- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
válasz
doongoo #121146 üzenetére
Szia! A ragasztottnál először a ragasztót fel kell melegíteni "rezsón" ami a szett része hőfokszabályzóval. Ezután egy acél "zsinórral" szét kell vágni! Aztán letakarítani (speckó higítóval) a régi ragasztót! Ha eddig nem sikerült eltörni a kijelzőt, akkor lehet új ragasztót felvinni megfelelően teríteni és ezután UV fénnyel megszárítani! Tehát szerszám, alkatrész, tapasztalat nélkül csak egy nagy önszívatás! Nem véletelnűk kérnek érte rendesen pénzt a szervizek sem! Ott sem mindenki tudja megcsinálni!
-
svgyula
addikt
válasz
Graphics #121052 üzenetére
Szia szerintem annak a szintjét hardveresen és szoftveresen a mostani 120-150$-os telók közül szinte bármelyik hozza. 200$-ért meg messze jobbat is kapni. Persze az a fontos, hogy neki mi az ami okvetlenül szükséges a "nyugalomhoz"
Ja meg azért ne legyen túl nagy a választék sem mert akkor meg nem tud dönteni és hónapokig válogatni fog a telefonok között
-
svgyula
addikt
válasz
Ulaci #121035 üzenetére
Szia! Ha EMUI van rajta(elméletileg az) akkor amikor "tárcsázó" részen vagy lesz három vonalas menü DE csak ott!
Azt megnyitod "beállítások" és találsz minkét sim-re külön külön beállítási lehetőséget. Ott a "további beállítások" -"hívóazonosító"-"szám megjelenítése".
A hálózati alapértelmezett (ezen lesz!) soha nem működött sem dominónál sem előfizetősnél! -
svgyula
addikt
válasz
t420s #121019 üzenetére
Szia! Az egyetlen "működő" ROM a gyári! Ha neked nem működik és "LAGGOL MINT ÁLLAT, MÁR A MENÜBEN" az csak is luzer error miatt van!!!
Csinálj egy gyári visszaállítást és válogasd meg az akp amit felraksz! A gyári rendszerrel azt is megnézheted mennyire terhel a telefon!(telefonkezelő) Amúgy a saját fórumán is megtalálod a legújabb rendszert hozzá! Nekem soha semmi gondom nem volt vele eddig minden rendszerhibát javítottak! -
svgyula
addikt
válasz
mtibi55 #120989 üzenetére
Szia! Sajna sehogy mivel a 4.4-ben a kijelző típusa már nem mókolható! Az a valószínű, hogy a hardver cserénél léptek feljebb és ezért vagy veszel egy újabb kijelzőt vagy maradsz a 4.2 mellett. Sajna ez nagy divat az alsó szegmenses telefonoknál.Ahány sorozat annyiféle kijelző esetleg még a SOC is változik, na meg a rendszer. Mivel ez náluk minden esetben egy "lutri" szinten van az "újdonság". A markpettinges kollégának csak homályos üveggömbje
van, ezért soha nem rendelnek be nagyobb mennyiségű alkatrészt, így ha esetleg sikeres a termék akkor a következő sorozatba már nem kerül elég alkatrész. A menet közben jelentkező hibákat is így orvosolják. Csak a műanyag külső az állandó.
-
svgyula
addikt
válasz
DEGU83 #120966 üzenetére
Szia! Háááát ha 50$ akkor valami nagyon nem stimmel ezzel! Ha eltekintünk az MTK6580 "újratöltött" SOC-tól ami nem gyorsabb mint a "legendás" ámde 4 éves MTK6582, akkor is nagyon gyenge. Ha valaki csak telefonálásra akarja használni akkor pedig magának a "márkának" az antennázottságát kellene megtudni, vagy vettél egy MP3 lejátszót. Persze akár hifi akár nem a hangzása nem lesz "stúdió" minőség valószínüleg a belepakolt "occó" alkatrészeknek köszönhetően egy "szokol" rádió minőségre lesz képes! Az akkumulátornak a kis fogyasztású SOC miatt jó időt kellene produkálni de ott a kijelző ami a mérete alapján a legnagyobb akku merítést képviseli. Pár youtube videó és üres az akku. Persze 3G-n egy kicsit gyorsabb lesz a merülés.
Biztosan van itt aki használ ilyen "márkát" és leírja, hogy van-e térerő gondja. Ahogy olvastam a 4g-t nem tudja.
Az android 6 pedig ehhez a SOC-hoz igen lebutított verzióval jöhet. Az 1GB RAM pedig nagyon halovány ha figyelembe vesszük azt, hogy az android 6(nálam) az újraindítás után sem lövi ki az alkalmazásokat! Aztán, hogy mennyire fog akadni akkor ha be lesz(lehet egyáltalán?) lakva azt csak egy üveggömbbel lehet megmondani. Akinek van fölösleges 50$-ja az vegyen egy tesztpéldányt és meg kell hajtaniaztán várjuk a véleményeket!
-
svgyula
addikt
válasz
Milestone2 #120944 üzenetére
Én úgy emlékszem benzines volt a kályha, vagy?
Na meg lehetett régebben kapni olyan "lábmelegítő" benzinkályhát.
-
svgyula
addikt
válasz
Graphics #120868 üzenetére
Szia! Az EMUI gyári programját már csak nem kellene fikázni
Mivel én arról beszélek! Nem hiszem, hogy az itt levők véleménye szerint kellene minden telefont használni! Azért lássuk be nagyon kevesen(ha?) vannak itt azok közül akik android rendszer fejlesztők. Az pedig, hogy megfogja a rendszert hááát nem tudom. A régebbi telóimnál azt szoktam csinálni, hogy a takarítás idejére felraktam és utána letöröltem. De ennél már nem ilyen egyszerű mivel rendszer alkalmazás.
(#120867) mrfrakk
Van szerencsém az elsőt személyesen is ismerni. A vélemények nem a program ellen hanem a play által beszállított reklámokra vonatkozik! Amúgy az utóbbi időben nem tudsz olyan play alkalmazást mutatni ami nem pakolja tele reklámokkal a telefont. Tehát nem a programot kell szidni hanem azt aki mellé pakol egy csomó nemkívánatos reklámot. Ez pont úgy néz ki mint a TV műsorok! Ha fizetsz nincs reklám ha nem fizetsz akkor csak reklám van.... -
svgyula
addikt
válasz
#18193920 #120853 üzenetére
Szia! A Honor 6 és 6 plusz-ba is gyárilag be van építve, több "társával" mint vírusírtó, zaklatásszűrő stb. Alapból visít ha valami gondja van! De láss csodát is simán megoldja a gondot akár automata üzemmódban is!
Amúgy bármennyire hihetetlennek tűnik is soha nem fogyott el a "tárhely" mint egy-két előző telónál a frissítések után! Ez frissít letölt ahogy a wifi közelébe érek szó nélkül és működik rajta minden. Ja csak megsúgom a pc-n is évek óta használom nem csak a sajáton! Mivel azt igen kevesen tudják, hogy a kedves-nedves windows minden használat után úgy hagyja a winyót mint a balaton sound partot.
-
svgyula
addikt
válasz
KamuMazsola #120771 üzenetére
Szia! Azoknak akik " Aki kamerabuzi annak ez nem alternatíva?" alternatíva a 3000ft-os nyomógombos ha kell dual sim-es telefon és egy tükörreflexes kamera
Ha meg egybe akarja akkor gumizza össze! Normális ember nem vár egy telefontól ami esetünkben 40-50eFt (keret) olyan minőséget amit egy 40-50eFt-os fényképező tud. Úgy látszik ez még sok embernek nem jutott el a tudatáig!(nem rólad van szó!)
Lehet trükközni a nagy gyártóknak is az optikával meg a szoftverrel, de egy telefon sem fogja a célhardvert kiváltani! Amiket a posztereken meg kiállításokon látni azokat nem mobil telefonnal csinálták. Ezek arra jól, hogy képeslap vagy max A4-es képet élvezhetőt! lehessen belőle készíteni! Aki pedig szobafalnyi TV-vel nézegeti az a legjobb képekben is találhat hibát, Főleg a "pixelhuszárok" akik ezeket még nagyítgatják és azt számolják hány a zöld és piros pontAztán jön a "szakvélemény" ez a telefon sz@r mert a barátnőm a falra kinagyítva már nem is olyan szép mert hasonlít a szomszéd Pista bácsira!
Ha kicsibe nézem akkor meg a macskára
-
svgyula
addikt
Szia!
Csak egy megjegyzés a Honor 6 Kirin 920 messze> a 6753 fölött van...... a Helio x10 kb utolértepedig két éve adták ki. A Honor 7 pedig hát lehet számolni.......
A fogyasztása pedig messze alázza a snapikat. Az én használatommal simán két nap igaz mobilnetet ritkán használok csak telefon és wifi mellett. Ja és azért a térerősség terén sem elhanyagolható az, hogy ahol másik telókon éppen van térerő ott még én simán beszélek. Most néztem éppen a hét elején Darmsatdban egy szemétégető erőmű pincéjében! nekem volt normál térerőm és sem a samu sem a "Wink"(nem ismerem) telókon nem tudtak beszélni. -
svgyula
addikt
válasz
Crytek #120127 üzenetére
Inkább mond azt, hogy nem is kell telefon! Mivel van csúcskészülék! Csak ugye azt meg kell fizetni! Ne a "trabantokat" nézegesd ha a "ferrari" színvonalat akarod! Viszont egy "spojleres" trabant soha nem lesz ferrari
max porse egy csattanás után
A "nem vagyok bizonytalan" fogalmat én azért három év után erősen átgondolnám........... -
svgyula
addikt
válasz
b0bcat #119759 üzenetére
szia! Hát megnéztem kíváncsiságból a specifikációját és nem értem őket
Mi a sz@rnak tesznek egy ekkora telóba ilyen gyatra elavult SOC-ot? Ahogy a többi gyártónál látszik az MTK6735 különböző verziói is igen "occók" ja és azok is kezdenek elavultak lenni. Kíváncsi lennék melyik okostojás gondolta azt, hogy ezzel "robbantani" fognak a "piarcon"
Lehet, hogy a két vagy inkább három évvel ezelőtti MTK6582-es legendájára építettek?
-
svgyula
addikt
válasz
vlevi #119232 üzenetére
Szia! Lassan 2 éve használok 5"-on ilyet! Soha semmilyen gond nem volt vele. Amikor teljes képernyőn idul bármelyik apk akkor automatikusan eltűnik pont úgy mint a windows-nál és pont úgy jön elő mint ott az ujjammal meghúzom felfele és ott is van! Ha visszatérek a programhoz akkor szintén eltűnik. Mi lehet ebben a probléma? Soha nem is értettem ezeket a gondokat. DE erre is van egy elmés megoldás! Ez egy olyan fólia ami kivezeti a gombokat a kijelzőn kívülre! legalább is a honor-hoz kapni ilyet!
-
svgyula
addikt
Tisztelt Uraim! Egy felhívás lenne részemről. Most úgy néz ki, hogy tiszta az idő. Ki kellene próbálni a telefonok tudását. Kinek lenne kedve hozzá? Egyszerű a feladat és nagyjából mindenkinek ugyanaz lesz a végeredmény.Csak simán a holdról kellene egy képet lőni. Aztán megnézzük melyik milyen. ÖÖÖ ma kamera nap van, vagy nem?
-
svgyula
addikt
válasz
kmarci25 #119101 üzenetére
Szia! Nos nem csak a vodafon létezik (sőt!). Amúgy pont a vodafon aki mindig különcködik! Pont így volt anno' a 3G-vel is! Ez valószínűleg az "ipari kémkedés" eredménye
A magam részéről pont elég az az egy német net kártya a vodafontól. Van is vele szívás rendesen a többihez képest a feltöltést minden alkalommal újra kell tanulnom. Már kezdem unni, hogy az újratöltés után hívogassam az "embert" hogy ugyan szabadítsa már fel azt a pár bit-et. -
svgyula
addikt
válasz
slezakimi #119088 üzenetére
Szia! Azért annak igen rendesen utána kellene nézni, hogy hány verziót sikerült belőle kiadni? Mert nincs kizárva, hogy a legyártott sorozatokban eltérő hardver volt. Olyanra gondolok mint LCD, kamera, egyéb érzékelő szenzor (ha?) volt benne. Két évvel ezelőtt igen gyakori volt az, hogy a nagy keresletre való tekintettel sokáig gyártották csak ugye az első szériás alapanyag elfogyott és akkor az éppen elérhető occó ment bele. Ilyenkor szokott az android szám is "ugrani"
-
svgyula
addikt
válasz
janakbacsi #119045 üzenetére
Szia! Akkor ha beolvastattál mindent (*.bin, Scatterfile.txt)aksi ki a "start all" elindít! Nyomni valamelyik hangerő és vagy bekapcsoló gombot, rádug aksi be. Azt hogy milyen "gomb" variáció lehet, ami sokszor típusfüggő, sajna nem tudom megmondani. El kell indulni ez után.
-
svgyula
addikt
válasz
janakbacsi #119031 üzenetére
-
svgyula
addikt
válasz
zolipapa66 #118991 üzenetére
Miért lett sz@r? Ez a telefon teljesen jó hiszen már majdnem utolérte a Honor 6-ot
-
svgyula
addikt
válasz
#45553408 #118952 üzenetére
Szia! Ugyanaz mint a Honor 6-nál. Nekem az egyik "fekete" ROM-nál volt ilyen. De még a fejlesztői ágnál is jön rendesen most is. Mivel a gép előtt ülve a telefon jelzi először ha jön levél. Azt még megértem, hogy a herélt 1 sim-es verzión nem jön, mert az egy lebutított de van olyan luzern aki kínából vett de mégsem műxik. Ez biztosan valamilyen varázslat, vagy mágia
-
svgyula
addikt
Szia! Én tudok azért mert és csak!
Ha bezárnál egy sötét szobába egy olyan FHD huszárt. A kezébe nyomnál neki pár telefont, talán az 5"-os telókból a 800x400 felbontást tudná megkülönböztetni
természetesen minden antutu nagyító és társai nélkül
Én a 40"-os FHD TV-nél éppen látom a "pixeleket" a telefon kukucskálás 2x-es távolságáról! Akkor miről is beszélünk? A szifon 6(1334 x 750) meg HD+ jópénzért mégsem panaszkodnak rá.(nem merik szidni a tulajok ennyi pénzért) Én meg a honor-nál is simán levettem a felbontást HD-re(lejjebb nem lehet
) Mert utáltam azt, hogy minden olyan apró, hogy nem tudom rendesen tapizni
Mindenki azt hiszi mindig a több a jobb pedig ilyen esetben van egy fizikai határ amit a szem már nem lát és ez fölé menni már csak placebó/epénis az agynak!
-
svgyula
addikt
válasz
Mottie #118782 üzenetére
Szia!
Először nézd meg milyen csatlakozó van benne aztán ha vállakozó kedvű vagy akkor a megfelelő fromát kiválasztva innen tudsz hozatni a forrasztgatással ne kísérletezz inkább mert egy "lötyögős"aljzat soha nem lesz jó! ha nem éritkezik rendesen akkor elkezd melegedni és megint ott vagy ahonnan elindultál.
-
svgyula
addikt
válasz
#79335424 #118717 üzenetére
Szia! Még egy dologgal kiegészíteném. A B20 800Mhz az még nagyon sok országban használatos TV sávban van. Tehát nem csak az a gond, hogy a készülék tudja-e vagy sem hanem az, hogy működés közben ez mennyire kelt zavaró jeleket! Azért mert itt az EU-ban valami okostojás kitalálta, hogy nem kell analóg TV mert vegyen mindenki új TV-t vagy egy plusz dobozt amivel nézheti, ez még nem világméret! Nagyon sok országban a használható készülékeket igen is bemérik, hogy megfelel-e a helyi szabványnak? Egyetlen telefon gyártó sem annyira hülye, hogy akár 1centtel is többet költsön a telefonra mint amennyiért el tudja adni! A xiaomi simán eladja a telefonjait a B20 nélkül is!! Nem szorul rá a 30-40db magyar vásárlóra.... Az is biztos, hogy az EU nem nagy piac egyetlen gyártónak sem! Azért gyártanak olyan készüléket amiket mindenhol el tudnak adni és nem készítenek minden helyi igénynek más típust. Ezt a mobilszolgáltatók kérésére megteszik de ahhoz kell egy lekötött fix mennyiség mint ahogy erre volt/van példa! Az ilyen készülékeknél lehet csak egy betű vagy szám az eltérés. A szolgáltatófüggő és ami független az teljesen más ROM-al jön ki és az utóbbi dual sim-es is lehet.
Egy jó példa erre a honor 6 L04 amiben van B20! DE már nem dual aktív mert csak 1 sim-es és nem az EU-ba hanem Indiába szánták eredetileg! Aztán "megszánta" az EU-t a hüvelyés kapott egy EU ROM-ot és itt is forgalmazzák. Természetesen kihagytak, lebutítottak dolgokat és pár hónapot mindig késnek a fejlesztések.
-
svgyula
addikt
válasz
batai15 #118578 üzenetére
Szia! Az a "12k antutut ír a kép plusnál" copy paste módszer! A régi MTK 6589-es telóm is többet hozott........
A kuglin van pár teszt azokban 19 ezer körül van, az a reális. Vagyis éppen az alja ez is de alapvetően nem ez határozza meg egy telefon használhatóságát. Aki nem játszik vele annak teljesen jó lehet. Bár ez a Dugi vagy Start (csak a szitázáson múlik) nem a minőségi telefonok kategóriájaigaz az ára sem!
-
svgyula
addikt
válasz
01andris #118572 üzenetére
Szia! Én még nem fogtam a kezembe csak a leírás alapján mondok véleményt. A SOC jónak tűnik. Itt nézelődj egy kicsit. A kijelző méret, felbontás, SOC, szerintem nagyon kevés lesz az a "szitázott" 2450mA akkumulátor!
Amúgy ezt nem értettem: "Lánynak kellene nagyon széles?' ezt gondold át még egyszer -
svgyula
addikt
Megint pucsított egyet a szifon ez legalább akkora kamu lesz mint a projektor mind a négy oldalra a 6-nál!
De ha meglesz akkor ilyen lesz a következő dual sim-es kínai telóm! mert ugye biztosan klónozni fogják. -
svgyula
addikt
válasz
RVR400 #118467 üzenetére
Hát nem semmi az a színválaszték fehér, kétfajta fekete de lehet az én monitorom csal
, sárga, na és az a kék! Először azt hittem valami bűvészinas azért integet felette aztán rájöttem csak szimplán valami háborodott színvak művészlélek,
Ja és nálam simán megáll a lejátszás 1,19percnél
Az a sárga szín tud valamit!
-
svgyula
addikt
válasz
MrChef #118407 üzenetére
Szia! Semmilyen hatással nincs a navigációra. Mivel azokat "elméletben" célhardverral is csak a "műhódak-tól" való távolság alapján számítja ki a pozíciót. A telefonban meg ahol nem képesek megfelelő antennát belebuherálni, ott van A-GPS vagyis mobil hálózat alapján segít magára találni.Amelyik meg végképp "gagyi" az pedig csak akkor indul el ha van WIFI és először tud pozicionálni. Találkoztam ilyennel! WIFI mellet pozicionálni utána lehetett használni amíg célba ért. Aztán ha a visszaúton induláskor nem volt WIFI a kezdőrúgásnak, akkor kezdő szívás volt.
-
svgyula
addikt
válasz
punky10 #118382 üzenetére
Szia! Azzal a hozzászólással semmi bajom! Ha olvasod értően, akkor csak helyeseltem(+1!)! Te miért is használsz ékezeteket? Hiszen nem muszáj.................
Majd megfejtik az "enigmák"
A hibajavítás amúgy nem PC függő! Telefon, táblagép, ugyanúgy jelzi a hibás "szót" a mondatfelépítést nem figyeli. -
svgyula
addikt
válasz
Roli5 #118377 üzenetére
+ 1! Már a múlt héten is próbáltam felhívni a figyelmet arra, hogy !MAGYARUL! kell írni. De úgy látszik a tolvaj szleng ide is betette a lábát. Csak azt nem értem, hogy amikor én leírok egy szót hibásan azonnal virít alatta a piros hullám! Ez vajon másnak miért nem szúr szemet? Ez is azt bizonyítja mennyire érdekli a kezéből kiadott munka és mennyire tiszteli azt aki olvassa. Ezen mindenki elgondolkodhatna. Átterjedt ide is a "fosbuk" stílusa.
-
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
válasz
RVR400 #118156 üzenetére
A 21. század legnagyobb tragédiája! Vajon hogyan fogják ezt az történészek leírni? Valahogy így:
Józsika ül a vonaton és megszakad a Jolly videója (pedig még a szőrös lábát sem látta!) mert elfogyott a net. De ezt Ő nem tudja és idegesen felkapja a telefont és szélmalomharcba kezd a térerővel! Sajnos veszít. A haverja aki csak arra vár, hogy mikor tud beszólni, megjegyzi "nálam van".
Ekkor Józsi kibukik!
Miért van nálad és nálam nincs!? Mert sz@r telót vetté én már akkor megmondtam vegyél LTE-es telefont mint én! Akkor nyomozzunk melyik telefonnal lesz nekem is net!? DE a többi az mind sz@r és ebből már nem tágítok!
Nos ez lehet ne kiterjedtebb változatban egy regény is. -
svgyula
addikt
válasz
golyós #118138 üzenetére
Hát legtöbb az 10MB vagy nagyobb PDF file-ok. A bejövő levelek átlagban 4-5 melléklettel jönnek 10-15MB! De volt már egy egy olyan projekt ami csak 4 levélben ment el darabonként 15MB! Fényképet csak ritkán használok de azok is a normálisan 4-5MB tehát nem olyan sok az az 500MB. De törekszek rá, hogy ha egy mód van rá akkor wifi-n levelezek. De így sem mindig elég.
-
svgyula
addikt
válasz
hevizms #118120 üzenetére
Szia! Az enyém sem tudja a falusi LTE-t mégis megy normálisan a net. Nem vettem észre azt, hogy bárhol lassú lenne. Mivel nem játszom net-en keresztül amihez kellene a sebesség a böngészéshez sőt a levelezéshez is bőséges még akkor is ha több MB-os melléklettel küldöm. Az az 500MB-os keret pedig még a levelezéshez is kevés tehát nem erőltetem csak amikor nagyon fontos! Nemhogy youtube videót zavarnák rajta egész nap! Akkor kb délelőtt elfogyna........... Kint Németországba az 1GB letöltés skype(beszéd) és levelezéshez kb 1 hét!
-
svgyula
addikt
válasz
Gaborka30 #118084 üzenetére
Hát pont ez az! Ez a "tapasztalat" ilyen érthetetlen formában csak teleszemeteli a fórumot. Miért nem lehet egyszerűen magyarul írni? Ha már ott van a helyesírás ellenőrző a szerkesztőben! vagyakkorirjoinmindenikilyenstilusbanésmajdaztérkibelőolemindenkiamitakar ez így jobb lesz és örülhet neki mindeni....................
Ha leírja valaki a "tapasztalatait" akkor vegye már azt a kevés fáradságot, hogy megtiszteli az olvasókat és értelmesen érthetően írja le a dolgokat. -
svgyula
addikt
válasz
Sanyabá #118045 üzenetére
Szia! Én javasolnék egy általános olvasmányt az "amdroidról" hasznos lehet mert a telefonba állogatni "gondolom" formán csak neked fog gondot okozni. Vagy rosszabb esetben a szeríznek. Érdemes legalább elolvasni mert ha nem is lesz tőle valaki egyből superuser legalább nagy bajt nem csinál magának.
Ansdroid kezdőknek -
svgyula
addikt
válasz
junkpod #117858 üzenetére
Igazad van! Csak volt párhuzamosan a Peary79 hozzászólása is! De a nagy fényképezősdiben elveszett az avatar látó képességem. Ezt meg folytatólagosan értelmeztem.
Sajna viszont amit írt a "más probléma nem volt" most lett, nem biztos hogy kizárja a hardveres hibát. A ROM cserebere meg működik visszafele is én inkább az eredetit keresném meg! A telefon hardveresen amúgy sem egy csodagép, hogy 7GB kelljen az alkalmazásoknak
-
-
svgyula
addikt
válasz
Yocooka #117852 üzenetére
Szia! Valószínűleg amit csináltál azzal csak tanultál de a telónal hardveres gondja van! Az alaplap és az antenna között elveszik a jel ill. kontakt hibás lehet akár a legkisebb mozdítástól kerülhet olyan helyzetbe, hogy csak a töredék jelszintet érzékeli. Én először ha(?) lehet kapni azt cserélném. DE ha ez sem segít akkor inkább hanyagolnám mert csodák nem ezeknél keletkeznek! Ezek a javítási kísérletek, inkább az idegbetegségtől őrjöngő és hajukat tépő embereket szülik!
-
svgyula
addikt
válasz
Peary79 #117777 üzenetére
Szia! Na akkor meg is van a gondod! Valószínűleg az a gondod, hogy a telefon átvált adatkapcsolatra de mivel ott az automatikus beállításban a "vitamax" ami nem kell is nem talál hálózatot. Sajna mivel erőlteti a nemműködő kapcsolatot ezért nem leszel a GSM vonalon elérhető. Töröld ki a "vitamax" szót a címből és működni fog! Azt is nézd meg, hogy melyik slot-ban tudja az adatkapcsolatot és azon a kártyán amit a nem használt adatkapcsolat slot-ba teszel tilts le az adatkapcsolatot!
-
svgyula
addikt
válasz
punky10 #117706 üzenetére
Szia! Kicsit helyesbítenék a második megfogalmazásán
HC User version2:
inkább legyen:
HL Luzer 1Bit verzió.
Ezek azok akiknek a harácsolás benne van a génjeikben és mivel "ígnyé" van ezért minden KŐ!
Igaz igazából csak ráfogják azt, hogy mindet használják sőt láttam olyat is akinek fogalma sem volt róla, hogy mire jó egy alkalmazás de letöltötte kipróbálta és azután soha többet nem nézte meg de van mert hátha "köll"!
A vírusírtókról csak annyit, hogy aki veszélyesen él az ne vegyen occó kínai telefont hanem vegyen "A" vagy "B" brandot és azoknál van beépített védelem!(általában)
Na meg ide tartozik az a csapat is akinek egyszerre két sim kártyán kell a net mert fontos személyiség a fosbukonMert ha 5 percig nincs fent akkor nem tudja senki, hogy mekkorát volt képes fingani ésés hogyan udvarol egy 70 éves fogatlan mozdonyszőke menyecskének aki kirakta magáról a Pamela Anderson képét!
-
svgyula
addikt
válasz
HerbertSobel #117693 üzenetére
Tehát ez is "városi telefon" lesz így a tegnapi kérdés is megfejtve->xiaomi nem lesz B20!
-
svgyula
addikt
válasz
RVR400 #117637 üzenetére
Szia! A digitális képek és a hagyományos képek világának van egy nagyon nagy hibája. Ez pedig a hagyományosnál a papír fehérsége, a digitálisnál pedig a megjelenítő fényereje! Egyik sem képes egy napsütéses fotót visszaadni! De egyik sem képes egy éjszakai felvételt sem. Mert ezek nappal tompítják a fényt az éjjeli fényt meg erősítik(persze jön vele a zaj is rendesen). Ez kb olyan mint a zenében a HI-FI. Az egyik embernek a sokol rádió is jól szól
mert csak a Kossuth rádiót bújja, a másiknak meg Yamaha fél millás zenelejátszó is sz@r mert van jobb. Ez utóbbiak nem tudják miért mert már nem hallják a különbséget de kötik az ebet a karóhoz mert van mibűll.....
A fényképekkel is pont ez a helyzet van akinek nem elég az ha egy 19"-os monitoron néz meg egy emléket (amin ha A4-es képet nyomtat semmi hibát nem fog találni) óóóó nem azt ki kell egy 40-50"-os TV-n még nagyítaniMert nem látja azt, hogy a barátnője orrában van-e szőr........
A pillanat a fontos és nem a pixelek száma mert ha pl a gyerek felnől nem azt fogja nézni nagyítóval, hogy hány db fekete pont van a képen hanem azt, hogy Ő van rajta és csak ez számít.
Egyébként eddig a legjobb fényképező gép a telefonjaim közül egyedül a sony K800-ban volt!
Egy próba erejéig aki azt hiszi a telefonjáról, hogy jó képet csinál készítsen egy képet a holdról ha lesz alkalma.Ez tudta 8 évvel ezelőtt azóta sem tudok egy telefonnal sem még hasonlót se fényképezni.
-
svgyula
addikt
válasz
sexymusprime #117565 üzenetére
Szia! A "gyári" beépített biztosan nem szennyez reklámmal. Viszont nekem minden amit a kugliról leszedek az tele van reklámmal! Valahogy senki nem jött rá arra, hogy a kugli a legnagyobb reklám szennyező?
-
svgyula
addikt
válasz
sexymusprime #117560 üzenetére
Szia! Ez miért is gond? A honor 6-ban is van "gyári" takarító, vírusirtó, forgalomkezelő, zaklatásszűrő, jogosultság kezelő, akkumulátor kezelő!, stb, ez mind "telefonkezelő"(nem clean master) programban! Viszont szerintem csak a neve más a funkciók ugyan azok. De nem lassítja a rendszert és a 3GB-memóriában igazán elfér..................
-
svgyula
addikt
válasz
Milestone2 #117304 üzenetére
Szia! Szerintem Ő arra gondolt, hogy vagy dual sim vagy sim+sd. Pedig ekkora pinpong ütőben már igazán elférne külön is! Csak hát az occóság meg a takarékosság. Kíváncsi leszek rá, hogy hol lesz benne a csavar. Az ilyen "Star" utódoknak én már azt sem hiszem el amit kérdeznek.
Nem gyanús senkinek, hogy ezek kijönnek a Helio 20 SOC-al? A többi sokkal nagyobb gyártó meg még talán a teszt fázison sincs túl? Persze lehet, hogy a dugi a HELIO 20 "arca" -
svgyula
addikt
válasz
ATi0021 #117285 üzenetére
Szia! A kiemelt térerő és a kamera az= 2x annak amit rá szánsz. Az alsó modelleknél nem jellemző a kiemelt térerősség! Nem azt mondom, hogy rosszak de nem kiemeltek! A Huawei reklámozta egyes készülékeit, hogy +x dB de már pontosan nem emlékszem mennyi. Nekem azonban a honor 6 v. Huawei y6 hááát a honor messze veri! csak egy példa ahol az irodában nekem e honor 6-nál full térerő és semmi gond a mobilnettel ott az y6 csak az ablakban tud elfogadható kapcsolatot.
Tehát én inkább a felső szegmenset céloznám meg. Vagy vegyél egy nokia-t.
A kamera pedig teljesen egyedi elbírálás. De az 50eFt telóknál azért egy max erős közepes kamerát kapsz. -
svgyula
addikt
válasz
IldiH #117257 üzenetére
Szia! Én a helyedben újratenném a rendszert és megnézném egyenként felpakolva az akp-kat, hogy melyik települése után hülyül meg. Esetleg csinál ilyet akkor is ha frissül a kugli vagy valamelyik "gyári" telepített alkalmazás. A CUBOT ONE telónál voltak ezek állandó gondok! Frissültek az alkalmazások DE! mivel több verzió is volt az adott telefonból a régire is rácsúszott az amitől meghülyült e telefon. Ja és a tárhely is elfogyott
Én szoktam javasolni ha működik egy apk problémamentesen akkor le kell a frissítéseket tiltani és nem lesz ilyen meglepi.
-
svgyula
addikt
válasz
PanUser #117170 üzenetére
Szia! Az a ZTE Star 1 nem véletlenül egy átszitázott inew v5 vagy hasonló? Nekem nagyon olyan az egész formaterve. Na meg kicccit a típus sem egészen olyan ZTE Sart II
Takarításkor előkerült a sufniból pár láda amiről azt hitték, hogy ellopták, vagy már régen kidobták.
Így csináltak egy "új" telefont
-
svgyula
addikt
válasz
roKas #117165 üzenetére
Szia! Ennél van egy sokkal egyszerűbb megoldás is. Az intelligens tok. Annál nem kell semmit csinálni kinyitod és ott a kijelző, becsukod és lezárja a képernyőt. Csak arra kell figyelni, hogy telóban legyen magnet szenzor. Ebben van olyan mint pl. a Honor 6 nillkin tok aminél nem kell híváskor kinyitni mert az ablakon keresztül is fel lehet venni ill. le lehet rakni. Vannak olyanok aminél van mozgásvezérlés is tehát híváskor ránézel a kijelzőre és látod a hívót ekkor lehalkítja és ha a füledhez emeled felveszi anélkül, hogy bármi mást csinálnál. Ha átfordítod akkor is némítja a hívást! Csak a megfelelő szenzorral ellátott telefont kell választani.
A másodlagos telól között 2 éve a CUBOT X6 is tudta kezelni az intelligens tokot. -
svgyula
addikt
válasz
b0bcat #117138 üzenetére
Szia! Az egy régi "markpetting" fogás a szifontól! A 6-os telót ezzel reklámozták. Aztán amikor kijött kiderült, hogy ezt a videót a Star Trek filmhez készítették
-
svgyula
addikt
válasz
Linda1 #117077 üzenetére
Szia!
Lányok, lányok, 100-ból kettő aki más véleményen van. De a többi mind ismeri a szabályt mint az összes menyasszony. Azt ugye ti is tudjátok, hogy miért öltözik minden nő fehérbe amikor férjhez megy?
Ha nem akkor elmondom: mert minden háztartási gép fehér! Ezért kell 100-ból 98,5 nőnek fehér telefon! A fél azért van mert nem tudja vagy mégsem? de lehet hogy talán? -
svgyula
addikt
válasz
Beni2360 #116984 üzenetére
Szia! Amit leírtál az nem a telefon hibája! Vagy luzer error
vagy valamelyik apk ügyesen futott a háttérben. A melegedés nem "magától" van hanem a maximális processzorhasználat következménye. Sajna nem igazán van még olyan telóaksi amelyik kibít 4-5 óra maximális processzor használatot. Nekem is volt ilyen ráadásul úgy hogy nem játszottam vele. Egyszerűen elkezdett melegedni aztán amikor észrevettem kikapcs-bekapcs és megoldódott. Sőt volt olyan is amikor a "gyári" apk is simán vákuumot szív az aksiba. Honor 6 egészség apk is ilyen!
-
svgyula
addikt
válasz
Plasticbomb #116906 üzenetére
Honor 6 plusz esetleg? Vagy a honor 7? Csak a típusra kell figyelni. A Kirin nagyon jól muzsikál az enyémben már másfél éve!
-
svgyula
addikt
válasz
ludla #116902 üzenetére
Szia! A kugli a barátod ha tudod használni. az első hasonlító oldal mivel ugye nem egy gyártóról beszélünk!
-
svgyula
addikt
válasz
Sátán44 #116850 üzenetére
Ez azért van mert még nincs hanghívás a 4G hálózaton és a hanghívás prioritást élvez! Ezt azt jelenti, hogy megkeresi a legkedvezőbb 2G vagy ha lehet akkor 3G sávot. Ha jól tudom a 4G még csak próbaverziós hanghívásra. A rádiós rész egyszerre csak egy sávot képes használni. Pont úgy mint a hagyományos ott sem tudod egyszerre a Kossuth és a Bartók rádiót hallgatni
(még jó az már egy teljes tudatrombolás lenne)
-
svgyula
addikt
válasz
Kornel #116663 üzenetére
Szia! Pedig az nagy hiba! mert ezek az üzletek előszeretettel adnak el második sorozatnak javított telefont! Nem egyszer volt már rá példa. A magyarországon forgalmazott honor 6 (berhelt b20-al) között is volt aki egy visszavitt készüléket kapott újként. Nem tudom elképzelni azt, hogy a visszaküldött hibás készüléket kidobják.
A Honor 6 telóm is az első sorozatból való és semmi baja. Pedig csak a paraméterei és youtube beharangozás alapján vettem meg..........
De volt már itt olyan aki hónapokig zsibbasztott mindenkit és kétnaponta elmondta azt, hogy az éppen szerelme telefon miért is lett rút kiskacsa.Ja és a végén már saját magának hitte el amit kérdezett.......
-
svgyula
addikt
válasz
b0bcat #116641 üzenetére
Szia! Akkor ez az X6 olyan mint az egyszer használatos fényképezők ugye?
Lejár a kártyán levő pénz és megy a kukába a telefonnal együtt
Én már egy MTK6578-as SOC on sem csodálkoznék amibe beleraknának és vagy mellé egy LTE chippet és az lenne az új "codda". Persze két mag az is mandulából nehogy sokat fogyasszon.
-
svgyula
addikt
Szia! Nem érted a lényeget! Már nem Európa a "világ közepe". A telefon piacnak olyan pici szegmense vagyunk ráadásul Magyarország! Sok telefongyártó azt sem tudja, hogy létezik! "Aki itt akar értékesíteni, az nyomja a 800Mhz-et is," Igen azok a szitázó üzemek akik nem képesek betörni egy nagy piacra tolják a falusi LTE sávot! Aki meg bent van a nagy piacokon annak ez itt nem pálya! Valahogy úgy kellene érteni mint egy forma1-es versenyzőt rávenni arra a "dicsőségre" hogy legyorsuljon a "nyockerbe" egy tuning zsigulit
Biztosan tolonganának az F1-es jelentkező pilóták igaz?
De nem a gyártókat kell ezért folyamatosan szidni! Tudomásul kell venni a tényt ha egy telefonban nincs se magyar nyelv se falusi LTE.
-
svgyula
addikt
válasz
ÁrPi2 #116537 üzenetére
Szia!
Lehet ennél még egyszerűbb is a magyarázat. Ugyanis a 800Mhz az a televizió UHF sávjában van bent. Ez azt is jelentheti, hogy egyik másik telefonnál egy TV adó közelében gond lehet. A 3G 900Mhz az felette van a TV sávnak de a falusi LTE 800Mhz nem! Ezért lehet az, hogy ahol még van működő földi analóg TV adás ott ezt és az ilyen készüléket nem is engedik használni.infó itt Tehát hoztak egy rendeletet ami máshol nincs és elvárjuk, hogy mindenki hozzánk igazodjon. Hát nem érdekes? Na most akkor ki is ül háttal a moziban? A ZUNIO vagy a Kínaiak? -
svgyula
addikt
válasz
ÁrPi2 #116524 üzenetére
Szia! Az antennával biztosan nem játszanak. DE a modulok lehetnek más sávszélességűek. Egy példa LTE modulok. Jó tudom, hogy a telefonokban nem ilyen van! De a frekvenciákat azért valahol érzékelni és osztályozni kell. De ez szerintem nem úgy működik mint a rádiónál, hogy ha nem jó egy kicsit "tekerek". Nekem csak TV antennával van tapasztalatom, de ott sem volt/van fenékig tejfel az egész frekvencia sáv. A szélesebb spektrum ahol már a falusi 800Mhz-tól indul az valószínűleg egy telesen más fogadó modul. Azt pedig átírni hát...Nem hiszek benne.
Nem felszabadításról van szó hanem kiszélesítésről. Valahogy olyan mint az első analóg satelit vevőgységek voltak. Amikor rá 4 évre jött egy másik szabvány akkor meg jött a másik beltéri, ami szélesebb sávot tudott! Ezután, hogy senkinek ne legyen jó kidobatták az összes beltérit és jött a digitális ami egy még szélesebb sávot tudott. Na akkor szálltam ki az egészből. Még a földi vételhez készítettem szűrőt is erősítőt is. De ez már egy teljesen más világ.
-
svgyula
addikt
válasz
doongoo #116512 üzenetére
Sajna a csirkeláb, gereblye, kisfésű, vasvilla alapján ez bármi lehet. Sajna az angolom is gyenge de ez itt abszolút kínai! Itt akár ingyé is adhatnák.......
Én itt néztem
Nekem az is gyanús, hogy mindig a JD oldalán kötök ki... -
svgyula
addikt
válasz
doongoo #116508 üzenetére
Szia!
Az érdekes az, hogy a gyári oldalon egy szó sem esik róla(legalább is én nem találtam).
A másik dolog a Honor miért rak egy gyenge idegen SOC-ot a saját zászlóshajójába?
A snapi 616 13Mp kamera már a Honor 6-nál is gyatrább nemhogy a kirin 935 20Mp kamerának egy occó alternatíva.................
Neked is volt/van honor 6-od ugye? Emlékszel valamikor tavaly ilyenkor megjelentek a klónok a honor 6-ról is occó pénzért valami (ha jól emlékszem?) 60eft volt. Na ez pont az az eset.
Még az sincs kizárva, hogy mókoltak rá EMUI-t és azzal jön. Aztán utánna soha többet nem frissít és ha felraksz rá véletlenül egy gyári teljes ROM-ot kapsz egy szép levélnehezéket.............................. -
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
válasz
b0bcat #116442 üzenetére
Szia! Igazad van! Ráadásul az erős hardver egy rosszul optimalizált rendszernél lehet, hogy csak azért nem akad mert mindent erőből oldanak meg "hisz bírja az" csak az akkumulátort horpasztja be idő előtt. Aztán jön a nagy "ccoddálkozás", hogy egy 3000mA-es aksi délutánra sír a töltőért
De még a luzer erorról nem is beszéltünkAmikor a papírforma olvasása után televágja minden "íngyé" letölthető apk-val mert ugye az nekem mind "kőll" mert nem tudok élni sem nélküle
és ezzel azt a rendszer is hazavágja ami amúgy még az elfogadható kategória lett volna. Mert ugye sokak szerint az okostelefon az "mindenható". Pedig nagyon nem az és igen vannak korlátok amiket figyelni kell egy olyan eszköznél ami nem "madzagos villannyal" üzemel és a méretei is szűk keretek között mozognak. Ezek a kezelhetőségben, működésben csak helyettesítik az asztali pc-t vagy laptop-ot.
Ja és az android már hardver igényeivel messzire túllőtt a célon. Túlszárnyalta a pc-k hardverigényeit. Mert ugye egyszerű és nagyszerű -
svgyula
addikt
válasz
Nerazim #116388 üzenetére
Szia! Muszáj pont ezt? Elég régi, konstrukció. Nagyon elszállt felette az idő.Találsz ennyi pénzért újabbat is. A forgalmazását is lassan befejezik. A akkumulátor is igen gyenge. Arról már nem beszélek, hogy a mobilnet(ha kell?) csak 3G így egyértelműen a falusi net(LTE B20)
sem lesz elérhető. A tárhely sem egy "bajnok" a 8GB-ből üresen marad vagy 5GB. Egy szó mint száz ez a konfiguráció 2 éve volt jó. Most szinte bármelyik 100$-os telefon jobb vásár lehet.
-
svgyula
addikt
Szia! Az EU ~500mill egyed. Ázsiában csak India több mint a duplája soroljam tovább........Az EU nem egy "nagy" piac! Akkor amikor 2014-ben az aliexpress éves forgalma több volt mint Magyarország egész éves bevétele mit akarunk? Nem véletlen, hogy a legtöbb telefonjukban nincs magyar nyelv sem! Mivel nem nekünk gyártanak! Inkább én azt kérdezném meg a "kedves-nedves" szolgáltatóktól, hogy mi a b. p.-nak pont ezt a sz@arságot szerelték fel(B20)?! Miért is nem jó nekünk soha semmi olyan ami a másik földrészeken bevált és működik? NA ezen kellene elgondolkodni. A nagy büdös "öndicsérő UNIOS fejlettségünknek" nem tudjuk hol a határa. De meg kellene nézni azt, hogy milyen minőségű és kivitelezésű hálózatokat építenek itthon! Ez a falusi B20 meg a "valahol beragadt mert nem kő" kategória. Vagy a "kicsit sz@r meg sehol nem használják" de nektek jó lesz! Majd vesznek a parasztok olyan telefont amivel működik a net! DE csak szigorúan szolgáltatóktól mert azoknál csak olyan készülékek lesznek amik tudják! Hát nem érdekes? Kérdezem érdekelt egyáltalán valakit, vagy megkérdeztek valakit arról, hogy ez így kinek jó? Na ugye............. Tök felesleges ezeken, az általunk hozzá nem férhető eldöntött tényeken felhúzni magunkat
-
svgyula
addikt
válasz
peestike #116205 üzenetére
Szia! Nem lehet ilyen diszkriminális kérdést intézni itt, mivel a hölgyek egyenrangúak! Minden tiszteltet meg kell adni. Inkább fogalmazz úgy "egyszerű felhasználónak lesz". Mert lehet zokon veszi valamelyik kocka.
Amúgy ez legalább szerepel a Cubot oldalán de az ára nagyon gyanús! Lehet, hogy javítottat akarják újra értékesíteni. Bár az alin is találtam 10$-al drágábban egy noname eladónál. A többi meg mind 106$-130$ között van. Azért írom mert a múltkor beleszaladtam egy cubot hamisítványba! Ez egy "Cubot one s" volt. Nem elég az, hogy a kinézet a HTC One kívül, de már ennek a másolatát is hamisítjákA gyári oldal szerint az MTK6589T volt az utólsó amivel kiadták ez meg MTK6582 volt ami ugye a TS7
belseje. Ez pedig kívül-belül(akku) teljesen csereszabatos a Cubot one-al.
-
svgyula
addikt
válasz
kisza25 #116183 üzenetére
Mármint mire gondolsz? A GPS ami a kocsiba van az nem 3G-s
és Off-line sem tudom használni. A telefonom pedig kártya és wifi nélkül is simán navigál pontosan. Ja és ezt a Cubot x6 is tudja a mai napig pontosan sim kártya nélkül is. Sokszor segített ki! Főleg amikor Stuttgart egyik perem részén csak ezzel volt "műhód"
Ja azt le is ellenőriztem mert bosszantott! A GPS 2db-ot látott és szakadozott a telefon bent a műszerfal mögött 4-et és abból 3db használt.
(#116185) Outlander
Nem akarom bemutatni, mert ez nem az a fórum csak a hozzászóló ezt írta be "referencia" terméknek. Viszont ha ismered akkor pontosan tudod, hogy a kínai cuccok között is max a c osztályba sorolható. A telefonokkal pedig a doodgee, Bublo stb alatt feltörekvő mögé(ha?). Mivel elavult hardver, gyenge akku, de legalább drágán adják -
svgyula
addikt
válasz
Outlander #116180 üzenetére
Szia!
Nos ebben nincs semmi különleges. Nekem 2 éve a cubot x6-os simán gyorsabb és pontosabb volt(városban is) mint az átlagos GPS. A waiteq-nek is kínai HW-ra pakolja a saját szoftverét vagyis ott sem kell hasra esni a "minőségtől". Ezek nem katonai minőségek és az antennájuk is csak egy nyúlfarknyi és nem akkora mint a telefon. Egy másik "occó" hazai "márka" a navon aminek szintén kell a papír térkép a navigáláshoz főleg városban.Persze ez annyira helyfüggő, hogy bármelyik "márkára" lehetne ráhúzni a vizes lepedőt. Pl. én az vettem észre, hogy a csehetktől ahogy átérek a német részre ott van egy rész (sík terep) ahol rendszeresen megszűnik a GPS vétel.
Ezt egyébként több részen és most már több célhardverral is tapasztaltam. Ott a honor 6 a glonass segítséggel is alig talált jelet. Kellett vagy 10km mire magához tért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest