- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Légies iPhone halvány színei
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
btomi1980
csendes tag
Bios frissítve... próbálkozás... továbbra is ugyanaz a probléma
Ötlet? -
btomi1980
csendes tag
Szia!
1. Hogy kell CMOS clear-t csinálni?
2. XMP támogatás AUTO-n van!
3. Ha nem megy, akkor kipróbálom az SPD-t.
4. Bios 1.2-es van rajta, de mégis, hogyan frissítsem? Még nincs oprendszerem! Lehetne a Bios-ban is, de valamiért nem tetszik neki a connection (UPC-kábel)Amúgy kaptam már egy ilyen ötletet is!
"2 modul behelyez --> Bios --> CPU VTT feszültséget emelni kell (állítsd 1,2V-ra) --> mentsd el, és utána rakd be a 4 modult!"
Mit gondolsz?
-
btomi1980
csendes tag
Akkor kezdem is!
A gépem specifikációja:
Asrock B75 Pro3, Intel Core i7-3770 (Ivy Bridge), MSI GTX560Ti 1GB, Corsair CX500 V2, Corsair (CMZ8GX3M2A1600C9R (2X4GB)) *2 = összesen 16GB!
Összeszerelés után nem akart Boot-olni a gép, még a bios-ba sem volt lehetőségem belépni. Elindult a gép, majd 5mp múlva resetelte magát és ezt a végtelenségig, amíg a tápot ki nem kapcsoltam.
Elkezdem vizsgálni mi lehet a baj (rossz bekötés, esetleg összeférhetetlen eszköz, stb...)
Végezetül, kivettem a 4-RAM-ból kettőt. Láss csodát Boot-olt a masina. A biosban A1-A2-ben látta a ramokat, ahogy azt kell. Ezeket kivettem, majd betettem a helyükre a másik kettőt. Ezekkel is elindult a rendszer. --> Szerintem ezzel kilőttem azt, hogy a RAM-ok hibásak!
Aztán jöttek a további próbálkozások, további variációk:
A1-A2 | B1-B2
A1-B1 | A2-B2
De így sem nyelte be a 4X4 RAM-ot!
-----------------------------------------------------
Valakinek esetleg van ötlete, hogy mi lehet a baj? Talán alaplap? Esetleg még is csak a RAM?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Apple iPhone 13 Pro Max , 128GB ,Kártyafüggetlen , 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest