Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
Aktív témák
-
jamez
senior tag
válasz
Kosh Naranek
üzenetére
Köszönöm az ötleteket, hamarosan kipróbálom.
-
Kosh Naranek
tag
Nem hiszem, hogy a proci és a memória lenne a probléma. Nálam XP2700+ és 512 MB rammal egy Zenith Ultra-ban (NF2 U400) úgy működik egy Au2ZS, ahogy a nagykönyvben megvan írva (mindezt magyar XP Home alatt). Én is a busz terheltségére tippelek. Legtisztább egy Win reinstall lenne, formázott HDD-re (bár gondolom ezt a lépést inkább kihagynád). Kapcsold ki a soros/párhuzamos portokat (ha nem használod őket), ezenkívül tiltsd le az USB 2/3 és USB 4/5 -öt is az alaplapon (ha ezeket sem használod). Ezenkívül, ha telepítetted az NForce saját ide vezérlőjét, az Eszközkezelőben nézd meg az IDE vezérlő Primary/Secondary csatornáit, hogy Ultra DMA 4 legyen beállítva (ui a driver néha rosszul auto detektál és ilyenkor Multi-word DMA kerül beállításra, ami lemezművelet esetén kemény akadozásban jelentkezhet). Végül pedig tiltsd le az Au2 saját FireWire csatolóját is az Eszközkezelőben (csak fölöslegesen foglalja az erőforrásokat). Így hirtelen ennyi.
-
-
Raymond
titán
ACPI:
Kinyitod az Eszkozkezelot es a Computer alatt van nagy valoszinusegel hogy ''ACPI Uniprocessor'' - ezt megnyitod es csinalsz egy manualis driver update-et, a listabol pedig a sima ACPI-t (Advanced Configuration and Power....) valasztod.
REz annyit tesz, hogy a Win nem fogja a 16-23-ig terjedo ''virtualis'' IRQ-kat hasznalni, csak a 0-15-ig terjedo ''normalisakat''. -
jamez
senior tag
-
Raymond
titán
Ezt ugy hivjak general troubleshooting. Ha ezek letiltasaval mukodik a dolog, akkor mar teljesen biztos lehetsz benne hogy a chipset nem birja az adatforgalmat azokkal a meghajtokkal es beallitasokkal amiket a Win-ben hasznal (nem mintha a leirtak alapjan nem lenne vilagos :) ).
Egy slot-csere, driver update es ACPI Uniprocessor modrol valo atallas sima ACPI modra ajanlott. -
jamez
senior tag
A soundblaster.com azt mondja tiltsam le a DMA-t a vinyára és vegyek vissza a VGA gyorsításból. :Y Aranyosak. Meg cseréljem le egy PIIre a gépemet...:F
-
jamez
senior tag
Valaki Help!
Van egy Audigy2 Zs karim egy Asus N7N8X lapban + Creative Megaworks 550.
A problémám közismert, több külföldi fórumon előjött már, de megoldást nem olvastam rá:
A hangkártya szörnyű recsegő hangot ad bizonyos esetekben, legegyszerűbb ha a hozzáadott DVD-Audio samplert kezdem hallgatni.
Már megpróbáltam más slotban, no tunning, nincs IRQ-s akadás. (egyébként sem tudom lefogalni neki fixen a BIOS-ban )
a sondblaster comon adott ötetek sem segítettek..:F
Mint említettem nem mindig recseg, pl. ha mp3-at hallgatok nincs gond. Bizonyos játékok alatt pl: MOHAA recseg, de Farcry NEM!
Nincs túlvezérlése probléma, hangfalak jók.
Talán az NVIDIA chipsettel vagy a lappal akadhat...:(
Dühítő a dolog, hogy egy ilyen profinak mondható kártya alapvető dolgát nem látja el...nem szól rendesen. :((
Akinek van Audigy2-je legyen szíves próbálja ki a sampler audio DVD-vel, neki hogyan megy? HELP :O -
morzsol
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Hi Alvin! BUÉK! :)
A gyári CD-t raktam fel, meg letöltöttem vmi KX-es(?) drájvert többek (más topicbeli) tanácsára, de még nem csináltam vele semmit.
Elmentem frissítőért a honlapra, de a regisztráció bonyodalma minden erőmet elvette, és ezért (-meg vmi külső hatásra, teríteni kellett, asszem :DDD ) a folyamat félbemaradt... De újult erővel kezdek majd neki ezután!
Ja, megvan! Automatikus frissítést ajánlotta fel, de nem mondta meg a stennek se, hogy mekkora hosszúságú a letöltendő fájl, csak a telepítésvezérlő hosszával fárasztott (az kicsi)... és ekkor kellett menni segíteni -> disconnect. -
morzsol
aktív tag
Hát, egy Trident 4DX Wawe-t cseréltem le nemrég a címben szereplő darabra (OEM). Simán feltelepült (ME alá) a gyári drájver. Játszik a lányom (100 éves 2D-s gyerekjáték), digitalizált hang (beszéd) sokkal érthetőbb, és az effektek is tiszábbak még egy passzív-1 utas-kb. 5 cm átmérőjű-''szélessávú''-gagyi hangszórón is - esküszöm! (2.0 rendszer, egyenlőre).
Aztán néha... mitmond?? Nem lehet érteni! Torz, mint a fene. Már mindent (prg.) kilőttem alóla, ami gond lehetne, mégis. Egyszer csak elmúlik, fellélegzünk! És kezdi megint.
Gondoltok valamire? Nem akarom összetörni benne az illúziót egyenlőre, hogy apu mindenhez ért! Még csak 3,5! Még annyi mindenben hisz! Ha lenne vmi ötletetek, szívesen fogadnám! (Akár link!)
PLZ :O !!!
Aktív témák
Hirdetés
- MacSzerez.com - 2021 MacBook Pro 16" Retina / M1 Max / 32GB RAM / 1TB SSD / Asztro
- SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- Újszerű SteelSeries Arctis 7 2019 Edition Wireless Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- Garmin Forerunner 970 Bontatlan
- CoreI5,13600KF,14/20/GIGABYTE,B760M-DS3H,KINGSTON,DDR4 32GB,RTX5060TI 16GB/2Tb T.hely/GARI/Win11!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 11400 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 TI 8GB ZALMAN Z1 PLUS Adata 600W
- MSI Pulse 15 B13VFK i7 / RTX 4060 140W / QHD 165Hz 16GB DDR5 1 TB SSD
- Apple iPhone 8 64GB Rose Gold Megkímélt állapot 83% akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X12 Detachable i5-11G I 16GB I 512SSD I FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest