- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
éN79
addikt
A 60 fok elég alacsonynak tűnik nekem, de a Riva általában jól detektál, szóval nem hiszem hogy azzal van baj.
A VPU Recoveryt ki szoktam kapcsolni, amikor ATI kártyám van. Egy próbát megér, mert ha jól látom def. frekvenciákon van a kártyád (ha húzva van, akkor is kapcsold ki). -
éN79
addikt
válasz
Hammon Serra #4007 üzenetére
Nálam is ez volt a helyzet (Acceleroval is), szerintem ez ha nem is normális a többi kártyához képest, sajnos így van. Ennál már csak a feszstabok melegebbek a kártyán, nem kicsit azok is átforrósodnak.
Viszont nálam hiába volt ilyen meleg, fagyni sose fagyott, szóval akkor javasolt a gariztatás. -
éN79
addikt
Igaz: főleg az újabb játékokban a Radeonok a több pixel shadernek köszönhetően absz. erősebbek mint a 79.. sorozat tagjai, függetlenül a felhasznált memória mennyiségétől.
A hűtés hangja: én sose használtam a gyárival a volt 1900XT-met, inkább egy AC Accelero dolgozott rajta.
Húzás: eléggé fel vannak ezek a kártyák már pörgetve, úgyhogy szvsz. túl nagy tuningpotenciál már nem feltétlenül lakozik bennük.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
B@bL3ve5 #3747 üzenetére
Ez esetben tényleg marad az ICE Q III . (bár annál se mindíg garantált a ''hangtalan'' működés, mert olvastam valahol ehelyütt, hogy ha normális állásban van a kártya, azaz fejjel lefelé, a venti elkezdhet zörögni, ha a lap az asztalon áll és így a kártya a normálishoz képest 90 dokkal el van fordítva, azaz áll, akkor meg jó...)
-
éN79
addikt
válasz
Vigneau #3743 üzenetére
Akkor melyikre rakják azt az egész normális hűtőt? (1950 PRO 512-es AGP-sen láttam olyat az egyik hírdetésben...)
VF900 tényleg nagyon jó, nálam is az ketyereg 5V-on. + a mustárban jó olcsó is.
Pietrosznak jeleztem, hogy esetleg érdekelhet egy 6400, de majd úgyis látni fogod. -
éN79
addikt
válasz
B@bL3ve5 #3740 üzenetére
Már miért ne vennéd meg, ha ilyet szeretnél?
A hűtést vagy elviseled, ha nem zavar a hangja, vagy lecseréled. Ha nem akarsz a cserével bajlódni (és az esetleges gariztatás is zavar) akkor ICE Q III-at keress, de így szvsz. se jobb se rosszabb a HIS kártyája mint a Sapphire. Bármelyiket megveheted. Csak arra figyelj, hogy a doboz tartalmazza a tápcsatlakozó átalakítót (2 ''molexre'', ha a rendszertápodon nincs gyárilag. -
éN79
addikt
válasz
Hammon Serra #3595 üzenetére
Maradéktalanul? Uninstall után a registry-ből manuálisan kitörölgeted, de általában nálam megoldásként elég volt a sima ''programok módosítása/eltávolítása'' lévén az uninstall is, mert egy időben nálam is elég sűrűn feldobta ezt az üzenetet.
-
éN79
addikt
válasz
Vigneau #3539 üzenetére
Riva->Launcher->RivaTuner modul activation item->Driver level module alatta System settings, ez alatt Overclocking.
OC-n belül pipa az Enable driver-level hardware oc elé, és ott van a 3 mód. (elvileg, legalábbis nálam most az NV-vel, az ATI-ra már nem nagyon emlékszem)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
éN79
addikt
-
éN79
addikt
XT. Erősebb mint a PRO. (nekem 512-es XT volt, de annak a nyers ereje is elég bivaly volt)
+ ami eme választásom mellett szólna, hogy Vigneau barátom a minap adott fel egy Pro-t egy XT kedvéért, ami tekintettel az ő ''munkásságára'', jelent valamit. Tudniillik a teljesítményben nem nagyon ismer pardont, és a PRO-nál jobbnak ítéltetett számára az XT, azaz tapasztalatokat is tud majd róla mondani neked, ha erre jár.
A konfigod meg teljesen jó, hogy megízzassza bármelyiket is, de én akkor is egy szavazatot adok az XT-nek, főleg ha az újabb játékokat favorizálod.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Hi ICE-Q akkor azt mondom, ''hogy nem túl hangos és, hogy baromi jó vétel nettő 57e forintért.'' Nem kell félned, ha nagyon hangosnak találod a gyári megoldást (van rá némi esélyed, úgy állítólag), akkor még mindíg van egy pár alternatívád a halk hűtési megoldások terén. Ha nem tuningolod, akkor is melegedős fajta.
-
éN79
addikt
válasz
Vigneau #3183 üzenetére
Riva Tuner esetleg a különböző frekikhez nem megoldás nálad? Én azt azérrt is szeretem annyira, mert a monitorozó funkciója számomra messze a legjobbnak tűnik.
Csavirnyák: gondolom valamiféle műszerész csavarhúzóval próbálkoztál, de ha azzal se jött le, akkor az elég goromba megoldás lehet. -
éN79
addikt
válasz
Vigneau #3176 üzenetére
Egyrészről nagyon örülök, hogy az új kari ''kellemes'' minősítést kapott, és hogy végre megoldódni láttszik a dolog.
A másik a csavarokat illetően? Sajna, vagy ezekszerint szerencsére, de nekem nem volt (ilyen) tapasztalatom velük.Úgyhogy kitartást a csavirnyák eltávolításához.
-
éN79
addikt
Köszönöm a megerősítést. Nekem nagyon bejött a múlkori ''csere'', azóta kb. 1 óra HL2 Lost Coast, 1 óra GTR2 és kb. 3 óra HL2 Episod One, nameg talán egy olyan 6 óra COD hentelés van a kártyában. Viszont egyedül az Episode One izzasztgatja minden maxon, szűrők kevésbé, de vannak, ílyen beállítások mellett csak néha néha röccen egyet, még absz. élvezhető és alapon is van a kari. Jó gazdája vagyok asszem.
mondom én hogy a végén még te is ittragadsz...
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
joshua7 #3018 üzenetére
Ó, én Fatal1ty-vel vettem, de túl hangosnak ítéltetett, úgyhogy felraktam a helyére az X2-t. A felrakás nem bonyolult nagyon, max egy picit tovább tart, mint a Zalminál, hiszen itt 7 mini kis csavar van. A VPU-t lesarkazni nem nagyon lehetne, mert asszem keret veszi körül, ha jól emlékszem + olyan nagy egybefüggő felülete van az AC-nek, hogy még véletlenül se nagyon tudnál kárt tenni a magban. Ha jól rémlik, akkor érdemes a hűtőt fejjel lefelé fordítani, és így megfordítva ráhelyezni magát a kártyát. Ami egy kicsit számomra szivacs volt, hogy a ram''hűtő'' tappancsok baromira tudnak tapadni, szerintem ha a hűtőt le kellene szedni a kártyáról, akkor elötte fagyasztani kellene, hogy elengedjenek. Miután feldobtad a hűtőt, már csak 7 picinyke csavart kell becsavarozni, alájuk fehér kis műanyag távtartók kerülnek, hogy ne a nyákot roppangasd szét.
És az egyik legfontosabb: a hűtő ventijének csatlakozóját a felszerelés elött kell rádugni a kártyára, mert kissé nehézkesebb utána, bár gondolom úgy is megoldható!
Most jutottam csak el a #3030-ig, de akkor ez oda is értendő természetesen.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Hogy-Mi?
Ha a tápod tartalmaz PCI-E kártyához tápcsatlakozót 2x2 pines kiszerelésben, akkor nincs semmi más dolgod, mint azt rácsatlakoztatni. (ráadásul, ha a tápodon 2 ilyen is van, akkor az sli/cf esetén is jó)
Amire a figyelmedet felhívják az az, hogy a kártyád mindenképpen igényel plusz feszt a táp felöl is (az alaplap felöl nem kap eleget), ezért a mellékelt 2x2 pin->2x4 ''molex'' csatlakozóval kösd rá két különálló 12V-os ágra. A te esetedben nincs szükség erre az átalakítóra, mert a tápod ezekszerint tartalmaz ilyet. Az átalakító és ez a fajta bekötés azoknak kell, akiknek nincs ilyen a tápjukban eredetileg.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Nekem egy C3D XT 512 volt. XTX szintjére minden további nélkül ment, sőt.
Csendes a kari? nem valószínű. 3D alatt elég nagy zaja van állítólag. Nekem nem volt rajta egy percig se a gyári hűtő. Ja és melegszik rendesen.
Mi jár vele gyárilag? Gyártója válogatja, fogalmam sincs. Általában nem viszik túlzásba, csak a legszükségesebbek, sokszor semmi játék, csak driver.
Mi a baráti ár, ha szabad kérdezni? -
éN79
addikt
válasz
várnarancs #2906 üzenetére
ühüm, szép lettél!
-
éN79
addikt
válasz
joshua7 #2834 üzenetére
Most nincs a fejemben egy ilyen teszt sem, de a kérdésem, hogy olyan kardinális a különbség a 256 és az 512 között? Ha emlékeim nem csalnak, a legtöbb esetben 2-3 FPS, mert a saját tapasztalatom alapján nélam a videomemória használat a 256 megát se merítette eddig ki, inkább jóval alatta volt, gyakorlatilag a 200-at se nagyon éri el. Ez igaz a mostani kártyámra de ha memóriám nem csal meg engem, akkor az XT-re is igaz volt, holott ott minden szűrő becsületesen dolgozott (8AA és 8AF az összes nyalánksággal használva volt min. ).
-
éN79
addikt
válasz
várnarancs #2798 üzenetére
Átálltam, illetve visszatértem oda, bár az ATI kirándulásaim nem nevezhetők rémálomnak, azért örülök, mert most bőven elég az a teljesítmény is, amit a GT nyújt.
és a Riva-ban hogy lehet az Nvkez húzni? Mert egy 6600 256mbot kellene! Nem teljesen értem, de gondolom a forcware coolbits-et beízzítottad te is, utána már szabad az út a tuning terén. A Riva tuningrésze: standard 2D- low power 3D- és performance 3D (kísértetiesen hasonlít a ventivezérlésre). És mint az NV gyári részén, csak itt nem találtam optimális freki keresést, neked kell kitapogatni a határokat. Remélem erre gondoltál, ha nem, állok szívesen rendelkezésedre.
-
éN79
addikt
Nekem volt közvetlen összehasonlításra lehetőségem. AC és Zalman Fatal1ty (m. VF700 réz).
A nevezzük VF700-at én hangosnak találtam (szubjektív, és persze nem is hangos, csak elötte GTX-em volt AC Silencerrel, az meg elég halk), így került rá az Accelero.
Hűtési teljesítményben mindkettő azonosan teljesített, szinte fokra azonosan 85 környékén voltak a legmelegebb helyzetben, és ez kora nyáron volt, asszem elég jó időben.
Ami a Zalman mellett szól, hogy a fesz stabok elég jól melegszenek a kártya végében, a Zalman meg a felépítésnek köszönetően egy kis huzatot is tud felé juttatni.
A bolt hozzáállása teljesen szimpatikus nekem! -
éN79
addikt
Az Accelero hűtő csatlakozója a vga nyákon lévő csatira megy rá. A fordulatot vagy ATi Tray Toolsal adod meg előre a bizonyos hőmérsékleti értékekhez, vagy Rivában egy fix fordulat v. auton hagyod. A Riva+fix rpm azért jó, mert az AC 100%-on se hangos.
Garis kérdés: a hűtő babrálása nem jó jel, az álmoskönyv szerint. Ha nagyon óvatos akarsz lenni, akkor az eredeti hűtőt ''karcmentesített'' csavarhúzóval veszed le (bár kétlem, hogy nagyító alatt néznék meg a csavarfejeket bárhol is). Az AC-nál a memória tappancsok hajlamosak jól odatapadni a memókra, de ez ha más nincs, akkor állítólag a mélyhűtős fagyasztásos módszerrel orvosolható (elenged a ragacs a hideg hatására).
-
éN79
addikt
Az Acceleronak nincs is hangja. Kérdezd Qru-t!
Tényleg nagyon halk. Riva Tuner pl. szabályozza a fordulatát, de mivel ott nem tudsz megadni hőmérséklet+fordulatszám értékeket, a hűtő nem pörög föl teljesen 3D alatt, ellenben így is hűtúgy, mint a gyári (bár az nekem sose volt fenn).
A HIS ICEQ az AC Silencer féle megoldást használja, tapasztalat alapján az NV Silencerei ''nagyon halkak, jól hűtenek, és kifújják a levegőt a házból''. (ezzel a szlogennel anno a 7800GTX topikban fárasztottuk egymást, bár igaz volt akkor is!)
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
Pavlidu #2727 üzenetére
Nagyon nehezet kérdezel.
CF és SLI nem minden játékban működik úgy, ahogy annak elvileg lennie kéne, azaz vannak játékok, ahol egyáltalán nincs jelentősége a második kártyának.Bízhatsz abban, hogy a fejlesztők (játék és driver) törekednek erre, de ez csak remény lehet. Az újabb generációs megoldások, ahol technológiai váltás is történik, álalában hozzák az előző generáció csúcskártyája teljesítményének a ~ 1,x szeresét (v. többet), de kb/legalábbis annyit, amennyit egy CF v. SLI összeállítás jelent.
Ilyen szempontból az újabb generáció a jobb + zaj és fogyasztás is vélhetően jobb egy egykártyás rendszer esetén.
Ha nem mindenáron a benchmarkok élén szeretnél trónolni, akkor szvsz. egykártyás rendszert alkalmazz a csúcsszegmensből (mert ugyebár elég más a helyzet, ha valaki pl. középkategóriás kártyákból épít kétkártyás rendszert, hogy egy nagy teljesítményét kapja).
Manapság bőven elég egy XT, a közeljövő nagy durranásait is el fogja futtatgatni, ha meg nagyon nem, akkor legalább csak egy kártyán buksz komoly összeget, ha le akarod cserélni. -
éN79
addikt
válasz
Gabriel Dawn #2679 üzenetére
72-ért gondolom 256 megás van. Tessék, akkor ennyi pénzért vegyél 7900GTO-t.
Az ATI némileg (néhol annál inkább) erősebb, de mondjuk a dilemmádat okozó jövő ilyenkor megjelenő játékok viszonylatában teljesen mindegy a két kártya közötti különbség. -
éN79
addikt
válasz
Gabriel Dawn #2677 üzenetére
Az utolsó mondatod második részében igen helyesen fogalmaztad meg kérdésedre a választ. Ennél többet én se mondhatnék.
A kárty a jelenlegi feltételek mellett a jelenlegi játékokat a legmagasabb szinten futtatja. ''Jövőre'' nem fogja az akkor megfelelőket, sajnos. De ez van. A megújhodás áldozatokat követel, viszont tény, hogy ha az ember megszokta, milyen is egy szép játék a max. beállítások mellett, akkor nem szívesen ad alább. Pedig a játékoknak csak egyik eleme a ''látvány'', a másik, azaz a ''játékmenet/játékélmény'' akár még fontosabb is lehetne, csak éppen azt elfeljtik a fejlesztők, inkább a grafikára és ezzel együtt a fokozott hardware igényre gyúrnak. -
éN79
addikt
válasz
Gabriel Dawn #2674 üzenetére
Jelenleg (és ebben szigorúan benne van az is, hogy még nem lehet fizikailag hozzájutni a G80-as NV-khez) a mai játékokban és főleg az újabbakban az ATI ezen kártyája tökéletesen megállja a helyét. Ahol ez szaggat, ott mondjuk nagy eséllyel az 1950 is szaggat. Van más alternatíva is, pl. a 7900GTO szerintem a best buy napjainkban, de szigorúan a teljesítményt nézve az XT a jobb (valamelyest!).
-
éN79
addikt
Nekem most nincs fennt a CCC, de ott nem 680 az automatikus tuning vége? Ezt csak azért kérdezem, mert akkor esetleg nézd meg CCC-vel, ha ott viszi a maxot, akkor utána próbáld feljebb emelgetni, + a RivaTunernek is van tuning része, de az is csak ''rövidtesztes'', ha jól emlékszem.
-
éN79
addikt
válasz
hülyegyerek #2647 üzenetére
Az Accelero X2 nagyon csendes (kifejezetten csendes), tapasztalat mondatja velem.
-
éN79
addikt
válasz
hülyegyerek #2640 üzenetére
Zalman VF900 és AC Accelero X2. Vagy víz.
-
éN79
addikt
Urak!
RivaTunert leszedtem, mert mintha néha fagyasztotta volna a rendszerem (a rendszerfelállás után a betöltésénél néha kifagyott a gép...), de most egyáltalán nem vágom, hogy a monitorozásra/2D és 3D feszértékek és ehhez tartozó venti szabályozásra/ automatikus 2D->3D órajel váltásra melyik a megfeleő, és hogy azt hogyan is érdemes finomhangolni.
Szégyellem magam, de eddig csak a Rivát használtam, és miután az RMClock se hajlandó egy ideje normálisan működni nálam, azóta kissé elbizonytalanodtam... -
éN79
addikt
válasz
várnarancs #2570 üzenetére
Volt Northpole 1000-em, igaz 9800 PRO-n, de véleményem szerint erre nem meg fel (csak feltételezés) és a halk ventikkel kevés is lenne (ez is feltételezés), ráadásul a memóriákat se nagyon hűsítené, ami szintén nem árthat. Ami aggasztó, az a ''Voltage regulator'' melegedése, de eddig nem volt gond vele.
RivaTuner alatt lehet feszültséget állítani a VPU-nál, mert én nem találtam ilyen lehetőséget, viszont kipróbálnám, hogy 3D alatt visszavenném valamennyivel, hátha nem melegedne úgy, mint ahogy páran már írták nem is olyan rég (az AtiTool-tól én valamiért idegenkedem). -
éN79
addikt
válasz
várnarancs #2568 üzenetére
Ellenben lényegesen csendesebb, én meg allergiás vagyok a hangorkánra...
-
éN79
addikt
válasz
várnarancs #2566 üzenetére
[link]
Nem veszedelmesen nehéz, a cikkben olvashatod majd, hogy réz mag, alu bordák, sok műangyag.
Most nézem, csak 260 g ([link]
Nem bonyolult felszerelni, viszont én kétszer próbáltam a felrakást követő rövid időn belül leszedni, de a memóriákra ragadó hőátadó tappancsok úgyodatapadtak, hogy vagy a barmolás, vagy a fagyasztásos módszer maradt volna csak a levételre. Inkább hagytam rajta a hűtő, mert csak azt akartam megnézni, hogy egy VF900 hogy teljesít. -
éN79
addikt
válasz
GreatGodzi #2559 üzenetére
Akkor elárulom neked, merre fúj:
lefele, az alaplap irányába. Viszont tényleg baromi halk, nekem is ez van, és én elégedett vagyok vele, csak a kártyát nehéz kordában tartani. -
éN79
addikt
-
éN79
addikt
Az asztal képét lementen egy PrintSreenSysRq gomb lenyomásával, majd pl. megnyitod a Windows Paint-et, ott Ctrl+V -vel beilleszted a képet. Ezután lemented .jpg néven valahová.
www.kepfeltoltes.hu-n pedig a lementett képet fel tudod tölteni, alulra beírja a kép pontos linkjét, az kell bemásolnod a hozzászlásodon belül a link-be.
Vagy küld át, felrakom én neked.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Most nem teljesen értem. Az alap 2D-s órajeleknek 500 (GPU) / 600 (MEM) kell lenniük.
Én nem használom az Ati Tray Tools-t mert a Riva nekem szimpatikusabb. Ha gondolod szedd le az ATT-t, tedd fel a RivaTunert és első körben hagyatkozz a Catalyst automatikus ''tuningjára''. A RivaTunerben ezután szépen monitorozhatod, hogy hogyan változnak a frekvenciák, feszültségek ....
Ha elküldöd nekem is a képet, vetek rá én is egy gyógypillantást.
De neked nem XTX-ed van? Mert az általad írt frekvencia értékek az XTX alap 3D-s értékei.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Gmail
- Óra topik
- Autós topik
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen TV-t vegyek?
- Opel topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest