- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Mobil flották
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagylalt
senior tag
Legalább 20 percet kellene tudnia folyamatos működés mellett (nem baj, ha picit kevesebb). Tehát ilyenkor az összes egység üzemelne. Egy hobbi robot "járműhöz" kellene.
Ezekről mi a véleményed? Xiaomi külső akksi -
fagylalt
senior tag
Mindenképpen akkumulátoros megoldásra van szükségem, mert ahol a "rendszer" lesz használva, ott nem lesz vezetékes hálózati áram. Az alábbi egységeket kellene meghajtani:
- Arduino Mega 2560
- 1db szervómotor (MG996R)
- 1db WiFi modul (ESP8266 ESP-01)
- 1db GPS modul (uBLOX NEO-6M)
- 1db gyorsulásmérő (MPU-6050)
- 1db hőmérő (DS18B20)
Esetleg még pár ultrahangos szenzor (JSN-SR04T) lesz rajta.(#9635) gyapo11 és (#9636) quint: Viszonylag sürgős lenne, így a külföldi rendelést kizárnám. 18650-es akkumulátoraim szint úgy nincsenek.
Itthon lehet valahol ilyet vásárolni?
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Egy Arduino Mega board külső tápellátását szeretném biztosítani. A specifikációjának ajánlása szerint 7 és 12V között kellene lennie a tápfeszültségnek. Láttam szinte mindenki 9V-os elemmel használja, azonban én hosszabb üzemidőt szeretnék, így arra gondoltam 8db 1,2V-os AA NiMh akkumulátorral hajtanám meg (tehát ~9,6V-tal). Mi a véleményetek? Van értelme?
-
fagylalt
senior tag
válasz
Janos250 #8288 üzenetére
Kicsit böngésztem az ebay-en és ezt találtam: [link]
Még nem vagyok teljesen otthon a témában, úgyhogy nézzétek el, ha butaságot írok.
Az USB csatis U-blox7 az nekem nekem nem jó, mert azon nincs antenna kivezetés, így a vétel is gyengébb. Illetve, ahhoz kellene egy illesztőpanel is Ardu-hoz (Arduino MEGA panelem van (ATMEGA 2560)).
A másik kettő között mi a különbség? Tehát elnevezés szerint GPS modul vs GPS Flight controller?Esetleg válasszam azt amit utoljára küldtél? Az all-in-one megoldásnak tűnik.
-
fagylalt
senior tag
válasz
Janos250 #8285 üzenetére
Ez csak egy hobbiszintű, RC modell méretű, vízi járműhöz kell, hogy nagyjából be lehessen lőni, hogy merre kolbászolt el. Tisztában vagyok az 5-10 méteres pontatlansággal, azonban jobb ötletem nincs a navigációs rendszerhez, mint egy GPS + IMU kombó. És igen, tudom, hogy az olcsó IMU-k szintén hasonlók, azonban rendelkezek akkora rászánható összeggel (sajnos).
Azért tettem fel a kérdésem, mert olvastam, hogy ezeknek a moduloknak is van kínai másolatának a másolata, ami kisebb teljesítményű,...stb. -
fagylalt
senior tag
válasz
Janos250 #8283 üzenetére
Én olyan 5eFt körül szánnék rá. Viszont az olcsóbb (3eFt-os) és drágább (nagyon max. 10eFt) változatra is kíváncsi vagyok (feltéve, hogy vannak ilyen opciók).
A budget vonal érdekelne elsősorban, bár gondolom szinte alig van különbség ebben az árkategóriában közöttük.Amúgy a GPS-szel egy önvezető járműnek a pozicióját szeretném begyűjteni, míg a WiFi segítségével a kapcsolatot tartanám vele okostelefon segítségével.
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy megbízható, jó minőségű GPS modult és WiFi modult? Mind a kettőből olyanra lenne szükségem, aminek van antenna kivezetése. A WiFi esetében nem lenne hátrány, ami nagyobb hatótávolsággal rendelkezik. Esetleg, ha antennákat is ajánlanátok hozzá, azért nagyon hálás lennék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged