- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pibácsi
senior tag
válasz CtiveR #20748 üzenetére
Szia!
Easy2convert RAW to JPG. Egyszerű progi, viszont csak egyenként konvertál. gyors konvertálásra jó. Sok formátomot átkonvertál. Nikont nem tudtam próbálni. Precízebb dolgokra inkább nem. Vagy a Capture NX-D, amit a Nikon fejlesztett ki direkt erre a célra, de ez egy nagy program.Üdv. Pibácsi
-
CtiveR
tag
válasz pibácsi #20752 üzenetére
Köszönöm a sok választ! Ki fogom őket próbálni. Az volt a fő szempont, hogy az egész mappát átkonvertálni jpg-be, s nem egyesével. Ugyanis a modellem akivel fotózni voltam mai napra tervezett egy posztot a blogjára ahova tenni ki a képekből. De eszembe jutott egy másik megoldás. Teamviewerrel végignézegette a képeket az én gépemről. De azért kipróbálom a programokat, amiket ajánlottatok. Kitudja mikor venném még hasznát. Köszönöm szépen még egyszer, további szép napot!
Aláírás.
-
azJENŐ
csendes tag
Szervusztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy a Panasonic DMC-LX7 milyen méretű memóriakártyát képes kezelni?
Én nem találtam erre adatot.Üdv, Jenő
-
copass
veterán
válasz azJENŐ #20754 üzenetére
SDHC, SDXC
odavan pediglen írva az igasság!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
PofaJenö
senior tag
Hali
Dilemmában vagyok megint közelről is megnéztem és fogdostam egy milcet és egy prémium kompakt-ot mindkettő Oly , OMD 10 -es és Stylus 1s lenne. Lényegében csak túrázni és természet fotózásra használnám. Csak mindkettő tetszik és nagyon masszív érzést kelt. Nem tudok választani, olvastam már minden tesztet róluk és mégis döntés képtelen vagyok. Pff... 😒Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.
-
andris1602
aktív tag
Sziasztok
Tapasztalt már valaki olyan jelenséget, hogy amikor belenéz a fényképezőgép keresőjébe, a kép fókuszáláskor "megugrik"? A fényképezőgép Nikon d5100, az obi egy 55-200 VR.
Eddig semmi ilyesmi nem volt, kb 2 hete kezdődött, amikor léggömbözni voltunk. Először arra gondoltam, hogy valami zavarja a stabit, de kikapcsolt stabival is csinálta.. Aztán arra is gondoltunk, hogy esetleg a léggömbnek volt valami olyan műszere, ami zavarta, de azóta egy semleges helyen is előfordult ez a jelenség.. Azóta viszont nem csinálja. Valakinek van esetleg ötlete, hogy mi lehet?
Köszi előre is
-
Ricardo128
senior tag
Üdv,
Egy gyors kérdés: Mi a neve annak, amit a váz aljába csavarsz bele, aztán azt teszed az állványfejre? Nem magyaros a fogalmazás, de sietek.
Előre is köszönöm!
gölmétcsül ©
-
scarabaeus
őstag
-
Ricardo128
senior tag
-
*Ropi*
félisten
válasz andris1602 #20762 üzenetére
"...azóta egy semleges helyen is előfordult ez a jelenség.. Azóta viszont nem csinálja."
Most akkor csinálja vagy nem csinálja?
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
copass
veterán
válasz andris1602 #20767 üzenetére
ha nem tudod reprodukálni a hibát bizonyíthatóan és nem látszik a képeken, akkor le köll tojni.
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
amulet
senior tag
válasz andris1602 #20762 üzenetére
Az a vr-lesz az objektíven. Kapcsold ki és nem fog ugrani
Olvass utána, hogy mi az és rájössz.
lényegében egy rázkódás csillapító ami mozgáskor korrigálja a képet, de ha nincs mozgás, ő csinál állványon ki kell kapcsolni -
smallmer
őstag
Sziasztok,
most mennénk nyaralásra és kellene valami állvány a nikon d5100-as gépemhez hogy tudjuk magunkat is fotózni illetve a tájat is. Valaki tudna nekem ajánlani nem túl drága de jó állványt. 10 ezer forint alatt nem lehet ilyet kapni ugye? -
copass
veterán
válasz smallmer #20774 üzenetére
30k alatt semmire se raknék rá egy dslr-t max ha fogom közben, de annak meg mi értelme!
nézz szét az állványos topikban.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
aktív tag
válasz *Ropi* #20778 üzenetére
Magamnak, archiválásra, úgy láttam, nemigen van bennük több általában. Ha sok fény volt, akkor igen, de 4800-at már mindenki megfejthetetlenül drágán adja, az csak kivételesen. Fő, hogy por- és karcmentes legyen, illetve éles, valamint viszonylag jó (sima KODAK 100-as filmek, nem dia) dinamikával és színegyensúllyal.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz mastodon #20779 üzenetére
Szerintem nincsen 4800 DPI a Leica méretű filmkockában: 3000 felett nem sokkal vége van a szemcsézettségétől függően (a fekete-fehéreknek pedig még kevesebb), onnantól max. a szemcsék lesznek részletesebbek de valódi felbontást nem nyersz. Pontosan emiatt nem szkenneltem még soha 4800-on filmet, pedig tudja a szkennerem. Egyébként is: győznéd tárhellyel? Mert ha 16 Bites TIFF-ben tárolod az információtartalom megőrzése miatt, akkor 100 MB nagyságrendű fájlokkal számolhatsz minimum. Vagy tömöríted mondjuk jpg-be ami színcsatornánként csak 8 Bites, így ezzel a lépéssel még 100%-os jósági tényező esetén is kidobtad az ablakon az információk nagy részét (egy alap 16 Bites tif-ben 64x több információ van színcsatornánként). Nem véletlenül kerül annyiba 4800 DPI-n szkennelni: a felbontás növekedésével együtt exponenciálisan nő nem csak a tárolt anyag mérete, de a szkennelési és utófeldolgozási idő is. Ha manuális (az automatizáltnál jobb eredményt adó) porszem + stb. retusálást is elvársz, az még több idő: minél részletgazdagabb egy kép, annál aprólékosabban kell retusálni, különben meglátszik, akár csak a zaj struktúrájának a megváltozásában is ("Fő, hogy por- és karcmentes legyen, illetve éles, valamint viszonylag jó (sima KODAK 100-as filmek, nem dia) dinamikával és színegyensúllyal."). Azok a filmek max. 12 Fé-et tudnak amit a mai szkennerek csuklóból teljesítenek, főleg spektrofotométerrel pontosra profilozva. Visszatérve a mérethez: ha csak képernyőn akarod nézni, akkor ágyúval verébre ekkora felbontás, hiszen a Full HD képernyők DPI értéke is csak 96...300 meg 600 DPI-n világítják le a fine art albumaimat 60x30 cm méretben és annyira élnek a képek, hogy a szereplők szinte lelépnek elénk a papírról. Láttál már 2400 és 4800 DPI-n szkennelt képet ugyanarról a forrásról? Láttad köztük a különbséget?
-
grigo
őstag
Sziasztok.
Kimennék ma meteort fotózni hátha összejön valami.
Valaki már mondta hogy magas iso kellene hozzá. 600D-n meddig ajánlanátok emelni az iso-t, illetve ti milyen rekesszel futnátok neki?https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
A Zéé
addikt
Én két éve próbáltam, akkor egyet sikerült elkapni, mögöttem meg tucatjával hullottak, pedig arra irányoztam, amerre az okosak mondták, hogy nézzen
Adatok ott vannak, amikkel készült. A rekesz asszem azért volt ennyi, mert mintha az obi ezen a rekeszen lenne a legjobb ezen a gyutávon, a záridő azért annyi, mert az 500/gyutáv az kb ennyit adott ki, ez kell ahhoz, hogy ne mozduljanak még be a csillagok a föld forgása miatt. Ez 3 kép összefűzve, itt már látszik a mozgás.Just a simple Lineman...
-
grigo
őstag
-
grigo
őstag
Netes leírásokat nézegetek. 1600-3200 iso körül írja. Hát nekem a 600D ilyen iso-n külön galaxist rajzol majd zajból :-D
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
repvez
addikt
canon s2is-hez valaki tud olyan programot win7 hez amivel PC-ról tudom állitani az expo adatokat és a kép elkészitését?
Mert time laps videot akarok késziteni,de nincs idősitőm,de igy ez megoldható lenne. -
senior tag
Üdv.
Anyám Nikon Coolpix L27 gépével valami baj van. Nem rég kapta ajándékba, vettem bele elemet (2300mAh maxell-t). Működött is egy ideig, készültek vele képek. Hanem ma azt mondja a húgom, hogy fotózott volna, egyszer csak elsötétült a kijelző és nem húzódott vissza az objektív (nem tudom jól írom-e) sem. Azóta ha beleteszem az elemeket és megpróbálom bekapcsolni, a kapcsoló gombnál melegszik a gép, valamint a Scene gombnál is elég hirtelen. Valakinek van valami ötlete?
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
Ricardo128
senior tag
Elnézést kérek a dupláért, már nem tudom szerkeszteni az előző hozzászólásomat.
A problémám a következő:
A fényképezőgépen lévő képeket kijelölve, majd átmásolva a merevlemezre nem, vagy rosszul másolja át. Egyszerűen ha meg próbálom nyitni a képeket, nem engedi, nem tudja megnyitni. Az összes képet 3 gigának jelzi, mind raw, mind jpg. Az a vicces a dologban, hogy a lightroom simán beolvassa a fényképezőről a képeket, az összeset, és kezelni is tudja őket, viszont ami a merevlemezen van, azt már nem. Szóval itt a memóriakártyával nincs baj, max a másolás folyamatával. Total Commandert használok, ami nem ismeri fel, vagyis nem jelzi a fényképezőgépet, mint meghajtót, ezért használok számítógépet (sajátgép). Ott jelölöm ki az összeset és másolom tc-ben a merevlemezre. Most megpróbálom sajátgépben áthúzni, hátha.
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
válasz Ricardo128 #20792 üzenetére
Harmadik hsz, elnézést!
A probléma konkrétan az, hogy a RAW fájlokat nem engedi átmásolni, lassan már meg sem jeleníti. Lightroomból továbbra is meg tudom nyitni a képeket, és kezelni is tudom azokat. Átmásolni még most sem. Nézegettem angol fórumokat, ahol Eos utility-t ajánlottak, de nekem mindenféle program nélkül kellene a megoldás...
Előre is köszönöm!
gölmétcsül ©
-
*Ropi*
félisten
válasz Ricardo128 #20793 üzenetére
Vegyél egy kártyaolvasót!
Szerk: Ez most miért tette OFF-ba, amikor nincs is bekapcsolva az OFF tag?
[ Szerkesztve ]
-
HKorn
veterán
Az mitől lehet, hogy az a Sony A200-am elkezdte azt csinálni, hogy mikor lenyomom félállásba az exponáló gombot és fókuszálnia kellene, akár 1-2 mp is eltelik mire fókuszál?
Eddig ez tört része volt csak a másodpercnek. Minden körülmény / beállítás ugyanaz, napsütés, AF módban a 18-55 kitobi. Próbáltam másik obival, szintén ez van. Találkozott már valaki ilyennel?
Elég zavaró.
Run&Ride
-
ccs2929
senior tag
-
senior tag
válasz *Ropi* #20790 üzenetére
(#20791) Ricardo128: nem hangzik túl jól.
(#20790) *Ropi*: kivettem belőle azonnal. Majd el kell kérni a papírjait, mert ajándék gépről van szó. Elég kellemetlen.
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
HKorn
veterán
válasz ccs2929 #20797 üzenetére
köszi a tippet.
lehet ez lesz, bár nekem az a gyanúm, hogy más dolog okozza ezt, mert amikor lenyomom a gombot akkor mintha reagálna rá megmoccan az obi ahogy elkezdene dolgozni az AF, de mire csippan, hogy fókuszált addig telik el ez a relatíve sok idő.
De holnap lecsekkolom, pontosan, mert most emlékezetből írom.
Run&Ride
-
Ricardo128
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Nyomtató topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Formula-1 humoros
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Gitáros topic
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest