- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagylalt
senior tag
Legalább 20 percet kellene tudnia folyamatos működés mellett (nem baj, ha picit kevesebb). Tehát ilyenkor az összes egység üzemelne. Egy hobbi robot "járműhöz" kellene.
Ezekről mi a véleményed? Xiaomi külső akksi -
fagylalt
senior tag
Mindenképpen akkumulátoros megoldásra van szükségem, mert ahol a "rendszer" lesz használva, ott nem lesz vezetékes hálózati áram. Az alábbi egységeket kellene meghajtani:
- Arduino Mega 2560
- 1db szervómotor (MG996R)
- 1db WiFi modul (ESP8266 ESP-01)
- 1db GPS modul (uBLOX NEO-6M)
- 1db gyorsulásmérő (MPU-6050)
- 1db hőmérő (DS18B20)
Esetleg még pár ultrahangos szenzor (JSN-SR04T) lesz rajta.(#9635) gyapo11 és (#9636) quint: Viszonylag sürgős lenne, így a külföldi rendelést kizárnám. 18650-es akkumulátoraim szint úgy nincsenek.
Itthon lehet valahol ilyet vásárolni?
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Egy Arduino Mega board külső tápellátását szeretném biztosítani. A specifikációjának ajánlása szerint 7 és 12V között kellene lennie a tápfeszültségnek. Láttam szinte mindenki 9V-os elemmel használja, azonban én hosszabb üzemidőt szeretnék, így arra gondoltam 8db 1,2V-os AA NiMh akkumulátorral hajtanám meg (tehát ~9,6V-tal). Mi a véleményetek? Van értelme?
-
fagylalt
senior tag
válasz
Janos250 #8288 üzenetére
Kicsit böngésztem az ebay-en és ezt találtam: [link]
Még nem vagyok teljesen otthon a témában, úgyhogy nézzétek el, ha butaságot írok.
Az USB csatis U-blox7 az nekem nekem nem jó, mert azon nincs antenna kivezetés, így a vétel is gyengébb. Illetve, ahhoz kellene egy illesztőpanel is Ardu-hoz (Arduino MEGA panelem van (ATMEGA 2560)).
A másik kettő között mi a különbség? Tehát elnevezés szerint GPS modul vs GPS Flight controller?Esetleg válasszam azt amit utoljára küldtél? Az all-in-one megoldásnak tűnik.
-
fagylalt
senior tag
válasz
Janos250 #8285 üzenetére
Ez csak egy hobbiszintű, RC modell méretű, vízi járműhöz kell, hogy nagyjából be lehessen lőni, hogy merre kolbászolt el. Tisztában vagyok az 5-10 méteres pontatlansággal, azonban jobb ötletem nincs a navigációs rendszerhez, mint egy GPS + IMU kombó. És igen, tudom, hogy az olcsó IMU-k szintén hasonlók, azonban rendelkezek akkora rászánható összeggel (sajnos).
Azért tettem fel a kérdésem, mert olvastam, hogy ezeknek a moduloknak is van kínai másolatának a másolata, ami kisebb teljesítményű,...stb. -
fagylalt
senior tag
válasz
Janos250 #8283 üzenetére
Én olyan 5eFt körül szánnék rá. Viszont az olcsóbb (3eFt-os) és drágább (nagyon max. 10eFt) változatra is kíváncsi vagyok (feltéve, hogy vannak ilyen opciók).
A budget vonal érdekelne elsősorban, bár gondolom szinte alig van különbség ebben az árkategóriában közöttük.Amúgy a GPS-szel egy önvezető járműnek a pozicióját szeretném begyűjteni, míg a WiFi segítségével a kapcsolatot tartanám vele okostelefon segítségével.
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy megbízható, jó minőségű GPS modult és WiFi modult? Mind a kettőből olyanra lenne szükségem, aminek van antenna kivezetése. A WiFi esetében nem lenne hátrány, ami nagyobb hatótávolsággal rendelkezik. Esetleg, ha antennákat is ajánlanátok hozzá, azért nagyon hálás lennék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged