- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszy
veterán
Ki kellene nekem is próbálni, de nem merek neki fogni
Nem vagyok láma a dologhoz.
---
Eszembe jutott valami tegnap este a darált kávé móddal való tisztítással kapcsolatban. Ha lefőzöm a kávékat, egyszerűen csak lekapcsolom az elosztót (amiben a kávégép van). Kb. 5 mp múlva vissza, és megvan a hosszú öblítés. Aztán kikapcsolom a gépet. Mi a véleményetek róla? Jobban árt ez neki, mint a darált kávés mód?
-
törölt tag
Rugócsere, vagy barbár széthúzása a rugónak, de csak ha van tartalék...
Én pluszban ráraktam egy membrános SBS szelepet, hogy bonyolítsuk kicsit a nyomásviszonyokat és megnöveltem a rugóerőt 1000-1100 grammra. Jobb lenne valami igazi SBS szelep de ritkán látok csak úgy külön olyat amit be lehetne építeni mondjuk egy Minuto-jellegű gépbe. Marad a kattogás és a lassabb lefolyás miatt normálisabb kávé.
Szűkítőzni se lenne rossz de nincs egyszerű helye a fúvókának ezekben a csőkígyó bojlerekben, valami köztes tag lenne jó ahol egy 0.5-ös furat megoldaná a szűkítést. -
törölt tag
Nem is igazán az idő a lényeges hanem a lefőzött mennyiség. 18-22ml körül szokott nekem jó lenni, de amúgy igen, amikor a pumpa elkezd működni, onnantól számolom az időt, de ez karosnál is így van, amikor a víz elindul.
Tegnap már egészen szürreális 25 másodperces 18ml-es valamiket főztem a nyomásfokozó buherálásával, de akkorákat kattan üresen a gép hogy már nem egészséges, kéne mellé egy üstdob meg cintányér is. Meg a kávé sem volt az az ínycsiklandó, besült, megégett, egyszerre volt alul- és túlkivonatolt. Szóval a jó az mindig valahol a határon van, a szétesés, felrobbanás, működés határán, de igyekezni kell határon innen maradni.
-
törölt tag
Oda ne rakj csavart. Rugalmasan van felfüggesztve alatta egy rugóval, a garatnál egy gumival és a motortesten lévő gumigyűrűvel. Csak hangosabb lesz.
A fedél maradjon lötyögős, megintcsak azt jelzi hogy nagyon leül a daráló, hangos lesz...
A fehér vonalnak kb, a kis körívvel kell egybeesnie gyárilag, ahogy rajzoltad.
Eltekerheted amíg bírod üresen és oda állitod az állító tüskét minimumra, így összerakva a minimum állapottól tudod tekerni fölfelé.
Nálam az új őrlőnél a minimumig lehet csak tekerni, az én tárcsámon 3-as van, a tiéden ahogy látom 4-es, nem tudom ezeknek van-e jelentősége.
Elvileg nem tud összeérni, le van korlátozva a menetes vájat, a régi Xsmall-omon teljesen össze lehetett tekerni, az új őrlőn már nem. De nálam így is akadozik a minimumon az őrlés, 1-esen szép finoman fut és az eredmény is jó. (Max hőfokon és 1/5 kávészemes aroma beállításon, 22 ml-t főzve 16 másodperc alatt)
-
törölt tag
Darálóval nem oldanád meg a gondot, bár ha valami régi Saeco-t veszel bele amit lehet tuningolni, akkor be lehet olyan finomra lőni amin már alig folyik át.
De egyébként a karos Delonghi is nyomásfokozóval csinálja a cremát, itt is azzal lehet javítani a helyzeten ha kap egy plusz nyomásfokozót.
Én vettem egy SBS crema szelepet, azt a gumimembrános fajtát és ráraktam a gyári rugósra pluszban, és még a gyári rugó előfeszítését is növeltem. Nekem bevált, de innentől nem elég a bekapcsoláskori öblítés, kell egy üres átfőzés is.
Egyszerű visszaállítani, csak kell egy tartalék rugó, mondjuk a gyári, a másikon meg lehet feszegetni. Nem tűnik precíznek, de a gumi tömítést kiszedve egy mérlegen ki lehet mérni azt az erőt amivel már koccan a nyomásfokozó csatlakozója a hengerfejben, akkora erővel fojtja vissza a kávét, felületet saccolva (üveggolyó vagy kerámia henger) ki lehet számolni a nyomást, én azt számoltam hogy 9-10 bar akkor jön ki ha 1000g körüli erővel hat a rugó azon a felületen ami a felsőszűrő mögött van. A gyári rugóerő kb 450-500g körül van.
Nagyobbat kattan, főzéskor recseg-ropog de semmi baja, a végeredmény pedig ízre mindenképp meggyőző, állagra pedig a nyomásfokozós mű-crema keveredése az igazival, észrevehető hogy robusta kávék tényleg olyan cremát képeznek amin elüldögél másodpercekig a cukor.
Most egy ideje Flair-en gondolkodom, de hiányzik a gőz, mindenképpen kell a cappuccinohoz az erős gőz, külön WPM tejgőzölő kb. 200e-ért van, hiábavaló variálás az egész, maradok a Philipsnél amíg szét nem esik. -
Zolom89
senior tag
Érdekes dolog ez a kréma is.. van olyan kévé amivel habosabb másikkal kevésbe. El is engedtem ennek a figyelését.
Viszont amit most használok Lago Cafe friss pörköléső kávé ennek sincs vastag habja viszont a kávé aromái nagyon jól kijönnek legapróbb őrölésen totálisan megvagyok elégedve vele és tök mindegy hogy a kréma milyen amikor az íz finom. Számomra legalább is
Lavezza gold csomagolású kávé kréma volt úgy emlékszem nagyon jó, meg egy iható kévét is, de közelébe nincs annak amit most használok ízre.
De izlések és pofonok ugye
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest