Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #11880 üzenetére
Én nem ismerem, de a régi játékokat nem mindig viseli el a kártyánk. Az, hogy az 8500-on megy nem jelent semmit, nekem is van olyan amelyik az nV-n megy rendesen az ATi-val meg textúrahibás.
Ha ATT-használsz, lépj ki belőle és úgy próbáld, korábban nekem egy-két játékot blokkolt.
A legújabb verziója viszont eddig szuper. -
fagy53
nagyúr
válasz
vizoRka #11861 üzenetére
Elvileg a táp elég, de az 1.5GB RAM bizonyos esetekben kevés lehet. Nekem ilyenkor 1.2GB körül használ és ha a lapozófájl él, lehet, hogy a vinyóhoz fordul egy pillanatra és ezért esik le az FPS. Ha 256MB felett használ a vmem, akkor a RAM használata nő.
Ha a textúrázás extra, akkor majd 200MB-t a RAM-ból használ, erre pedig a 1.5GB már kevés lesz, mert 1.2GB felett a vinyóhoz fordul.yamiboy: kérdés mi az a lassú? Nekem majd 2 perc kell mire beáll minden a betöltés után, de ezt nem a VGA driver okozza!
-
fagy53
nagyúr
CPT.Pirk!
Kipróbáltam a CoD2-öt ugyanazokkal a beállításokkal a 76GS-szel 740/840 órajelekkel és úgy megy mint a 2600 850/900 órajelekkel, hát mit mondjak? -
fagy53
nagyúr
válasz
lajafix #11805 üzenetére
Megmutatom, ha a jobb oldalon lévő játékteszteket megnézed, persze a DX9-eseket, akkor képet kapsz a különbségről.
-
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #11789 üzenetére
Kösz, hogy megnézted és ez előtt is éppenúgy állok értetlenül, mint a Te 3DM06 tesztednél. Ott a gyenge pontjaidat, ill a proci pontot nem értem, itt meg az én alacsonyabb, és jóval alacsonyabb FPS-eimet azonos beállítások mellett.
Szerintem a géped már nagyon ráhangolódott erre a játékra! -
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #11780 üzenetére
Igen elég gyenge, ma este megnézem ugyanezekkel a beállításokkal, a 76GS-szel.
Az, hogy az AA=off szomorú, de a 2600-nál ez normális, de ettől függetlenül elkeserítő, hogy összemérhető a 2008-ban megjelent GRiD-del, és csak a driver hibájára tudok gondolni, hogy a régi játékok figyelmen kívül kerültek és a fejlesztők csak az új játékokra koncentrálnak. -
-
fagy53
nagyúr
Mielőtt nekiesnék, azért megkérdezem, hogy a bios-ba beírt 3D-s órajelre is igaz a 857MHz-es határ? Úgy emlékszem igen, jó lenne ha tévednék!
Ha igaz, akkor, hogy a fenébe dolgozik az AGCT, hogy ezt kiküszöböli? -
fagy53
nagyúr
A 12x10-es felbontásban még elég a 256MB, de csak az ATi-nál! A kis 2600-as sem csinál gondot abból, ha 150MB-ot a rendszermemóriából kell használnia, Hasonló frekin jár a kétfajta memória, a PCI-E busz sávszél elégnek tűnik és az ATi memóriakezelése olyan jó, hogy egy ilyen túlcsordulás esetén is csak 8%-on belül van az FPS csökkenés a kiterjesztett vmem használat miatt. A 3850 hasonlóan viselkedik, tehát max 1280x1024 felbontásig elég a 256MB.
tzsolesz: én csak a drivert használom, a Catalyst-ot rég elfelejtettem, ha kell hasonló, ott az ATT!
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #11609 üzenetére
Ezt az NFSPS sumákot tanúsítom, mert a 2600 után a 96GT-vel meglehetősen egyhangú volt a megjelenítés és visszatéve a 2600-at derült ki, hogy amúgy is kontraszt és fényerőszegényebb nV driver még az árnyékokat is elkeni, vagy hiányzott, vagy alig ütött el az aszfalt színétől. Az ATi VGA-k sokkal markánsabb megjelenítést adnak, és egyszerűen képtelenség ezt az nV VGA-val elérni, nekem legalábbis eddig nem sikerült.
Ha valaki megnézi a Crysis bench csupasz sziklaormát, az nV VGA-val csak jóval később, amikor közel érünk hozzá, akkor élesedik ki és válik részletgazdagabbá,
ugyanez a 2600-al előbb következik be. Ez sem egy normális dolog, nem fair! -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #11568 üzenetére
Igen ez a passzív hűtés sokaknak okoz gondot, mert alapból rosszul állnak hozzá. Tudni kell, hogy szinte nincs olyan huzatos ház amiben rendesen működnének a passzív VGA-k legyen az kicsi vagy nagy.
Mindenképpen kell egy kiegészítő venti, csak a helyét kell ügyesen megválasztani. A helyes elhelyezés néma csendet és minden aktív ventis VGA-nál jobb hűtést eredményez!
A passzív hűtőt úgy méretezik, olyan megoldásokkal élnek, hogy venti nélkül is ellássa feladatát, próbálja meg valaki a ventis kártyáján lekötni a ventit és úgy használni!
Ez a különbség teszi alkalmassá a passzív VGA-t, hogy minden aktívnál jobb hűtésű legyen, de egy külön venti kell! -
fagy53
nagyúr
válasz
Picilány #11541 üzenetére
Igen, a venti a GPU hőmérsékletétől függően működik. Alapállapotban a legkisebb a fogyasztás és melegedés a VGA-nál, ezért van ez a pulzáló szabályozás. Játék közben ez biztos nem így van, mert a hőtermelés növekedése miatt a venti 12%-on már nem képes az 50°C-ot sem tartani ezért már hallhatóan nagyobb fordulaton pörög.
-
fagy53
nagyúr
válasz
MasterMark #11518 üzenetére
A Riva-val is és az ATiTool-lal is lehet tuningolni akár az ATi, akár az nV kártyákat, verziótól függ.
Írtam, hogy nincs Chilla-m, de nem hiszem, hogy ragasztani kell és a leírástól az utolsó csavarig mindent adnak hozzá, még hűtőpasztát is. -
fagy53
nagyúr
válasz
MasterMark #11513 üzenetére
Hát nem biztos, hogy lesz valaki aki ezt a hűtőt használja a 2600-ra, mert a Chilla-t az eggyel nagyobb kategória szokta használni.
Egyébként azt jelenti,hogy a venti csatit letakarhatja a chilla hőcsöve-i.
A gyári meg hamar koszolódik, más baját én nem tapasztaltam. -
fagy53
nagyúr
válasz
MasterMark #11509 üzenetére
Nekem nincsen így nem tudom jó-e rá, de a cikk szerint jó. Érdemes végignézni az egészet.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11482 üzenetére
Nem látta, egy ablaküveg vágta el két helyen, fel kellett mosni utánam a szobát és dobhatom ki az ingem, de nem komoly.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11478 üzenetére
Remélem, mert már most nagyon hiányzik. Valahogy úgy összenőttünk.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11475 üzenetére
Hát nem hiányzik az biztos, de az sem, hogy most vágtam szét a jobb hüvelykemet és balkézzel fura az egérkezelés, a bill. még elmegy.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11473 üzenetére
Fogok csuklani rendesen.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11471 üzenetére
A VF900-at azért említettem meg, mert az 0 fordulaton idle: 35°C-on tartja a GPU-t, akkor egy passzívnak még a 12cm-es venti sem kell, egy akármilyen ótvar házban egy 8cm-es 600 Ft-os ventivel 5V-on 40°C alatt lehet tartani a GPU hőmérsékletét.
Ha ezt a 96GT-vel meg lehet csinálni, akkor a 2600-al miért nem? -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11468 üzenetére
Kifogytam az időből...
Emlékszel, hogy írtam korábban a VF900-ról? Venti nélkül 2D-ben 33-37°C között megy a VGA. 3D-ben 850/900 és egy kis + fesszel 42-54°C úgy hogy a venti 24%-on megy.
A ház oldalán befúj egy 12cm-es szabályzott fordulaton, most 820ford/perc. -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11441 üzenetére
2600 után csak azt érdemes venni, a 88GT, GTS-t meg használtan, mert mindenki szabadulni akar tőle.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Matamata #11426 üzenetére
Nem kell aggódnod, a memóriák 75-80°C tartományban tudják a gyári specifikációt biztosan. Emeltem a memóriák feszét, ami forszírozott hőtermelést jelent, és 1000MHz-en így sem ment egy sem 62°C fölé. Ezt az ujjaddal égetően forrónak érzed, de a működés és élettartam szempontjából a memóriák fel sem veszik.
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
fatal` #11411 üzenetére
A hő változás éppen a fogyasztást tükrözi. Kipróbálhatod, hogy a nagyon lecsökkentett órajeleidet kettővel beszorozva mennyivel nő meg a hőmérséklet, ill változik-e a venti fordulata. A korrekt mérés feltétele, hogy azonos szobahőmérsékleten, stabilizálodott hőmérsékletű géppel történjen a teszt és mindkét órajelet ugyanaz a progi állítsa be.
A Riva tuning majd 10°C-kal megnöveli a hőmérsékletet, nem tudom miért. -
fagy53
nagyúr
Ezeket a szélsőségesen alacsony órajeleket nem tudom ki találta ki 2D-ben, mert semmit nem ér el vele. A hardvert nem kíméli, ki lehet mérni, de a kétszer akkora órajelhez képest sem tud kimutatható hőmérsékletcsökkenést produkálni.
Lehet, de értelmetlen 300/ 400 alá menni. Több eredménye lenne, ha a feszt is le lehetne csökkenteni, de a 2600-asoknál a bios-ból nem lehet ezt megtenni, csak hardveres beavatkozással. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #11365 üzenetére
Miért?
Szerintem a nagyobb felbontásnál a VGA limit miatt a legerősebb procival is hasonló FPS-ek születnek, mint a gyengével. A felbontást csökkentve a VGA már nem korlátoz és az FPS-ek a procik erősségének megfelelően állnak be, és mindegyik procinál magasabb lesz mint a legnagyobb felbontásnál. Abban az esetben, ha itt is hasonló FPS születik mint a legnagyobb felbontásban, akkor beszélhetünk procilimitről.
A felbontás végletes csökkentése nem azt jelenti, hogy csak a legerősebb procik birkóznak meg vele, pusztán azt, hogy itt láthatjuk meg az eltéréseket a procik között. -
fagy53
nagyúr
válasz
ádikácska #11360 üzenetére
Kétféle PRO van és nem lehet egykalap alá venni őket.
A GT-hez meg nem elég 3 kattintás, hogy GTS legyen, csak kivételes szerencsés esetben. Vagy a 125MHz-es GPU emelés, vagy a 700@1000MHz vmem freki nem jön össze, ill ha sikerülne külön-külön, akkor a shader órajelemelés /200MHz/ teszi be a kaput. -
fagy53
nagyúr
Ha a Crysis-ről van szó, akkor nekem 10x7-ben medium beállítással 1280MB volt a RAM használat és ebből 800MB körül volt a játék, a többi a win és a rezidensek.
High-nál 1GB volt csak a játék maga.harry3: ha a kettő közül kell, akkor az XT, de jobb vétel alig többért a 3850 256MB!
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11255 üzenetére
Nem láthatunk bele más zsebébe, könnyen lehet, hogy ez is sok neki és mindenképpen marad a P4-nél.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11253 üzenetére
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11251 üzenetére
Igen, valahol így vagyok vele én is. Különösen akkor, ha Inteles vonalon maradva, 21k egy alaplap+ cpu ami a 3850-est is simán kihajtja. Annál is inkább, mert a 3850 csak 4-5k-val drágább mint az XT, és kétszer gyorsabb, ma mindenre bőven elég.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11249 üzenetére
P4, egy 76GS GDDR3 után
-
fagy53
nagyúr
válasz
radírfej #11233 üzenetére
"gumibakokat?" - igen.
A hossz a háztól függ, egyéni, a lényeg, hogy nem lehet a venti 1cm-nél távolabb a VGA szélétől. Amit nem írtam, hogy kisebb fordulaton működhet a venti, így kánikulában is semmit nem hallani a VGA hűtéséből.
Ja, a távtartó nekem egy vastagfalú fékcsőből készült, a belső átmérő alkalmas a venticsavaroknak. -
fagy53
nagyúr
Ha passzív a VGA-d akkor az oldalventinek kicsit másképpen kell működni mint a többieknek.A passzív 96GT-nél kisérleteztem ki és a legjobb megoldás, ha befele fúj, nem közvetlen a ház oldalfalára kell tenni, hanem távtartókkal úgy, hogy a VGA-hoz a lehető legközelebb, kb 1cm-re legyen. Ez a felállás csodákat művel!
A venti halkabb lesz, mivel nem közvetlenül a rácsos, perforált oldallapról szív, a hűtőbordához való közelség kb 10°C-ot jelentett a távtartó nélküli megoldáshoz képest.
Ha a 96GT idle: 37°C, load max 64°C ebben a melegben, akkor el tudod képzelni, hogy a 2600XT mennyi lesz.
A 2600PRO ugyanide beszerelve VF900-as hűtővel idle passzívként működik, mert a venti soha nem forog, a hőmérséklet 32°C! Alig több mint a szoba, ami 26.5°C.
Load max 23% a venti a venti fordulata, és 55°C fölé a szőrős fánkkal sem megy. A játékok 40-52°C.
Ja, és a PRO vmoddolt, az órajelei 3D-ben: 850/900 -
fagy53
nagyúr
válasz
horvathpeter #11199 üzenetére
A 3850 kétszer gyorsabb mint az XT-d, de két XT CF-ben nem lesz kétszer gyorsabb mint egy. 21k most a 3850 256MB-os, a tervezett XT árához hozzáadod a jelenlegi eladási árát, megveszed a 3850-et és lehet, hogy marad is pénzed.Kevesebbet fogyaszt, mint 2xXT, gyorsabb, és nem fűti szét a konfig többi elemét, pl a procit, olcsóbb, hát kell ennél több?
-
fagy53
nagyúr
válasz
psyho85 #11165 üzenetére
Na, akkor érdemes volt szenvedni, még akkor is ha egy fúród látta a kárát.
És akkor most képzeld el a bátyót, a VF900-at, amikor kikapcsolt ventivel, csak a ház oldallapi ventije megy, idle, alias desktop, 32°C-os a GPU, 26°C-os szobahőmérsékletnél!
Terhelésnél 40-50°C is lehet, és a venti 17-23% között megy. Azt, hogy működik, hallani nem lehet csak a vizuális visszajelzésből tudom. -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11145 üzenetére
Samu 713N a monitorom, nem tudom milyen paneles, analóg bemenete van mint a CRT-nek, nem egy mai gyerek,de a színkülönbséget rögtön észre lehet venni.
Persze mindent meg lehet szokni, ezért írtam korábban, hogy ezek a különbségek ugyanazon monitorral rögtön váltva a VGA-kat tűnnek jelentősnek.
És bizony ezen a monitoron is látszik, hogy a 2600-asnak élesebb a képe, a kontúrok határozottabbak, az nV elkeni őket. -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11138 üzenetére
Egy más világ...!
Viszont ez csak akkor derül ki, ha közvetlenül egymásután nézi az ember, mint én most.
Májsztró: Az ATi-nál csak a driver van fenn, így mindenféle hókuszpókusz nélkül olyan színeket produkál,amilyeneket az nV-n csak a Digital Vibrance-szal sikerül beállítani.
Az élességkülönbséget azonban semmivel nem tudom behozni, egyszerűen szembeötlő a különbség a kettő között a neten bogarászva is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- BestBuy topik
- Fujifilm X
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Dell notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest