- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #8614 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy a határeset közelében, éppen elegendő a konfig a VGA kihajtásához.
Az E2160 1.4GHz-en 40.7s és 1.6GHz-en 36s az 1M.
A megállapításaim 2 játék az NFSPS és a Crysis teszteken alapulnak. Az NFSPS a proci terhelés miatt került a képbe, mert ez a játék a többiektől eltérően a procimat, mindkét magot, 3.4GHz-en is teljesen, 100%-on kihajtja. A Crysis meg a VGA-t terheli meg inkább.
Mindkét tesztsorozat ugyanazzal az eredménnyel zárult, 1.4GHz és 40s. Ez az a határeset ami alatt nem sok értelme van XT-t használni, a matematikailag is 99%-os kihajtás 2.0GHz és 30s. -
fagy53
nagyúr
A prociválasztáshoz egy kis adalék, az E2160 1.4GHz felett teljesen kihajtja az alap XT-t, 1GHz-en szinte semmit nem számít a VGA húzás, CPU limit.
Egy összehasonlítási alap a különböző CPU platformokhoz: az XT maradéktalan kihajtásához az a konfig megfelelő, ahol a SuperPi 1M tesztje 40 s alatti értéket ad. Ha egy Cel-os konfig ezt tudja, akkor jó ehhez a kártyához. -
fagy53
nagyúr
válasz
killer1203 #8574 üzenetére
Kár, ha bios-ból nem lehet +feszt. adni neki, voltmodot meg nem akarok használni, akkor marad a vga csere.
Sajnos így van, a vmod 20-30%-ot segít, a 3850 100%-ot dob rajta! -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #8515 üzenetére
Ne nyugtalankodjál, annak ellenére, hogy egy kicsit többe került mint az átlag, jó vétel volt.
Különböző kategóriák vannak és ez a kategóriájában jó VGA-nak számít, persze egy 3850 jobb nála, de többe is kerül.Szerintem a 7.12 Catalyst óta jobb mint a 8600GT a legtöbb játékban, annak ellenére, hogy NV logos játékok vannak jórészt a piacon.
Ebben az évben még helyt fog állni a játékokban, ha nem is max beállításokon.
A 8.3 inkább visszalépést jelentett a 8.2-hez képest, legalábbis én úgy érzem.
A szavatosság alatt ha támogatottságot értesz nem kell félned, bár szédítő gyorsasággal vált a VGA piac 1-2 évig nem felejtik el a 2600-at a gyártók és az ATi, ettől nyugodtan alhatsz! -
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #8497 üzenetére
Az enyém 20k volt, de az összes 73GT és 76GS drágább volt ennél és lassabb.
Én 850/1000MHz-en használom, ez egy jó DDR4-es XT teljesítményének felel meg, de azt hiszem ez a VGA az idén az - ajánlható minimum - kategóriába csúszik vissza, hasonlóképpen a tavaly évelejei 73GT-hez. Várhatóan a topic is ahhoz hasonlóan fog muzsikálni. Most egy tízessel több a 3850-es és kétszer annyit tud mint az XT DDR4, tovább is van , mondjam még....? -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #8450 üzenetére
Ne csodálkozz! A RAM használat kb 1440-1570MB ezekkel a beállításokkal a Crysis-nél.
A vinyón játszottál jórészt, csoda hogy így ment.
2007 második felében megjelent játékok 1GB-nél több memóriát igényelnek, nem a VGA a ludas, szaladj RAM-ot venni, ha procit is cserélsz! -
fagy53
nagyúr
Köszi a segítséget CPT.Pirk és stevve, először kipróbálom a registy takarítást, majd a csendes telepítést. Húsvét vasárnap lesz időm erre, addig megvagyok CCC nélkül is. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 8.3 megjelenéséig semmi bajom nem volt a CCC-vel! Valamit nagyon elcsesztek ebben a 8.3-ban!
-
fagy53
nagyúr
Marhajó! Most a 8.2 CCC is kiszállt a buliból, megkérdezte elküldheti-e a disznóságait a MS-nek, az igen után elköszönt.
Mint hóembernek, tele van a hócipőm a C A T A L Y S T tal!! -
fagy53
nagyúr
Az FPS az igencsak objektív dolog
, de a megjelenítés, a látvány igénye az szubjektív.
Ha így , ezekkel a beállításokkal jó neked, akkor használd így.
Én inkább visszalépek a felbontásban, 1024x768-on használom a Crysist, de Low szintet nem engedek meg sehol.Buda 76: biztos jó lesz, a teljesítményének az 50%-át talán hozza, bár nem mernék rá megesküdni. Ha visszaolvasol egy kicsit, láthatod, hogy van olyan régebbi játék ahol még a 6600GT is gyorsabb volt egy ugyancsak régebbi konfigban. Próbáld ki, a tapasztalatok edzik az embert.
-
fagy53
nagyúr
válasz
tothzoltan #8381 üzenetére
2D-ben semmit nem hallani, 3D-ben sustorog, de akkor észre sem veszem.
-
fagy53
nagyúr
válasz
tothzoltan #8379 üzenetére
Most is az van rajta! És nemcsak nekem...
-
fagy53
nagyúr
válasz
tothzoltan #8375 üzenetére
VF900 Cu Zalman biztos rámegy!
-
fagy53
nagyúr
Nem én találtam ki...
A szőrös kocka után én ezt szőrös karikának nevezném, de a fánk terjedt el.
buherka: a másik gépemben NV-s kari van, és tényleg egyszerűbb, bár az sem problémamentes! Az ATi tényleg bonyolult, az AGP-s VGA-k meg különösen.
Szerintem vidd el a "szőrös fánkot", 80°C felett le kell állítani és kész. -
fagy53
nagyúr
válasz
buherka #8334 üzenetére
Próbálja ki a "szőrös fánkot"! Az 100%-ra kihajtja a VGA-t, hisz ott melegszik a legjobban. Ha ezt is bírja, akkor a Titan Quest nem passzol a driverrel, utánna kéne nézni nem adtak-e ki időközben egy patch-t.
Az NFSPS a procit terheli meg rettenetesen. Mindig az a játék terheli meg a legjobban a VGA-t, ahol a legmelegebb lesz a GPU, ezt meg lehet monitorozni akár játék közben.
Nézve a videót, nem gondoltam volna, hogy kis hazánknál van nyugodtabb hely is! -
fagy53
nagyúr
Aki tuningra adja a fejét, érdemes megnézni ennek a tesztsornak az eredményeit, különös tekintettel a memória tuningra!
Crysis bench-csel készült, olyan beállítással, hogy kihasználja 256MB-os memóriát, a felbontás 1024x768................GPU[MHz]........700..........800.........900
MEM[MHz]700..................................30.75.......33.91.......36.98
850..................................31.38.......35.31.......38.67
1000................................31.44.......36.21.......39.31 FPS.
-
fagy53
nagyúr
Visszatettem a 8.2 Catalyst-ot, CCC-vel együtt. A 8.3 Cat. driver jó volt, de a CCC-t állandóan ledobta a hátáról.
Nem bennem és nem a gépemben van a hiba, mert a korábbi verzíóknál ez a probléma ismeretlen volt, mintahogy a 8.2 simán felment most is.
Másnak nem volt baja a 8.3-as csomagban lévő CCC-vel? Ha nem, akkor lehet, hogy sérült fájlt szedtem le? -
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #8103 üzenetére
Ahogy nézem driver vonalon nem vagyuk egyedül a problémáinkkal! Az NV-sok is panaszkodnak, hogy a régebbi játékoknál problémák vannak. A 73GT, de még a 76GS-szel sem volt semmi bajom a több éves játékokkal, de ezekután kérdés mennyire szívnám meg a 9600GT-vel vagy a 8800GT-vel? Az AMD-ATi-nál legalább biztosra megyek!
-
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #8101 üzenetére
Jól mondod! Bár az ár/érték aránya a 9600GT-nek a legjobb, nem mindegy, hogy abszolútértékben mennyi az ár! Ha valakinek 30ezer van VGA-ra, abban a körben fog keresni. Sokáig egyik kártya sem fogja bírni a játékfejlesztők rohamát, érdemesebb az olcsóbbat venni. A régebbi játékokban meg nem mindegy, hogy pl a 9600 53 FPS-e helyett 46 FPS a 3850 sebessége?
-
fagy53
nagyúr
válasz
wwenigma #8085 üzenetére
Én kipróbálnám szívesen, potival tudom állítani a feszt és még jó a multim is, de hamarosan eladom szegényt és nem akarom tönkrevágni az utolsó pillanatban.
Látom az ATi és a Sapphire passzolgatják a labdát, de nem is csoda, hogy az ATi nem foglalkozik BIOS frissítéssel, mert az általuk alkotott ref BIOS-t a VGA gyártók a saját ízlésük szerint pofozgatják, abszolút kártyafüggők.
A Sapphire meg ebben a 2600 szériában látványosan nemtörődöm politikát folytat. -
fagy53
nagyúr
Az új ATT szívat egy kicsit, ha 3D alkalmazást indítok " szabálytalan hozzáférés az ATT exe-hez egy bizonyos memória címen" hibaüzit nyom ki 0.5s-ként és lassan teleírja az asztalt, de az alkalmazás megy tovább rendesen.
Visszatettem az előzőt, azzal semmi baj.
Nekem nem jött be a béta! -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #7945 üzenetére
Elértettétek, a 2600-nál nem felez, csak a 3870X2, ill CF-nél!
Nálunk szerintem a játékok picit gyorsabbak lettek, a Crysis 3-4 FPS-szel több a Lost Planet szintén. A MOHA nem lett gyorsabb, de nagyon szép a grafika! A többit nem néztem. Nekem az ATT van fenn, holnap kipróbálom a CCC-vel is. -
fagy53
nagyúr
Amire leginkább vártak a CF és X2 támogatás,.....az maradt el.
A 3DM06-ban a proci pontokat elfelezi, ez persze rendesen lehúzza a game pontokat.
Nekem kicsit gyorsabb lett a Crysis és a Lost Planet is, persze nem annyira mint amit az ATi ír!
Jó hír a piros betűárnyék még nem jött vissza, talán majd a következőnél! -
fagy53
nagyúr
Használd a "Válasz" gombot, a BIOS frissítés meg nem segít a memória tuningon. A Hynix ennyit bír és kész.
Az Asus honlapját nézd meg BIOS ügyben, mert mástól csak pontosan olyan BIOS a jó, ami a kártyáddal minden szempontból azonos VGA-ról származik, ebben meg mi a jó?
Törődj bele a 850/750 órajelekbe, így is szépen muzsikál ennyi pénzért ez a kártya. -
fagy53
nagyúr
válasz
bolcsodal #7922 üzenetére
Kösz! Jót írtam ezekszerint a múltkor, 70%-osan működik a VGA-d. Ezen már csak a procicsere segíthetne, de s478 lappal már semmit sem lehet kezdeni!
NEISSE: nem éri meg vacakolni, 905MHz GPU-val 12240 pontot kapok, de jobban ki tudom hajtani mint Te. Ne a VGA-t piszkáld, hanem a CPU-t tornászd feljebb, mert ez nagyon gyér tuning!
-
fagy53
nagyúr
válasz
bolcsodal #7920 üzenetére
Nekem csak a ATiTool 0.27b4 verzióval jó, és kézzel kell belőni az az igazi!
Írd majd meg azt is, mekkora órajeleken sikerül az eredményeket hoznod! -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
A Riva, az ATiTool 0.27b4 860-ig engedi a GPU-t. A memóriát a Riva 870-ig, az ATiTool-nál itt nincs határ. Az AGCT-vel lehet csak határtalanul húzni a GPU-t, de nem lehet vissszatenni alapra, csak újraindítással.
A Riva húzást nem veszik észre a diagn. progik, csak a hatását lehet látni a játékokban és 3D tesztekben. Egyedül az AGCT-ben beállított értéket érzékelik a diagn. programok. -
fagy53
nagyúr
válasz
bolcsodal #7911 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert nekem 700/700-on 9738-at tud, tehát 800/700-on biztos átlép a 10000-en. Neked ezek szerint, mivel az én procim 100%-ra kihajtja a VGA-t, a 80%-os kihajtáshoz 8000 pontot kellett elérned. Na erre voltam kiváncsi, hogy sikerült az 5700-ról idáig eljutni. Így viszont a 70% látszik igazoltnak.
Egyébként ez sem rossz, csak ha húzod a VGA-t keveset fog változni az FPS, de fog! -
fagy53
nagyúr
A 3DM05 nem veszi annyira figyelembe az game pontoknál a procit mint a 3DM06, ezért feltűnő, hogy mekkorát nőttek a pontjaid a CPU tuning hatására. Ebből is látszik, hogy a P4 3GHz-en mennyire nem tudja meghajtani a 2600-at. 3 GHz-en sincs CPU limit, mert reagált a VGA húzására, de kb 60%-os a VGA-d teljesítménye ezen a CPU órajelen.
A 3.92GHz-en 80% körül lehetsz. -
fagy53
nagyúr
válasz
Robinhofan #7869 üzenetére
#1 hsz!
-
-
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
wwenigma #7725 üzenetére
Van egy "jó" hírem, az AMDGPU Clock Tool 0.7 verzíója után megjelent 0.9-es verzíó ugyanazt csinálja mint pl a Riva, 900MHz GPU freki esetén 33MHz-et állít be, 857.25MHz az utolsó érték amit hajlandó beállítani.
Addig-addig mászkáltál a nyakukra, hogy ebbe is beletappancsoltak, a drágák!
Így már tényleg csak az AGCT 0.7 verzíó az, amivel 870MHz fölé lehet húzni a GPU-t, így hal el a remény is. -
fagy53
nagyúr
Egy jó kis izzasztó progi a VGA-hoz - ez
-
fagy53
nagyúr
válasz
wwenigma #7426 üzenetére
Még jó, hogy visszaírt, ill. válaszolt!
Ezzel a láma hozzáállással, viszont éreztette veled, hogy meddő szélmalomharcot folytatsz!Eszük ágában sincs foglalkozni az elbaltázott, kísérleti nyúlnak tartott HD 2xxx szériával. Szerintem ne foglalkozz velük, felesleges minden mondat nekik.
-
fagy53
nagyúr
Persze, hogy folytasd! Az ellenállás értékének csökkenésével a feszültségnek nőnie kell, ha ez nem történik meg, ott abba kell hagyni. Nekem ilyen helyzet még nem adódott, felment 1.9V-ig is, de csak egy pillanatra.
1.45V-ig fel kell tudni húzni, és az nálad már 1GHz közeli értéket jelent.
A memót hagyd 1150-en! -
fagy53
nagyúr
válasz
BIZ0906 #7386 üzenetére
Az a jó, egy fokkal kevesebb gond van vele.
Én töröltem az egész CCC-t, csak a Display Driver van telepítve meg a .NET 2.0 és működik rendesen.sata??: de csak azért, mert a GPU-t túlhúztad és éppen a fagyás határán szédelgett, még több fesszel több pontot kaphattál volna. Mennyi volt a GPU fesz a 950-nél?
-
fagy53
nagyúr
Mivel a tied is Sapphire, feltehetően ugyanazzal az IC-vel oldották meg a fesz.stabilizálást, így biztos meg tudod csinálni a vmoddot. Sajnos az IC kapcsolási rajzát nem sikerült megszerezni, de ismerjük azt a lábat, ahol állítani lehet a feszt. A mérőpontokat pedig a 73GT-hez hasonlóan fénykép alapján felderíthetjük.
Ehhez persze le kell venni a hátlapot és úgy kell a vmoddot megcsinálni, hogy vissza lehessen tenni.Mivel a memóriát nem érdemes bántani, két huzalt kell csak kivezetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest