborék volt egy helyben látható, és a tálca is látszott. Majd nemsokára magától újraindult a gép.Indítás után rendnek látszott lenni, de mikor IE-vel rákerestem a buborék tartalmára, újra kezdődött az egész, majd újraindítás után lekapcsoltam az Aero-t gyorsan(mint előtte olvastam hogy ezzel "orvosolták" egyesek a gondjukat) és ezután rendben lett. Kíváncsiságból kipróbáltam a vonalas OpenGL képernyővédőt, és azonnal előjött a fagyás feketedés kockázás. Újraindítások után egyébként a 116-os bccode-ú váratlan leállás ablakkal fogad a Win7.
Újratelepítettem a 1208-as meghajtót, ugyanaz a gond, leszedtem a 1208-at, és a régebbi 1202-est tettem fel amit anno HD4850-el használtam, ugyan az a gond:
3D dolog indítása után szaggat, kockázik és fekete lesz, ha véletlen előjön az asztal akkor ott lóg a buborékablak a helyreálással, mielőtt újraindulna a gép.
Visszatettem most a HD4850-es régebbi videókártyám és semmi gondja.Vajon mi lehet a probléma? Minden rendben ment estig, és most az Aero-t sem tudom bekapcsolni a HD6850-en, úgy hogy ne fagyna le.
Hűtés nagyon nem lehet mivel hideg bőven éri, a hangkártya/-1 vinyó/DVD író nélkül is ugyanaz a gond, így táp gond sem nagyon.
Segítségetek előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest