- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Telekom is beszáll a használtpiacba
- One mobilszolgáltatások
- Windows CE fórum
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz trialboj #86598 üzenetére
Azt nem tudom van e olyan kábel ami több méteres, de Aliexpress-ről tudsz rendelni kábelt, csatlakozót, kb mindent amivel ki lehet vitelezni.
Vannak usb-s megoldások is, amik kompatibilisek a mystic light-al.innen is le tudod tölteni:
https://www.msi.com/Landing/mystic-light-rgb-gaming-pc/mystic-light -
nagyúr
válasz trialboj #79548 üzenetére
Üdv !
Mennyi ram van benne (db) és melyik slotokban ? ez is tud szívózni...
CPU-tól függetlenül dobd ki az összes ramot, és csak a C1-es slotba tégy egyet.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
varmi2
nagyúr
válasz trialboj #79548 üzenetére
A vga driver törlés nem ördögtől való, normál módban letörlöd, és kész. Ha eddig nem így csináltad, lehet azért tartól ott a lappal, ahol most. Vissza teszed a teszt kártyát, és törlöd a drivert, majd kiveszed, és vissza teszed az eredetit.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
palfitom
félisten
válasz trialboj #76897 üzenetére
"Igaz hogy ez a leg silányabb alaplap gyártó?" - Nagyon nem
"KVA sok időbe telik amíg bebootol a gép" - Ez Ryzen és TR-fronton előfordul(t), elvileg a frissebb BIOS-okkal már megoldódott.
"Smart Fan ON, és AUTO?" - Ha PWM-es ventijeid vannak, akkor PWM-mód és állítgasd addig a görbét, amíg elfogadhatók a hőmérsékletek és megfelelő számodra a zaj.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
imotrepus
aktív tag
válasz trialboj #76862 üzenetére
A gép valóban nem indul, tehát nem bootol be az op. rendszer vagy csak kép nincs??
Vegyél ki mindent!!! Processzort, RAM-okat, VGA-t, húzd le a merevlemezt, csinálj egy
cmos reset-et!!
Vagyis kezd az elején, mintha most állítanád össze először a konfigot!
Teszteld, ha van IGP-vel, csak bios-ig és így tovább!!
Egyszerre csak egy RAM-ot tegyél vissza, stb-stb[ Szerkesztve ]
Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
trialboj
őstag
válasz trialboj #73450 üzenetére
Megvan a megoldás:
A biosban le volt tiltva a thunderbolt csatlakoztatás. Pff egy hónapja szívok miatta. Aki kicseréltem a tápot tolt egy bios resetet, és nagyjából visszaállította ahogy volt, de ezt elfelejtette, nem is feltételeztem hogy ott a gond, mert tudtam hogy én állítottam be.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
MrDerekas
addikt
válasz trialboj #70980 üzenetére
A cpu leégést kizárhatjuk nagyjából. Van védelem a gépben rendesen. De ennyiből kb bármi lehet benne hibás. Elsőre tápcserés próba. Ram nélkül is indíthatod, akkor sípolni fog ha indul, de baja nem lesz. Kellene egy minimum konfig indítás. (CSAK alapl+cpu+táp+1db ram. Egér, bill se legyen rádugva) Ha indul akkor lehet visszapakolgatni a cuccokat és próbálni, hogy honnéttól dobja a hibát. Ha nem indul minimummal sem, akkor elemeire szedni, cpu tokozást, cput is alaposan megnézni, égést, sérül/törött pint kereseve, alaplapot átnézni sérülést keresve.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
-
PitLee
őstag
válasz trialboj #70463 üzenetére
USB 2.0-ba van dugva a bill ? A PS/2 port mellett van 2 darab.
Clear CMOS button - Power off your computer. Press and hold the Clear CMOS button for about 5-10 seconds to reset BIOS to default values
Ezek nem tom mik, de van benne ilyen is
JSLOW1: Slow Mode Booting Jumper This jumper is used for LN2 cooling solution, that provides the extreme overclocking conditions, to boot at a stable processor frequency and to prevent the system from crashing.OC_FS1: OC Force Enter BIOS JumperWhen you close this jumper, the system will be forced access to the BIOS and skip OC failure messages
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz trialboj #70460 üzenetére
Tippre valamilyen meghajtót próbál detektálni, ami nincs jelen. Esteleg pre definiálva lett egy, és utána ki lett véve, vagy hasonló. Egy BIOS reset sokat segíthet. Utána a bill is aktív kell hogy legyen bekapcsoláskor. BIOS USB Legacy mode legyen ON/Enabled
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz trialboj #69340 üzenetére
Alapból nem is szokott nagyon mást látni. Be kell neki állítani a többit. Mondjuk a nagyon új lapokkal nem biztos hogy menni fog. Pontosan mi az alaplap ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
abdulka1
őstag
-
dugo_
veterán
válasz trialboj #68721 üzenetére
A fastboot mellett nem tudsz biosba lépni, hiszen akkor a bekapcsolás kvázi egy hibernálásból ébresztés, amit nem lehet így megszakítani.
Ha Win alól teljes restartot nyomsz, akkor reagálni kéne a Del-re.
Nekem nem világos, hogy "hidegen" indítva próbáltál eddig belépni, vagy teljes restarttal. A shift+restartot nem keverném ide.
Egyébként MSI esetén (gondolom másnál is, de itt biztos), beállítható, hogy a hosszan nyomott bekapcs gomb a biosba dobjon egyből. Elsők között szoktam belőni ezt a hasznos funkciót.
-
-
-
-
Starchm
őstag
válasz trialboj #64930 üzenetére
cat5e kábel kell neked. Illetve nézz be a milyen router vegyek topicba.
-
MrDerekas
addikt
-
MrDerekas
addikt
válasz trialboj #64928 üzenetére
Azt jelenti, hogy wifin ennyit tud. A routered kevés, az tud csak 100-at, tehát ennyi a keresztmetszeted. Csere egy jobbra.
[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Starchm
őstag
válasz trialboj #64926 üzenetére
Nah akkor kezdjük ott, h a routered már csak 100-as porttal rendelkezik tehát amiattm ár csak 100-as lehet a neted. Tehát nem mind1....
Kábelen meg nézd meg milyen cat van rá irva, mert az is befolyásolja a max sebességet...
Tehát egyrészt a router miatt már fix, h 100-as a max neted a kábelről meg nem tudtunk meg semmit.
-
-
MrDerekas
addikt
válasz trialboj #58350 üzenetére
Igen, létezik, hogy ennyi driver van a support oldalon. A win saját update driverkészlete eléggé tetemes mennyiséget tartalmaz, így a legtöbb driver a win frissítésekkel települ. Pide/Sata kapcsán ötletem sincs sajna. Utána kéne olvasnom.
-
MrDerekas
addikt
válasz trialboj #58348 üzenetére
Tényleg nagy a baj. Hardverválasz késik. Legtöbbször cpu-ram-vga között valahol elakad az a bizonyos válasz. Az általános "megoldás", hogy driverek, bios a legfrissebb legyen, az os frissítései fent legyenek. Amit még tehetsz: A processzor és a tokozásának ellenőrzése, azaz szétszeded és összerakod újra. Elsőre egy memória modullal indítod és nagyon figyelj rá, hogy tényleg rendesen üljön a slotban a ram. (Páran belefutottak mostanság, hogy csak látszólag van helyén a ram, aztán megy a szívás. Hogy ez anyag spórolás vagy hanyagság miatt fordul elő némely gyártónál a fene se tudja...) Esetleg a vga-t is ki-be rakod és az alaplap tápcsatlakozóit is ellenőrizd.
-
trialboj
őstag
válasz trialboj #24772 üzenetére
Ha az alaplap cpu ventije ami 4 tűs, szerintem elromlott, és nem tudja hő szerint kontrollálni a hűtőt, akkor ráköthetem ezt a ventilátort egy másik 4 tűs chassis fan csatlakozóra?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Rivaul
addikt
válasz trialboj #20326 üzenetére
Megtörténhet de kevésbé valószínű. Minden slot-ban ezt csinálja? Több ram van a gépben vagy csak 1? Mikor produkálja a gép a hibát? Blue scrn stb jelenség? Újraindulás már inkább táp, melegedés pl így jó lenne többet tudni.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Vírusirtó topic
- Elite: Dangerous
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...