- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Most hallottam (Cuiv interjúvolta meg a ZWO fejét, Sam Went a CP+ kiállításon), hogy a ZWO kvázi hivatalosan megerősítette, hogy jön a Seestar 70 (és új szenzort kap az S50 és S30, meg még pár egyéb fejlesztés, pl. 585MM, 585 Duo Air, stb).
(Popey triggerelve dührohamot kap, 3, 2, 1)
Érdekes interjú, bár egy kicsit nehezen érthető, mert Wen kicsit küszködik az angollal; de jó látni az elhivatottságát, a szenvedélyét (első távcsövét saját maga építette, igaz a tükröt nem maga csiszolta), nekem azt sugallja, hogy továbbra is keményen fogja nyomni a fejlesztéseket és nem fog kényelmesen hátradőlni egyhamar. Izgalmas időknek nézünk elébeEgy enyhe párhuzamot érzek a drónokkal: a hőskorban, vagy húsz éve ott is mindenki saját maga építgette a drónját, aztán jött a DJI, előbb kitekkel, alrendszerekkel, majd már komplett drónokkal, rajtuk kamerával, és ma már ott tartunk, hogy ma már csak kevesen építenek, a döntő többség készen megveszi, mert olyanokat tud, amikről anno csak álmodtunk; a drónozás sokkal elérhetőbb lett, a DJI pedig megkerülhetetlen. Itt azért nem valószínű egy ilyen lefutás, de szerintem a kis mechák és távcsövek piacát le fogja tarolni, még ha nem is annyira, mint a mobilok a kompakt, bridge és belépő tükrös fényképezőgépeket, de szerintem ezután az építés hangsúlya inkább a nagyobbak távcsövek felé mozdul el, vagy pedig a kis refraktorok (80 és alatta) és mechák ára leesik, hogy valamelyest még versenyben tudjanak maradni.
Na de mi várható a Seestar 70-től?
- 70 mm refraktor, kb dupla fénygyűjtés az 50-eshez képest
- új szenzor (megerősítette) - talán 585? Most az a kisebb szenzorok között a sztár, és logikus lépés is lenne
- Ekvatoriális mód, szintén megerősítve, így megszűnik a field rotation probléma
- Egyesek azt tippelik, hogy lesz beépített vezető isNagyon kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle. Nem lepődnék meg, ha teljesítményben ott lenne, mint a SA-GTi + 82ED + fgép összeállításom - töredék méretből, tömegből és jóval olcsóbban...
Plusz az S50 és S30 új szenzora is jó hír, az S50-re nagyon ráfér... bár remélem az optikai részen is reszelnek kicsit, ha már hozzányúlnak. És megkapják az ekvatoriális módot is, végre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple asztali gépek
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest