- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
válasz
pukkancska #16743 üzenetére
Honnét jön a szikra?
A konnektorból?
Mekkora a töltő? (Feszülsége?) -
válasz
zbence #16740 üzenetére
Ahha, értem.
Ez a lista nyújt némi támpontot a procik ranglistájával kapcsolatban.
A T7200 már nem egy új darab, a mostani T4300-al van egy szinten.
Viszont egy új noti T4300-al szerelve a kétszeresébe kerül ennek a 65ezernek.Próbáld ki, aztán majd meglátod.
És alkudj belőle. -
válasz
N!Tr0v!CS^^ #16733 üzenetére
Szerintem a noti elején található SD kártyaolvasóba kell a többi fajta kártyát is beletenni, nyugodtan told csak bele, (de azért érzéssel), az XD kártyát például valószínűleg fejtetőn kell majd betolni, mert úgy vannak a csatlakozó érzékelői. Ez csak tipp, de láttam már ilyet, fizikailag nem sokban különbözik a két kártya.
Az a nagy műanyag izé, amit kártyaolvasónak hittél, az meg az Express Card slotban van, (RedWing linkelt pár képet az Express Card nyílásba bedugható eszközökből), a Te gépedben az csak egy üres műanyag védőlap, amit azért tolnak gyárilag a nyílásba, h ne mehessen tele idegen anyaggal a nyílás. Jobb notikban oda teszik a távirányítót például(az alsó kép).
-
válasz
zbence #16734 üzenetére
A memória az egy darab 1GB-os modul, vagy kettő 512-es?
Mert később majd észreveszed úgyis, h 2GB ram kell inkább.Am megveheted, jó kis gép lesz.
Egyebet nem tudok mondani, ezzel legalább játszani is tudsz majd.
Remélhetőleg nem hal meg benne valami csak úgy hipp-hopp..Esetleg a merevlemezről egy HD Sentineles print screent kérj, mielőtt megveszed, Ha 100%-osnak írja, nincs tele szektorhibákkal, akkor vigyáztak a gépre (valószínűleg).
Ha valami hasonló lesz, akkor cserélni kell majd a HDD-t.Javaslom próbáld ki a tulajnál, tegyél fel pár játékot rá, és nézd meg hogy viszi.
-
válasz
zbence #16717 üzenetére
Hát, a Fu-Si notik a legmegbízhatatlanabbak, mármint statisztikák szerint ezek hibásodnak meg a legtöbbet, bizonyos körökben mégcsak nem is nevezik számítógépnek sem..
De ez nem azt jelenti, h sz×r lenne.
Ez csupán statisztika.Ellenpélda erre az én notim, az is Fu-Si, és iszonyat régi. Baja még nem volt.
Az adott típust nem ismerem, de annyi pénzért olyan procival nem rossz gép. Memória, merevlemez mérete?
Intel 945-ös chipsetű, 667MHz-es FSB-t támogat, és 65nm-es procikat.
A 7600-os VGA azért elég gyengécske, de alapbeállításokkal még játékokat is visz. A kijelző fényes, tökéletesen használható. -
válasz
szonti #16719 üzenetére
Ez egy olyan oldal, ahol notik alkatrészeit tesztelgetik, hasonlítgatják össze:
NotebookcheckEz a processzor benchmark lista:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.htmlNekem pl. Pentium M770-es proci van a laptopomban (168). Igen, ez már elég régi noti.
A Celeron 900-as ezzel nagyjából megegyező teljesítményű (170).
A T4300 viszont majd' 100 helyezéssel feljebb van a listán (65).Természetesen a benchmark teszt nem 100%-ig mérvadó, de azért le elehet szűrni a listából, mégis mennyivel jobb egy új szériás T4ezres proci, mint egy régebbi Celeron. Csalódni ez utóbbiban sem fogsz, egész jól el lehet vele dolgozgatni, nem olyan lassú, mint a Celeron volt éveken át asztali szegmensben.
-
XP driver pack Amilo Pi2540-hez:
letoltokozpont.hu/letoltes_driver_reszletes.php?k=12&g=174&a=828 -
-
válasz
jekisa19 #13412 üzenetére
Nem tudom mi a baja, de nekem is volt hasonló gondom.
Nekem dedikált VGA volt a gépben, azt gondoltam az halt meg, de próbaként leszedtem meg újra felraktam a driverét, de semmi sem változott; aztán nem sokkal később újra raktam az egész rendszert, és megszűnt a hiba.
Tehát nem a VGA adta meg magát, de driver újratelepítés nem segített, csak egy új rendszer.Vírusirtókkal én nem is próbálkoztam, de lehet, h valamilyen rosszindulatú alkalmazás volt a felelős.
Csak egy ötlet, (ha mások nem mondanak mást), esetleg próbálj meg Te is egy új rendszert, aztán ha marad a hiba, akkor gondolom hardveres, mehet vissza gariba.
-
-
válasz
plaschil #13355 üzenetére
LOL..
Akkor megmondod, h apróhirdetésben vetted a "Bazár"-ból a notit, és nem értesz hozzá, úgyhogy Te nem vagy orrgazda, és különben is kikéred Magadnak a meggyanúsítást... vagy valami hasonlóan frappáns magyarázattal élsz.
Arról olvasnánk IT-Cafén, ha nagy tételű noti tűnne el egy gyártótól.Am milyen noti, és mennyiért van?
100ezerért adnak egy félmilliós gépet, és Te a garancia miatt aggódsz? -
válasz
plaschil #13352 üzenetére
Talán leesett egy kamionról?
Elvileg a noti saját széria száma alapján a gyártó weboldalán a megfelelő helyet kiválasztva ha gond van, akkor saját költségen beszállítva válallnak a termékre garanciát.
Legalábbis nekem pl. a WD Raptor HDD-met így sikerült legariztatnom, mert a WD nem kérte a kereskedős számlát, csak a serialt. (És ráadásul Velociraptort kaptam cserébe.)
Gondolom ez sok más termék esetében is így van. Számla csak akkor kellene, ha egy konkrét kereskedőnél akarod gariztatni.
Úgyhogy ha megveszed a notit, és nem lesz baja, akkor nem kell foglalkozni a garival, ha meg elromlik, akkor felkeresed a gyártót, vagy a magyarországi forgalmazót, h jóindulattal segítsen gariztatni.De ezekben nem vagyok biztos, majd jön valaki más, aki ezt jobban tudja, ez csak az én véleményem/tapasztalatom volt.
-
Na, meglett a program.
NOTEBOOK HARDVARE CONTROL. Nem a Fu-Si adja a géphez, csak a noti előző tulajának volt fent, számomra meg logikus volt, h a noti tartozéka.
-
Jajaa, én is gondoltam a Fu-Si topicra, csak elég kihaltnak tűnt.
Sajnos a program neve a legnagyobb akadályom nekem is, nem tudom mit keressek, akármilyen keresőszóval egy halom energiatakarékos technológiára rátalál a kereső, már az összes márka hasonló alkalmazásait ismerem, zsong a fejem, de a Fu-Sit csak nem találom.
Asszem megnézem a hirdetéseket, hátha lesz köztük eladó Fujitsu noti, csak segít egy hirdető majd. -
Érdeklődnék, honnét lehet letölteni Fujitsu Siemens Amilo M3438G notebookhoz azt, vagy azokat a gyári programocskákat, amiket a notihoz adnak mikor valaki megveszi.
Nem a driverekre gondolok, hanem az energiatakarékos üzemmódot menedzselő alkalmazásra (elsősorban).
Asszem a gyáró oldalán nem találtam.ASUS-nál ez a Power4 Gear, vagy valami hasonló lenne, de Fu-Si-nél azt sem tudom hogyan hívják a progit. Újra lett rakva a rendszer, és természetesen egy ilyen régi notihoz már nincsenek meg a lemezek, meg nem is gondoltam rá, h a gyártó weblapjáról nem lehet majd letöltnei.
-
válasz
Piotre87 #13335 üzenetére
Hát gondolom nem erre gondoltál..
Azoknak azért olyan "furcsa" a méretük, mert nem 16:10-es a képarány, hanem 16:9-es. Tehát "szélesebb" szélesvásznú. Olyan a képaránya, mint egy széles képernyős LCD/plazma TV-nek; (többnyire) ezek is 16:9-esek.
Eddig inkább a 16:10 volt elterjedve, mostanában kezdenek megjelenni a 16:9-es képarányok főleg a HD Ready (1280x720), ill. a Full HD (1920×1080) felbontások miatt.
Ha sok filmet nézel, érdemes ilyet választani, lévén a fimek nagy része is 16:9-es képarányú.Az, h mekkora felbontással tudsz majd játszani, nem attól függ, milyen a monitor natív felbontása (natív = eredeti felbontás), ha újabb játékot futtatsz, úgyis vissza kell majd venni a felbontásból, bár ez jócskán függ attól, milyen VGA lesz a notebookban. Természetesen érdemes a natív felbontáson használni a gépet játékok alatt is, de ez valószínűleg szaggatás nélkül úgysem fog menni.
Az LCD technológiának van egy oylan hátránya, h ha nem a maximális (natív) felbontáson használod a monitort, akkor "csúnyább", pixelesebb lesz a kép.Ezért jó pl. az MSI GX600-as notija, mert abban a 8600M GT VGA mellett csak 1280×800-s a felbontás, amit az a VGA + CPU páros ami abban a notiban van, általában szaggatás mentesen képes meghajtani.
Nemrég jelent meg egy írás itt Logouton, a kommentek közt elég sok foglalkozik a képarányokkal, olvasd el, ha ráérsz:
http://logout.hu/iras/samsung_2333sw_fullhd.htmlEz meg egy MSI-s 16:9-es noti:
http://prohardver.hu/teszt/notebook_16_9-en/kulso.html -
válasz
#82189568 #13329 üzenetére
Ennek a natív felbontása nem 1680×1050?
Mert akkor célszerű azon használni filmre, netezni, egyéb más nem VGA igényes alkalmazások közben; de játékok alatt valószínűleg majd vissza kell venni a felbontást, ahogy KillHates is írta. A 9600M GT elég jó VGA, mármint notebook fronton, de ez a felbontás túl nagy ahhoz, h gamelni szaggatás mentesen lehessen vele.
De majd úgyis észreveszed, h melyik játéknál hol van az a felbontás/grafikai részletesség, aminél még nem szaggat.Jó noti, grat hozzá!
Én GX600-at használtam párszor, abban még "csak" 8600M GT volt, és 1280×800-as felbontása volt, gyakorlatilag minden játékot elvitt az is.
KillHates:
Köszi, így már értem. -
Érdeklődnék.
Adott egy régebbi noti, Everest szerint ez a hangchip van rajt:
Realtek ALC880(D) @ Intel 82801FBM ICH6-M - High Definition Audio Controller [B-2] PCINamost, ez használt noti, még sosem volt újrarakva a rendszer. Most viszont egyéb okok miatt muszáj lesz. Néztem a noti oldalát, többféle driver is van fent hozzá értelem szerűen a legfrissebbet kellene felrakni. (5.10.0.5122)
Aztán ellátogattam a Realtek oldalára is, ahol találtam egy még frissebbet, mint ami a noti saját oldalán fent van. (5.10.0.6300)Nem is ez a kérdésem, hanem az, h mit jelent az, h kétféle drivert lehet találni?
A noti saját oldalán is e két féle driver több verziója van fent.
AC '97 audio codecs
illetve a másik:
High Definition audio codecsMik ezek?
Melyiket kell választani, az AC '97-et, vagy a High Definion-t? -
válasz
Pepe87 #13161 üzenetére
Szerintem ennyi pénzért csak használt gamer notit kapsz.
Az újakban amúgy is max. ramot bővíthetsz, a többit csak szervizben cserélnek, vagy ugrik a garancia (a legtöbb gyártónál legalábbis).
Esetleg ebben 15"-ost, vagy ebben 17"-ost keress.
CPU: nem árt egy T7600, vagy azzal megegyező, inkább nagyobb teljesítményű
VGA: minimum nVidia 8600M GT
RAM: 2×1GB, 2×2GB (kinek mi jön be), általában 667MHz-ig kezelik a notis chipkészletek a ramokat
Kijelző: 1280×800, 1440×900 nagyobbat nem érdemes, mert a notikban levő VGA nem egy csúcsteljesítményű.Különösen ajánlom, bár már nem egy mai típus: MSI GX600 Nagyjából ennyiért lehet is venni használtban, kicsit gyengébb procival.
-
válasz
Draken #13143 üzenetére
Abban a chipkészletben (960GL) benne foglaltaik egy X3100-as videovezérlő is, ami nem cserélhető. Tehát nem lehet bele MXM-es VGA-t tenni.
Így is akarsz bele T9500-ös procit venni?
Nem biztos, h megéri. Sok olyan játék van, ami igényli a Shader Model 3.0-át, de az X3100 az csak Shader Model 2.0-át tud. Ergo egy halom új játék máris kiesik.Am jelenleg milyen processzor van benne?
Itt a PH-n az Egyéb processzorok, illetve a Notebook tartozékok, alkatrészek topicokban tudsz keresgélni processzorokat, elég sokan foglalkoznak vele, újakat is, használtat is árulnak.
Nézegesd végig az árakat, a 960-as chipkészlet 800MHz-es FSB-ig támogatja a procikat, illetve 667-es ramokat tudsz bele venni. Most milyen ram van benne?
Ha jól néztem, csak Vistás driverek vannak a notihoz, tehát nem árt 2×1GB ram, esetleg 2×2GB. Dual channelt ez a chipset már tud, de ha nem dualban hajtod, az sem baj, 10%-nál nem igen gyorsít a rendszeren az sem.Nemrég egy munkatársamnak X3100-as VGA-val, T5ezernemtudomhányas procival 2GB rammal raktam fel rendszert. Jó gép lett, a T2ezres szériájú procival szerelt notikhoz képest jó gyors.
Egy halom játékot is fel kellett tennem rá, de újakat nem vitt.
Call Of Duty 2 pl. szaggatott rajt minimum grafikán is. De pl. NFS Undercover nagyon jól ment. És még sok régi game ment rajt, meg is örült a tulaj a sok játéknak. -
válasz
Thunderzolee #11555 üzenetére
Ahha, értem. Köszi.
Azt gondoltam, a Shader Model 2.0 eléggé lekorlátozza majd a lehetőségeket.Van egy régi FX5700 nVidiám, úgy rémlik, azon sem indult már el minden, mikor legutóbb leporoltam és kölcsönadtam; az is csak 2.0-át tudott még.
Mindenesetre köszi a választ.
-
Érdeklődnék, ezen a chipseten: ATI X1100 mi fut el?
Játék fronton?
Ez miatt aggódok elsősorban:
3D Graphics:
Integrated ATI Radeon™ X300 graphics core with clock speed of 300MHz
Full DirectX 9.0 Support (Vertex Shader v2.0 and Pixel Shader v2.0)Egy ismerősé, szerintem ezzel nem lehet játszani, de talán valami régebbi game elindul rajt, csak nem tudom, a Shader Model 3.0 hiánya miatt mi fog elindulni egyáltalán?
FPS-ek, esetleg régebbi Need for Speed, Flat Out?
-
Uhh, kössz, ez a VGA lista ez nagyon jó. Már régóta kerestem valami ehhez hasonlót, mindenesetre el is szörnyülködtem ezen a hangzatos nevű X1150-es kártyán.. ppffffffffff..
Bár mondjuk sokáig FX5700-es (256ramos) kártyát használtam, ami anno jó is volt, bár ez még az alatt teljesít csak.. pppppppffffffffffff nagy thanx a linkért! -
nahh, legalább a ramok Dualba mennek, ez már tuti, ugyhogy az egyik kélrdésre meg is találtam a választ..
-
Halee!
Érdeklődnék, egy barátom eladná HP Compaq NX 6325 laptopját. (nem tudta a pontos típusszámot) [link]
Több félét is gyártottak ebből, hát nem volt benne bizos, de ezt mondta: Sempron 3400+ (1.8Ghz)proci, 512DDR2 667-es ram, 60 hdd (valószínű sata), dvd-rw, lan, és Radeon Xpress 1150 vga. Akksi kb 2,5 órát bír.
Namost ez 75ezer, nem tartom rossz árnak (kb egy éves sincs a gép), és meg is veszem; bár én alapjában full Intel párti vagyok, nagyon nem csípem az AMD-t. De ennyiért szerintem még max. Celeront se szerezhetnék, azt meg szintén nem csípem. Kérdeztem tőle, h mégis, pl. Carbon, Flat Out2, FEAR, Ghost Recoon meg ilyen szintű grafikai játékok elmennek rajt simán, azt mondta. Igazából amiatt írtam ide, h lehet e ebben processzort cserélni -me ha jól néztem a linkben akkor ennek csak 256 az L2-je ami szörnyen kevésnek tűnik-, a linkben többféle típus is szerepel, amivel anno forgalmazták, me pl. hdd-t; vagy ramot azt simán ki lehet cserélni, néztem itt a hirdetések közt, még válogatni is lehet (2×512, vagy 2×1 Gigára).
Csak nem tudom Dualban mennek e a ramok, ha kettőt vennék bele? me ha nem akkor elég egy másik 512-es a meglevő mellé. A másik kérdésem ez az Xpress 1150 Vga. Ez milyen? kb. hol helyezkedik el a GT 6ezres, 7ezres, 8ezres széria vonalán?
És még azt kérdezném, h mit jelent az, (másik fórumban írtak róla), h 5 éves laptop csoda ha megy még, vagy valami ilyesmi volt a lényege.. a laptopok nem mennek el sokáig? Inkább ne vegyek sose laptopot? A régi 478-as konfigom évekig szuperul ment, pedig éjjel-nappal töltöttem vele a netről mindenfélét. Arra gondoltam, ez a laptop jó lenne letöltőkonfig gyanánt, és akkor nem kell a másik gépemnek menni, energiatakarékosságból nem ártana asszem, meg csendesebb is lenne..
Ja és hol cserélnek procit?
Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7710 17,3" Laptop , i7 6820HQ , Quadro M4000M 4GB , 32GB DDR4 , 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest