Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

Most hallottam (Cuiv interjúvolta meg a ZWO fejét, Sam Went a CP+ kiállításon), hogy a ZWO kvázi hivatalosan megerősítette, hogy jön a Seestar 70 (és új szenzort kap az S50 és S30, meg még pár egyéb fejlesztés, pl. 585MM, 585 Duo Air, stb).
    (Popey triggerelve dührohamot kap, 3, 2, 1 :DDD)
    Érdekes interjú, bár egy kicsit nehezen érthető, mert Wen kicsit küszködik az angollal; de jó látni az elhivatottságát, a szenvedélyét (első távcsövét saját maga építette, igaz a tükröt nem maga csiszolta), nekem azt sugallja, hogy továbbra is keményen fogja nyomni a fejlesztéseket és nem fog kényelmesen hátradőlni egyhamar. Izgalmas időknek nézünk elébe :)

Egy enyhe párhuzamot érzek a drónokkal: a hőskorban, vagy húsz éve ott is mindenki saját maga építgette a drónját, aztán jött a DJI, előbb kitekkel, alrendszerekkel, majd már komplett drónokkal, rajtuk kamerával, és ma már ott tartunk, hogy ma már csak kevesen építenek, a döntő többség készen megveszi, mert olyanokat tud, amikről anno csak álmodtunk; a drónozás sokkal elérhetőbb lett, a DJI pedig megkerülhetetlen. Itt azért nem valószínű egy ilyen lefutás, de szerintem a kis mechák és távcsövek piacát le fogja tarolni, még ha nem is annyira, mint a mobilok a kompakt, bridge és belépő tükrös fényképezőgépeket, de szerintem ezután az építés hangsúlya inkább a nagyobbak távcsövek felé mozdul el, vagy pedig a kis refraktorok (80 és alatta) és mechák ára leesik, hogy valamelyest még versenyben tudjanak maradni.

Na de mi várható a Seestar 70-től?
    - 70 mm refraktor, kb dupla fénygyűjtés az 50-eshez képest
    - új szenzor (megerősítette) - talán 585? Most az a kisebb szenzorok között a sztár, és logikus lépés is lenne
    - Ekvatoriális mód, szintén megerősítve, így megszűnik a field rotation probléma
    - Egyesek azt tippelik, hogy lesz beépített vezető is

Nagyon kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle. Nem lepődnék meg, ha teljesítményben ott lenne, mint a SA-GTi + 82ED + fgép összeállításom - töredék méretből, tömegből és jóval olcsóbban...

Plusz az S50 és S30 új szenzora is jó hír, az S50-re nagyon ráfér... bár remélem az optikai részen is reszelnek kicsit, ha már hozzányúlnak. És megkapják az ekvatoriális módot is, végre.

Új hozzászólás Aktív témák