- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
Új hozzászólás Aktív témák
-
NTonee
veterán
válasz
diobioesz1 #24193 üzenetére
bedugod a pendriveot/külső hdd-t, gép bekapcs, biosba belépsz F2-vel (F12 - boot menü itt nem működik), Exit menüben találod a Boot Override opciót. A bedugott eszközt látni fogja, kiválasztod és onnan bootol. Van itthon egy pont ugyanilyen gép, megnéztem, működik. Ha nálad nem, akkor valami nem jó. Cseréld az eszközt, vagy próbáld a másik usb csatlakozót.
Dictator^: egészen nyugodtan törölheted, ha nem érzed szükségét a programnak. A vga működését nem befolyásolja.
-
NTonee
veterán
válasz
Gergosz2 #24190 üzenetére
Akik nincsenek tisztában a grafikai beállításokkal és mondjuk nem egy erőművel játszanak, ami maxra tolva visz mindent, azoknak jó lehet. Aki csak kicsit is tudja, hogy nagyjából mi mit csinál a grafikai beállítások között, annak már nem igazán van szüksége rá. Ha valamit nem ért, max kiguglizza (jajj, de szép szó
).
-
NTonee
veterán
válasz
Simi37 #24186 üzenetére
Én úgy álltam hozzá, hogy mit tud? Drivert frissít - megcsinálom magamnak. Tanácsot ad, hogy milyen beállításokkal futtasd a játékot - megvagyok a tanácsai nélkül, köszönöm. Egyéb?
Amikor nálam fent volt eleinte, sokszor hibaüzenettel leállt (gondolom a hibákat azért már javították), a frissítést sem mindig sikerült megcsinálnia, vagy nem találta. Én ezért gondolom, hogy felesleges. A driver fent van, az nv vezérlőpult ott van, más nem kell. -
NTonee
veterán
válasz
Dictator^ #24181 üzenetére
mindenképp beesik, ugyanis a gép max teljesítményét csak hálózatról tudod kisajtolni. Nézz körül az akkus energiagazdálkodási beállításokban, valószínűleg ott sem maxra lesz beállítva a teljesítmény. És azért 30-ra esik vissza egyből, mert valószínűleg adaptív vsync van bekapcsolva.
-
NTonee
veterán
válasz
sniper elite #24138 üzenetére
a G751 eleve nem fém, hanem jó minőségű műanyag amúgy. Masszív masina egyébként, a hűtése is teljesen más, jóval komolyabb, mint az N. Ha játszani akarsz, akkor egyértelműen a G751-et válaszd. Ha a játék nem, vagy kevésbé fontos, akkor felesleges ennyivel többet kiadni érte.
Viszont ha vásárlásra kerül sor, a digiprime és a radium felejtős boltok, kerüld őket lehetőleg. Egy gyors keresés ezt a két boltot dobta csak. Ha van más boltban is, akkor ott vedd. -
NTonee
veterán
-
NTonee
veterán
válasz
SMartin-HU #24056 üzenetére
igen, ez elég általános. Csak azért ennél van rosszabb is (tmx), meg jobb is (dell nbd-s).
-
NTonee
veterán
válasz
Soma01 #24054 üzenetére
amennyiben nem szürke importos gép, úgy a futár biztosan működik, hozza-viszi. Hivatalos márkaszerviz a Fixdirect. Garanciális gépek esetén 2héten belül próbálják javítani, de nem mindig jön össze. Minőség meg... hát erről vegyesek a vélemények. Én úgy fogalmaznék, hogy vannak ügyes kezűek a cégnél, de vannak nem odavalók is.
-
NTonee
veterán
válasz
mzsolty #24045 üzenetére
netezésre sem. Polcra, nézegetni, de ahhoz meg nem elég szép. Hidd el, az a gép minden szempontból rossz választás.
Én a helyedben átböngészném a hardveraprót, mivel ennyi pénzért már bele lehet botlani használt, de garanciás, jó minőségű üzleti gépekbe is, normális hardverrel szerelve. Méretben is lehet válogatni, 12" - 17,3"-ig minden van. Tudom, hogy vonzó az új gép, a 2év gari és hogy te bonthatod ki, de ezeknek az új gépeknek nem véletlenül annyi az áruk. -
NTonee
veterán
válasz
#45553408 #23970 üzenetére
win10 mehet, jó lesz. Csak a driverekre figyelj, az asus support oldalon a win8.1 letöltéseknél van a legtöbb driver, amire szükség lesz. Amiből win10-es is van, azt használd, de a 8.1-es driverek (chipset, atkacpi, stb) is kellenek ahhoz, hogy minden normálisan működjön.
-
NTonee
veterán
válasz
#45553408 #23967 üzenetére
de fel lehet rá kínlódni, viszont valószínűleg problémáid lesznek vele. Nincs már gyári támogatás sem hozzá, biztosan lesz olyan driver is, ami nem fog működni. Minimum 8.1-et kellene használni. UEFI módban install gpt partícióra.
szerk: egyébként a sata illesztőt keresi win7 telepítéskor. -
NTonee
veterán
Intel® Dynamic Platform and Thermal Framework Drive
ez is ott van a win8.1 driverek között. Elvileg ez lesz mindkettő, de az alsót lehet, hogy a chipset driver tartalmazza (ami szintén csak a 8.1 letöltések között van)
Szedj le minden win8.1 drivert és tedd fel őket. Amiből win10-es verzió is van, ott válaszd a win10-est, de a többi is kell. -
NTonee
veterán
válasz
rumack #23884 üzenetére
többnyire az x sorozat gyenge burkolatai miatt mondják, hogy nem ajánlott. Nálam is volt pár x gép és ezt én is láttam, hogy a tejfölös doboz is gyakran jobb minőségű. Olcsósított gépek, amikre nagyon kell vigyázni. A K501 tartósabb lesz. Optikai meghajtó 2015-ben? Minek? Ha nagyon kell, akkor usb-s külső. Nekem az eddigi összes notimban az optikai meghajtó ment tönkre először. Többnyire a gari időt sem húzták ki úgy, hogy nem is használtam. Csak mikor épp kellett volna, akkor nem már nem működött.
mongi123: ebből szabályos vallási háború szokott lenni. A legtöbb mai gépnél már ki sem vehető az akku a gép megbontása nélkül. Használd hálózaton, hetente/2hetente merítsd le 15%-ig, töltsd fel és használd tovább. A mostani notimból soha nem volt kivéve az akku, lényegében merítve sem volt soha, folyamatosan tápról ment és most 4évesen 8%-os elhasználódást ír.
-
NTonee
veterán
válasz
SoundBox #23842 üzenetére
íme a különbség a két gép között
-----------------------------------
bocsi a 3 külön hsz-ért, de csak 5perc van a szerkesztésre -
NTonee
veterán
válasz
SoundBox #23842 üzenetére
Ezzel most jót kérdeztél. Nézelődtem egyéb oldalakon, hogy mi a különbség, de semmit sem találtam, a boltnál lehetne esetleg rákérdezni.
Az ssd-t természetesen beteheted a gépbe a pc-ből, de több sata csatlakozós tárolónak nincs hely belül. Mivel optikai meghajtó sincs benne elvileg, így caddyt sem lehet a gépbe rakni az optikai meghajtó helyére. Van benne azonban M.2 2280 csatlakozó, így ha lecseréled a sata ssd-t egy ilyenre, akkor a hdd maradhat a gépben és ssd is lesz. -
-
NTonee
veterán
válasz
steelsec #23832 üzenetére
az i7 fűteni fog nagyon, de még alapjáraton sem kellemes. Ezt a gépet én csak i5-el venném, ugyanis valóban elég gyenge a hűtése.
(#23833) SoundBox:
azért más a felbontás, mert más a gép is, csak épp a dp még arra sem veszi a fáradtságot, hogy a konkrét típusszámot odaírja. Az ipontól tessék megvenni, a dp nagyon felejtős cég.
Az x550-ben lévő 4200H az erősebb proci, az 5200U viszont kevesebbet fogyaszt, ha ez fontos. Azonban meg kell jegyezni, hogy az x sorozatú asusok nem épp a minőségi anyagokról híresek. -
NTonee
veterán
válasz
Zoli-bácsi #23551 üzenetére
amúgy sincs semmi szükség rá, a vga installkor nyugodtan ki lehet hagyni az experience izét.
-
NTonee
veterán
válasz
mazsonpopo #23546 üzenetére
-
NTonee
veterán
-
NTonee
veterán
válasz
szundybence #23388 üzenetére
1-2gb ram és atom procival szinte minden halálosan lassú lesz a starter verzión kívül. Jól gondolod, nem fog menni a kulcsoddal a home, kizárólag a starter.
Remélem ezért nem fogok kapni, de akár bármelyik "közösségi kölcsönző" oldalról tudsz leszedni ilyet. A saját kulcsoddal használva nem illegális. -
NTonee
veterán
válasz
szundybence #23383 üzenetére
Ha a gép alján lévő címkén rajta van az aktiváló kulcs, akkor letöltesz egy módosítatlan, nem buherált win7 32bites starter verziót valahonnan, feltelepíted és a saját kulcsoddal be tudod aktiválni. Ebben az esetben teljesen legális lesz a dolog. Az eredeti drivereket pedig innen tudod letölteni hozzá.
-
NTonee
veterán
Ezekről azért nem találtál hazai tesztet, mert nem is nagyon vannak itthon. Ezek az asus üzleti kategóriás gépei, amolyan low budget business class. Asuspro B/BU, P/PU sorozat van, csak épp nálunk nem túl elterjedtek. Akik üzleti gépet vásárolnak, azoknak nem épp az asus jut eszükbe.
Itthon még az X, N, G (ROG) sorozatú gépek közül válogathatsz. Ha az N és G kilőve, akkor marad az X, de ezeknek a minősége általában nem túl jó. A gépválasztással kapcsolatban a Milyen notebookot vegyek topicot célozd meg, de ne csak asusban gondolkodj, mert lehet, hogy lesz jobb.
A sorozat típusszáma utáni két betű a sorozat tagjait (altípus) jelöli. Pl az N551JM az N551JK frissített verziója. Ugyanaz a gépház, de pl újabb proci. Az ezek után lévő betűk és számok pedig a felszereltséget jelölik kötőjellel elválasztva, pl hdd, ram, cpu, win.(#23349) Jazz: A G751 tulajok a gép saját topicjában pontos választ fognak adni, de 99%, hogy oda teszed a ramot, ahova csak szeretnéd.
-
NTonee
veterán
válasz
DLIVEKING999 #23322 üzenetére
ráadásul most épp 257.490 Ft amúgy, nem 225e.
-
NTonee
veterán
válasz
DLIVEKING999 #23322 üzenetére
az igen...
nem elég, hogy amd-s (a proci épp hogy üti a core i3 szintet), még radeon vga-s is, amik túlnyomó többségben elmelegedés okán térdelnek be viszonylag gyorsan. Mindennek tetejébe emag, aminek igencsak furcsa garanciális feltételei vannak, továbbá a forgalmazó a digiprime, amitől meg főleg visítva kéne menekülni. Ez aztán tényleg jó ajánlat.
-
NTonee
veterán
válasz
Remekelek28 #23276 üzenetére
2év + vásárolhatsz 1et.
-
NTonee
veterán
válasz
szabonagyur #23199 üzenetére
,,Dell-nél mindig az a fránya melegedés"
,,Asus-nál meg a papír külső és az erős hardver egy semmi hűtésű gépben"a fórumtagoknál meg a véget nem érő általánosítás
-
NTonee
veterán
válasz
szabonagyur #23156 üzenetére
Mint azt már fentebb írtam, a garancia ügyi hörgést egyáltalán nem vitatom.
Én a gép hibájára próbáltam volna megoldást keresni, de ezek szerint a vevőt már tájékoztatta az eladó, hdd hiba. Részemről és úgy egyébként mint téma zárható. A vevő dolga az eladóval megbeszélni a problémát, miszerint refurbished gépet kapott új helyett, amire nem érvényes az 1év garancia, de itthon egyáltalán semmilyen sem. -
NTonee
veterán
válasz
aram01 #23150 üzenetére
nem én vagyok az eladó, hogy tudnék rá válaszolni?
(#23151) szabonagyur: A garancia dolog egyértelműen nem stimmel, de én inkább a gép hibájára próbálnék megoldást találni, mert az eddigi hsz-ok alapján én nem vagyok meggyőződve róla, hogy valóban hardverhibáról van szó.
-
NTonee
veterán
válasz
Permet Elek #23147 üzenetére
nem véletlenül mondták neki a fixdirektnél, hogy fél éves gari van rá. A refurbished (azaz gyárilag felújított) gépekre fél év garanciát ad az asus és azt is elvileg csak abba az országba, ahol megvásárolták.
-
NTonee
veterán
válasz
Permet Elek #23142 üzenetére
azért, mert a háztól házig gari csak az itthon vásárolt, magyar gépekre érvényes tudtommal.
Most az, hogy ő próbálta és az eladó is próbálta, nem jelent semmit. Bár az eladóval már beszéltem jó párszor és ért a gépekhez (nem csak az eladáshoz), az nem jelenti azt, hogy nem nézhetett el valamit. A vevő eddigi hsz-aiból pedig nekem inkább az jött le, hogy nem épp ezzel keresi a kenyerét. Egyébként én nem emlékszem, hogy írta volna, hogy egy friss windows install alatt/után mi történik, mi a hiba. Ha volt róla szó, akkor persze sorry. -
NTonee
veterán
válasz
aram01 #23137 üzenetére
nem emlékszem, hogy írtad volna (bár lehet)... Ha recoveryvel próbálkozol, akkor mi történik? Mi a hiba/hibaüzenet egészen pontosan? Teljesen új windows installt próbáltál e? Egy netről letöltött azonos verziójú windows 8 legálisan rámegy a gépre.
Csapo83: jó féle masina, nekem is van egy ilyenem (pontosabban túladtam rajta, de a családban maradt)
-
NTonee
veterán
válasz
Laszlo35 #23127 üzenetére
mit miért kér? Illesztőprogramot? Azt nem a hdd-hez/partíciókhoz kéri, hanem a sata vezérlőhöz. Ez az, amit nem igazán értek. Win8 dvd/pendrive-ot bodobod és fel kellene mennie nyafogás nélkül. Kérj segítséget olyan embertől, aki jobban ért hozzá, mert látni kéne, hogy mi baj.
A drivert, amit linkeltem, azt kicsomagolt állapotban be kell neki tallózni onnan, ahova raktad. Konkrétan az inf fájlt meg kell neki adni. Ha csak az illesztő keresésre nyomtál rá, akkor nem fogja megtalálni. -
NTonee
veterán
válasz
Laszlo35 #23061 üzenetére
ez elég meglepő, de oké legyen, akkor gép support oldalán található intel rapid storage technology driver zipjét (win8hoz konkrétan EZT) csomagold ki egy pendrive-ra (akár a win telepítő usb-re is mehet) és amikor kéri az illesztőt, akkor ezt a drivert etesd meg vele, tallózd be.
(de még mindig jobb lenne egy win8.1 64bit amúgy) -
NTonee
veterán
válasz
Buster17 #22782 üzenetére
régebben tudom, hogy megvonták emiatt, de nem olyan régen valaki linkelt egy asusos leírást a hivatalos support oldalról a caddy házilag történő behelyezéséről. Szóval elvileg már nem lesznek morcosak miatta. Ettől függetlenül, ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor előbb ajánlott megbeszélni ezt a márkaszervizzel, vagy akár be is vinni hozzájuk.
-
NTonee
veterán
-
NTonee
veterán
válasz
McSzaby #22775 üzenetére
Külső vga nálad kb esélytelen, de amúgy is minimum annyiba kerülne, mint a reballozás. Bp-en őt keresd, ügyes, hozzáértő asus szaki.
Buster17: Caddy az optikai meghajtó helyére, abba bele a mostani hdd. Az ssd-t meg bedobod a hdd helyére.
(#22766) terrorbarany: hardveraprón van i7-2620m, azt veheted bele, vagy i7-2640m, ha találsz. 4magos i7-et én nem tennék abba a gépbe.
-
NTonee
veterán
válasz
Simi37 #22750 üzenetére
csak viccnek szántam.
Ha komolyabb vga teljesítmény kell, akkor rá kell szánni a pénzt a komolyabb gépre. Ha nincs annyi, akkor marad az asztali gép. Nem tudom, hogy mit fognak kihozni ezekből az egpu izékből, de mostanában több gyártó is ráfeküdt erre a témára. Az MSI és az Alienware is kínál már külső vga lehetőséget notikhoz, de természetesen egyelőre csak egyedi csatolón keresztül a saját gépeikhez.
-
NTonee
veterán
válasz
Simi37 #22744 üzenetére
van már olyan eGPU, amihez nem kell bontani a gépet (expresscard slot kell), de én azért kicsit kételkedem a dolog hatékonyságában.
Sonlon: Általában 8gb elég szokott lenni mindenre, teljesítménybeli különbséget nem tapasztalnál. Minden az alaplapra van integrálva, semmit sem tudsz fejleszteni. Az egyetlen dolog, amivel sebességnövekedést érhetsz el, az az ssd. Persze ezzel a játékok nem fognak jobban futni, max gyorsabban töltődnek be, azonban a rendszer sebessége igencsak felgyorsul. A garancia nem ugrik hdd cseréje miatt, emiatt nem kell aggódni.
-
NTonee
veterán
-
NTonee
veterán
válasz
CookieMonsta #22684 üzenetére
proci elbír többet is, ráadásul a thermal throttling is védeni fogja a lefüstöléstől. A gpu necces viszont, ha tartósan 90fok fölött működik. Persze a túlmelegedésből adódó hibára is áll a 2év garancia, ne aggódj. Azt érdemes észben tartani, hogy 90 fölött már nem egészséges.
-
-
NTonee
veterán
válasz
Theo89 #22660 üzenetére
itt egy kicsit olcsóbb ugyanaz.
2db hely van a gépben, egymás alatt. -
NTonee
veterán
válasz
CookieMonsta #22649 üzenetére
rendben van. 90-nél kezdj izgulni.
-
NTonee
veterán
válasz
steelsec #22642 üzenetére
olvasgattam, igazad lehet, talán működhet, de ez azért csak esetleges. Egyszer linkeltem valamelyik topicba egy asus weboldalt, amit most nem találok. Az asus szerint kifejezetten nem ajánlott, instabillá válhat a gép működése. Kis google kereséssel találtam is olyan esetet, hogy egy K72Jr, ami a tiéddel egyezik, nem indult be 1,35V-os memóriával.
Amúgy miért ne találnál 1,5V-os modult? Attól függetlenül, hogy talán működni fog rendesen, én inkább a gyári specifikációk alapján választanék memóriát hozzá. -
NTonee
veterán
válasz
Simikel #22636 üzenetére
jah úgy értem. Ha legyalulod az egész rendszert a recovery partícióval együtt, akkor repül minden. Abban az esetben viszont, ha pontosan ugyanolyan verziós windowst raksz rá, akkor továbbra is működni fog elvileg és automatikusan beaktiválja. A kulcsot a biosból olvassa ki.
(#22637) Gergosz2: kicsit kezdő kérdés... Ha neki egy komplett recovery van a gépén, akkor nem kéne már abban benne lennie a drivereknek is? Az nem egy teljes rendszerkép driverekkel, asusos progikkal együtt?
-
NTonee
veterán
válasz
Simikel #22634 üzenetére
Ne add fel ilyen gyorsan. Kinek viszed vissza? A boltban nem fogják megcsinálni és telepítő lemezt sem fogsz kapni.
Ha most alaphelyzetbe lett visszaállítva a windows, akkor most csináld, amit írtunk.
Én így telepíteném: chipset, atkacpi, Intel Management Engine Interface, intel vga. Ezután mindenképp újraindítás, töltsd le a legfrissebb nvidia drivert innen, telepítsd fel. A többi drivert/programot pedig ahogy jól esik.
A telepítéseket lehetőleg ne akkuról, hanem tápról csináld.
A licenc dolgot nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Posta, csomagküldés
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The First Berserker: Khazan
- Autóhifi
- E-roller topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged