Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- Bluetooth-headsetekről általában
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Goose-T #8396 üzenetére
45 volt a tchibo-nál a hétvégén (kuponnal), belepróbáltuk a gyereket, nem jött be sem neki sem nekünk. jó ülés de nem volt meg a kémia.
a mall-os tippet köszi, felveszem a listára.
most amúgy a besafei izi comfort x3 meg a römer king II esélyes, de pont azért nézem, mert tágítanám a listát.
adac teszt alap szűrőfeltétel nálam is, amit nem teszteltek, az valószínűleg ki is fog esni.
-
korcsi
veterán
válasz
Goose-T #8392 üzenetére
A vicc az egészben, hogy hasonlókat nálunk is csinált a gyerek, de már más a menő, és a régi dolgokat el is felejtette.
Érdekes, mennyire könnyű a tapi telefont kezelni, például egy hagyományos TV távirányítóhoz képest, két napja küzdök vele reggelenként és már tudja lefele görgetni a Traktor Tom epizódokat, meg elindítani, és kész, míg telefonon, a zene lejátszóban 8-10 albumból válogat magának zenét...
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Goose-T #8250 üzenetére
Voltunk... déltől voltak már rendszeres fájások, amik fürdésre se enyhültek... természetesen mire beértünk a szülészetre, addig kezdtek múlni.
Most már itthon vagyunk, ki is öntöttem egy sört. Viszont már két centis tágulás van... így lehet ma, holnap vagy akár decemberben is gyerek belőle.
Na mindegy. Pedig ma jó lett volna, mert senki nem volt szülészeten, nyugiban kitolhatta volna.
-
Balinov
titán
válasz
Goose-T #8172 üzenetére
Tudom,hogy tuleli, ill. **rvara remelem,hogy nem lesz semmi baja (remelem csak tulaggodjuk). Pufi vagy ahoz hasonlo halistennek van itt ireknel is, csak hat az nem a legegeszsegesebb pici babanak, igaz, mar annak is orulunk, ha eszik valamit. Halistennek a sajtot szereti, abbol elmajszol egy egy vekonyabb szeletet.
LCS-t meg term., hogy csak 38 felett adunk, a poen az az,hogy azt varna, hogy lenyomja a babó-t, lof**t,sokszor inkabb felporog tole, holott lcs adas elott majdnem ulteben elaludt
-
stonyboy
csendes tag
válasz
Goose-T #7608 üzenetére
Ilyen alapon akkor itassunk vele mákteát meg jó a textilpelenka is alá, gőzsterilizáló sem kell mert régen is jó volt a forralás csak háromszor több időbe került.
Nem értem miért ne lehetne használni a modern kor vívmányait. Ez nem gyógyszer hanem egy vény nélkül kapható készítmény. Ha ez kell, hogy ne sírjon és nyugodt legyen nekem megéri.
De annyira látom ezeket a generációs dolgokat. A mi szüleink még textilpelenkát használtak és mondhatnák mit urizálunk mi az eldobhatóval, moshatnánk mi is a keverőtárcsásban a textilt. A nagyszülők meg mondhatták volna a mi szüleinknek, hogy mit urizálnak a textilpelenkával jó volt régen az elszakított rossz ágynemű is.
Ha sehova se haladnánk és nem próbálnánk ki új dolgokat még mindig csak minden második újszülött élné meg az 1 éves kort, jó elismerem ez túlzás de érzékeltetni szerettem volna, hogy a haladás általában azért előre visz. -
törölt tag
válasz
Goose-T #7574 üzenetére
Nincs 0,0%-os sör, teljesen nem tud alkoholmentes lenni. Elenyésző mennyiség van benne talán 0,5% és ez azthiszem fel is van a csomagoláson tüntetve. Felnőttnek irrálisan gyorsan és nagy mennyiséget kellene meginni ahhoz, hogy kimutatható legyen. Szerintem "gyerekteszt" még nem volt.
Malátaital - Karamalz
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Goose-T #7574 üzenetére
első kérdés mennyi idős a gyerek...
szóval annyira mégsem "simán"
@Famalac: soproni zéró maxx-ban 0,0% van ténylegesen, és amúgy nem is rossz "sör". ízre sem elrettentő (persze nem kell egy paulaner búzát várni) és az összetevői is rendben vannak, nincs "felütve" mindenféle kukoricagrízzel meg ilyenekkel. tulajdonképpen minőségre (nem ízre!) veri a sima drehert amúgy.
szerk: karamalz meg jó, csak brutál mennyiségű cukor van benne, nézz egyszer rá az összetevőkre. Feleségem azt itta sokáig, de a végén már nem bírta a szervezete azt a mennyiségű cukrot és kalóriát. akkor álltunk át a sopronira.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Goose-T #7251 üzenetére
Együtt érzek veled. Sajnos az ilyesmi nem kerüli el az embert. Hiába hisszük, hogy csak mással történhet.
Örülök, hogy ilyen jól át tudtátok vészelni.(#7260) frame>24:
Lehet ilyen tabu témáról beszélni?
Jó oké, nem kívánságműsor, de én enyhe mentretet vagy vakságot még el tudnék fogadni. Végül is az a kérdés, hogy milyen fogyatékossággal tud a gyerek még teljes életet élni?
Autistát biztos, hogy nem.
-
frame>24
addikt
válasz
Goose-T #7255 üzenetére
Hát én annyit tudok hozzászólni, hogy mi otthon megbeszéltük, ha kimutathatóan rendellenesen fejlődő magzat lesz bármikor, (és pláne ha a kritikus 12. hét előtt/körüli korú), akkor inkább elvetetjük (feleségem orvos, én biológus, szal a nézeteink e témában hasonlóak). Nem jó senkinek egy nyomorék gyermek.
Ugyanakkor szomorú az egész, de még ez a jobbik végződés, szerintem. -
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #7251 üzenetére
De elment mindenkinek a kedve az írogatástól!
Anyuka most már jól van, nem volt semmi komplikáció, a történet egyelőre itt ér véget. Fura, de egyikünk sem bánkódik különösebben, inkább megkönnyebbültünk. Túl sok volt a hullámvasút, jó volt már kiszállni belőle. Először nem tudták, mi van, a műtét után egészséges terhesség, utána súlyos rendellenességek, aztán minden a legnagyobb rendben, ne aggódjunk, később mégis nagyon beteg, és most vége.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Goose-T #7251 üzenetére
Ó, ez kemény.
Mivel a mi két szülésünk sem volt olyan, mint a nagy könyvben meg van írva, de szerencsére a srácok szépek egészségesek, okosak.
De láttam sok mindent, hogy ki mivel feküdt bent, mit mentettek meg, illetve mi volt reménytelen.
Volt olyan, akinek a magzata lyukas szívvel született, tudták mi lesz, csak gondolom későn. 1 napot se élt szegény és ott 39 hét és 5 nap volt a terhesség hossza...
És ne mondtak le, azonnal megműtötték mikor megszületett, csak nem bírta a szervezete. -
emmm
őstag
válasz
Goose-T #6992 üzenetére
Én még a Rossmann-ban voltam IT-s, én raktam össze anno IT oldalról a Rossmanó babaprogramot.
Ajánlom a Babydream-es pelenkát, mi is kipróbáltunk, és ha jól emlékszem, amúgy a Pampers gyártja, így alapból jó minőségű.
Egyszer egy sajátmárkás előadáson pont én teszteltem élőben a pelenkát (bemutatták a dolgozóknak is az egyes termékeket), egy literes tele kancsót kellett beleöntenem egy ilyen pelusba. Simán felszívta az egészet.
-
Balinov
titán
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #6621 üzenetére
A következő éjszakán megint el akarta játszani ugyanezt a műsort a kiscsóka, és már a Nurofenes fecskendő sem nyugtatta meg. Fogtam, beraktam magunk közé a franciaágyba, elmagyaráztam neki, hogy ha fene fenét eszik is, és cigánygyerekek potyognak is az égből, itt akkor is alvás lesz. Pár percig még üvöltött ülve az ágyban, utána szipogás, még egy kis üvöltés, megint szipogás, utána eldőlés és alvás reggelig. Egy ideje az esti alvás is nehezen ment, úgyhogy ott is át kellett szoktatni az önállóságra a kölkentyűt. Ringattam-ringattam, el is volt, 10 percenként megpróbáltam betenni az ágyba, megérezte, és rögtön mondta, hogy "nem".
Ezt eljátszotta háromszor, úgyhogy beraktam az ágyba, és mondtam neki, hogy vagy tentézik, vagy ott hagyom egyedül. Üvöltött tovább, kimentem a szobából, rácsuktam az ajtót, aztán olyan szívszaggatóan mondogatta, hogy "apaaaaaa-apaaaaaaa", hogy visszamentem hozzá. Elmagyaráztam neki, hogy itt mindenképpen alvás lesz, de ott maradok vele, nem kell félnie. Volt még pár perc hiszti állva, utána pár perc hüppögés-szipogás ülve, aztán csodák csodája: lefeküdt, betakarta magát (!), és elaludt szépen. Következő este még ennél is gyorsabban ment: kis ringatás, be az ágyba, hiszti, hüppögés, és meg sem vártam az elalvását, kijöttem, és semmi baja nem volt már. Szóval nem szabad engedni, hogy győzzön a hiszti.
Más: tegnap totál fel volt pörögve az időjárástól a kissrác, a huncutság-faktor a szokásos többszöröse volt. Csak azokat csinálta most, amikre szoktuk mondani, hogy nem szabad, és általában be is tartja, na de tegnap.
-
Elemental
addikt
válasz
Goose-T #6621 üzenetére
Mi ilyesmik után döntöttük el, hogy ha éjjel felébred, akkor áthozzuk közénk. Az nem állapot, hogy még éjjel is ott ücsörögjek, hogy visszaaludjon.
Van külön szobája, ott alszik el mindig (kivéve, ha én is KO vagyok, mert akkor eleve együtt alszunk el nálunk). Van, hogy egy órát kell mellette feküdni a szobájában, mire elalszik. Nagyjából minden második éjjel felébred, akkor átmegyek, hozom közénk, és mindenki alszik tovább békében. -
frame>24
addikt
válasz
Goose-T #6621 üzenetére
Nálunk nagyon hasonló volt
2egy hete a gyerekkel (10 hónapos), nem is a vízzel játszás, hanem hogy egyszerűen éjjel felkelt, és kitalálta, hogy neki semmi sem jó, nem akart visszaaludni.
Többször lefuttattuk a "hagyományos kézben-altatás/cici-komfortcici/ágyban hasat-hátat simogatva alvás/anyu-apu közt alvás" algoritmust, de semmi eredménye nem lett. (itatni is próbáltuk, nem az volt a baj, peluscsere is volt, minden)
És akkor átvittem a másik szobába kicsit egyedül lenni, aminek nyilván üvöltés lett a vége, és akkor már hajlandó volt aludni anyával. (Ezt több napon is el kellett játszanunk vele. A 3. alkalommal már ~kb. tudta, hogy valszeg mi lesz, és akkor nem kellett a bünti)Igen, "brutális," meg stb.. de 1.) anya már az összeesés határán volt az egész folyamat kezdetén is (az én kezemben természetesen ugyanúgy nem aludt) , 2.) márpedig NEM SZOKHATJA MEG, hogy éjjel játszik, csak mert front van/foga bújik-fáj/nincs kedve aludni! Az élet kegyetlen...
És nincs számolós dal se éjjel, de amúgy ismerjük és tök poén, nappal tolhatja, 4-5 hónapos korában az volt a kedvence! (Azóta meg a porszívót b*tatja folyton, de lehet nem függ össze a dalszöveggel - hanem inkább az orrszívással
)
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Goose-T #6587 üzenetére
sima liba, tavaj januárban cseréltük a Mondeo kombit, sedan e46-ra, gyk. abba a csomiba nem fért el a babakocsi, vagy csak az. A kicsi októberben volt kettő
Kb. 3 alkalommal használtunk utána babakocsit, meg anyum párszor náluk
Ki lehet számolni
(#6590) Melack:
Ahogy gondolod. Mindenki arra költ, és úgy neveli a gyerekét, ahogy jónak látja. Ennyi -
tildy
nagyúr
válasz
Goose-T #6500 üzenetére
De, pont ez a gond, hogy egyszerre lenne a szules, meg a koltozes . Magyaran a koltozes kellos kozepeben sehova sem igazan tudnank vinni a gyereket, mert se az uj lakasban nem vagyunk meg, de mar a regiben sem igazan vagyunk. Illetve fogalmam sincs melyik helyrol mennek igy szulni, teljesen borulna a bili. MErt mas az, ha akkor tortenik hipphopp, front van, vagy barmi, akkor cselekedni kell, de nem szeretem ha elore at akarja irni valaki a "programom".
frame>24: teljesen halapenz ellenes vagyok. Fizessek meg az orvosokat, de ne legyen elvart 50-100-150 ezer forint a szulesert, vagy ha igen, akkor legyen lepapirozva.
noklika : Webfejleszto vagyok, middleware teruleten. Fokepp php, angular js, javascript, html . En amit mondasz azt csiga85-rol erzem. O az aki rendszresen azt irja, majd ugye ugy lesz,ahogy o mondja, meg hasonlok.
Azt irod, aki nem ugy gondolkozik, nem ugy cselekszik, az szanalmas a szememben. NEm az. Mindenkinek megvan a sajat eletritmusa, sajat elettere, sajat rigolyai, netan hormonok jateka is, szerintem kolcsonosen tiszteletben kell tartani , es nem leszologatni a masikat.
Mindezek mellett tenyleg besokalltam az allando " mikor masz mar szulesi szabira" amit csak magyarorszagon kaptam meg. Ezzel kapcsolatbana frusztraciom valoban helytelen volt itt kitoltenem.
Defranco:
Kerlek ne haragudj, elnzesed kerem, ha arrogansra sikerult. Valojaban rendkivul frusztral az itteni terhesgondozas, megtagadtak a cukormerot ism amit kertem, es nem erzem, hogy a helyzet magaslatan lennenek. Tenyleg nem tudom az orvosommal megbeszelni, mert nincs orvosom. Egyeduli fix ember akit rendszeresen latok, az a diabeteszes szuleszno. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Goose-T #6067 üzenetére
na ezt mán nagyjából értem azé
annyi hogy a burkot repesztik és nem metszik, de csak azért hogy én is belekössek már valamibe
nálunk is hasonló volt amúgy, bementünk, akkor már nem fájt annyira persze, mire gépre kötötték, de az orvos annak ellenére bejött, hogy azt mondta megvárja az értesítést, mindegy ha már ott volt, benézett, megállapította hogy két ujjnyi a méhszáj, burkot repesztünk. eztán vártuk a fájásokat, voltak de nem elég erősek, és erre jött akkor egy ~6 órás oxitocin trip exponenciálisan emelt adagokkal aminek a vége baba lett
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Goose-T #6064 üzenetére
nice, nálunk azért nem volt ilyen gyors. este 9-10 körül kezdődtek a fájások, reggel 7-re született meg a baba
vannak szakaszai persze:
1: húha
2: húúúha
3: hűűűa
4: hub*zmeg
5: b*zmeg
6: *>#&@{}#
7: ba*>#&@#&>@#&@Đ[zmeg
8: ketamint-tatamit-morfiumot-ópiumot-zámbózsimit
9: jééééézusom
10: oáoáoáde majd Vladi leprogramozza Tildy meg csinál hozzá folyamatábrát...
-
Balinov
titán
válasz
Goose-T #5934 üzenetére
Koszi Goose-T, jo ez a link, tenyleg B5, igaz Avant=Kombi, nekunk meg szedán van.Azert forszirozom a nem isofixes megoldast, mert osszel le szeretnenk cserelni az A4-et, es meg fogalmam sincs, milyen kategoriat tudunk venni helyette. A masik meg, hogy a nyavalyasba ma ellett meg az akksi, igy 100€ huss, ki az ablakon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest