Aktív témák
-
grog
csendes tag
Szasztok !
Vettem egy ASUS TUSL2-C i815 PCPGA alaplapot hozzá 1.4 cerka procit
256 esdéramot Pixelview tunerrel akarok digitalizálni rajta. Mit szótok hozzá ? -
xuldar
addikt
Legjobban akkor jársz, ha sikerül kifogni egy 1,2G-s tualatint, ami 1,6-on problémamentesen megy. Majdnem 2x olyan gyors elvileg, mint a 850-es p3-mas, ugye az órajele majd 2x nagyobb, és a cache is ugyanannyi. Ami különbség, hogy a p3 cache-késleltetése 0, míg a cerkáé 2 (ami ugye lassabb). Azért az intel nem tett bele minden izmot a tualatinokba.
-
Lomos
aktív tag
ide irom a bajomat, mert kb temaba vag.
Konfig:
ASUS TUSL2-C
Celeron 1 Ghz / 128k
elvileg 512 MB SD, 1 modulban
S3 Savage4
halokartya
Maxtor 40 gigas
CDROM
namost a baj az, hogy csak 256ot lat. Tudom hogy van 1 meg 2 oldalas meg mittomenmi, de ez latszolag ketoldalas. Buta modon a mistralban vettem a ramot (csak a ramot...szal nagyon buta nem voltam), mert ott volt, es surgos volt, es meg kerdezte is a srac, hogy ugye nem BXbe lesz, mondtam nem!
Szoval mi van itten nekem most?!?! Grr. -
deepwell
aktív tag
hello ....
ha akad olyan 1.0GHz s ami megy is 1600, az eleg ritka, igaz ami igaz, tuti hogy tualatinbol igy hozod ki a legtobbet, mert 160 FSB az 160, de szeretnem, ha itt jelentkeznenek azok akiknek az 1,0 Gigas megy 1,6 on, aztan ha 10 korul vannak a jelentkezok, mar mehetsz is es vedd meg.
A tualatin ugye 1,2 GHzs mag, tehat szvsz ha 1,2 est veszel az a legmegfelelobb. altalaban lehet oket huzni, 1,5 re tuti, az 1,6 sem kizart.
udv. -
Chrys_
addikt
Steve1207:
Milyen RAM-jaid vannak? vmi márkás cucc?
Nekem egy RAMOS meg egy Hyundai van. CSak cl3-asok. De 150-en mennek lazán. -
Steve1207
veterán
Ja, az alaplap egy Tusl 2-C.
-
Steve1207
veterán
Egy 1000-es Tualatin Celeronnal jársz legjobban (nekem megteszi).
1600MHz-en megy mint a kisangyal és atomstabil. A RAM-om fogja vissza, 1700-on pedig még be is jelentkezett 5-6 perc után windows fagyás. -
értetlen
csendes tag
Wow, itt aztán van élet! Köszi az infókat!
Ha jól értem, akkor az 1,3 GHz-s Cerka ellen az ára szól az 1Ghz-sel szemben, vagy van még valami más is? FSB? -
karyo
senior tag
Semmiképp nem ajánlanám az 1,3G-s tua-t. A legjobban akkor jársz, ha veszel
egy 1.0G-s tua celeront, és felküldöd a mennybe (FSB=133-150).
Az 1333MHZ atombiztos hogy megy , ráadásul fesz emelés nélkül. Így jársz a legjobban, mert az FSB szabványos értéken marad, nem hajtod túl a VGA-t mindamellett a legkissebb összeget fizeted a boltban.Szal hajrá:) -
Sidaries
őstag
Mindegyik kérdésedre nem tudok válaszoni, de néhányra igen. Szóval
2. Nem kell hozzá a legbrutálisabb hűtés. Típust nem tudok, de egy középkategória elég lesz.
5. Szerintem nem kell Biosfrissítés.
6. A Celeron nem sokkal lassabb (a Tualatinok között) mint a fullos PIII. Szóval szerintem számolhatsz Mhz alapján. Kb 1.5x-ese lesz
7. Tualatinhoz nem lesz gyorsabb.
8. A Tualatinok közül szinte mindegyik húzható. Ha veszel egy 1G-sat akkor biztosan fog menni 1,3-on, de valószínűleg többön is. -
értetlen
csendes tag
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
Ha jól értelmezem, akkor 1,3-mas Tualatin Cerkát kéne vennem és feltépnem 1500Mhz-ra.
Ez a gyakorlatban mit jelent?
Milyen hűtő kell?
Milyen feszültség?
Hogy néz ki a frekibeállítás?
Melyik Bios kell hozzá?
Kb. Hányszor gyorsabb ez, mint a 850Mhz-s PIII?
Érdemes-e várni gyorsabb procira (vagy nem lesz gyorsabb)?
Hol lehet garantáltan húzható Cerkához jutni?
:))))) -
tomas
tag
Én persze P III-ról írtam, a celeron az más...
-
tomas
tag
Az Asus szerint nem támogatja az 512kb-os Tualatint ez a lap, úgyhogy az 1,2GHz 256kb-os Tualatin a max. Kb 30 e. + ÁFA.
-
Freezura
tag
Szeva!
Nekem is ilyen lapom van, amibe egy 900-as coppermine-os cerka colt 1100-en húzva. Múlt héten cseréltem le egy 1300-as Tua cerkára, amit 1500-ön nyúzok (igaz BIOS update kellett, mert rosszul ismerte fel a procit). A gépem nagyon meghálálta ezt a cserét, mert roppant fürge lett. 3DMark2001 default eredmények:
900@1100: 4002 pont
1300@1500: 5010 pont
Ja, ABIT GF4 MX440-es kártya -
értetlen
csendes tag
Jó estét Urak
Adott a címben említett alaplap 512Mb Kingstone rammal és egy PIII 850-es procival -ami nagyon nem szeretne gyorsabb lenni. Upgrade-re lenne szükségem, de nem akarok mindent kihajítani. Az volna a kérdésem, hogy:
MI A LEGGYORSABB PROCI, AMI EBBE AZ ALAPLAPBA BELEMEGY? PIII 1,13GHz, vagy Tualatin 1,3GHz, vagy mi?
Előre is köszi,
Csaó
Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ASUS notebook topic
- Parkside szerszám kibeszélő
- Nintendo Switch 2
- Milyen TV-t vegyek?
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Revolut
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest