- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
MasterMark #3822 üzenetére
Jók, persze, bár ott elég borsosak az árak.
Ha az ebay lassú, akkor én itt szoktam ilyesmit venni:
[link]
Ha precíz akarsz lenni, akkor kell ellenállás, de anélkül is megy. Azt szokták mondani, azért tegyünk oda ellenállást, hogy a FET G-S kapacitása miatt ne rántsa meg nagyon a kontroller lábát, de tapasztalatom szerint bírják ezek a kontrollerek azt is, hogy közvetlenül kössük. A közvetlen kötés előnye, hogy gyorsabb a kapcsolás, azaz kisebb a melegedés, mert a FET gyakorlatilag a kapcsolás ideje alatt melegszik. Hogy mekkorát? Ohm bácsi törvénye alapján pl. , hogy ha az IC lába és a FET között a tápfeszültség különbség van, akkor se legyen nagyobb az áram, mint ami a kontroller adatlapján van, mint legnagyobb terhelés. De hangsúlyozom: nem tapasztaltam még, hogy problémát okozott volna az ellenállás hiánya. Ha van választási lehetőséged, akkor a FET vezérléséhez 5V-os táppal járó arduinot válassz.Többen mondták már nekem, hogy 5V-os arduinoval az IRF sorozatú FET-ek is mennek, láttam is működés közben, de én mindig az IRL sorozatút használom, mert az alacsonyabb G-S feszültségen, tehát biztosabban kapcsol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cooler Master MWE Bronze V2 750W 80 PLUS Bronze
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- MacBook Pro 16 A2141 EMC 3347 27%, 16.1" Retina LCD IPS, i7-9750H, Radeon PRO 5300M, 16, 500, gar
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged