- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Google Pixel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badman 4ever
őstag
1. Milyen formátumban van az a 720p felbontású videó?
Ugyanis nálam a H.264 kódolású videók közül még az 1080p felbontásút is tökéletesen gyorsította a HD 3650 AGP (most HD 4650 AGP-t használok, de ott is ugyanúgy működik minden), viszont ha nem ilyen a videó kódolása, hanem olyan, amit nem ismer a videokártya UVD motorja, akkor nem fogja hardveresen gyorsítani a lejátszást és processzor próbálja meg önerőből lejátszani az egész képfolyamot, ami szaggatást eredményez.2. Milyen videolejátszó programot használsz?
Nem minden lejátszó tudja kamatoztatni a grafikus processzorok hardveres videogyorsítását. Nálam mindig az aktuálisan legfrissebb Media Player Classic - Home Cinema alatt tökéletesen működik ez a funkció (ilyenkor kiírja a program, hogy DXVA-t használ). Ha jól tudom VLC alatt is működik a hardveres videogyorsítás, azzal is lehet próbálkozni. -
Badman 4ever
őstag
válasz
heurisztika1 #1730 üzenetére
Mint volt HD 3650 AGP tulaj (igaz GDDR3-as és 128 bites változatom volt) a következők a válaszaim:
Az Ati Radeon HD3650 512 DDR2-es de a membusza csak 64bites előrelépés lenne? A konfigom gyenge:asrock k7pro alaplap,AMD Athlon Xp2000 proci ,1Gb Ram,400-as Chieftec Táp.
Igen, előrelépés lenne.HD videókat le tudná játszani?
Igen, 1080p (azaz Full HD) H.264 videókat akadás mentesen lejátszott Media Player Classic-cal egy 1,4 GHz-es Tualatin Pentium III-S mellett is a kártya. Sajnos viszont a Flash tartalmakat nem gyorsítja, ahhoz HD 4000-es széria kell minimum (a HD 4650 AGP-m képes erre).Esetleg a régebbi játékokat alacsonyabb felbontásban vinné normálisan?
1024x768-ban a Crysis-t is gond nélkül vitte közép-magas beállításon a kártya, még 2X-es élsimítással is tűrhető volt, tehát a válaszom az, hogy igen, bár a saját kártyám ugye sokkal erősebb, alapból 1400 MHz-es, túlhajtva 1600 MHz-en hajtott, 128 bites GDDR3-al van felszerelve, úgyhogy nálad valamivel rosszabbul futnak majd a játékok, de némi memória túlhajtással javítható a helyzet. Az említett Call Of Duty 2-vel nincs ismeretségem, de a rendszerkövetelményeit elnézve, egy HD 3650 DDR2 64 bit is röhögve elviszi maximum grafikán. -
Badman 4ever
őstag
válasz
torobumburi #1713 üzenetére
Nálam tökéletesen működött a kettő együtt HD 3650 AGP-vel, még valamikor egy évvel ezelőtt, az akkori Catalyttal. A kijelző észlelés módját állítottam át kézire talán, de mást nem is kellett csinálnom vele.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
torobumburi #1702 üzenetére
Az elsőre nem rossz eredmény, a túlhajtást és a hőmérsékletet a GPU-Z-vel is leellenőrizheted.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
torobumburi #1698 üzenetére
Egyébként pontosan melyik típusról van szó? Ugyanis az MSI oldala szerint 3 OC-s 512 MB-os HD 3650 típust adtak ki és mindegyik alapból 750 MHz-en jár.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
torobumburi #1698 üzenetére
Szia!
Régebben próbálkoztam én is a HD 3650-em BIOS-ának módosításával, de nem akart úgy működni, ahogy én akartam, így visszaraktam a gyári változatot és helyette maradtam a RivaTunernél, amivel 725 MHz-ről 870 MHz-ig fel tudtam húzni a kártyát és be lehet állítani úgy a programot, hogy a rendszerindításkor automatikusan túlhajtsa a kártyát. Ezt tudom ajánlani neked is.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Deeeeep #1688 üzenetére
Nem hiszem, hogy a kártya lenne a hibás, nálam eleve 60 fok a minimum és 70-75 foknál nem melegszik tovább túlhajtás mellett és a ventilátor is csak 20-30% között jár a BIOS alapbeállítása szerint, maximális fordulaton 50 fok alá tudom hűteni terhelés mellett a kártyát. Tehát a hőmérséklet értékeid nem rosszak. Milyen meghajtó van hozzá telepítve? (Lehet a Catalyst okozza a zavart.)
(#1687) ice9: Próbálj állítani a Catalyst kijelző érzékelési beállításain, néha segít.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
endreee #1635 üzenetére
Olyan csatlakozóra gondolsz, ami ezen a kártyán is van? Ha igen, ez floppy tápcsatlakozó, minden régi és még sok új tápon találsz ilyet.
-
Badman 4ever
őstag
Ha frissítés közben lekapcsol a géped vagy hasonló történik, akkor problémás a kártya helyreállítása (esetleg végleg meghal, de ilyet még nem láttam). Két kártyámnál kellett vészhelyreállítást csinálnom. Egy 9600 XT-mnél volt, hogy megszakadt a frissítés, a kártya így nem működött, még a rendszerindításnál se adott képet és végül egy PCI-os S3 Trio közreműködésével sikerült visszaraknom rá az eredeti BIOS-t.
-
Badman 4ever
őstag
Az ATI Tray Tools vagy a PowerStrip talán képes feszültséget szabályozni Windows alól.
A másik megoldás, amivel nemrég szórakoztam, hogy a Radeon Bios Editor-ral megszerkesztettem a kártya BIOS-át (amit előtte GPU-Z-vel lementettem a kártyáról) és utána WinFlash-al feltöltöttem a kártyára az új BIOS-t (ugyanis az AGP-s HD 3650-ek nem veszik vissza az órajeleiket), működött is a dolog, de a kártya csak a feszültséget vette le 1,1 V-ra az órajeleit nem, úgyhogy visszaraktam az eredeti BIOS-t (nálad nem lenne gond az órajelek visszavételével, de az AGP-s kártyámnál valamiért ezt még nem sikerült megoldanom). Az utóbbi verzió rizikós lehet, ha nem jár el körültekintéssel az ember, úgyhogy csak saját felelősségre és óvatosan belevágni. -
Badman 4ever
őstag
Szia, a techPowerUp! videokártya BIOS gyűjteményében meg tudod nézni, hogy alapállapotban a különböző HD 3650-ek mennyire veszik vissza a feszültségüket: techPowerUp! HD 3650 BIOS gyűjtemény.
-
Badman 4ever
őstag
Maga az Adobe Flash Player nem képes kihasználni a sima UVD+ motort, ha pedig mondjuk Media Player Classiccal nyitod meg a flash videót, akkor a például a YouTube-ról letöltött videókat tudja gyorsítani a kártya, ugyanis azok H.264 kódolásúak, azzal meg elbánik.
Csak a netes Adobe Flash-es HD gyorsítás a felejtős, bármilyen más programmal kiaknázható ez a képesség. -
Badman 4ever
őstag
Annyi lehet, hogy Sapphire HD 3650 AGP-ből 3 fajta van. Egy GDDR-3-as változat, mint az enyém is, amin egy D-Sub, és egy DVI van, a fedélzeti memóriája meg 1400 MHz (valós 700 MHz) 128 biten. A DDR-2-es változatból két fajta van, tudtommal mindkettő 2 DVI-vel szerelt, a memóriája 64 bites, de az egyiknek 800 MHz-en (valós 400 MHz-en), míg a másiknak 650 MHz-en (valós 325 MHz-en) jár a memóriája. Szerintem a lassabb memóriával szerelt DDR-2-es változat a "LITE" kiadás, meg úgy nézem, ezen a hűtés is más.
A GDDR-3-as kártya:
A DDR-2-es "alap változat":
Elvileg ez a másik DDR-2-es kártya, ami hasonlít a Sapphire HD 4650 AGP-hez, csak sokkal kevesebb rajta az áramköri elem, meg a hűtő elhelyezkedése is kicsit más:
Szerintem ez lesz a "LITE" változat 650 MHz-es memóriával. De ez csak tipp. -
Badman 4ever
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #1534 üzenetére
Szia!
A videokártya meghajtóban a kártya úgy szerepel, hogy ATI Radeon HD 3600 Series, Sapphire-ként nem fogja felismerni a kártyád. A hivatalos meghajtó az jól kell, hogy felismerje a kártyád, azt innen töltheted le: AMD
-
Badman 4ever
őstag
válasz
gabor128 #1531 üzenetére
chip és mem órajelben nem különböznek
Dehogynem, rengeteg a különbség! A HD 3450 az RV620 lapkára épül és 181 millió tranzisztor van benne, míg a HD 4650 az RV730 lapkára épül és 514 millió tranzisztor van benne (azaz a HD 3450-ben lévőknek a 3x-osa). Az árnyékoló processzorok (shader processor, röviden sp) száma adja meg a videokártya erejét, minél több van annál erősebb, ezek végzik a grafikus számolás, az árnyékolást stb., ez az egyik legfontosabb adat a videokártyák esetén. 3DMark06 tesztprogramban például a HD 3450 2000 pont körül teljesít, míg HD 4650 6500-7000 pontra képes, azaz 3-3,5x erősebb a HD 3450-nél. Ha a nyers adatokat nézzük, 40 sp vs. 320 sp., akkor is látszik, hogy a HD 4650 minden tekintetben sokkal erősebb, ráadásul gyorsítja a flash tartalmakat (UVD 2.0 miatt). GFLOPS (milliárd darab lebegőpontos művelet elvégezve egy másodperc alatt) értéke a HD 3450-nek 48, míg a HD 4650-nek 384.
Illetve mit jelent az árnyékoló processzor? Ez valami shader model?
Ezt leírtam az előbb. A shader model az a sp-k típusát jelöli, mindkét videokártyán 4.1-es sp-k vannak. Ebből következik, hogy mindkét videokártya DirectX 10.1-et tud.
A proci órajelében sincs nagy különbség.
Nem feltétlen számít, az ASUS HD 3450 és Gigabyte HD 4650 is 600 MHz-es, de míg az előzőn 40 sp megy 600-al, addig az utóbbin 320 sp megy 600-al. Ugye 600 MHz azt jelenti, hogy 600 millió műveletet képes elvégezni egy másodperc alatt a lapka, illetve a lapkában található sp-k, de 600x40 nem egyenlő 600x320-al, gondolom így érezhető a különbség (de nem így kell számolni, csak így legérzékletesebb a különbség).
mem mérete és ez az interfész nagysága határozza meg az árat
Ez sem igaz teljesen, de befolyásolja az árat. A memória mérete ráadásul becsaphatja az embert, ugyanis a HD 3450 annyira gyenge, hogy semmi előnye sincs az 512 MB vagy annál több memóriából, elég neki 256 MB is, ugyanis a sok memória a textúrák tárolására kell, illetve az élsimításhoz is szükséges és minél magasabb felbontáson és/vagy minél nagyobb mértékű élsimítással játszik az ember, annál több memória kell, de a HD 3450 annyira gyenge, hogy nem tudsz vele olyan felbontással és élsimítással játszani, hogy beteljen az 512 MB memória.
128 bit, vagy 64 bit" és melyik a jobb?
A memória sebességét, azt, hogy a videokártya processzora (amiben az sp-k vannak), milyen gyorsan tud adatokat írni és olvasni a memóriából, úgy tudjuk kapjuk meg, ha összeszorozzuk a memóriabusz szélességét (ez van bit-ben megadva) az órajelével (ez MHz-ben van) és elosztjuk 8-cal. A DDR2-es memória videokártyákon alkalmazott maximális sebessége 800 MHz, ezt 64 bites busszal társítva (pl. HD 3450 DDR2 AGP) 800x64/8=6400 MB/másodperc-es sebességet kapunk, tehát 6,25 GB/mp sebességgel tudunk írni és olvasni a memóriából. Ha ugyanígy 800 MHz-es, de 128 bites a memóriánk (pl. HD 4650 DDR2 AGP), akkor ennek a duplájával, 12,5 GB/mp-el tudunk a videomemóriába írni és olvasni. Az erősebb videoprocesszorhoz gyorsabb memória kell, illetve a (G)DDR3 azért jobb, mert nagyobb órajelre képes, például az én HD 3650 GDDR3 AGP-m 1400 MHz-es és 128 bites, tehát 21,875 GB/mp-re képes és a HD 3650 gyengébb, mint a HD 4650, amihez szintén nem árt a GDDR3-as memória, csak ugye olcsóbb a kártyára a lassabb DDR2 memóriát felpakolni. És a gyorsabb memória is növeli a sebességet elég rendesen.
Végül, hogy mi a különbség a GDDR3 és a DDR3 között?
Igazából semmi. A G előtag (Graphics) arra utal, hogy videokártyán használják ezt a memóriát, de attól az DDR3 memória.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
gabor128 #1529 üzenetére
Na, akkor vegyük sorjába a kérdéseidet:
Ez a HD xxxx típus az X1600, X1900 és társai utáni modell?A sorrend a következő:
X1000 széria
HD 2000 széria
HD 3000 széria
HD 4000 széria
A későbbi generációkból (HD 5000, HD 6000) nem készült (még) AGP-s (és valószínűleg nem is fog).Igaz az a hír, hogy ez a videokari már gyorsítja a HD filmek nézését és nem terheli le a procit?
Igen, nálam egy Pentium III-S mellett is simán elvisz egy 1080p (Full HD) videót.
De ha a weblapokon is akarsz gyorsítást flash videóknál és tartalmaknál (pl. YouTube), akkor kell egy UVD 2.0-t támogató videokártya, ezt pedig csak a HD 4000-es szériától tudják a kártyák, a HD 3000 és HD 2000 széria csak UVD 1.0-t támogat.Illetve össze lehet-e kötni egy LCD tv-vel hdmi-hdmi csatival és a tv-t használni monitorként, vagy második képernyőként?
Igen, én már kötöttem össze TV-vel a saját HD 3650 AGP-met, igaz nem HDMI-vel, de úgy is mennie kell.
Illetve mi a különbség a HD 4xxx típusokhoz képest, mert itt egy jelentős árlépcső van?
Okosabbak és gyorsabbak, íme az erőbeli és tudásbeli sorrendben (a legutolsó a legerősebb):
HD 3450 DDR2 AGP (UVD 1.0, 40 árnyékoló processzor)
HD 3650 DDR2 AGP (UVD 1.0, 120 árnyékoló processzor)
HD 3650 GDDR3 AGP (UVD 1.0, 120 árnyékoló processzor)
HD 4650 DDR2 AGP (UVD 2.0, 320 árnyékoló processzor)
HD 3850 GDDR3 AGP (UVD 1.0, 320 árnyékoló processzor)
HD 4650 GDDR3 AGP (UVD 2.0, 320 árnyékoló processzor)
HD 4670 GDDR3 AGP (UVD 2.0, 320 árnyékoló processzor) -
Badman 4ever
őstag
válasz
bambabimbo #1527 üzenetére
Töltsd le újra, rosszul jött le a Catalyst.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
bambabimbo #1524 üzenetére
Egy CCleaner-t ráeresztenék arra a gépre minimum, hátha utána jó lesz.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
bambabimbo #1522 üzenetére
Ilyen problémát akkor láttam, amikor öcsém gép átpakolászása olyan jól sikerült, hogy a VGA kicsúszott kicsit a foglalatból, képet adott, de csak 256 színben és Windows 7 általános VGA-ként azonosította.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Am Shaegar #1519 üzenetére
Kössz az infót,de nem lehet hogy amig 300w-os táppal probáltam játszani,valamit el állitott a Catalyst-ban,vagy a bios-ban?
A tápcsere semmit se állít el.Ezt az uj Catalist-ot hogy értetted?
Azt írtad, hogy A hozzá adott szoftver van feltelepitve., tehát a videokártyához kapott CD-n lévő Catalystot felraktad, ami valószínűleg nem a legfrissebb kiadás, ugyanis minden hónapban jön új változat, amitől javulhat kicsit a VGA sebessége a játékok alatt és teli van hibajavításokkal. A legújabb kiadást az AMD oldaláról tudod letölteni: Catalyst AGP Hotfix -
Badman 4ever
őstag
válasz
nickwearby #1509 üzenetére
A tápos, hardveres részben biztos vagyok, amiatt ne aggódj, itt valami szoftveres gond lesz.
Ha sikerült beüzemelned a kártyát, csinálj majd róla teszteket.
Itt vannak a saját eredményeim HD 3650 AGP-vel összehasonlításnak.
3DMark2001
3DMark05
3DMark06
Unigine Heaven Benchmark 2.0 -
Badman 4ever
őstag
válasz
nickwearby #1507 üzenetére
Ha a táp nem bírná, el se indulna a gép vagy 3D-s alkalmazás indításakor lefagyna.
Ha az alaplap lenne a probléma, akkor se indulna vele a gép.Viszont eszembe jutott pár ötlet:
1. Az AMD oldaláról töltsd le a legújabb Hotfixes Catalystot és a Control Centerrel együtt telepítsd fel: Catalyst AGP Hotfix
2. Nézd meg, hogy a Hardvergyorsítás maximumon van-e (Vezérlőpult->Megjelenítés->Speciális->Hibaelhárítás).
3. A BIOS-ban az AGP-írás bekapcsolva és az AGP-gyorsírás kikapcsolva legyen. -
Badman 4ever
őstag
A 2.1 és a 2.0 is kompatibilis az 1.0-val, ezért még egy HD 5970-nek vagy egy GTX 480-nak is működnie kell egy 1.0-s lapban (vannak kivételek, ahol vacak az alaplap, de ez nem általános).
Hasonló a saját példám is, a saját HD 3650 AGP-m egy maximálisan 4X-es AGP-t támogató lapban megy, pedig a videokártya 8X-os AGP-s.nickwearby: Nem hiszem, hogy az átalakító lenne a probléma, én is kipróbáltam DVI-D-Sub átalakítóval és a D-Sub-ra csatlakoztatva is a kártyát és semmi különbség nem volt a kettő között (a saját HD 3650-emen a DVI csatlakozó mellett van egy D-Sub csatlakozó is). A Catalyst Control Center törlése se biztos, hogy megoldja a problémádat, nálam fent van és nincs gondom vele.
-
Badman 4ever
őstag
Már nem azért, de a 350 W-os FSP erősebb, mint a 400 W-os Codegen.
Az FSP a legjobb(ak közt az első 3-ben lévő) tápgyártó, míg a Codegen a Vargányás tápokkal együtt a hírhedten legrosszabb tápok, gép-, pénz- és idegölők.A képen látható probléma meg olyan, mintha alacsony lenne a színmélység, 32 bit helyett 16 bittel menne a játék.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Nowhereman #1475 üzenetére
Nézd meg az adatlapomat, hogy nálam mit hajt meg egy 300 W-os táp:
mert ha meghúzza a rendszert, telepakolja az összes PCI Soltot, beszerel 3HD+ DVD-t, passzív USB-hubbal izmosítva beledug egyszerre mindent
Túlhajtás -> pipa, 5 PCI foglalt -> pipa, 2 HDD + DVD-író -> pipa, USB HUB + 8 eszköz (egér, scanner, joystick, webkamera, nyomtató + pendrive mindig bedugva és néha rajta lóg a telefonom és/vagy a fényképezőm is) -> pipa és ehhez jön még 2 memóriamodul, 3 ventilátor és a HD 3650 GDDR3 AGP (amit néha ráadásul húzok).
és a gyenge hálózaton osztozkodik egy induló porszívóval, akkor lehet, hogy a márkás 300-as codegány már nem elég...
Nem gyenge Codegenről beszéltem, hanem mondjuk egy 300 W-os FSP-ről és társairól.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Nowhereman #1471 üzenetére
Sőt néha még annyi se kell, nálam egy 300 W-os hajtja meg a HD 3650-em.
De van rá példa, hogy egy jó 200 W-os táp elvitt egy HD 3850 AGP-t:
bacsis - Pentium 3-ason napjaink játékai?!200W-os „fullnoném” táp (Bizony ezt az egész rendszert egy abszolút neve nincs 10éves 200W-os táp, hajtotta stabilan, és hajtja most is, annak ellenére hogy a rendszerben 2 processzor volt, amiknek így moddolva drasztikusan meg növekedett a fogyasztása. A 3 régi SCSI HDD is kivette a részét a fogyasztásból, ráadásul a AGP-s HD3850 a 8pines tápcsatlakozójával is szépen fogyaszt… Hihetetlen, de bizony vitte a rendszert sok-sok órán keresztül!)
vass1024: A gépedhez a HD 3650 is elég, de nem ilyen árban, ha tudsz szerezni 15000 Ft körüli áron, akkor azt vedd meg. Ha pedig e közül a kettő közül kellene választani, akkor én a HD 3850-et venném meg, mert erősebb és amelyik játékot elbírja a processzorod, azoknál jobb grafika mellett játszhatsz és 3000 Ft nem nagy különbség.
-
Badman 4ever
őstag
Mi ez az ökörség, hogy túlhajtaná magát a procid? Megnyugtatásul, nekem egy Pentium III-S 1400@1550 MHz mellett van 4X-es AGP foglalatban HD 3650 GDDR3 512 MB AGP-m, amit használtam vettem a HardverApróról 13 ezer forintért.
Tanúság:
- Nem hajtja túl magát a procid.
- A használt cuccokkal még sose volt gondom.
- A használt cuccok olcsóbbak, mint az újak:
Új ASUS HD 3450 DDR2 512 MB AGP - 13100 Ft
Használt Sapphire HD 3650 GDDR3 512 MB AGP - 13000 Ft
(Nem elhanyagolható a két kártya közti különbség: 40 SP vs. 120 SP, DDR2 vs. GDDR3) -
Badman 4ever
őstag
válasz
KVamikaze #1457 üzenetére
Szia!
A videokártyád teljesen normálisan működik, a Sapphire HD 3650 512 MB DDR2 AGP-ből kétféle létezik, az egyik típusnak 323 MHz-en (effektív 646 MHz-en), a másiknak 400 MHz-en (effektív 800 MHz-en) mennek a memóriái. Neked az előbbi típus jutott. A változatokat itt nézheted meg: Klikk!
-
Badman 4ever
őstag
válasz
arnold9216 #1433 üzenetére
Nem a 450 W-al van a baj, hanem a táp minősége a kérdéses, mert ugye nem mindegy, hogy hány százalékos a táp hatásfoka, hogy ingadoznak a feszültségei, mert egy rossz táp akár tönkre is teheti a számítógépet egy túlterhelés során, vannak olyan típusok, amikről ismert, hogy felrobban bennük a kondenzátor és tüzet okoz. (Például én egy 300 W-os jó minőségű táppal hajtom a HD 3650 GDDR3 AGP kártyámat.) A tápos topicba rákérdeztem, ez a táp valami teljesen névtelen dolog, lehet, hogy olyan kicsi a hatásfoka, hogy nem ad le elég kakaót a videokártyádnak és ezért lesz sötét képernyő (főleg annak tudatában mondom ezt, hogy a procid iszonyat sokat fogyaszt). Nem hiába a táp a számítógép egyik legfontosabb alkatrésze. Ha tényleg a táp gyengesége a probléma, akkor új tápot kell venni. Mielőtt új tápot veszel, próbáld ki egy másik táppal a géped (ha tudod) és ha azzal működik a kártya, akkor új táp kell, lehetőleg valami minőségi (pl. FSP).
Ha nem a táp a gond, akkor a másik ötletem, hogy kapcsold ki a gyorsírást és vedd vissza az AGP sebességét 4X-esre.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
arnold9216 #1431 üzenetére
Nekem is ilyen videokártyám van.
Nekem a táp tűnik gyanúsnak, mindjárt utánanézek. -
Badman 4ever
őstag
válasz
arnold9216 #1428 üzenetére
AGP gyorsírás ki van kapcsolva? Az okozhat ilyesmit. Jó lenne ha leírnád a gépedet pontosan, úgy nagyobb eséllyel tudunk segíteni.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
koszono00@ #1398 üzenetére
Akkor próbáld ki a Windows-féle meghajtót, amit a Win az automata frissítéssel szed le és töröld le a Catalystot, egy próbát megér, velem is volt olyan, hogy csak a Wines változat működött.
-
Badman 4ever
őstag
Próbálj lefuttatni regisztrációs adatbázis és rendszerpucoló programokat. Amiket javaslok:
Wise Registry Cleaner Free + CClener vagy Advanced System Care vagy Comodo System Cleaner (nekem két gépet és 3 op.rendszert hazavágott csak azzal, hogy feltelepült, vigyázni kell vele)
Ez után próbálj Catalystot telepíteni.
A túlhajtást meg Riva Tunerrel tudod visszavenni.
koszono00@: Most milyen meghajtó van fent? A legújabb Catalyst vagy a Win gyári meghajtója, amit leszed frissítéssel a kártyához? -
Badman 4ever
őstag
válasz
koszono00@ #1381 üzenetére
Takarítsd ki a hűtőt, portalanítsd, nézd meg, pörög-e a ventilátor, pasztázd újra ha kell, végső esetben hűtőcsere.
-
Badman 4ever
őstag
Nálam eddig minden hotfixes Catalyst ment a 10.1-től a 10.5-ig. Elég sokan panaszkodnak viszont amiatt, hogy van olyan lapkakészlet-HD szériás AGP-s VGA párosítás, ami nem szereti egymást, szóval lehet, hogy egy ilyenbe futottál bele.
koszono00@: Az új Catalyst telepítése előtt letörölted a régit vagy rátelepítetted? Mert le kell törölni. A másik pedig, hogy nézd meg a VGA hőmérsékletét és hűtésést, lehet, hogy túlmelegszik. -
Badman 4ever
őstag
válasz
koszono00@ #1376 üzenetére
Telepítsd újra a videokártya meghajtóját, a Catalystot, a legfrissebb meghajtót innen tudod letölteni: Klikk!
-
Badman 4ever
őstag
válasz
koszono00@ #1370 üzenetére
Ehhez is elég kell legyen.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
wartburgos01 #1360 üzenetére
K-Lite Codec Pack-ot vagy valami hozzá hasonlót rakj föl és ahogy elnézem az se baj ha frissíted a WMP-t mondjuk a 11-es verzióra.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
wartburgos01 #1358 üzenetére
Ennek semmi köze a VGA-hoz, inkább olyan, mintha rosszul lenne telepítve egy codec.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
wartburgos01 #1356 üzenetére
Videokártya hőfokának monitorozására ott a GPU-Z, de bármelyik diagnosztikai vagy tuning program kiírja ezeket az értékeket, például ilyen az EVEREST vagy az ATITool.
Szerintem próbáld meg frissíteni vagy újratelepíteni a Flash Playert, ha 3D-s programok és játékok alatt nem hibáz a kártya, akkor nem hiszem, hogy az okozná a képhibákat. -
Badman 4ever
őstag
válasz
Darth_Revan #1338 üzenetére
Én egy 300W-os táppal használom a Sapphire HD 3650 GDDR3 AGP-met.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lightyear - befektetési app
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Metal topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest