- Nem nyílnak a Foldok?
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #25138 üzenetére
Mellékesen megjegyzem, hogy olcsóbban vettem a 20" wide monitoromat, mint amennyiért a 19-eseket adták. És azokban bizony nem széria a képminőség, hanem feláras. Nem azt mondtam, hogy nincs.
Mellesleg, ha van egy kis időd böngészni, megcsináltam az új konfigon a DX10-es CoJ, teszteket, valamint DX9-ben a Prey-t és a FEAR-t. Haha, tényleg meg sem nyekkent x64-es Vista alatt, semmilyen kompatibilitással.
Azt már meg sem említem (vagy mégis
), hogy hiába akarom D: meghajtóra telepíteni, XP alatt nem hagyja, ha nincs annyi szabad hely a rendszerpartíción!
Remek progi. Szóval feltelepítettem Vista alatt (ott sem hagyná, csak van hely),, aztán XP alól meg szépen megcsináltam minden tesztet. Igen érdekes eredmények születtek! Az is kiderült, hogy Preyben a Doom motor nagyon fel van javítva.
#25162: azaz b.ssz ki valakivel keményen. Jó tanács.
Calibos: Imádok gyakni! Az Airborne, és hasonló game-ek (Men of Valor, Hellgate London, NFS 6 és fölfelé, stb.) meglehtős alapossággal definiálták újra a borzasztó játék fogalmát.
És én már a Doom 1-et is szerettem...
domesz: Önmagában egy VGA-tól nem lesz gyors a géped. Ami jó volt az 1950Pro-nak, attól a 3850 még csak nem is fog nálad ásítani.
-
katt777
félisten
válasz
edeleny #25128 üzenetére
Nagyon jó a periférikus látásom (FPS fejleszti, én meg Wolfenstein 3D óta gyűröm őket), wide óta meg még jobb! Marhára szép egy windows asztal, amelyre az ember nem 4:3-as v. 5:4-es képarányú felbontást alkalmaz
, hanem 16:10-est, és tágas is, több ablak, könnyebben áttekinthető. Anatómiailag viszont nem csak azt a picike pontot látod, amelyre a szemeid fókuszálnak.
x86 Vistán nem teszteltem, viszont a DX9 messze veri a DX10-et mindenben, szóval a 3870 DX10 teljesítményét látva továbbra is csak mosolyogni tudok a HD38xx v. 8800GT alatti szériákon. Viszont DX9-ben minden gyorsabb x64 Vista alatt (már ha amúgy persze egyáltalán fut a program).
-
katt777
félisten
válasz
jayjay #25127 üzenetére
Hát én gyerekkorom óta 4:3-as tévéket és monitorokat néztem, amíg Karácsonykor be nem szereztem a wide TFT-t (és ezzel még a kontraszt-problémáktól sem kell tartanom). És sokkal jobb, nagyobb teret belát az ember a játékban, kivéve pár trébb vagy régi progit, de 4:3-as üzemmódom is van, és az is nagyobb, mint a 17"-os CRT-m képe. A múltkor kitettem a TV képet a CRT-re, aztán meglátva azt, hagytam is a fenébe az egészet. Mellesleg a szélesvásznú filmekből jóval többet lehet látni, mint a monitorok mérete közti különbség, mert 4:3-ason jószerivel csak egy vékony csík van. Szóval WIDE!
Mellékesen a kisebb felbontású TFT monitorokba nem igazán tesznek kontraszt-javító funkciókat (éppen ezért tartottam ki sokáig a CRT mellett), vagy az olyanok annyiba kerülnek, amennyiért az ember vehet egy nagyobb wide-ot, szériában beépített dinamikus kontraszttal, és egyéb extrákkal, mert 20" fölött ez már mindenkinek jár. Szóval nem csak nagyobb felbontást kap az ember a pénzéért. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #25113 üzenetére
Úgyis nyomom az új konfigon a CoJ teszteket DX10-ben, szóval holnap, remélem, lesz időm FEAR-t is tesztelni, direkt Vista alatt, ahol állítólag nem megy.
Doom-ra rátoltam én mindent.
Nem nézted meg HOC benchmarkkal?
Nem elegendő mindenre a Phenom 2.66-on, de még C2D sem. 3850-re becslést tényleg legföljebb alacsony felbontásban lehet, mert nagy felbontásban egyre jobban lemarad a 3870-től, persze ennek mértéke is alkalmazásfüggő. És igen, teszteljünk (a már tényleg nem ritka) nagy felbontásban, hogy lássuk mit tudnak valójában a CPU-k és a VGU-k a marketinggel szemben.
dokar: De a GPU-t megrántva már nagyon nem lenne elég a 2.66 GHz.
-
katt777
félisten
válasz
jayjay #25111 üzenetére
Még jó, hogy én direkt ilyenbe tesztelek, meg magas összetettséggel, direkt nyúzni a VGA-t, nem pedig amolyan "megy a Crysis 80 FPS-szel"-jellegű teszteket csinálok, mint amilyeneket szerte a neten olvasni. De ez mit sem von le a gbors-ék által elvégzett munka értékéből.
-
katt777
félisten
Szép munka, bár kicsit szerintem téves benne pár dolog. Nézd meg a tesztoldalamat , vagy olvass vissza kicsit, éppen itt szerepel, hogy Doom 3 alatt pl. 3,7 GHz-es CPU-val tűnik el a CPU-limit, noha 3DMark06-ban E8400-zal már 3.0-nál. És Crysis-ben elértem X2-vel a C2D-s teljesítményt.
Itt is van teszt. Vesd össze a többit is. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #25098 üzenetére
Én tudom, hogy 2003-as, de te mondtad, hogy nézzem meg, és akkor majd látszik, mennyivel jobb 4 magoson (vagy félreértettem valamit). Ahogy nézem, semmivel.
Viszont azt nem gondoltam, hogy ennyire CPU-zabáló, és még a Crysis-re mondták! Hogy csak 3,7GHz-en érje utol a VGA-t, ez nem semmi.
És 5 éves progi!
Mindenesetre megvárom az új nV-kat ha már nem tudom normális áron elpasszolni a 3870-et, mielőtt kiderül, hogy nV rak még 16 ropit a cuccára, aztán ATI megint nem lesz sehol. Meg, ugye, ATI GDDR5-tel fog kijönni (3-asat csak OEM gyártóknak adnak), azt meg az időzítés visszafogja. Viszont arra kíváncsi vagyok, mikor ad ki az nvV DX10.1-es VGA-t. -
katt777
félisten
válasz
jayjay #25099 üzenetére
Crysis-t 1.2-ig vagy 1.2.1-ig tudod patchelni. Előbbiig érdemes, mert ezzel és SP1-es Vistával 60%-kal gyorsul, utóbbi, ha jól emlékszem, csak multiplayer. Natural mod-ot érdemes feltenni, vagy van még High Quality mod, de a Natural jobb. Végül is, töltsd le, és nézd meg.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #25095 üzenetére
Nem konkrétan rád értettem.
Nekem nem ment már szinte semmi a lecserélt monitoron (azt meg cserélni kellett, mert kezdett bekrepálni a CRT) az 1950XT-vel igazán szép grafikával, és tényleg nagy "világmegváltás" volt, mélyen hallgatva a 38xx sorozat textúrázó képességének hiányáról (én legalábbis sehol nem olvastam erről a hiper-szuper sávszélesség, meg a gyors GPU és memória mellett). Aztán meg, lássuk be, jóval olcsóbb volt a 10-20%-kal gyorsabb 8800GT-nél, nem mint most, amikor azt már kapni olcsóbban is. Azért vettem én is ilyet (no meg a tervezett CF miatt, ami az előző karival nem jött össze). Most már okosabb vagyok én is, a tapasztalatok fényében, és kevésbé hiszek a beharangozóknak meg a manipulált teszteknek.
Az X2-t azért ne bánd.
Net-től nem vagyok elszállva, megvoltam anélkül is, de játszani azóta szeretek teljes grafikával, hogy anno megvettem az 1950XT-t, mert addig nekem is csak középkategóriás VGA-im voltak, és azt mondtam, jók ezek, lehet velük játszani. Ja, lehet. -
katt777
félisten
válasz
Calibos #25090 üzenetére
A dolog ott kezdődik, hogy minden szart el lehet adni reklámmal (ennek egy formája a játékfejlesztők és a tesztorgánumok lefizetése a kívánt manipuláció érdekében). Ezért aztán reklámra költenek fejlesztés helyett, és ezért lesznek hibásak a cuccok és a driverek, édes mindegy, melyik gyártóról van szó, vagy egyáltalán PC-ről, autóról, rádiótelefonról, stb. Vazze, az "átkosban" nem volt nagy választék, de amit megvettél, az évekig, évtizedekig működött, mert akkor az ellátás és a tartósság volt a fő szempont, nem a szemétgyártás a profit maximalizálásának érdekében. Ennyire 1szerű.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #25091 üzenetére
De ha a sok birka (bocsi minden teljesítmény-mániástól) nem rohanna mindig a legújabb hardvert megvenni, mert esetleg magasról tojna a csak azon normálisan futó játékokra is, akkor a PC és a játékipar is kénytelen lenne elgondolkodni, hogy ne menjenek csődbe. Csak ehhez meg némi öntudat kéne a fogyasztóba, hogy esetleg vásárló legyen belőlünk. Mellesleg a türelmes és logikus vásárló 2-3 éves hardver-t használ, annyival később, olcsón megvett játékokkal (és akkor kidobni sem kerül sokba - mesélhetné a padlásom), csak hát nehéz ellenállni a mindent elárasztó marketingnek.
Nyugodtan használhatod még 1 évig, vagy akár tovább is a 3870-et (nekem is januárban volt meg az első, amely még most is); fogadok, hogy az új VGA-kra is simán találok olyan eszement minőségi beállításokat, hogy minden játék megfektesse őket. -
katt777
félisten
válasz
killerjohn #25088 üzenetére
Azért annyiba nem kerülne, mert eladhatnád a GT-t (de az nagy bukta lenne, ahogy mostanában lement az ára), 3870X2-t meg kapnál 70k-ért (vagy 2 db 3870-et, amely viszont megint csak kifutó modell).
A hosszabb távú használat viszont bizonyosan csökkenti az egy napra jutó VGA-költséget, így az eladásával járó veszteséget.
-
katt777
félisten
válasz
killerjohn #25081 üzenetére
Játék teszteknél is nézd meg, mert 3D06-ban OK volt, azaz teljesen jól működött a CF hardveresen.
-
katt777
félisten
És a 88GT-nek 64 van, szvsz!
Nagy lépés az ATI-nak, de kis lépés az emberiségnek!
De mondom: legyen jó és gyors!
Még mindig nem állítottam egyszer sem, hogy rossz a 3870, csak azt, hogy lehetett volna gyorsabb is.Beawulf: Nehogy már lassabb legyen a 3870-nél! Csak neki lassú.
KillerJohn: Ne ruházz bele több GPU-s rendszerbe. A tesztoldalamon találsz CF teszteket, de ami a lényeg: nem minden játékban működik (tehát a 8800GT-hez képest lassú lesz), és azokban is csapnivaló hatásfokkal (+30-60%). X38-as lapokban bizonyos tesztek (marketing) szerint állítólag jobb a hatásfoka (bár nekem is 2db 16XPCI-E volt), de semmi garancia arra, hogy ez igaz, mert nálam a másutt tesztelt játékokkal is rosszabb volt, márpedig a VGA-k ki voltak hajtva.
X2 sem duplázza a teljesítményt (az normális tesztekben a CF eredményét hozta, ami ugy jó esetben 60%), és ha egy játék nem támogatja a több GPU-t, akkor ez sem fog gyorsítani rajta. A helyedben én megpróbálnék kölcsönben kipróbálni egy X2-t vagy CF-et. A hívei biztosan szívesen meggyőznek.Ciripelés a túlhajtott ATI kártyáknál is rendszeresen előfordul, de volt, akinél még normál üzemmódban is.
Keldor papa: Vantage nálam sem DX10-zel, sem DX10.1-gyel (Vista SP1, már ha egyáltalán műxik benne) nem adta be a játék teszteket, csak a régi, Forest-et.
Tomboy1986: szóval már az nV felénél tartanak, és május vége felé állítólag a 9800GT is jön, majd a 9900GTS. Egyébként feltettem a Doom 3 teszt eredményeit, röviden: igencsak CPU-érzékenynek látszik! Mindem másban eddig ki volt hajtva a VGA-m 3 GHz-en az új procival, ennél meg 3,7GHz-en tűnt el a CPU-limit (szerintem inkább game-engine limit), és még akkor is csak default VGA beállításokkal!
Röviden itt a grafikon, a többi az összehasonlításokkal a játék tesztjeimnél:Mindenesetre még így sem kell 4 magos proci alá.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #25058 üzenetére
Na, csak összejött, gratula.
Lehet, hogy nem Crysis, hanem AMD CPU driver dolgozik Crysis alatt? Láttam pár Q6600-as tesztet, ott az első 2 harmadát-felét sem használta a 3-4. mag. 2 magnál pótolta az első 2 mag a teljesítményt, vagy ugyanannyit használt, mint 4 működő mag esetén? Mert első esetben elég 2 magos, a 2.-ban viszont hasznos lehet egy négy magos proci (na nem, mintha ettől fullon szaladna a game
).
Nálad valami gáz van Crysis-szel, nálam nem forralta a VGA-t, pedig 860/1200-on toltam. -
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #25056 üzenetére
Ez annyit tesz, hogy mivel az ATI 3000-es kártyái viszonlyag kevés hőt termel, hogy pwn heatsink-ek nélkül is megy, de megtarthatod a gyárit. Burkoltan azt jelenti, hogy ha tuningolsz, cseréld le.
Szerintem ez elég normális válasz, főleg más cégekhez képest.
TTomax: Na, azért többről van szó, ugye...
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #25052 üzenetére
Ez az. A yahoo a barátod. Az ilyesmit nem véletlenül ajánlják a másik hűtő alá/mellé - egyébiránt illene vele adniuk. Talán Mo-on is kapható, na, felénk biztosan nem, Bp-n esélyesebb.
-
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #25041 üzenetére
Félreértettél: én a CPU tesztekre gondoltam, pl. a 8300-as CineBench multigpu teszteredményeim a te 10k körüli eredményeiddel szemben. 3DMarkban 3600 körül kapok CPU score-t, amit max ki tudok a jelenlegi RAM-okkal hozni, te mennyit is ugyanígy? 1066-os RAM-okkal lehet, befognálak.
Hát, 1920-ban aztán végképp cseszheti a Crysis-t.(Kihajtva meg hiába lenne, ha totál lassú lesz a megjelenés, én sajna nem tudom letesztelni.) A q6600-nak még megvan azért az Intel sebességelőnye, és jobban tuningolható, ezt nem tagadhatod.
FEAR-t és Doom-ot már a 6000+ is lazán vitten fullon, nagy felbontásban, ha valamihez, hát ezekhez tényleg nem kell 4 magos proci.De a C2D tesztek még hátravannak.
Lényegében: bármit teljesít ma egy 4 magos proci, bármilyen magas teszteredményeket lehet elérni vele, játékokhoz totálisan felesleges, ha meg proci-igényes munkára van az embernek 10-30%-kal több ideje (természetesen az elérhető max. tuningot számolva), akkor arra is. Szerintem. -
katt777
félisten
válasz
jayjay #25040 üzenetére
174.93
De felbontás-hiba a monitor driverének hibája v. hiánya miatt szokott előfordulni.
Azért azt a Q6600-at is meg kell küldeni egy dupla GPU-s konfighoz, és bizony jobban lehet, mint a Phenomot. Én az E8400-at csak ajánlani tudom, izomból elvisz mindent, amihez esetleg 4 magos kéne (játékokhoz meg még jó darabig nem fog kelleni). Ahogy néztem Tomboy eredményeit, úgy 15-20%-kal volt gyorsabb a 4 magos Phenomja tuningolva, mint az én 2 magos Intelem szintén tuningolva, de majd szól, ha frissebb tesztjei vannak. Nálam 3,9 GHz-en csak a 800-as RAM-ok állítják meg a procit, amelyek az AMD-s konfigból maradtak. Sajna Intel érzékeny a megkívánt FSB körüli RAM-sebességre, de alapfeszen 3,7GHz-cel azért ezt kibírom valahogy. Ha mindenképpen 4 magosat akarsz, Q6600, aztán, ha kell, az mehet 3,5GHz-ig, az tuti elég még egy ideig. Egy ilyen lap, mint az enyém, olcsó és jó alá.
Crysis nálam 30%-kal volt gyorsabb 2 3870-nel, mint 1-gyel, szóval eget rengető teljesítményt ne várj tőle, emiatt nem éri meg pénzt költeni. És ezt már az alap Vistánál és 1.1-es Crysisnél 60%-kal gyorsabb VistaSP1 & Crysis1.2 kombón mértem. Tesztoldalamon a játék-teszteknél találsz eredményeket.
Nem lesz full grafikával játszható, főleg nagyobb felbontáson. 8-9 FPS (3870) vs. 11-12 (CF) volt nálam 1680x1050VH kihajtott VGA-val, mert C2D-vel is 8FPS körül mozgott a szimpla 3870. Ja, és a régi lapomban mindkét PCI-E slot 16X sebességű volt! -
katt777
félisten
válasz
illusiON #25036 üzenetére
A proci azért nem GPU, főleg egy AMD! Még a 6000+-nak sem ajánl az AMD 62°C fölötti hőmérsékletet, míg a 38xx karik elméletben 120°-ot kell, bírjanak. Mondom sokadszor: nem okozhat neki gondot semmi 90°C alatt. Ha mégis, akkor hibás példány volt.
Én azért bios-moddoltam, hogy ne kelljen a segédprogramokkal bajlódni minden újabb driverrel, illetve, hogy ne lassítsák a rendszeremet még egy icipicit sem. Ja, és akkor még CF-öm volt, amit aztán végképp nem volt képes kezelni sem a RivaTuner, sem az Ati Tool, sem az ATT.
A legnagyobb melegben meg úgyis strandon van az ember... -
katt777
félisten
válasz
jayjay #25032 üzenetére
Más jellegű hibákat fog tapasztalni, ha ez megnyugtat. Esélyes azért nálad egy monitor-driver hiba is, vagy annak hiánya, ill. kérdés, hogy XFX-nek van saját, vagy valamelyik ref. driver-t használod, mert nV sem különbb, mint az ATI, már ami a driverek minőségét illeti.
A procid mindenesetre kevés a 8800GTS alá, és ha 4 magos AMD-t veszel, az is kevés lesz 3870X2 alá. Lényegében lesz egy drága VGA-t, egy szimpla 3870 teljesítményével. Járt itt fórumtárs, hasonló konfigon a CF hozta neki azt a teljesítményt, amit nekem 1 db 3870 még 6000+-szal. Az X2 sok játékban egymagos 3870-ként dolgozik, természetesen jóval nagyobb fogyasztással, és ritka esetben kapod meg az 1 db 3870 teljesítményének dupláját (3D06-ban azért bizonyosan).
Tomboy1986 majd megmondja, de ő a Phenomjával 2700MHz-en még nem hajtotta ki a sima HD3870-et sem.
Véleményem szerint frissíts konfigot valami izmosra (ha négymagosat akarsz, q6600-ra), hogy ki tudd majd használni az erősebb VGA-kat, annak cseréjével pedig várd meg a 48xx karikat, amelyek 1 GPU-val is gyorsak lesznek a 3870-eknél (még nem tudni, mennyivel), ráadásul mindenben, de persze ez csak egy tanács. A beruházásig szerezz infókat még CPU/VGA párválasztást illetően.
Én éppen amiatt váltottam vissza Phenom helyett 2 magos Intelre, mert olyan erőmű kellett, amely akár 1 év múlva is lazán kihajt minden VGA-t (most meg vinne egy X2-est). Kellemes meglepetésként eltűntek vele az AMD konfig fura hibái is.PNagy: csak ötleteltem, némileg CF-ből kiindulva, mert nem nagyon láttam, hogy pontos választ kaptál volna. Egyébként az ASUS gyári driverét + az enhanced driverüket próbáltad? 1950XT-mnél az ASUS driver mindig megoldotta, ha ref. driverrel gond volt. Ennél több ötletem végképp nincs, nagy SORRY.
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #25033 üzenetére
Attól függ. Ha 60k fölött vetted még a 3870-et, akkor sztem simán belefér.
Ha nem, hát akkor 2 év garidő alatt lemegy az ára (mert ezt kicseréled egy másik 3870-re, aztán, ha az is megfőtt, már lesz olcsó 4870. Viccet félretéve: 90°C alatt akkor sincs égési veszélynek kitéve a karid, 60-70°C környékén meg főleg. Anno az 1950XT-met le sem lehetett vinni 80°C alá, és annak sem volt semmi baja a kánikulával.
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #25029 üzenetére
Akkor majd feltekered a hűtést, ha kell. Vagy nem, ha addigra kifutnak a 38xx-ek, és vehetsz az árában egy 48xx-et.
-
katt777
félisten
Elméletileg látnod kéne, csak az Overdrive menü hiányozhat. 8-pines átalakítóval nem próbálkoztál másik ágról? Kérdés, hogy nem látod, vagy nem is működik?
Nálam Crysis teszt jelezte nálam a memóriaigényét, ami alaposan lecsökkent CF-ben, azzal meg tudod nézni. Persze ahhoz tudnod kéne, hogy mekkora egy tiédhez hasonló konfigon 1 db 3870-nel.
-
katt777
félisten
Nézd meg a tesztoldalamon a C2D teszteknél, ott van összehasonlítás, meg a limit is. Lényegében hiába állítod 3,6GHz-re az E8400-at, nagyjából ugyanazt az eredményt kapod, mint 3GHz-en, mert ez a jó kis proci már 3D06 defaulton kihajtja alapból a 3870-et, ellentétben egy akár 3,2 GHz-es X2-vel, és amennyire teszteket láttam, még a régi C2D-knek is több kell ennél.
Az 550W-os Chieftec Smart CF tápom simán vitte a 3870CF-et (sajnos csak erről tudok érdemben nyilatkozni), de 8 pines VGA ezen sincs. Fontos, hogy több, legalább 18A-es ága legyen, a 2 GPU-hoz az ATI 38A-t ajánl, míg 1-hez 30A-t, de nekem ennyi elég volt. Ja, és van Ct-nek direkt 2 magosokhoz való tápja, amelyiken ott a 8 pines tápcsati (turbo és APS135), és a tiéden nincs. Remémlem, ez az infó segített valamit.
A 2. kari(mag) nálam akkor tűnt el, amikor a 2. karit kivettem a gépből, vagy betettem, és az előző kombinációhoz volt fent valami. Beszerelés után drivermentes gépre telepítettél új Catalyst-et?
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #25013 üzenetére
Na, frissítettem jó pár dolgot a tesztoldalamon, ezt meg direkt neked (a felbontást 1024x768-ra tettem, ha már.
:
Én azért nem aggódom a kánikula miatt (no meg a régi építésű, vastag téglafalú házban nem is nagyon lesz 25-28 °C-nál melegebb, főleg nem a gép "magasságában", a padlón, ahol még jár is a levegő), szóval egy ilyen hűtés is jól jön a nyárban.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #25011 üzenetére
Nem vagy körültekintő. 2 év gari van a VGA-ra, és ha megfő, a vásárlási árában vehetsz újat (jobbat), szóval olyan nagy kockázat nincs, mert 2 évente azért csak cserél az ember. Én egyszer húztam 1 VGA-val 2 és fél évig, de akkor már mindent 640x480-ban játszottam, minimum grafikával. Azt azért lásd be, a gyártóknak érdekük, hogy a termékük ne menjen tönkre a gar. időn belül, mert az komoly veszteség nekik.
Nincs az az ember, aki több hétig folyamatosan full terhelésen használja a VGA-t, mert mint a tapasztalat bizonyítja, a legelvakultabb gamer-ek is pár nap múlva holtan lefordulnak a székről. Szóval a gamer tűrőképessége messze le van maradva a hardveréjétől. -
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #25008 üzenetére
Nálam 134 és 250 FPS között mozog, a VGA max. 76°C-ig megy (és csak 75 fölött ugrik meg a venti, amivel pillanatok alatt visszanyomja 70°C köré. Egyébiránt édesmindegy, hány fokon dolgozik; amíg nem megy 90°C fölé, addig nem eshet baja a karinak. A gyár szerint 120°-ig, de azt inkább nem próbálom ki.
-
katt777
félisten
válasz
rollins #24993 üzenetére
Az, amit írtam, mielőtt elszállt a netem: csökkentett GPU fesz-szel is melegebb 9-10°C-kal. Tomboy-nál meg jó volt, szóval fura. Én 1,35-re emeltem a bios 1,3V-ról a 3D feszt, de semmifel nem nőtt a kari stabil VGA tudása, szóval sztem az én 3870-emmel ez nem csinál semmit.
OG: Úgy is próbáltad, hogy nem szimplán megadtad neki az inf fájlt, hanem magad választottál listából, és úgy jelölted a VGA-t? Most vagy nem a rendszernek megfelelő verziót próbálsz feltenni, esetleg olyan hiba van, amit nem sikerült eltávolítanod vagy a pucoló progid eltávolított valam rendszerfált, reg-beállítást, amit nem kellett volna. Én is jártam már így.
Mielőtt újra telepítenéd a rendszert (ez soxor gyorsabb, mint egy alattomos hibát megkeresni), próbáld meg a Yamicsoft XP managerével +1x pucolni.
Sajna semmi más. épkézláb ötlet nem jut eszembe. -
katt777
félisten
válasz
Xirtam #24983 üzenetére
Ez esetben elég, főleg, ha a következő VGA-csere előtt nem tervezel monitorcserét. A procid meg lazán kihajtja. Szívesen.
A ref. hűtés megfelelően szabályozva jó, ahogy lsc is mondja, ha viszont halkat akarsz, tegyél rá egy nagy passzív hűtést egy halk 12cm-es ventivel. A bentmaradó meleg miatt mindenképpen figyelned kell a ház hűtésére, bármilyenre cseréled is le a VGA-t, mindez plusz költség, én ezért (is) szavaztam a 3870-re. -
katt777
félisten
válasz
Xirtam #24980 üzenetére
Először célszerű a saját biost kiolvasni, mivel ha csak egy-egy van fent, mint a Sapphire 3850-eseknél, akkor az vsz ua., mint ami a VGA-don van, de ezt majd egy 3850 tulaj pontosítja.
Ha tuning-biost teszel föl, természetesen gyorsulni fog a VGA, ha a hűtése is moddolva van, akkor nem fog annyira melegedni (bár zajosabb lesz terhelés alatt). Én úgy moddoltam az enyémet, hogy alapból melegedhet jobban, viszont magasabb a venti-fordulat emelése, így csak az igazi forróságban lesz hangos, és 70°C fölött utoléri a sima moddolt biost, de ez már egyéni ízlés kérdése, egy sima hűtésmoddolt bios bőven elég (ha van).
A tesztoldalamon találnál linkeket a megfelelő progikhoz, ha működne a Freeweb (de megint nem), de mindjárt megkeresem neked.
WinFlash: ezzel pár gombnyomással elmentheted vagy frissítheted a biosodat.
CB bios editor: Ezzel tudod módosítani a bios-odat, de csak módjával. A hűtési értékeknél az első a venti-emelés bekapcsolása, a második a gyorsítás.
GPU Caps Viewer 1.42: VGA izzasztó progi, ez hevítette nálam legjobban a 3870-et, akár még 70°C fölé is, amikor minden játék 65°C alatt maradt. A bios-mod hatékonyságáról annyit, hogy ez -20-25°C a gyári bios értékeihez képest (persze ez még mindig egy 3870).
A bios moddolással azért óvatosan, csak lépésenként, nehogy kijöjjön a GPU-ból az azt működtető füst, viszont elejét veheted a segédprogramok (igaz, minimális) rendszerlassításának, valamint annak, hogy egy újabb ATI driver kiadásakor esetleg azt már ne ismerje a RivaTuner, vagy az Ati Tray Tools. Ezek a segédprogramok (ha rendben működnek) jók arra, hogy kiteszteld, mit bír a VGA-d így optimálisan tudod beállítani a karit, aztán az így moddolt biost kell feltenni, és utána elfelejtheted a hűtési problémákat.
Ja, fontos: Ha nagy felbontásban játszol (vagy azt tervezed), szánd rá azt a kis pluszt az 512MB-os 3850-re, megéri.blst: Kösz a teszteket, dolgozom rajtuk, de amíg nem tudom elérni a szerveremet, nem tudom feltenni. Kösz a türelmet is.
-
katt777
félisten
válasz
Dj Dekko! #24979 üzenetére
Ezekkel a tesztekkel vagy bizonyítani akarnak valamit, vagy szimplán csak teljesem mást tesztelnek, ezért más-más eredmények jönnek ki. CPU-tesztben VGA nem mérvadó (főleg CPU-limit esetén, ahogy Tomboy is írta), ott a lényeg a CPU-k (és persze az alájuk tett chipset) összehasonlítása.
Mindezek mellett sok játék nem használja a 2 GPU-t, ezekben egy szimpla 3870 teljesítményét kapod X2-vel, tehát gyorsabb lesz a GTS. Abban a pár játékban, amely kezeli, vagy akár még jól is kezeli a multiGPU-t, az X2-es lesz sokkal gyorsabb, vagy egy GX2-es, de hogy igazán bonyolult legyen a dolog, lehet, hogy az egyik játékban az nV driver OK, a másikban meg az ATI, mindegyik messze van a tökéletestől. És persze a tesztekben a több GPU-t támogató játékokat veszik elő, ha meg mással próbálkozol, csodálkozol a teljesítmény hiányán, ahogy én is jártam a CF-rel. Én ezért döntöttem végül a mindenképpen egy GPU-s megoldás mellett, mert az, ha nem is annyival, de legalább minden játékban gyorsabb. Viszont, ha csak rendesen támogatott game-ekkel nyomulnék (bár kizárólag 3D06-ban volt meg a 2. GPU tlejesítménye "full throttle"), akkor én is az X2-re szavaznék. -
katt777
félisten
válasz
rollins #24973 üzenetére
Bios editor tudtommal a ref. karikon rendben van, csak az OC-kkel van gondja. Vsz. azt kell használni, mert S HD3850-ekhez ez a felhozatal. No meg a saját bios moddolásával kompatibilitis biost tudunk visszírni a karira, nem lesz subsystemID, meg hasonló hibák.
RivaTuner 2.08 anno jól kezelte a hűtést, a 8.4-es Catalyst-tel nem tudom.
Ne ajánlj nV karit, mert többen nekem estek miatta nemrég. Bár a kitüntetett figyelem vsz. nem a hsz-nak szólt, mert másnak sosem szólnak be ugyanazért. -
katt777
félisten
válasz
Asmodeus01 #24950 üzenetére
Én már mondtam nekik, de csak itt kezdik be.
Bocsánatot kérek tőled, és minden más normális fórumlátogatótól. -
katt777
félisten
válasz
Gaboman #24948 üzenetére
Én tesztekre alapozok (vagy a sajátomra, vagy ha nincs, akkor többre). Direkt ezért csináltam egy (független) tesztoldalt is (éppen azért, mert elegem lett a többségében manipulált, és/vagy hétköznapi vásárló által megfizethetetlen hardvereken végzett tesztekből), ahová, ha küldesz anyagot, forrásmegjelöléssel szívesen felteszem a tiédet is, ha a hozzájárulásodat adod, vagy bárkiét. A te tesztjeid hol vannak, hogy témáról szóljon a topic? Szóval nem gondolom, hogy nekem van igazam.
-
katt777
félisten
válasz
athomi #24945 üzenetére
Akkor linkeld be, amikor kérdezi valaki!
Egyetlen vitát nem indítottam el (hanem olyanok, akik segítségnyújtás helyett ált. csak beszólogatnak, még csak nem is kulturált módon), sem a sértegetést nem én kezdtem, ha visszaolvasol. Miért is nem privátban küldted ezt te is? Hogy a topicban kelljen válaszolnom? Láttam a szándékot, ezért előre szóltam a házigazdának.
De hogy közérdekű legyen:
Ennyi az egész, legalábbis kulturáltan: pü (mert a vélemény off): "Nekem nem tetszik, hogy ebben a topicban nV VGA-t ajánlasz másoknak, légy szíves, vedd figyelembe." Persze mindezt azután, hogy legalább belinkelte a megfelelő topicot, ahogy most te, erősen megkésve.
Akkor sokadszorra is: véleményt és sértést küldjetek pü!VaniliásRönk: Én csak ajánlottam egy gyors VGA-t, az offot nem én gerjesztettem.
-
katt777
félisten
válasz
VaniliásRönk #24942 üzenetére
Szerintem meg taplóság megpróbálni meggyőzni valakit arról, hogy ugyanazért a pénzért ez a gyorsabb VGA a játékokban. Ahogy mozizóknak meg eddig is 38xx-et ajánlottam.
Foglalt név: pont az idetévedt embernek próbáltam segíteni, ami nem tetszik páraknak. Ha meg segítséget kér valaki, én eddig is válaszoltam, ezúttal sem én kezdtem a sértegetést. Én örültem, amikor ismeretlenül segítséget kértem anno újoncként nem a megfelelő topicban, és nem anyámba küldtek, hanem ott segítettek, vagy legalább belinkelték a másik topicot, amit itt még soha, egyetlen bírálóm sem tett meg. Szóval először is segíteni akarok az ide tévedőnek, az ezt kifogásolók véleménye meg csak ezután nem érdekel.
Az infóim meg a tesztjeimen nyugszanak, vagy több teszten, nem egyetlen kiragadott példán.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #24937 üzenetére
Kerestem neked azt a tesztet, de Guru3D csak azt írja ki, hogy sajnálja, átalakítás miatt máshová helyezték a dokumentumot, el meg nem érhető. Itt a PH-s teszt. Itt CPU-Z-vel tiltották le a teszthez fölös magot.
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman #24936 üzenetére
K, mint kelvin (azt hittem, 1értelmű), bármire is gondolsz minek kéne lennie. Ha meg sértegetsz másokat, vállald a következményeit. Ha észrevetted, én soha nem kötök bele másokba, mert akkor azoknak is joguk lenne a megtorláshoz, ahogy nekem van, ha így szólítanak meg. És persze ez is pü, volt részedről, mert annyira érzékeny vagy a topic minőségére, igaz?
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #24934 üzenetére
Ez megint egy topictéma?
Tudod egyáltalán, miről volt szó Tomboy-jal? Vagy lemaradt a smiley? Éppen az imént kértem a sértéseket pü, ahogy a segítségkéréseket...
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman #24932 üzenetére
Bagoly a verébnek.
Ha nem vetted volna észre, már rég le van zárva a téma, te meg most felhozod, gratula!
Esetleg te magad is küldhetted volna ezt priviben (ahogy k-nel megbeszélted), ugyebár, mert így "mocskos módon" mondvacsinált és árulkodó a beszólásod...
Amúgy itt kérdezték, miért nem irányítottad el az illetőt abba a topicba? Mennyivel rövidebb is lett volna akkor... Én inkább segítek, ha valaki kérdez.
Mindenki kedvéért: a sértegetéseket küldjétek pü (ahogy pl. a segítségkéréseket), ne offoljatok! Igyexem ehhez tartani magam én is.
Amúgy öcséd a k... -
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #24929 üzenetére
A full 3DMark06 v1.1, és a 08. márciusi hotfix kell csak. Ha nem műxik, valamit nem jól csináltál, vagy rendszerhibád van. A CF beállítási lehetőség nálam akkor tűnt el, ha driver-maradvány volt a gépen, vagy mondjuk kivettem az egyik karit, és később visszatettem. Ilyenkor ATI Catalyst Uninstall ALL + pucolás, aztán szépen, megfelelő sorrendben fel kell tenni mindent újra.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #24921 üzenetére
3D-ben közelítesz a kihajtásos tesztértékekhez (már default VGA-val és X2 procival). Nézted amúgy, mennyire stabil a rendszer? Magtalanítást próbáltad már?
L!NK->Q3: 521MB-os 3850-et. Vásárlás előtt nézd meg TechPowerUp-on, melyiknek milyen a bios-támogatása, mert vsz. elsőre GPU-lockos lesz. De 3850-kollégák majd segítenek.
-
katt777
félisten
válasz
L!NK->Q3 #24913 üzenetére
Hát, amíg nem töltöd ki az adatlapodat, és meg sem írod, milyen hardver lenne a VGA alatt, nehéz segíteni.
Nagy felbontásban a 256MB-os karik felejtősek, szóval mindenképpen 512MB-osat vegyél, különben hiába a nagy monitor, elvész a teljesítmény. Nekem a 20"-os LG (lásd: adatlap) 54k-ért 1680x1050-es felbontásban tökéletesen bevált (22-esek is ezen mennek még ha jól rémlik, de monitorcsere óta nem követem), 3GHz felett, magas összetettséggel ki volt hajtva alatta a 3870. Egy 3850 alá egy 2,5 GHz körüli C2D, vagy 2,7 GHz-es X2 proci megfelelő.
Szóval vagy vegyél egy moncsit (mindenképpen dinamikus kontraszttal, és wide esetén 4:3 üzemmóddal), és a jelenlegi VGA-ddal (milyen az?) bírd ki még egy darabig, vagy vegyél egy 512MB-os VGA-t, és a monitorcserével várj, ha annyira szűk a keret. Maradj a 3850-nél, ha mozizni is szeretnél, 1950XT jó kari (Q3-hoz, CoD2-höz jó, de mi van, ha kijön egy új játék, ami érdekel?), de már nem korszerű, és persze messze nem olyan gyors, mint egy 3850. -
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #24905 üzenetére
"Hol jártál, hogy hál' istennek nem láttalak?"
Hagyd rá, ha minősítteti magát (és még rácsodálkozik, amikor szinte kérte), minket egyszer már megszívatott, legyünk okosabbak.
Kelvin: előre szóltam neki, és nem én támadok meg személyeskedve másokat, a válaszon meg csak nem csodálkozol?(Na bumm, tévedtem
, de most már tényleg elég.)
Nagy PEACE mindenkinek!
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #24900 üzenetére
Szívesen.
(Talán így egyszer észreveszed magad, és változtatsz a stílusodon, bár igazából nem hiszek benne.) Arról beszélek, hogy mindig találsz pár embert, aki ráugrik egy-egy beszólásodra, aztán, ha összevitatkoznak, őket tiltják ki, te meg ettől vagy boldog. (Mondjuk nem velem toltál ki, de a segítségre szorulók érdekében inkább nem tiltatom ki magam, hátha még tudok valakinek segíteni.) Tudod, van, aki észreveszi az ilyen öntelt kis alakok manipulációit, amelyektől a saját környezetükben nagyon királynak érzik magukat (ismerek jó pár ilyent), de intelligensebb közegben csak szánalmat váltanak ki.
És ezzel végleg befejeztem veled az offolást.
A linkelt teszted még mindig csak egy egyénileg kiválogatott programcsomagon nyugszik, míg én megnéztem sok tesztet, és csak az általam használt programokban nyújtott teljesítményt, abból átlagoltam. Ha más progikat használnék, lehet, hogy csak 5% diffi lenne (a sajátjaimat illetően), másokkal meg kihozhatnék 20 felettit, édesmindegy. Csak egy válogatott teszt eleve nem lehet objektív. Nem tudom ennél szájbarágósabban elmagyarázni. Mert a szakmai észrevételedre azért csak reagálok. -
katt777
félisten
válasz
VaniliásRönk #24896 üzenetére
Ha ezt most rám érted (mert k nekem válaszolt), akkor visszautasítom (G92 topicban is csak a 3870 teljesítményét hasonlítottam össze értelemszerűen a G92-esekével, ami JOGOM), "Milyen gépet vegyek" topicot meg nagyon rég nem látogattam. És én mindig adom a nevemet a véleményemhez, ahogy a tesztjeim eredményeit az információimhoz. A "névtelen" információra csak a bolondok adnak, ez azokat minősíti, akik ilyesmire hivatkoznak. G92-ben is megmondta, aki 38xx-ről váltott, azt is, hogy miért, nem titok, visszaolvashatsz benne, megtalálhatod, egyetlen hsz sem anonim. A 8800GT teszteredményeket szintén. A jelen idő használata amúgy indokolatlan, mert napok óta nem jártam arra.
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #24894 üzenetére
Ami szintén a te szarkeverésed indította vita miatt történt két fórumtársaddal, igaz?
Azóta inkább az összes ilyen alattomos beszólásodat postolom a topicgazdának, így szórakozz másokkal. Vegyél inkább valami játékot, mondjuk egy 3DSexVillát.
A 15%-ot a saját magam használta programokra és beállításokra írtam (míg más beállításokon és programokkal 10-20% diff. előfordul), de azon nem is csodálkozom, hogy ezt képtelen voltál kiolvasni a szavakból. -
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #24893 üzenetére
tárgytalan
-
katt777
félisten
Hát, ha G92 topicban ilyesmivel állna elő valaki, körberöhögnék.
Sokan újoncok, nem tudják, mi van, hallják valakitől, hogy "vegyél ilyet", aztán ide-oda keverednek a hallottak alapján. Esetleg éppen az összespórolt zsebpénzüket költik el valamire, ami aztán nem biztos, hogy megfelel az igényeiknek. Na, ezt nem illendő elősegíteni (bár akinek haszna van rajta, az nem foglalkozik ilyesmivel). Nem árt az ő nézőpontjukból sem megvizsgálni a dolgokat. Van pár diák ismerősöm, akik így, apróra takarékoskodva fejlesztgetnek, nem úgy, hogy na, van 100k-m, mire költhetném el. Remélem, ezt azért te is el tudod fogadni ebben a megvilágításban.
Szimpla tény a 8800GT képessége. A "fikázás" méltánytalan leszólás, míg a tények említése pusztán információközlés, nem több. Ma is azt mondom, hogy az 19x0XTx az ATI legjobb cucca volt, korábban talán még a 8x0-k (akkoriban nV-m volt, és mindig 850XT-re vágytam). Most meg a 3870 a legjobb (értelemszerűen 2 magosat nem veszek figyelembe). De csak az ATI-nál.
Azért az előzetes adatok alapján nem várom, hogy nagy durranás legyen a 4xxx-es széria, de magam is örülnék, ha valami hiper-szuper, gyors VGA lenne. Ha addig jó cserével átváltanék 8800GT-re, aztán kiderülne, hogy a 48xx-ek 10-15%-kal gyorsabbak, G92 topicban is megírnám, mert ott sem érdekelne, ha valakinek nem tetszenek a tények. A láma kérdéseikre privátban aprólékosan kiokítottak eltelt arca meg inkább csak megmosolyogtat, mert akad pár ilyen fórumtárs is.
Na, én befejeztem, és remélem, megértetted a szempontjaimat.Jó éjt!
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #24874 üzenetére
Sosem szégyelltem kijavítani magam, ha tévedtem.
Ha meg nem, akkor eddig is tojtam a bírálatokra.
Az engem érdeklő játékokban és beállításokban meg megnéztem a teszteket, mivel egyetlen játék sem 3DMark. Na, ezt a két rövidet egyben akartam, mindegy, Kelvin majd jót bogyózhat ezen is.
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #24884 üzenetére
Akkor olvasd el az előzőeket, aztán gondolkodj el rajta, érdemes-e félreértett/magyarázott gondolatokkal foglalkozni.
-
katt777
félisten
Felfogásbeli problémákat látok, ezért nem érted.
Soha, egyetlen szóval nem állítottam, hogy rossz lenne a 3870 (ezután sem fogom), az AMD-t nem dicsértem, csak elfogadhatónak ítéltem, a 8800GT meg nem csupán 10%-kal jobb, ez a tapasztalat. Persze én is tudnék olyan tesztet csinálni, de ezt már rég megírtam, hogy csak tesztprogramok és beállítások megválogatásának függvénye, viszont az általam használt beállításokkal (no meg programokkal) a 8800GT előnye inkább 15%. Ugyanannyi, vagy kevesebb pénzért.
Az elolvasott 1-2 teszttel az ember kitörölheti a seggét, vagy persze még azt sem, mert a monitorral körülményes lenne.Vannak ex-3870 tulajok G92 topicban, és azért nem bizonygatják a 3870 ár/érték előnyét, mert 8800GT-t már a 3870 ára alatt lehet kapni. Attól meg, hogy valakinek ezt ajánlom, ha teljesítményt akar (nyilván ezért gondolkodik CF-ben v. X2-ben), nem bizonygatok semmit, csak segíteni akarok neki is. Nem kötelező megfogadni a tanácsomat.
Én tapasztalatból mondom, hogy inkább legyen egy mindenben jól teljesítő VGA-m, mint egy csak néhány játékban gyors, amely ráadásul még ott sem éri meg a dupla árat, mert nem annyival nagyobb a teljesítménye.
X2-esbe sem ugrottam be, mert CF-öm volt, épp azért, mert tucatnyi tesztben kihozták, milyen király, amit viszont a gyakorlat egyszer sem igazolt. Ez "worldwide" átb.szás, aminek bedőltem, de ezt már beismertem. Aztán a CF tulajok bagóért igyekeznek megszabadulni a 2. karijuktól (vagy mindkettőtől), azért olyan olcsók a használt 38xx-ek.
Nem én rombolom magam azzal, hogy, mondjuk úgy, nem egészen pontosan emléxel mindarra, amit többször is leírtam.
Kelvint nem kell megtámogatnod, mert elég boonkaw nagy feje van anélkül is. Kiválaszt egy grafikont, aztán hozsannázza, amiről pedig már Bundi is leszokott. Soha nem küldött még be egyetlen saját tesztet sem.A stílus maga az ... - majdnem rosszat írtam.
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #24869 üzenetére
Individual drivers-t válaszd, ott meg English helyett Hungarian-t. Úgy még az avivo is meglesz.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #24867 üzenetére
Még ki is javítom magam, mert az X2-es eredmények voltak bennem: tuningolt C2D-vel 5000 és 5400 volt (VGA 860/1200), de még 3,8GHz-en is csak annyi. De ebből is csak a HDR éri el a 6000-10%-ot (de nem az efelettieket). Megj.: 3D06 lefut 890-en is, a játékok egy része viszont nem megy így. Hátha egyszer megrakad benned valami információ az "overall 10%"-on kívük.
-
katt777
félisten
válasz
foreveryoung #24866 üzenetére
Magyarítást? Minek? Töltsd le a magyar nyelvű verziót. A legtöbb gyártónak a saját drivere is "multilanguage".
Pipáld ki a CF-t, és kapcsold ki a Catalyst AI-t. Megy avval is, de némelyik programban nem a legjobb, ill. az ATI is ezt ajánlja. -
katt777
félisten
válasz
Kelvin #24865 üzenetére
Látom, megint elgurult a bogyód.
Az életben nem csinál 6000 pontot 3870, tuningolva 4600/5100, ha csak nem vízhűtést rax rá, de a 88GT-re nem kell. És igen, azt akarok venni, mert ismerősnek is van, többek között az ő tesztjét is láttam meg másokét is. Én tapasztalatból írok, nem itt-ott kiolvasott, ellenőrizetlen részadatokból, és külön megjegyzem, ha mások infójából indulok ki, vagy valamiről csak úgy szedtem össze ezt-azt (ahogy a hozzám érkező pü-ket is elirányítom a megfelelő topicba).
Kb. utolérted Bundit ennek a "overall 10%"-nak a hajtogatásával, látod, ez a hülyeség. De linkelj be egy ilyen tesztet, amit persze nem fogsz megtenni, ahogy az elmúlt hónapokban sem, amikor igen okosnak hitted magad. És ha átnéznél az általad pedzett topicba (persze nehéz lenne, ha nem is tudod, melyik az), akkor elkerekedhetne a szemed a teszteredményektől, persze csak akkor, ha legalább a 3870 képességeivel tisztában lennél.
Továbbra sem érdekel a hsz-ok száma, nem fogok hosszabb hsz-okat egybefolyatni, akár tetszik ez neked, akár nem. -
katt777
félisten
válasz
SlaveDealer #24854 üzenetére
Jogod van az árát visszakérni, vagy ha olcsóbb karit veszel, akkor a különbözet JÁR. A levásárlás csak egy másik opció, az előbbit nem szeretik közölni a vásárlóval.
Ne vegyél 2 magos VGA-t. Vegyél egy 2 tápcsatis, dupla hűtős Galaxy 8800GT-t (érdeklődj utána G92 topicban), csak annyit mondok: 3DMarkban 6000 fölött van mindkét 3D pontszáma. Gyakorlatilag játékokban közel akkora a teljesítménye, mint a 3870CF-nek (X2-nek), és nem csak néhány támogatott játékban, hanem MINDENBEN. Ez azt jelenti, hogy a tuningolt 3870-esemnél SM2-ben 30, SM3/HDR-ben 20%-kal gyorsabb. CF a legtöbb game-ben +0%, azon kívül 15-60% között mozog.
Így még marad is több mint 60.000 Ft-od, amiből akár lapot és procit is fejleszthetsz.
adatlap... adatlap... adatlap... -
katt777
félisten
válasz
raziel01 #24849 üzenetére
Ez is olyan, mint a "szakértő" tesztek. Ha bizonyítani akarunk egy koncepciót, bizonyosan találunk hozzá megfelelő hardvert és szoftvert. Engem is így sz.pattak be a CF-rel. Aztán lehet, hogy a Maximus Formula lapokban jobban működik, mint az én mezei csúcs K9AP-omban ment, csak az a lap egy másik lap és egy proci ára.
De ne offoljuk szét a topicot, találtam már én is "hülyék topicját", egyszerűen ott is hagytam a francba a kínlódás helyett. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
raziel01 #24841 üzenetére
Egy rakás játék használ már 2 magot, amúgy pedig a rendszer a játék alatt mindig, tehát irtózatos hülyeség azt mondani, hogy mindenre elég az 1 magos (persze, bizonyos feltételekkel igen). Már a rendszer gyorsabb lesz a játék alatt. Viszont az is tény, hogy 1 magos nem feltétlenül fog megakadályozni a játékban, nekem is van ismerősöm, aki még mindig egy 2 v. 3 éves, 3 GHz-es P4-gyel tolja a játékokat (újakat is), egy 3850 alá elmegy az, ha még tuningol is rajta az ember. AGP-s 3850-nel is jó páran játszanak AMD v. Intel 1 magos konfigon. Persze nem kapják azt a sebességet, amit 2 magos procival.
3GHz felett ketyegő X2 amúgy elég 3870X2-höz, ha kellően nagy felbontásban tudsz játszani (és összetettséggel), nem feltétlenül kell C2D (no de ajánlott, ha fejleszteni is akarsz VGA-t a későbbiekben). 3,3GHz-en teljesen kihajtja (1600 felett 8XAA, 16XAF), az alatt meg legföljebb néhány tized FPS-t veszítesz az új játékokban (már ha kihasználják a 2 GPU-t, de egyik sem teljesem), régiek meg úgyis mennek.
A "kolléga" lehet, hogy úgy maradt 20 éve, amikor megszerezte a diplomáját (nem feltétlenül tanulással).
Athomi: Egy jó barátom még mindig 2 GHz-es Celeronnal (1 magos!
) nyomul, mert azon a konfigon megy a WinME, és azok a játékai, amelyeket képtelenség XP v. Vista alatt bármiféle módban futtatni. Szerencséjére túl kényes az ízlése ahhoz, hogy az elmúlt pár évben kiadott, játéknak látszó szoftverek érdekeljék, FPS és RPG meg nem érdeklik. Szóval igény kérdése az egész, ő nagy ívben sz.rik a több magos procikra, és az egyéb "fejlesztésekre", amelyek az ő nézőpontjából csupán egy jól működő hardver és szoftver folyamatos tönkretételét jelentik.
És az ő szempontjából neki is igaza van.
-
katt777
félisten
Link gombbal linkelhetsz, képpel meg beszúrást is lehet.
Nem telepítetted fel előtte a normál Catalyst-et? Vagy mást, amit nem Catalyst uninstall all-al , és reg pucolással távolítottál el? Amúgy 8.3- szabályos eltávolítása után is ilyen hibát kapsz. Driver sweeper-t tölts le Guru3D-ről, az pucolja az ott maradt fájlokat, valamilyen komolyabb reg pucoló progi sem árt. -
katt777
félisten
válasz
Angie™ #24829 üzenetére
Catalyst AI, ugye, nincs bekapcsolva?
Csak mert azt az ATI külön írja, hogy azt kapcsoljuk ki a CF-hez (nem mintha nálam ez segített volna azokban a programokban, amelyekben amúgy nem működött).
De ha az X2-es eredményét hozza CF-ben, akkor már jobb, mint amikor kevesebbet, nem?
Pedig a 3D06 az egyetlen program, amelyben a CF nálam majdnem 100%-os hatásfokkal működött.
Persze lehet az is, hogy driverben nincs benne a lapot + x2 + 3870...
A 8.2-est viszont továbbra is javaslom próbára. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #24823 üzenetére
Hogy is jön össze a rivatuner a magok kikapcsolásával?
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #24821 üzenetére
Neked van phenomod, vazze.
De az általam olvasott tesztekben AMD overdrive-val egyszerűen lekapcsolták. Talán eszközkezelőben is lehet, de ezt aztán nem tudom meg, amíg ki nem próbáltad.
Nem tudom, mennyire nézted most a magok kihasználtságát, mert lehet, hogy csak a CPU driver osztotta szét a feladatot, és akkor 2-3 maggal hasonló teljesítményt kapsz, viszont magasabb lesz a magok kihasználtsága. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #24819 üzenetére
Hát akkor ideje szerezned 4db 3870X2-est emellé az állat proci mellé.
De nézd meg azért a magletiltással (esetleg 3 maggal is tesztelhetsz), akkor tudni fogod a tutit.
Inkább ugyanolyan lassú, nem? -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #24817 üzenetére
Esetleg a dupla cache méret?
Talán p35 topicban, valahol olvastam, hogy nem használja teljesen az első 2 magot, viszont használ a 3-4.ből. Miért nem nézed meg úgy, hogy letiltod a 3-4. magot? -
katt777
félisten
válasz
ész ventura #24806 üzenetére
Na, akkor az én 8-pinesem CPU-hoz van.
Rég szereltem már be...
-
katt777
félisten
válasz
ész ventura #24803 üzenetére
750W-os ChT elbírja, bőven. Tápcsati kérdéses, de az én ChT tápomon van 8-as is, pedig csak 550W-os (és csak 3x18A-em van, de így is vitte a CF-t). Ha nem megfelelő a 2. csati, nem lesz overdrive-od, ki kell próbálni, jó-e az átalakító. Ha jön valaki X2-es tulaj, majd pontosít.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #24790 üzenetére
Ezt én nagyon-nagyon régen írtam 1950Xt topicban.
ATI szerint úgy működik, hogy szimplán engedélyezed a 2. karit fizikai számításokra használni a programból, vagy automatikusan felismeri. UT3-ból pl. simán kapcsolható. Nálam vsz. azért alap órajelen ment a 2. 3870, mert arra használta, hiába kapcsoltam ki, hogy rendes CF-öm legyen, ahogy a hangot is a benchmarkban (lásd tesztoldalam).
És az ATI PhysX már nem mai csirke.
Letölthető egy pdf fájl formájávan a CF ismertető oldaláról (AMD-ről keresd, ne az ATI game honlapján). -
katt777
félisten
válasz
ElVisZ #24784 üzenetére
UT3 kihasználja, de inkább vegyél jumper-tuningos, dupla tápos, 2 slotos hűtéses Galaxy 8800GT-t szerintem, nem fogja meg a fizika a procidat. És nézz utána, a lapod támogatja-e az aszinkron CF-et és az ATI PhysX-et (Havok).
Amúgy én az MSI CF-támogatásában nem nagyon bíznék, de még az ATI-éban sem. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #24780 üzenetére
Na most akkor megint gyorsabb voltam a kétmagossal.
Nem kicsit.
3GHz-en persze lehet, neked is megvolna 32, csak attól még mindig felesleges a +2 mag.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #24780 üzenetére
De az aszinkron nem. Ezért érdemes megnézni, mert 8.3-assal újfent csak be fog lassulni.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #24730 üzenetére
Na, elment rá egy fél napom, de kiteszteltem a Crysist teljesen, természetesen a leginkább használt felbontásokkal és beállításokkal, nem a béna tesztoldalak 50-60FPS-t eredményező marhaságaival. Eredmények, X2-C2D, tuning- és DX9-DX10 összehasonlítások a tesztoldalamon (Tesztek -> HD3870 Játék -> Crysis).
Lényegében akad pár bizonyíték a 8.4-es Catalyst hiányosságaira, valamint újabbak a Crysis manipulált megjelenítésére (értsd: szándékosan be van lassítva).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest