Hirdetés
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzs3ko
tag
válasz
Intruder2k5 #19047 üzenetére
Tomato build5x-088-EN by Shibby
iptraffic -> graphs - Jó funkciónak találom, bár a fő kérdés itt is a hardverigény.
UDPxy for multicast - Szintén kitünő dolog lehet pláne úgy hogy láthatjuk hogy az IPTV mennyit forgalmaz : ) Sajnos nincs IPTV szolgáltatásom ezért ezt tesztelni nem tudom de nagyon kíváncsi lennék rá pedig, ha esetleg valaki tudja tesztelni visszajelezhetne.
DNScrypt-proxy - Nos ezt még nem igazán értem. Ide jutottunk hogy a DNS-t is encryptálni kell már ? Ez hogy működik próbálta már valaki ?
Kicsit gyorsnak tartom a fejlesztést, amolyan kapkodás.
Nem tudni mennyit tesztelik előtte, és a biztonságra vajon mennyi figyelmet fordítanak. -
Dzs3ko
tag
válasz
Intruder2k5 #19034 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Nem gondoltam volna hogy nem érdemes foglalkozni vele. -
Dzs3ko
tag
A WL-500 GP több firmware upgrade után érdekes hibajelenséget produkál.
A firmware upgrade az utóbbi időben nagyjából úgy zajlott hogy menüből kiválasztottam az újat és feltöltöttem. Nem akartam mindig a nulláról konfigurálni.
A probléma hogy a JFFS mérete lecsökkent. Nem tudom ennek mi lehet az oka mert minding a flashre "írogatok", és a JFFS nincs is megformázva.Találkozott már valaki ilyennel ?
Korábban olvastam itt a fórumon hogy CFE-ből lehet "nvram erase" paranccsal törölni a flasht de ezt gondolom csak soros kábellel lehet megcsinálni.
-
Dzs3ko
tag
válasz
ecaddict #18154 üzenetére
Még nem jutottam el oda hogy mindent átnézzek, sajnos nem volt rá időm.
Btw ezeket kaptam:
Oct 22 19:33:31 router user.notice root: Starting NFS Server ...
Oct 22 19:33:31 router user.notice root: - portmap on
Oct 22 19:33:33 router user.notice root: statd on
Oct 22 19:33:33 router daemon.notice statd[13167]: Version 1.1.5 Starting
Oct 22 19:33:33 router daemon.notice statd[13167]: statd running as root. chown /var/lib/nfs/sm to choose different user
Oct 22 19:33:35 router user.notice root: - exportfs on
Oct 22 19:33:35 router daemon.warn exportfs[13176]: could not open /var/lib/nfs/xtab for locking
Oct 22 19:33:35 router user.notice root: - nfsd on
Oct 22 19:33:37 router user.info kernel: Installing knfsd (copyright (C) 1996 okir@monad.swb.de).
Oct 22 19:33:38 router user.notice root: - mountd on
Oct 22 19:33:39 router user.notice root: NFS Server Started ...root@ubuntu:/mnt# mount -o soft 192.168.1.1:/ /mnt/nfs
mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on 192.168.1.1:/,
missing codepage or helper program, or other error
(for several filesystems (e.g. nfs, cifs) you might
need a /sbin/mount.<type> helper program)
In some cases useful info is found in syslog - try
dmesg | tail or so
root@ubuntu:/mnt#root@router:/tmp/var/lib/nfs# ls | awk '{ print " echo " $1 ";cat " $1 }' | sh
etab
/ 192.168.1.1/24(ro,sync,wdelay,hide,nocrossmnt,secure,no_root_squash,no_all_squash,subtree_check,secure_locks,acl,anonuid=65534,anongid=65534)
rmtab
xtab -
Dzs3ko
tag
A WL-500W memóriája olyan mint ami WL-500GP2-ben van vagy ami WL-500GP1-ben ?
Ha jól emlékszem az GP1-ben 32 bites a GP2-ben 16 bites volt, vagy csak a memóriavezérlő?Egyébként nekem valami gond van az NFS szerverrel. Valamiért két linux is elakadt azzal hogy felmountoljon róla egy FS-t. Az egyik csak sokáig tölt aztán valahogy "felmountolódik" a másik alapból hibával eldobja. Valakinek volt már hansoló problémája ?
-
Dzs3ko
tag
válasz
Intruder2k5 #18135 üzenetére
Köszönöm a tippet! Most már sokkal közelebb van egymáshoz a kettő de még mindig van egy minimális difi kb. fél mega.
#12135-re csak egy dolog jut eszembe. Érdemes lenne megnézned mit futtatsz optware alatt, és mi az ami húzza a CPU-t. Egyébként nálam is jelentkezik némi plusz terhelés optware mellett, de ettől függetlenül az új firmware támogatottsága nagyon ígéretes.
A plusz terhelést illetően azt vettem észre hogy talán a web felület használata okozhatja.
-
Dzs3ko
tag
válasz
Intruder2k5 #18133 üzenetére
Az egyiknél 109.80 MByte szabad míg a másiknál 36444 Kbyte szabad.
-
Dzs3ko
tag
válasz
Intruder2k5 #18131 üzenetére
Én csak annyit tudok mondani: "döbbenet"
Nem kell tőle azt várni hogy szuper gyors lesz de sok szolgáltatás ellenére is gyors maradt, és mint írtam lehet ennek köze van a 128 Mega memória upgradhez is de nekem nagyon gyors minden weboldal betöltés továbbra is.Korábban sok 2.6 buildet próbáltam de egyikkel sem voltam megelégedve. Vagy áteresztő képesség, vagy wifi, vagy valamilyen opció hiányzott. Ebben viszont szinte minden benne van és nagyon jól muzsikál, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Elfelejtettem hozzátenni hogy a fenti opciók mellett még a 3G szolgáltatás is elérhető a WAN opciónál. Én sajnos nem tudom tesztelni de ha valaki megtenné nagyon kíváncsi lennék rá.
-
Dzs3ko
tag
Elfelejtettem hozzátenni hogy nekem 128 Megás a WL-500GP1 és lehet ezért megy ilyen simán. Közben vettem észre hogy bugos is a memória kijelzés:
Total / Free Memory 123.89 MB / 109.80 MB (88.63%)
root@router:/tmp/mnt/sda1/Shared# free
total used free shared buffers cached
Mem: 126864 90420 36444 0 5192 71056
-/+ buffers/cache: 14172 112692
Swap: 0 0 0Nem tudja véletlen valaki hogy lehet a Status/Overview alatti memória kihasználtságot bugmentesíteni 128 Ram esetén ?
Üdv !
-
Dzs3ko
tag
Mindig olvasgatom a topikot de az utóbbi időben már ritkán jártam erre. Épp néztem hogy Intruder2k lelkes segítőkész kollégánk belinkelte hogy mit tud az új Shibby firmware. Gyorsan szétnéztem és feltettem ezt a verziót:
tomato-K26USB-1.28.905xRAF-EN-MIPSR1-079V-AIO.trx
Na de ekkor vettem észre hogy csak 8 megánál nagyobb Flashel rendelkező routerekre lehetne feltenni ezt a verziót ( bár 7,6 Mega ) a képen látható leírás szerint. Mikor elolvastam már késő mert rég ment az update... de gondoltam majd legfeljebb restore lesz, de felment
Először úgy voltam vele hogy úgyis bugos lesz mint mindig, és hogy lassú lesz a 2.6-ostól a router. Nagyon nagyon kellemes meglepetést okozott. A sok újdonság ellenére elég gyors és rengeteg minden van egy firmwareben összesűrítve, sőtt....
- USB
- VPN
- QoS- Web usage
- Spindown merevlemezekhez
- Bittorent
- Media server
- Captive portal
- Mac IP/Bw limit
- IP Traffic
- NFS server
- SNMP
- VLANÉs mindezt egyben, és lenyűgöző sebességgel figyelembe véve hogy a WL-500GP mennyi idős. Egyszerűen döbbenet
: )
Respect a fejlesztőknek hogy ebből a régi vasból ennyit ki tudnak hozni
Úgy vélem a SOHO kategóriában a Tomato így már egyedülállóvá vált a custom firmware kategóriában.Ha a többiek megerősítik hogy ez rendeltetés szerűen működik és tényleg nem okoz problémát az AIO a WL-500GP-n akkor mindenkinek csak ajánlani tudom! Sőtt megyek és felvásárolom a hardverapón az összes régi darabot : D
Bár már korábban linkelték de itt van még1x de nem akartam direktben ide linkelni.
http://tomato.groov.pl/index.php?dir=K26%2Fbuild5x-079V-EN
(tomato-K26USB-1.28.905xRAF-EN-MIPSR1-079V-AIO.trx)Üdv !
Szerk 550 kapcsolattal is simán stabil volt a router és a QoS nagyon jól végezte dolgát közben gyorsak a weblapok.
-
Dzs3ko
tag
Úgy látom a legújabb Tomato Rafban valami Captive Portal jelent meg. [link]
Esetleg nem tudjátok mi ez ? Hotspot, vagy proxy ? -
Dzs3ko
tag
válasz
Intruder2k5 #17209 üzenetére
Korábban már használtam Router to Router VPN kapcsolatot.
Ezt egyszerű konfigurálni és nem igényel sok beállítást.
Tekintve hogy ilyen sokan kérdezik gondoltam megosztok két leírást amit korábban találtam hozzá a neten.Leirás1: [link] ( ez elég jó)
Leirás2 [link]Gondoltam te is csinálhatnál egy ilyen tutorialt az http://asusrouterforum.uw.hu/ oldaladra hogy magyarul is elérhető legyen. Esetleg ha szükség lenne tesztre nyugodtan írj egy privátot nekem vpn van fent szívesen segítek.
Esetleg ha valaki tudna segíteni hogy lehetne a routert nem csak kliens - server hanem rendes VPN szerverként üzemelteti amikor több windows VPN kliensként tud csatlakozni az segíthetne, megoszthatná.
Üdv!
-
Dzs3ko
tag
válasz
akisbandi #17176 üzenetére
Tegnap megjött az új kártya. Rögtön behelyeztem a mini pci slotba és csalódottan vettem tudomásul hogy nem működik. Ezután rögtön arra gondoltam hogy biztos az alaplap hibásodott meg, vagy a kártya is rossz amit vettem.
Az új kártya chip kódja ugyanaz mint a WL-120-é, stabil és valamivel nagyobb távot hidal át mint a gyári, az air led viszont nem működött vele. Gondoltam felteszek egy régi firmware-t amiben még nem az új broadcom driver van hátha azzal megy. A restoration tool azonban nem talált wireless device-t. Ezután arra gondoltam az install erejéig visszateszem a régi kártyát. A restoration tool a régi kártyát sem találta meg. Egy életem egy halálom 2.6-os tomato raf-ból feltoltam a 2.4-es 1.27-es tomatot. Örültem mikor reboot után visszajött a rendszer és világított az air led. Rögtön ki is próbáltam a wifit és működött. Ezután vettem csak észre hogy a régi kártyát használom, és minden flottul megy.Ezek szerint mégsem a kártya volt a hibás.
Ezután elkezdtem játszani a firmware-ekkel és a kártyákkal. Az ND ( new driver) verziójú fifmware-ek közül sem ment egyikkel sem az air led az új kártyával, illetve az összes új firmware tökéletesen együttműködött a régi wifi-vel. Ha valaki ezt meg tudja fejteni, fejet hajtok előtte. De mindenesetre itt még nem ér véget a történet mert végig teszteltem a wifit is, és a noise az 1.27-utáni ( gondolom onnantól van az új driver pack ) egészen az utolsóig ( utolsó előtti RAF-ig) 98 a noise. Ez azt jelenti hogy az 1.27-es verzió esetén 88 körül mozog, és a legújabb Tomato 2.6 RAF ( Tomato RAF 1.28.8703 USB+VPN MIPSR1Dated, March 18th, 2011.) esetén is. Tehát valamiért Victek is visszatért, vagy módosított drivert. Aki nem tudja mit rakjon fel annak a legújabb Victek verziót ajánlom. Igaz hogy 88 a noise de ennyire stabil és jó még soese volt a wifi. Nekem annyi problémám van vele hogy elég sok mindent használok az alap funkciókon kívül és a 2.6-os kernel már sok a wl-500gp-nek, érezhetően lassulnak az oldalbetöltése, de ettől nekem eddig még atomstabilnak tűnt. Részemről downgrade következik és újra 1.27-est fogok használni. Sosem volt egyik verzióval sem olyan gyors a router mint azzal a verzióval.
"Röviden" ennyi. -
Dzs3ko
tag
válasz
Intruder2k5 #17171 üzenetére
Ez már egy hardware moddolt: 128 mega ram, 4 usb.
Így nem szívesen válnék meg tőle, vagy cserélném le.
Egyébként is szeretek kísérletezgetni : ) -
Dzs3ko
tag
-
Dzs3ko
tag
Az alábbit elnéztem, hiszen az nem megfelelő mini pci csatlakozóval rendelkezik.
A másik kártyáról viszont nem tudom eldönteni hogy csak b/g vagy a/b/g: [link] -
Dzs3ko
tag
válasz
Intruder2k5 #17163 üzenetére
Most futottam egy két kört a témában.
Több helyen is írták hogy a referencia Broadcom nyákon nem kellett forrasztgatni és kiváló jelszintet lehet vele elérni. Többnyire ott adták meg ahol szó van az R17-es ellenállásról is. [link1] [link2] [link3]A körözött tehát: BroadCom BCM94318MPG 4324A BRCM1016 Mini Pci
Rev4 lenne az ideális.
Ha véletlenül valakinek van elfekvőben nyugodtan szóljon[link]
-
Dzs3ko
tag
Hali
Már régóta tartó wifi problémákat, és a boot elakadását, illetve fura led világítást végül táp hibának tudtam be. Először sikerült beszereznem egy 2 Amperes tápot, lekapcsoltam a wifi modult és így használtam. Közben megrendeltem egy 4 Amperes tápot hogy ne legyen több gond. Úgy tűnik lett mert egy idő után megint hosszú ideig tartott mire bebootolt, és mostmár újra nem indult el. Ez már a sokadik táp ezért elég mérges lettem. Gondoltam ismét letiltom a wifit, akkor kevesebb energiát fogyaszt és eldöcög valami x-edik tápig, de nem bootolt be, ezért megpróbáltam kivenni a kártyát.
Sajnos nem tudtam mert az alaplap és a minipci kártya össze van ragasztva egy szivacs szerű műanyaggal : /
Annyit sikerült elérni hogy kihúztam a slotból hogy ne érintkezzen semmivel. Láss csodát egyvből két pendriveal is azonnal bootolt. Úgy néz ki tehát megdöglött a wifi. Nem volt hajtva pedig mindig 0 ( gyári érték) volt megadva neki. Mindenesetre nagyon jó távolságot átvitt még a szomszédnál is beltérben....
R1.00 verzió volt forrasztott R1?(9)-el.
Elérkezett tehát a pillanat hogy kicseréljem valamire, mert gyárit gondolom nem lehet már kapni.
Mit javasoltok ?
Mit támogat a tomato ? Atheros ? Intel ?Arra gondoltam akkor már valami olyat tennék bele ami nem csak b,g-t hanem a,b,g-t esetleg Bluetootht is tud.
Segítséget előre is köszönöm. ÜDV!
-
Dzs3ko
tag
válasz
Intruder2k5 #17022 üzenetére
Jó kis oldal!
Így tovább, már a korábbi oldalaidról is sok hasznos infót kaptam
Biztos láttad már ezt a wikit, ha esetleg még sem, még egy adag verzió: [link] -
Dzs3ko
tag
válasz
Intruder2k5 #17024 üzenetére
De itt az angol dual-wan verzió is tartalmaz torrentet.
Bár ahogy látom az a MIPS R2 szóval RTN-16ra való.
-
Dzs3ko
tag
Úgy tűnik egyre több "mutánsa" lesz a Tomatonak.
Lassan lehetne egy oldal ami ezeket összeszedi mert már nem lehet követni : )
Nagyon jó dolognak tartam hogy még mindig fejlesztik.
Kíváncsi leszek mikor jelenik majd meg angol nyelven.Több új feature is van
[link]Szerk:
Bocsi most látom hogy Intruder2k5 már írta hogy van Angol verzió, és most itt látom hogy van is:
Esetleg ha valaki kipróbálta WL-500 szérián jelezhetne milyen tapasztalatai vannak
-
Dzs3ko
tag
Hali.
Soros port Wl-500Gp-re való bütykölésén ügyködöm.
Az lenne a kérdésem hogy mire van ehhez szükség ?
Ahogy utánajártam két dologra, legalábbis ez alapján:
- null modem kábel
- RS232 - TTL átalakító.Van már valakinek tapasztalata ezügyben?
Közben találtam átalakítót is megfizethető áron: [link]
Ez vajon kompatibilis ?Üdv!
-
Dzs3ko
tag
Ha jól látom a JFFS kb 4 Mega ( még sosem használtam ). Ebbe a 4 megába belefér egy nagyon szűk optware+rtorrent ?
-
Dzs3ko
tag
válasz
Intruder2k5 #15610 üzenetére
Igen ez alapján táphiba lesz. Rögtön az első hozzászólásban találtam is egy ide vonatkozó részt: [link]
Közben áram alá helyezve hagytam a routert és végül mégis csak bebootolt, kb. bő félóra próbálkozás után.
Szétnézek azért hátha találok valami tápot ami több "szuflát" ad le és megterhelhetem akár egy külső USB-s winyóval is. Esetleg talált már valaki ilyen tápot?
Egyébként a router nyákján lévő 3 kis kondit is illik cserélni ? -
Dzs3ko
tag
Ma reggel áramszünet volt és ez most a routernek sem tetszett. Megannyi uptime után úgy tűnik meghibásodott. Áramtalanítás után bootkor a következő hibajelenségeket produkálja: Világít a WAN és 1,2,3,4 led. Néha gondol eggyet akkor az első bekapcsolást jelző led világít, de ekkor nem világít a többi. Majd ismét a hálózati ledek világítanak, és nem világít a bekapcsolást jelző. : / Ezt csinálta felváltogatva, reset persze volt.
Ez az ismert táp, és/vagy a kondenzátor hiba esetén fordul elő ?
Volt már valakinek hasonló ? -
Dzs3ko
tag
Hali
128 Megás WL-500GPv1 routerem van és most frissítettem 1.28.8749 ND USB vpn3.6 firmware-re. Előtte tomato-1.27-NDUSB-8744-vpn3.6. verzió volt fent. A 128 megát a régi látta az új nem. Jelenleg 6x megát lát.
Nvram beállítások megvoltak:
nvram set sdram_config=0x0062
nvram set sdram_init=0x0011
nvram set sdram_ncdl=0
nvram commit
rebootrestart után
nvram show | grep sdram
sdram_config=0x0062
sdram_init=0x0009
sdram_ncdl=0x407
sdram_refresh=0x0000Esetleg valakinek ötlet ?
Üdv! -
Dzs3ko
tag
Hali
Tomato firmware-t használok az USBs és VPN-es verziót. Szeretném használni a VPN-t hogy hamachi helyett a rútert használjam egy játékhoz.
Elméletileg kulcsokat kéne generálni, illetve a kliensen az openvpn programot telepíteni és hozzáadni a kulcsot.
Egy darabig bajlódtam vele de eddig nem ment, valaki csinált már esetleg ilyet ?Köszi
-
Dzs3ko
tag
Hali
Egy rövid kérdésem lenne. Jelenleg az Oleg féle firmware van fent a routeren és szeretném leváltani ezt Tomato-ra. Nem használok sem pendrive-ot sem winyót jelenleg, de nemsokára lesz hozzá egy usb-s wd.
A tomato tar fileból kicsomagolt trx kiterjesztésű fájlt nem engedte felölteni.
Mmi volt a gond, és mi a helyes megoldás ?Amit fel szeretnék rakni: [link]
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- PowerColor Red Devil RX 7900 XTX
- Labubu - Exciting Macaron/Have a Seat bontatlan figurák
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Dell Latitude 9420 Fémházas "Kis Gamer" Tartós Laptop 14" -80% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD+
- 2DB Lenovo Thinkpad T470 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" i5-7300U 8/256 FHD IPS FELÚJÍTÁSRA
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest