- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
VSR Drift szerverre senki sem jön? Egyedül nem olyan jó csúszkálni
-
a honda civic jtcc-t probald ki. Kegyetlen jo gep.
-
válasz
Penge@Borisz #5663 üzenetére
Neztem, hogy en nem tudom ilyen gyorsan rantogatni a sebesseget
-
válasz
Penge@Borisz #5654 üzenetére
Milyen nehezsegu ai?
Hogy valtassz? Pillangoval? -
nem zavar.
Nurburgringen is szabályzáson megyek egy ponton, úgy lőttem be. Többet nyerek a jobb gyorsulással, mint a nagy végsebességgel. És pont a nord ilyen, folyamatosan gyorsulsz-fékezel, szerintem jobb, ha gyorsulásra mész, és nem végsebességre. LEmans-ra persze olyan kell, ami nem darál le, de itt az a 30 sec tiltáson gurulás szerintem nem okoz akkora hátrányt, mint 6 perc folyamatosan gyorsulás-fékezés. Max 2-3 secet jelenthet.
csak a végsebességre gondolok! A váltóáttétel buzerálása mindig jó. pl nem mindegy, hogy egy kanyar után egyből váltanod kell, vagy csak 1-2 sec után. Azt pedig, hogy kanyarban válts, el kell kerülni, vagy rövidebbre, vagy hosszabra kell tenni a fokozatot, de ez már az a szint, amit mi soha nem érünk el.
Én örülök, ha nem teszem fűre a kocsit versenytempóban. Sokkal idegesebben megyek, mint a profik. Azok még cigizhetnek, sörözhetnek, 1 kézzel vezetnek, én meg küzdök, 3 kör után a tökömről is folyik a víz
-
-
Full gyari setup. Semmit nem allitok. Meg nem kell. Addig mig nem padlon megyek, nincs ertelme.
( nurburgring gp,m3gt2. Gyari setup, semmit sem allitottam. Megtanultam a palyat. Ez azt jelenti, hogy csukott szemmel togazon vegigszaladok rajta. Gyari setuppal stabil 2:00 korul szorok. Letoltve egy wr setupot, picit allitgatva 1:58 kozepe. De csak hotlapon, keves benzinnel... )
Nordon nem setupolok mig a gtr be nem megy 6:45 ala.
pocokxx : akko mek szerverre, 2:02-t megyek gyari setuppal, 30l uzemanyaggal.
-
Ott meg nagyokat fejlodsz. Mesz 3 kort, aztan egybol bejon 7 ala.
Merci 190-el nagyon kell vigyazni. Picit fog kerekvetot fekeznel vagy gyorsulasnal, es olyan pirulettet dob, orom nezni. 900foknal soha nem fogom meg
Szerintem az alfa 155 morbidabb, tobbet kell dolgozni vele, folyamatosan valtogatni. Merga nyomatekosabb, nem olyan idegbeteg 13000-et porgo fenevad, mint a 155. Rohadjon meg, mindketto nagyon bejon.
-
válasz
pocokxx #5597 üzenetére
30 kor alatt nekem lerohad a bal labam... 10-12 kor utan mar nagyon megerolteto. Inkabb idomerore valo a konfigom
( ez persze nem igaz, 2-3 orat is birom, de a vege azert mar nagyon necces, inkabb a rovid versenyeket szeretem, 1ora uran mar nem tudok ugy fokuszalni, belassulok... )
Nekem zokniban nagyon kenyelmetlen. 1-2 kort tudok ugy. Cipo kell
-
Csak ismerkedes ( sima nord, 20832m, minden segitseg off, 2 kor, 2. a mert, futasi sorrend, nagyon kell meg tanulni a palyat ):
1. Alfa 155 8:09.402
2. 235i 7:59.578
3. Gt-r gt3 7:15.891Mindegyik auto stuper szerintem. A c9 nem nekem valo. Brutalis. A 235i nekem nqgyon bejon. A palya pedig fantasztikus.
1.1-el elkezdte csinalni a gepem, hogy 5-6 percenkent megmerevedik 1sec-re a kep, de kozben fut tovabb... mondanom sem kell, 250-nel mennyit haladok kozbe. Ha kanyarban jon, az kulon dicseretes. Nem tudom miert csinalja, 1.0.5 alatt ilyen nem volt...
-
Moddolt tartalmak mennek? Palya biztos megy, de auto? ( este 11-re erek haza, ma mar nem vergodom vele... )
-
Nekem mobilnetem van meg otthon, igy netre nem megyek ki, de 1-2 het, es beszallok a funozasba.
Majd berakok ide kepet, mit sikerult. Bar 0 aid-al megyek, biztos szokni kell majd egy picit a kocsit. No meg a palya sem snoopy, ugyhogy tippelek egy 9 percet xD
-
En 100 alatt valahogy nem szeretem.
80 alatt azt vettem eszre, hogy a kormany is kesik. Meg a tavoli autok mozgasan valamint a palyan, kanyarban erzodik, hogy kicsi a framerate. 100 felett ezek megszunnek, vajsima az egesz.
Jelenleg egy 8 magos amd van otthon es hd7970, majdnem fullba 20 gepig birja tartani a 100fpst. -
válasz
sultansmith #5344 üzenetére
Szerda...
-
válasz
barcalaci84 #5303 üzenetére
En amit eszrevettem :
- rajtnal nem ragadnak be annyira
- nem rantjak rad olyan surun. Ha latja, hogy beestel melle fektavon, es elonyosebb helyzetben vagy, meg a fure is kiengedi a vasat. Jokat lehet majd meccselni... -
1.1 beta alatt semmilzen moddolt auto nem ment ( legalabbis amiket probaltam
)
Palyak mentek gond nelkul
-
válasz
barcalaci84 #5226 üzenetére
Ellenben kod es nordschleife... ahhhh...
-
Ma kiderul minden. Kivancsi vagyok
-
-
Nekem a gt autok jonnek be nagyon, bevallom, a kadakbol meg egyet sem probaltam.
Cupas es gt autokkal tolom, no meg az e30 m3-al.
En minden segitseget mellozok. Igy azert van gepeszkedes becsulettel.
Ami szerintem nagyon jo auto :
- e30 s65m50
- e39 m5
- civic ( a kupas )
- audi r8
- urd es egt autok ( fizetosek lennenek, de meg lehet oket talalni ) -
-
Trc 65%??? 0. Ott kell kuzdeni.
Privatban kuldok par linket majd, nekem jelenleg 80giga az assetto mappa
Mas : e30 group.a , 11 gep, alien nehezseg.
Sajnos nem birom vegig, valahol mindig eldobom. Legfokepp fekezesnel, visszavaltasnal csuszik meg az auto. Es ezt nem annyira ecceru osszeszedni. 2:08 elejet megyek, de 3.-4. Korben, vagy epp az utolso kor celegyenesre forditojaban eldobom... ( special event )
-
válasz
Motion_Blur #4913 üzenetére
Sajnos sok gepi ellenfel eseten mindennapos
Ma korozgettem e39 m5-el nordschleifen 20 gepi ellenfellel, es bizony folyamatosan framedroppolt emiatt a hiba miatt
Amugy a program semmit nem kostal a htbol, sot, picit lassul
-
...
Megtalaltam kozben!
-
Ma este kiprobaltam elesben a g25 moddolt fekpedaljat. Minden segitseg kikapcsolva. Nurburgring gp, m3 gt2, 100% gep. 10 ellenfel, 5 kor, 5. Helyrol rajt, 3. Hely vegul elcsipve. Tudom nem jo, de ez eddig bekapcsolt abs-el sem ment, most pedig teljesen kikapcsolttal majdnem gond nelkul. Tudom nem jo, de ennyi gyakorlassal ennyire futotta egyelore xD
-
hétvégén megcsinálom logoutra a kis méricskéléseim. Diagrammok már nagyjából kész vannak.
-
Fiúk! Nem vagyok otthon, nem tudom megnézni, de érdekelne, hogy LOCAL Multiplayer megy-e? Ergo nem neten, hanem LAN-on lehetséges-e a játék?
-
Este megirom az utolso mereseim.
2600k vs 4690k
SLI skalazodas. Es talaltam egy 7870-et otthon, azon is vegigzavartam 3 kort. -
Kell 2db 290x, es megszunnek az fps gondjaim. XD
-
válasz
manya777 #4683 üzenetére
Az fx6100 kb a volt 4 magos phenomomnak tekintheto, az a gtx480ammal 10 autoig tudta a 60-70fps. Persze nem csumaba, es aa nelkul. Egyedul mint a szel, 120-150fps, ahogy nott az autok szama, ugy csokkent.
Lehetseges, bekerul egy 4770k a gepembe, megnezem ott is, mennyit szamit azonos orajelen az i5omhoz kepest.
-
válasz
Motion_Blur #4595 üzenetére
En 760-al probaltam, es 60-90%-ot gyorsult...
Meg amit eszrevettem, hogy egyedul hot lapozni meg time attackra vga kell. De abbol az isten se eleg neki. 12 ai-ig egy i3 vagy egy fx6xxx eleg.
-
Kozze tettem. Az elozo, i3as tesztnel levo beallitasokon van.
En ahogy latom a 10 vs 23 ai auto szamait, nekem az jon le, ahogy gyorsul a processzor, ugy no az fps szam is. Ez biztos nem vga limitre utal.
Tegnap csak 3 orat teszteltem, de nem jott elo a 95%-os hiba, az i3-al mar 10 gepnel is kiirta, itt pedig a 23 autonal meg 3400mhzen sem.
Furcsa. Most nem leszek itthon hetvegen, de jovoheten jol megtesztelem.
-
Nos, meglennék.
Tesztkonfig :
- Asrock Z87 Extreme3
- Intel Core i5-4690K 4x3.5GHz
- Prolimatech Megahalems hűtő
- 2x4GB 2133MHz C10
- Gainward GTX780 Phantom GoseLikeHell Edisön ( 1200/6400 órajeleken a GPU limit elkerülése végett )
- FSB Aurum S Gold 700W
- Enermax Ostrog Q ház3 részre van osztva ismét a teszt. Valamint 3 órajelen végeztem el a méréseket.
CPU : 3400MHz ( csont ugyanannyi, mint az i3, csak most HT helyett valós 4 mag... ) Az i3 régi eredményez zárójelbe írom, hogy az eltérés szembetűnő legyen.
1. Magányosan.
Frames: 36666 - Time: 157561ms - Avg: 232.710 (232.232) - Min: 205 (211) - Max: 256 (251)Nincs mit hozzáfűzni, teljes VGA limit.
2. 10db AI vezérelt autó
Frames: 35361 - Time: 184503ms - Avg: 191.655 (150.723) - Min: 117 (84) - Max: 236 (196)Itt már azért érződik, hogy sokkal erősebb CPU-val van dolgunk. Legfőképp az átlagFPS-es látszódik. Noha itt még az i3 is bőven-bőven teljesen ok teljesítménnyel rendelkezik, úgyhogy 10-12 fős kergetőzésre az AI ellen bátran ajánlható!
3. 23db AI
Frames: 21850 - Time: 175906ms - Avg: 124.214 (79.348) - Min: 74 (46) - Max: 193 (109)No itt jött ki igazán, hogy valós 4 maggal van dolga a játéknak! A sebességkülönbség tetemes (60-80%), az i5-el még rajtnál sem szakad be, akad meg... Vajsima, végig... Élvezet vele körözgetni!
CPU : 4000MHz
1. Magányosan.
Frames: 35981 - Time: 155127ms - Avg: 231.945 - Min: 211 - Max: 254GPU limit...
2. 10db AI
Frames: 33532 - Time: 171586ms - Avg: 195.424 - Min: 135 - Max: 250Összehasonlítva a 3400MHz-es eredménnyel, nagyon szép gyorsulás vehető észre. Táncsak nem skálázódik szépen az órajellel?
3. 23db AI
Frames: 24389 - Time: 176157ms - Avg: 138.450 - Min: 83 - Max: 201Szépen gyorsul. Még simább, még élvézetesebb, még-még tökéletesebb! No akkor nézzük a 4600MHz-es eredményt.
CPU : 4600MHz
1. Magányosan.
Frames: 36344 - Time: 157046ms - Avg: 231.423 - Min: 206 - Max: 256Már le sem kellett volna írnom
2. 10db AI
Frames: 33287 - Time: 168933ms - Avg: 197.043 - Min: 142 - Max: 242Furcsamód nem igazán látszik különbség a 4000MHz-es eredményhez képest... hmmm...
3. 23db AI
Frames: 26767 - Time: 181991ms - Avg: 147.079 - Min: 84 - Max: 213Ha a minFPS nem is ( rajtnál szakad be... ), az átlag szépen skálázódik felfele az órajel növelésével. Szerzek még 1db 780-at, hogy letisztázzam ezt. Egyszerűen úgy néz ki, hogy 23 ai-nál a jóisten CPU-ja nem elég a játéknak. Noha már a 4GHz-es i5-el is tökéletesen játszható a játék, így még élvezetesebb. Megnyugszik az ember, mikor a tömegből kitekintve a tv szélére 150FPS-t lát, úgy, hogy 23db autó között cikázik épp.
Nem tudok a játékba így már belekötni, egyszerűen tökéletes lett számomra az i5-el.
Procit alulfeszeltem, levettem 4200MHz-re, VGA-t visszavettem gyári órajelekre, és így a konfig tud 130FPS-t átlagba 24 autóval. Ennyi. Nem kell több nekem.
-
Fiúk!
Mit állítgathattam el, ha egyenesben beszitál az autó? Gyenge FFB-vel játszom, driftelgetek, így nem szeretem, ha kitépi a kezemből a kormányt. De most felvettem az FFB erőt 60%-ra ( profilerben 107%, minden más 0... ), min force 12%, a többi 0, és egyenesben egy GT3-as autóval is beszitál a kicsike. tehát megyek a célegyenesben, és feszíteni kell a kormányt, hogy ne szitáljon... A probléma csak assetto alatt jelentkezik, pCarsban nem akar "hintázni". Lehet amatőr kérdés, de rohadt zavaró...( megjött a hűtőm a 4690K-hoz, így ma éjjel megcsinálom a teszteket. Kérdéseitek lenne, vagy kérésetek, hogy teszteljek ( ugyanúgy fogok tesztelni, mint a korábbi, i3-as cpu-val ) akkor írjátok meg
... )
-
válasz
STC Speed #4479 üzenetére
Valamelyik simes oldalrol toltottem, egy 500 megas drift packban volt.
Kormany profilerben 540 fokon, jatekban 900, h valto es kuplunk, kormanyrol kezifek.
De meg nagyon kezdetlegesen megy. Viszont az e36 lsx verzio erre kegyetlen. 4.ben csak pockolgetve a gazt is szepen huzza az ivet...
-
Na, megcsináltam a nagy AI VS. FPS tesztet... xD
A teszt folyamán folyamatosan néztem, hogy a procimagok mekkora kihasználtsággal üzemelnek. Valamint loggoltam a RAM és VRAM használtságot is. Az eredményekhez alá egy kis megjegyzést is fűzök.
Tesztkonfig :
- Asrock Z87 Extreme3
- Intel Core i3-4130 2x3.4GHz+HT
- 2x4GB 2133MHz C11
- Gainward GTX780 Phantom GoseLikeHell Edisön ( 1200/6400 órajeleken a GPU limit elkerülése végett )
- FSB Aurum S Gold 700W
- Enermax Ostrog Q házEzekkel a beállításokkal futottam 3 kört a Nürburgring GP ( kedvencem ) pályán egy E30 M50 Turboval. A teszt alatt furcsa dolgokra lettem figyelmes, ezeket részletezem majd.
1. Magányosan, végig csúszkálva, élvezve a szabadságot és a 300 körüli pacit... xD
Frames: 36616 - Time: 157670ms - Avg: 232.232 - Min: 211 - Max: 251
A kis E30 felsírt a rajt után, füyült a turbó, sírt a gumi... Kanyarról kanyarra tekeredve, magam mögött az ikerkígyók szőtték át eme pompás aszfaltcsíkot.
Közben az i3 alukált, 1-2 magjánál látszott csak néha 90% körüli kihasználtság, de átlag 40-70% között pihengettek. A GPU TDP-je bizony még ebben a meglehetősen egyszerű környezetben sem ment 80% fölé. Itt látszik, bizony ez a kártya kívánja a nagyobb CPU-t. Bár ezt érthető is, nem egy kategória az i3-al.
A játék a számokból is látható, vajsimán szalad, soha 1 másodpercre se döccent meg, ezt a minFPS szépen mutatja. Ott is látható a CPU limit, hogy a min és max FPS között 20% sincs.2. 10db AI vezérelt gépszörny és ÉN, 95%-os nehézség.
Frames: 27898 - Time: 185095ms - Avg: 150.723 - Min: 84 - Max: 196
Nos, a rajt után az első kanyar igazán izgalmas volt, utánna már szétszéledt a csapat, kialakult egy 3-as boj elöl, 2 AI irányította gépszörny üldözője voltam. Tehát sok-sok autó mögöttem, 2 közvetlenül előttem.
A mesterséges inteligencia számolása, valamint a plusz autók kiszámolása bizony feladta a leckét a kis CPU-nak, a játék itt már jobban szétosztotta a meglévő CPU szálak közötti munkát. sokszor láttam 2-3 magon is 90% feletti kihasználtságot. A GPU TDP-je itt már 80-85% volt. Még itt is tökéletes játékélmény van, még mikrolaggal sem találkoztam. Látható, hogy a rajt nagyon megterheli a procit, beszakad a minFPS feleannyira, mint az átlag.3. 23db AI vezérelt gépsárkány és ÉN, mindent vivő 100%-os turboval, 96%-os nehézség
Frames: 14531 - Time: 183130ms - Avg: 79.348 - Min: 46 - Max: 109
Kanyarból indulva, az első kanyar előtti veszekedést hagytam lezajlani, majd próbáltam előre furakodni, ahogy tudtam. Sok koccanás, kilincsel előre előzés után egy 10-es bojt követve végig a pályán, ami kifér. Az 1. kör ennyi autóval nagyon esetlen, lökdösődés, minden van...
A számok is mutatják, ez bizony nem hogy a játszhatóság határát feszegeti a kis procival, hanem is dönti a falat... Itt már játszhatatlan, mikrolaggokkal tele, sokszor beszakadt az FPS 60 alá, ilyenkor bizony a többi autó mozgása és a kép is igen darabosság válik. Ha megszokod a 100 feletti frémpersek számot, ezzel már nem akarsz így játszadozni... A Prociszálak folyamatosan 70-90% között, ha akció van, 95%-ra is felugrik. A GPU TDP-je mindeközben néha belenyal a 70%-ba, de inkább csak 65... Egyszerűen nem marad ereje arra, hogy grafikát számoljon, el van foglalva a 23 rettenet úton tartásával, és hogy engem lezúzzon...Mint látható, ha valaki nem HOT LAP-ozni akar, de beéri kevés ellenféllel is, bőven jó a kis i3, kb 40%-ot lassul ennyi ellenfél esetén. Persze ebben a grafikus kártya többletfeladata is benne van, lehetséges, hogy csak 30%-ot lassulna a proci miatt..
Ellenben a 23 AI mozgatása igencsak kívánja a 4 magot. A proci folyamatosan túlterhelődik, nem tudja kiszolgálni már normálisan a GPU-t, így marad a mikrolaggokkal teli, élvezhetetlen játék.
Semmiféleképp sem ajánlom senkinek se. Kifolyt a szemem 3 perc alatt.Kértétek hogy kapcsoljam ki a HT-t, nézzem meg, mi történik. Akkor következzék az, ami után sírva keltem fel a cockpitemből.
4. 23db AI rettenet és ÉN, ahogy szerencsétlenkedem a HT-tól megfosztott CPU-val... ( kegyetlenségből levettem 3GHz-re, így egy Pentium Dual Core G3220-at kaptam )
Frames: 13085 - Time: 197840ms - Avg: 61.139 - Min: 39 - Max: 92
Nem akartam hozzáfűzni semmit. De egy kis magyarázat : a számok nem adják vissza. Játszhatatlan. Szaggatás az van, de nagyon. A kocsi irányíthatatlan, nem tudod megfogni, ha megindul, egyszerűen sz@r. 3x pörögtem meg... Nem lehet szavakba önteni. (100/100 mind a két mag, GPU TDP 60% alatt).
És akkor következzen pár meglepő adat.
- Egyedül és 23db autóval is ezekkel a grafikai beállításokkal a játék 1400-1600 közötti VRAM-ot fogyasztott. Mindegy volt, hogy egyedül vagyok-e, vagy többedmagammal...
- Maga a játék, háttérben futó cuccokkal, windowsostól 2500MB-ot evett a 8GB ramból. A windows ebből 700-800MB-ot mondhat magáénak, az autók számától szinten nem függ ez az érték.
- A mentett futam visszajátszása nem alkalmas ilyen tesztek elvégzésére, nem terheli a CPU-t, sokkal nagyobb FPS értékeket kaptam, mint a futam alatt.
- Futam közbeni töltés nem tapasztalható, HDD-re abszolút nem SWAP-el.Remélem kielégítő volt eme kis szösszenet, és bocsánat, amiért kicsit hosszabb lett, mint gondoltátok volna
Jó körözgetést NEKTEK!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- weiss: Pant* rant
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vezetékes FEJhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mobil flották
- PR-Telecom
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest