- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
MolGabi
aktív tag
Helló Mindenkinek ! Sapphire 4830 1GB-os ( és anno szerencsémre 800shaderes) kártyámat közel 5 év használat után lassan nyugdíjba küldeném. Viszont hónapok óta nézelődöm a jelenlegi régi-új generációs Radeonok között, de nem érzem azt az ár/érték arányt, amit anno. 1440x900-ban használom a 4830(50)-at, de néha már megfogja egy-két program, persze nem vészesen. A kérdésem: mire lenne érdemes (leghamarabb 1-2 hónap múlva) cserélni, Radeon 7790 vagy 7850 ? Az "új" generációs 7790-esnél nem tetszik a nagyjából 5-10%-os gyorsulás + 30-40 W-os többlet fogyasztás, az "új" 7850-es kártyákról viszont nincs sok infóm.
Melyik lenne a méltó utódja a 4830-nak ?
Köszönöm a segítséget !
-
MolGabi
aktív tag
-
MolGabi
aktív tag
Kicsit feljebb szeretném húzni a kártyámat, eredetileg 4830-as, 1gb-os, de mákomra 4850-es órajelekkel
Az ATI programja mire jó ? Tesztelgeti hosszú időn át, de nem csinál vele semmit ... vagy nekem nem volt türelmem megvárni.
Ha szaggat egy játék ( GTA4) ami eddig jól ment, baj lehet a befrissített driver ? -
MolGabi
aktív tag
válasz
Baga1983 #5712 üzenetére
Ha teheted, most vegyél Sapphire 4830 1GB-osat .... ha jól láttam még olcsóbb valamennyivel, mint amennyiért én vettem ... és végülis kiderült, hogy nem az volt a dobozban amiért fizettem ....
Hanem egy 4850-es Radeon.
Persze ez sajnos nem garantált, de úgy tűnik, hogy nem lehetetlen kifogni egy 800SP-s 4830-as kártyát.
-
MolGabi
aktív tag
Köszi !
Egyébként a 800 Shader miatt nem 575 Mhz-en ketyeg, hanem 625-ön ? A ramok is magasabb órajelen mennek ! Pedig nem húztam semmit a kártyán. Felraktam az áprilisi Catalystot, és ennyi....
Egyébként a Phenom II 710 száma 0906 ... ezek szerint bekapcsolható rajta a 4. mag? Még nem próbáltam, még ismerkedem a Vistával sok év XP után, ill. magával a géppel is
-
MolGabi
aktív tag
válasz
cowboy_bebop #5645 üzenetére
iPonban, ma délelőtt érkezett az új gép !
-
MolGabi
aktív tag
Ez most akkor mit jelent ? Beigazolódott amit szerettem volna ?
-
MolGabi
aktív tag
válasz
Dark KillerX #5595 üzenetére
Bekapcsolásnál, néha kattog olyan fél percig aztán abbahagyja ... Ismerősöm szerint a táp fog szétmenni benne.
-
MolGabi
aktív tag
Azért ekkora gépet veszek, mert igazából nem tudom megjósolni az LG flatron CRT élettartamát, néha már fura hangokat ad ki magából (2005-ben vettem) ... Szóval ha esetleg elhalálozna és TFT-re kényszerülök váltani, még mindig lesz erő a gépben.
Nagyon kiváncsi vagyok milyen lesz a gép !
-
MolGabi
aktív tag
válasz
DeckardCain #5582 üzenetére
Azon örömködnék még egy sort, ha a 4830 800 shader-es lenne, a Phenom 710 meg 4.magos ...
Nagy szerencse lenne ! Nagyon kiváncsi leszek, mennyire fog leesni az állam az új gépezettől ! Ki vagyok már nagyon éhezve egy kis GTA4-Crysis-FC2 és az elmúlt pár év játékára, amivel nem tudtam játszani ...
-
MolGabi
aktív tag
válasz
DeckardCain #5580 üzenetére
Ez a gép is 2 éve van meg, igaz már akkor sem volt újdonság, le is akartak róla beszélni, de azért ez lett mert nem akartam akkor cserélni a 9600Pro-t meg a ddr1-es ramokat. Nem volt több píz
A 9600Pro mai napig üzemel, GTA SA-hoz és más egyéb játékokhoz még mindig jó. 2005 óta van meg. GPU-Z szerint 2003-as
Nem mai csirke
-
MolGabi
aktív tag
Hosszú hónapok fórum olvasása után (konkrétan 6 hónap) tegnap megrendeltem én is az új gépet, Sapphire 4830 1GB videókártyával. Végül emellett tettem le a voksom. A 4770-re vártam, de nekem túl drága még, várni meg már nem akartam. Ill az ismert pozitívumai mellett a negatív dolgai, lásd idle fogyasztás nem valami okés számomra, a memóriát tekintve pedig szerintem egy ilyen jó kártyára kevés lehet az 512MB.
Többnyire idle-ben megy majd a gép, viszont ha játékra használom, akkor nem hátrány az a +512MB vram. Ráadásul most van életemben elsőre lehetőségem venni teljesen új "belsőt" a számítógépembe, így igyekeztem a lehető legjobbat kihozni belőle.
Szerintem nem döntöttem rosszul, nem azon a 10-15%-on fog múlni, hogy megy-e rajta valami vagy sem.
Ami fontos, hogy 2-3 évig nem nyúlok biztosan a géphez, ezért is lett az 1GB a nyerő nekem.
-
MolGabi
aktív tag
Hello Mindenkinek !
Gépújítás előtt vagyok, mindent cserélni kényszerülök. A kérdésem: HD4830-ból 512MB vagy 1GB-ot érdemes venni ? Minimum 2+ évig biztosan nem lesz csere.
Eredetileg 4830-at szerettem volna venni, de javasolták ( és jómagam is így láttam ) hogy várjam meg a 4770-et.
Szóval az új jövevénytől függ, hogy végülis milyen kártyám lesz.
HD4830 512MB/1GB vs. HD4770 ???
Köszönöm Uraim a válaszokat !
ui: 1024x768-as felbontásban lesz, legalábbis amíg CRT monitorom van ( az meg addig marad, amíg szét nem megy
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Jövedelem
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Autós topik
- Milyen házat vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Fotók, videók mobillal
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest