Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Mobil flották
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mhydas99
őstag
válasz
janeszgol
üzenetére
Nem hazudtak. Ha valaki szandekosan vagy veletlenul, de mindig 30 es 80 szazalek kozott tolti, akkor lassan degradalodik. Ha valaki 0-100-ra allandoan, akkor mar 1 ev alatt durvan latszik. Ha meg ugy 15-rol 100-ra, ami szwrintwm a legjellemzobb,akkor 2,5 ev alatt 85 szazalekos napi toltesnel, igen.
Egyszoval inkabb tobbszor kell kevesebbet tolteni, az a jo. -
janeszgol
félisten
válasz
NavySeal
üzenetére
Ezt sosem értettem. Oké a 13-as széria még a névlegesnél nagyobb akkut kapott, emiatt lassabban estek a százalékok. Ugye a 14-es szériánál botrány is volt ebből, hogy gyorsabban degradálódik az akku.
De 3 évesen 90%-os akku? Eredeti akku?
Vannak és voltak fent telefonok az aprón: 12, 12 Mini, 13, 13 Mini. Egyik része 80% alatti eredeti akkuval, egy másik része cserélt akkus, na meg volt egy harmadik része, gyártási akku 80% felett. És nem hazudtak, tényleg még az első akku. Nagy különbségek vannak. -
-
janeszgol
félisten
válasz
ddaydome
üzenetére
Nem engedem el. Az i16 egy remek telefon. Sőt most pl nincs az új szériából a One-nál, ám 128-as i15 van, és 128-as és 256-os i16 is van. Az i15 sem rossz, de nem annyival olcsóbb az utódjától, viszont a két i16 maximálisan ajánlott vétel bárki számára, aki egy jó telefont szeretne venni. Bátran ajánlom mindenkinek!
-
janeszgol
félisten
Na gyerekek, akkor. A One-nál most semmi nincs készleten. Amint lesz sima 17, már rendelem is. A tesóm hosszabbít és arra hozza ki nekem. (A megrendelést én adom le.)
-
janeszgol
félisten
-
MikeWazowski
veterán
Köszönöm Nektek!

-
.LnB
titán
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Ilyet: [link] És tökéletesen sikerült a feltétel. Se kosz, se bubi.
-
huncoka
lelkes újonc
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Szia!
Én ezt vásároltam, eddig tökéletesen bevált és akciós is.
https://www.speedshop.hu/uniq-optix-clear-iphone-16-pro-tempered-glass-kijelzovedo-folia--atlatszo-c103044
-
alkatraz3000
őstag
Mindekozben az ios 26.0.1 frissites kijott
-
1995M
aktív tag
Ez van, hiába nagyobb kijelzők, 18 & 26 szoftveres változások (átszabott menük, elrejtett gombok) miatt kevesebb információ több helyen, több scroll és több érintés kell.
Settings keresőjében se értem miért animálja el diavetítésként a lépéseket, miért nem ugrik rögtön a keresett beállításhoz. Onnan visszalapozva nem a settings főoldalt dobja be, hanem a keresés találati listát, cancel gombra kell menni visszatérj rendesen. És miért nem kereshető a settings minden eleme onnan vagy spotlightból? Nem nagyon gondolták át a dolgokat. Pl. a "hide my email" menüig olyan körülményes eljutni és rákeresni se lehet, hogy inkább kitúrtam netről a prefs:root elérési útvonalát és csináltam egy shortcut ikont.
-
leslien
nagyúr
egy feketével beköszönök...
-
Egyelőre maradok droidon, ha most váltanák akkor órát is kellene.

De ez a 17-es szifon igazán jól sikerült, le a kalappal. -
pècsimunkás
addikt
válasz
alkatraz3000
üzenetére
-
johnny500
aktív tag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Kocsiban, asztalon vagy egyéb helyeken ha rossz a szög akkor nem feltétlen old fel.
-
törölt tag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Miért nem AliExpresst használjátok?
-
alkatraz3000
őstag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
nekem ma jött meg temuról
-
MikeWazowski
veterán
Akinek megvan már a telefon és vett fóliát, attól kérdezném, hogy hol és milyet tudott venni? Korán van még, vagy miért nem látok?

-
Radeon_5
aktív tag
"Belepo csucsmodell"
-
1995M
aktív tag
Valamit szerintem félreértesz miről beszélek, iOS 17 után iOS 18 eléggé megváltozott a CC és a Settings menük is, amit nem optimalizáltak SE kijelző méretre pedig még iOS 27, 28 is lesz rá, de a nagyoknál is trend az új szoftver design miatt kevesebb információ fér ki a felesleges magyarázó fejlécek miatt, többet kell scrollozni:
iOS 17 settings/general [kép]
iOS 18 settings/general [kép]ugyanaz a menü, számold meg melyik rendszernél hány sort látsz egyszerre és kérdezd meg magadtól jó irány az új rendszer csak feleannyit mutat?
Bőven elég lenne csak első megnyitáskor a magyarázó fejléc, hogy hello ez itt az általános menü, ahol általános dolgokat állíthatsz, frissíthetsz, airdrop beállítások stb. vagy legalább lenne összecsukható. Köszönöm Alan Dye (mostani Apple UI guru), magamtól nem jöttem volna rá a frissítés és airdrop menü láttán, hogy itt a frissítést és airdropot lehet állítgatni... A régi Jobs, Ive féle design a show, don't tell elvet követte, rögtön ott volt első látásra kétszer annyi sor és gyorsan mehettél dolgodra valamelyik menüpontba. Az újban feleannyit látni csak és többet kell scrollozni.
-
alkatraz3000
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Szia,
Van double tap to lock igen. Az ujjlenyomat olvasó nem tudom miért hiányozna, ha a faceid rohadt jól működik
-
janeszgol
félisten
Na, micsoda kritika. Valamiben gyengébb a 17, mint a 16? Pedig itt is, meg netszerte mindenki annyira el van ájulva a 17-től (mondjuk csak a 120 Hz-től), hogy gyakorlatilag a szakmaiatlanságot is bevállalják. Nincs kivétel sehol, még magyar viszonylatban sincs (Tamás Zsolt, Tech2, Renato). Handrás csak azért volt korrekt, mert ő csak bemutatta az új szériát, nem hasonlítgatta az elődhöz. A másik a fő kamera. Ugyan az van benne, viszont nyilván a képfeldolgozó más. De annyira nem más, hogy ez annyit nyomjon a latban. De ez elég többeknek ahhoz, hogy "fú de új, jobb kamera van benne". Igen jobb van benne, de ez az UW, ami a 48 mpx felbontásnak hála tényleg sokkal jobb.
Az i17-nek 1600, az i16-nak 2000 a HBM-je. Ez a High Brightness Mode, amit nézni kell. Ergo a 16 panelje fényesebb.Jár neked a +1.
-
pècsimunkás
addikt
Ezen a telefonon most nagyon elgondolkodtam.
12 ève használom a droidot, de ez a telefon nagyon tetszik.
Tavasszal megtettem az első lèpèst, amikor megvettem az iPadot
.1-2 apróság miatt gondolkodom egyelőre csak: nincs ujjlenyomat olvasó, meg a csiga töltès miatt.
Annyi lenne a kèrdèsem, hogy az iPadon ugyan nincs dupla koppos lezárás, de a telefonokon van?
-
alkatraz3000
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
köszönöm, valahogy nem adta magát ez. Nyomkodtam a Photo gombot, de nem hozta fel.... persze, mert húzogatni kell jobbra balra.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
alkatraz3000
üzenetére
nem tudom, de szerintem van portré mód
kipróbáltam, működik
-
tomi5244
őstag
Az apple oldalán feltűntetett 2-3 hetes szállítási időket mennyire kell komolyan venni? Lehet ez kevesebb is, vagy az apple pontosan saccol? Tudom, most nagy a kereslet az első 2-3 hétben, de most már egyre jobban eldőlni látszik, hogy a 17-re teszem le a voksom

-
alkatraz3000
őstag
btw, néztem a kamera szoftvert, és nem találok külön portré módot. Na már most ez teljesen automatikus, vagy ez kizárólag a pro modellekben van? ez az első standard iphoneom, némileg meglepett.
-
janeszgol
félisten
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Nekem nem kell a tele, viszont az elolapi kamera tetszik a 17-ben. Tovabba a kettos kamerafelvetel is kell nekem.
-
Bobó_20
aktív tag
A PWM magyarul impulzus moduláció nem pedig pulzus. Azt az ilyen typo-k csinálják velem
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Schafranek
üzenetére
Én pl. bementem egy iCentre-be megjelenés napján és vettem egy ilyen kéket

(na jó, összesen 3db 17 volt nekik globálisan) -
tomi5244
őstag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Valóban racionálisabb választásnak tűnik a 17-es modell, de eddig minden telefonomnál kompromisszumot kellett kötnöm a kamerát illetően, ezért néztem ki a 16 pro-t.
Lehet ritkábban kell a tele, de ha kell, akkor nagyon jól jöhet a jó zoom.mhydas99 köszi
-
dnelb
veterán
válasz
alkatraz3000
üzenetére
az jó, de nem DC dimminget használ

-
Rigormortiis
veterán
Élőben is megnyomkodtam...hááát...lehet megvan az s23u utódja (semmi bajom a Samsunggal, csak egy kicsit vágyom az újdonságra).
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Van itt aki esetleg 16 pro-ról váltott? Mi a vélemény a 16 próhoz képest? Szerintetek a 3000nit az mennyire vehető komolyan? Mármint ha pl full melegben tűzőnapon 1-2 perc után visszavesz, akkor sok értelmét nem látom. i13 -ról váltanék, és még mindig picit vacillálok, hogy 16 pro vagy 17
-
alkatraz3000
őstag
2 napja már tesztelem a DC dimminget a kijelzőnél. Jelentem hatásos, nem folyik ki a szemem. Az akkun észrevehető többlet fogyasztást nem tapasztaltam, és őszintén a kijelző minőségén sem vettem észre diffit.
-
törölt tag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Akkor lehet az lesz. Még ráér néhány hónapot. Karácsonyra kellene.
-
törölt tag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Köszönöm.

A garancia nem annyira gond. Allegron rendelve is lehet reklamálni elég sokáig ha probléma van és nálam amúgy is általában nem garanciális jellegű történet van mindig, az pedig a törés. Átnézem a lakásbiztosítást, mert valahogy bele lehet venni műszaki cikket is.Gyorsan megnéztem egyet, és 36 hónapot ír Allegro is.
[kép]
Gondolom az eladói garancia = bolti, de ha 4-5 éve fent van a cég és 99,5% pozitív feletti az értékelés, akkor talán nem lesz gond. -
judas13
veterán
Nekem sem aktuális még de nagyon feltettem a polcra. Az az egyszerű de nagyszerű kameramegoldás a teljesen letisztult forma, a kompakt de mégis valahogy élhető, használható kivitel. Nem tudom, nagyon megfogott. Kár, hogy ezt valszeg nem fogog tudni megnézni, kipróbálni egy MM-ban vagy valahol majd.
Nekem is 13 mini a tartalék telóm
-
törölt tag
Tudja valaki, hogy Eu-n belül hol a legolcsóbb az iPhone és hogyan oldható meg onnan Magyarországra rendelni?
-
nuke7
veterán
pont ugyanúgy néz ki ios 18 alatt a beállítások az SE2020-n meg a 13 minin. Nem változott semmi

Mondjuk amiket írsz, az mind elég gáz... És szakmai (UI/UX) szemmel is leginkább katasztrófa az új rendszer - amíg nem muszáj, addig nem lesz rá frissítve nálunk a telo, az biztos

#130judas13: igen, elvileg Decemberben kezdik a szállítást... nekem még nem aktuális, szerintem egy évet még bírnia kellene a 13 mininek... meglátjuk mi lesz majd a kínálat 26 végén -
1995M
aktív tag
4,7" SE kijelzőre nem optimalizálták a 18-as új CC-t, utoljára iOS 17-tel nézett ki jól, pedig a 2022-es SE még iOS 27, 28 verziókat is megkapja majd. Settings almenükben az új magyarázó fejlécek sok helyet elfoglalnak ezért kevesebb sornyi tényleges beállítás látható, többet kell scrollozni.
További példák: megnyomkodtam az iPhone 17-et, hiába 16-nál is nagyobb kijelző, de új szoftver design miatt egyes helyeken megint kevesebb információ. Záróképernyőn már nem sunday és september, hanem csak sun sep rövidítve. (cserébe csinálhatsz hatalmas órát...) A jegyzet appban eddig kifért az undo és redo gomb is, 26-ban már csak az undo. Alan Dye (Apple UI guru) mániája mostanában eldugni dolgokat, évek óta több helyen a rendszerben több extra mozdulat kell, és több helyen jól bevált dolgokat megváltoztatni a változtatás kedvéért.
-
-
mhydas99
őstag
válasz
janeszgol
üzenetére
Addig, amig a telefon fizikai merete akkora marad, mint most a csucskategorias, vekonykeretes 6,2-6,3 volos telefonoke, addig fel tudnak menni 6,5 colra leheletnyi kavakkal. Szerintem ez a maximalis "kisebb" meret, ami nagyobb kezu embereknek meg jo. Nyilvan egy 6 colos telwfon mwg jobb lenne, de arra mar nem latok eselyt. Maximum a kihajthato telefonok merete valtja majd ki ezeket osszecsukva. Par even belul a flipek maximum 8 millimeter vastagok lesznek, amik akkorak, mint most az atlag.
Az meg hasznalhato lesz osszecsukott allapotban is. -
janeszgol
félisten
válasz
mhydas99
üzenetére
Én attól tartok, hogy megszűnik majd a 6.3 col (idén 6.1 col már nem jött, és nem nem akkora a 15 Pro és 16 Pro, utóbbi már kényelmetlen telefon, de néha az előbbi is) és az Air mérete lesz csak meg egy 7 col körüli. A 17 és 17 Pro összeolvad és lesz belőle egy 6.5 colos.
-
mhydas99
őstag
Amugy erdekelne, hogyha a mini tamogatasa megszunik es megszunsz almas lenni, akkor mire valtasz? Csak mert jelenleg 0, azaz 0 darab telefon van, ami 6 col alatti es iden adtak ki. Meg a Zenfone volt 6 col alatt, de az sincs tobbe tudtommal.
Lehet hogy par ev mulva lesz mar ujra annyira kicsi, de ha nem akkor vagy telefon nelkul elsz, vagy atszoksz. Egyebkent a kavak folyamatosan vekonyodnak, nyilvan mar ott tartunk, hogy max 2 generacio es elernek a hatarig, de a mostani 6,2-6,3 colos telefonok akkorak, mint 4 eve az 5,8 colosok egyebkent. -
Di Natale
senior tag
Köszi srácok
-
nuke7
veterán
válasz
alkatraz3000
üzenetére
1) jelly MAX

https://www.unihertz.com/products/jelly-max2) ikko mind one
https://www.youtube.com/watch?v=sxF0TFUHw7g3) esetleg egy olyan flip/fold, aminek az első kijelzője 3-4" és teljes értékű droid fut rajta... 🤔
a gyártói software támogatás androidon nem lényeges, androidos telefont úgyis AOSP-el van értelme használni...
-
nuke7
veterán
az összes telefon tesztelőnek óóóóriás keze van!?

Nekem pont így áll a kezemben a 13 mini....
Nekem 85%-os az akksi benne, másfél naponta töltöm, vagy amikor eszembe jut, van hogy napközben is

Én akkor váltottam 13 minire amikor a 13-at egy hét alatt nem sikerült megszoknom... Amikor a 13 mini támogatása megszűnik, én is megszűnök iOS felhasználó lenni...#106 1995M :
"...egészen mókás például az új CC vagy új Settings menü a kicsi kijelzőn" : ezt hogy érted?
én nem vettem észre változást, 18.5 van fenn -
Gaben01
őstag
válasz
Cattle_Decap
üzenetére
Nekem is 13 Minim van. Imádom, De sajnos a mostani használat mellett már ott tartok, hogy napközben is tölteni kell 1-2 alkalommal, mert nem bírja ki a napot.
Már barátkozok ezzel a mérettel, de lövésem nincs hogy melyik legyen. Az eszem és a logika azt mondja sima 17, minden más megközelítésből meg a Pro a befutó. A kérdés hogy le tudom-e nyomni a saját torkomon azt a +150 ezret valamilyen indokkal.
-
16 PM-al a kezemben simán venném, ez most jó ajánlat lett. Viszont 6,9"-ról biztos nem mennék vissza 6,3-ra. De ez már az én igényem/hülyeségem.
-
muszi0521
aktív tag
Megkapták már vagy még várjatok?
-
1995M
aktív tag
Kompakt iPhone nosztalgia után vissza a jelenbe: MM-ban ma megnyomkodtam kicsit a telefont, nekem a ProMotion eddig se nagyon osztott-szorzott (látom jobb, csak nem akkora dolog számomra) annak viszont örülök a még vékonyabb keret leszivárgott az alapmodellre. A hardver örömöt 1-2 ponttal lehúzza a szoftver, sajnos a más design irányt nekem még hosszabb idő lesz megszokni, pedig megszeretni kellene. Navigálás, felesleges extra mozdulatok zavarnak. Meglévőt még nem frissítem iOS 26-ra, majd az új telefonnal, egyszerűbb úgy azzal nincs választás.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Igazi slágertermék lesz ez a modell, sok leendő első iPhone user is válthat erre szerintem.
-
1995M
aktív tag
Ezzel én is vegyes érzésekkel vagyok. Nagyon hiányzik a mini, SE kompakt méret, bár azért jó a nagyobb kijelző és üzemidő is. Ez a 17 kicsit még nagyobb mint a 16, pedig már azt is szokni kellett. Az Air hiába vékony, egy pingpongütő. Bárcsak 3-4 évente lenne egy mini is a kínálatban. De már iOS 18-nál látszott a szoftvert már csak nagy kijelzőkre tervezik. (újabb SE készülékek hiába kapták meg, egészen mókás például az új CC vagy új Settings menü a kicsi kijelzőn) Ez van, manapság egy 16e a "kicsi" iPhone.
Régebben egy telefon még inkább telefon volt, amivel mellesleg lehetett még ezt és azt csinálni, a dolgok nagy részét számítógépen intéztük. Most az az elvárás telefonon éljük az életünket, weboldalak leülök netezni helyett mobilon appok, sorozat streaming, minden... ezért nagy kijelző, több üzemidő kell.
Másik ami hiányzik kicsit, a némító kapcsoló. Ránéztem vagy zsebben érezve és tudtam némítva.
-
Šolaire
veterán
válasz
csakany2001
üzenetére
Első SE volt még jó kis kompakt egyik legszebb telefonom volt, sajnáltam mikor eladtam szóval teljesen megértelek.
-
Šolaire
veterán
válasz
csakany2001
üzenetére
Tegnap megfogdostam a 16e telót, persze nagyobb mint a mini de jó kis kompakt készülék.
-
csakany2001
senior tag
válasz
Cattle_Decap
üzenetére
A 13 Mini az, amit nem is lehetne mire lecserélni.
Ha jönne utódja, már adnám is el a 15 Pro-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- PlayStation 5
- Lényegretörő Akasa hálókártya a 10 gigabitre vágyóknak
- Milyen NAS-t vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Cam I Garancia!
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 10S 6/128GB szürke / 12 hónap jótállás
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
nagyon agyaltam a 17-en nagyon jó telefon szerintem a legjobb vétel ebben a generációban.

Lehet ritkábban kell a tele, de ha kell, akkor nagyon jól jöhet a jó zoom.

én nem vettem észre változást, 18.5 van fenn

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)