-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm, hogy szóltál (néha úgy tűnik, mintha feltenném, aztán valójában meg mégse') Javított link: [kínaszoft-eltávolító].
-
válasz
lercom #22133 üzenetére
A most talált needrom-os tényleg elég jól hasonlít az eredetihez.
Mivel van cwm mentésed, ezért minimális a kockázat.
Én biztos felraknám.Ha a gyári - pandawil-est tennéd fel, akkor a zip-ben lévő recovery könyvtárat töröld, mielőtt felrakod. Abban van a recovery-from-boot.p, amitől elhalálozhat a cwm.
-
válasz
lercom #22115 üzenetére
Na megnéztem egy picit.
Persze benne van a sok gyanús kínai app.
Meg a "cwm-recovery-gátló" is.Ha esetleg feltennéd, akkor ha végzett, ne indítsd újra a telefont, hanem a már sokat emlegetett kínaszoft-eltávolítót is telepítsd.
Ekkor indítsd csak újra a telefont.
Utána meglátjuk mi lesz azzal a hanggal. -
válasz
hungobungo #22117 üzenetére
Ó, köszi!
Ha van esetleg rajta factory mód, akkor még ezt megnézhetnéd, ha van kedved.@(#22115) lercom
Háááát... ez egész cifra. Mindhárom különbözik...
Amúgy, ha van cwm mentésed, akkor nem vállalsz sok kockázatot... de mielőtt a gyárit feltennéd, belenézek egy picit. -
válasz
hungobungo #22113 üzenetére
Köszönöm, ez jó hír.
Akkor nem változtattak túl sokat. Csak a DSP_BL "tűnt" el. -
válasz
sasa311 #22107 üzenetére
Így van, csak a gyanúsakat.
A teljes lista arról, amit leszed:
/ System / recovery-from-boot.p megakadályozza a telepítését a módosított rekoverynek
/ System/media/bootaudio.mp3, hang, amikor betölt az Android
/ System / app / caivs.apk fizetett sms-t akar küldeni
/ System / app / PinyinIME.apk
/ System / app / PinyinIME.odex
/ System / app / KaiXinAccountService.apk
/ System / app / KaiXinAccountService.odex
/ System / app / RenRenAccountService.apkű
/ System / app / RenRenAccountService.odex
/ System / app / Sougou.apk
/ System / app / Sogou.apk
/ System / app / androidmarketu.apk
/ System / app / SmsReg.apk
/ System / app / SmsReg.odex
/ System / app / MobileLog.apk fizetett sms-t akar küldeni
/ System / app / ModemLog.apk
/ System / app / ModemLog.odex -
válasz
lercom #22087 üzenetére
Nem tudom, mennyire lehet biztonságos a lewa.
Közben amit linkeltem rom, annak a letöltése nálam megszakadt...
Szóval sokmindent kellene levadászni, ha nálad lejött. Pl. a saját jelenlegi rendszeredről a /system/build.prop-ot , és a letöltött zip-ben lévő ugyanazon fájlt kellene összehasonlítani, hogy a típusszám megegyezik-e. Ez fontos. Meg azt sem ártana, ha megnéznénk, hogy van-e recovery-visszaállító a rom-ban. Mert akkor azt bíz ki kell szedni, nehogy elkalapálja a cwm recovery-t.
Szóval nem egyszerű.Ha esetleg mégis a lewa mellett döntesz, akkor van egy kínaszoft eltávolító zip, azt is telepítsd majd recoveryből.
-
válasz
lercom #22068 üzenetére
Találtam egy zip-es romot, a nadawil fórumon (http://www.pandawillforum.com/archive/index.php?t-15888.html)
"Original ROM for Jiayu G2 Dualcore TD version"-höz.
Csak hát ugye ez gyári, tehát kiövi a recovery-t hacsak nem sikerül előtte átalakítani.(majd belenézek)
http://pan.baidu.com/share/link?shareid=168309&uk=839171988
Jó lassú lesz a letöltés, de hátha megéri...
-
válasz
lercom #22062 üzenetére
Szép munka volt!
Amit tennék, hogy a backup menüben beállítanám az alapértelmezett mentési formát (backup format) "tar" típusra, mert azt könnyebben lehet másolgatni számítógépre.
Utána csinálnék egy CWM mentést.Aztán telefon módban még lementeném a komplett /data/nvram könyvtárat. (Mert paranoiás vagyok)
Azátn először csak egy "wipe cache"-t nyomnék.
Aztán reboot.
Ha így nem jó, akkor ismét CWM, wipe cache, és az advanced menüben egy wipe davlik cache.
Aztán reboot.Ha ezek után sem megy, akkor küldenék csak egy factory reset-et.
@ (#22063) Švejk
Nekem nagyon tetszik, lehet, hogy ez lesz az egyik ár/érték befutó... nekem. -
válasz
hungobungo #22035 üzenetére
Még lenne kérdésem:
- van-e factory mode és ha van akkor mtkdroidtools látja-e
- egyáltalán látja-e az mtkdroidtools
- van-e /proc/dumchar_info fájl, ha van akkor mi a tartalma
- mi a tartalma a /proc/partitions fájlnakKöszi.
-
válasz
hungobungo #22036 üzenetére
Üdv újra itt!
Valóban nem jó más cwm-met feltenni egy telefonra, csak a sajátját.
Merthogy lehet belőle boot-loop.Ezért nyitottam ezt.
-
válasz
Peaceliker #21973 üzenetére
Félig vicceltem ám
De csak félig.
Nem mindenki olyan lüttyő, mint én, szóval azért inkább most élvezd, hogy van egy ekkora tepsifonod, gratula hozzá!
A többire ráérünk hetek múlva is.Jó lesz a Húsvét:
Tavasz van,
Téli időjárással,
Nyári időszámítással -
válasz
Peaceliker #21970 üzenetére
Hát... ha szabad a vásár
, akkor:
- van-e factory mode és ha van akkor mtkdroidtools látja-e
- egyáltalán látja-e az mtkdroidtools
- van-e /proc/dumchar_info fájl, ha van akkor mi a tartalma
- mi a tartalma a /proc/partitions fájlnak
- root-olható-e Bin4ry-féle módon.Köszönet.
-
válasz
Peaceliker #21953 üzenetére
Sajnos van magyarországi példa a nem túl jó támogatottságra.
-
válasz
motorolatom #21945 üzenetére
Kapcsold ki az aláírásellenőrzést:
"toggle signature verification", tedd off-ra -
válasz
SlayerPrince #21819 üzenetére
Nem írja a 2 sim-et. Akkor off?
-
A lenovo a820 már csak 178$ a tmallboxon (meg a további szokásos plusz költstégek...)
-
válasz
janakbacsi #21636 üzenetére
Nézz szét a saját topikjában, ott biztosan kapsz választ.
-
válasz
Baloohd2 #21567 üzenetére
1850mAh-s akkuval szerelve gyengusz, és a nem biztos, hogy jól támogatott. Ráadásul 144$
A ZTE V970 meg ugyanazon az oldalon 138$- Ráadásult egész jól támogatott, igaz dupla annyi RAM van benne, az akksij viszont csak 1,6Ah.
Persze, ha a 4,7" miatt kell...
Én csak akkor venném meg, ha mazohista lennék. -
válasz
Killerlaca #21368 üzenetére
Ha minden igaz, az ZTE jogvédett.
-
válasz
Peaceliker #21233 üzenetére
Valamit valamiért...
A gyártók sosem fognak _pont jó_ telefont gyártani (bár a Lenovo p770 az gyanúúúússsss)
@ (#21235) cekkk
Annyiféle g2 van, hogy ember legyen a talpán, aki talál hozzá (hirtelen) rom-ot... főleg magyart...
Változó minőséggel és hardverrel adják ki. -
válasz
Peaceliker #21223 üzenetére
Aki vállalkozó kedvű, az úgysem bírja ki...
-
válasz
dodoka81 #21184 üzenetére
Ok, így már közelebbi.
Szóval ez egy "cd1000+" telefon.Ha belépsz a recovery-be, akkor melyiket látod a kettő közül?
(látható a verziószám is)
-
válasz
dodoka81 #21172 üzenetére
Milyen forrásból származik a cwm? Egyáltalám cwm? Milyen verziójú cwm (ha az)?
Először ezt kellene kideríteni.A rom manager nem jó az mtk platformhoz, ha jól tudom (aztán azóta lehet, hogy ez már változott)
Ehhez a mobileuncletools a megfelelő program (marketes, ingyenes) -
-
válasz
nagash #20899 üzenetére
Próbálj meg csak szimplán egy CWM recovery-t feltenni.
(Csak a recovery legyen bejelölve)
(xda-s [link]Az már eredmény volna, ha legalább cwm-be be lehetne menni.
Ha sikerülne valahogy az nvram könyvtárat lementeni, az jó lenne (pl. mtkdroidtools-szal)
Ha ez meg volna, akkor egy bármilyen mod rom-ot megpróbálnék feltenni, ami zip-es (tehát cwm-ből telepíthető). [link]
-
-
válasz
zsoltika29 #20831 üzenetére
+ Van mod rom.
+ Van hazai közönség/közösség.
+ 1GB RAM van benne- 1600mAh, nem túl combos akku
- nem T, hanem csak sima 6577, tehát nem 1,2GHz, hanem csak 1GHz-es órajel.+/- 4,3", 540x960 (qHD)
(ez van akinek előny, van akinek hátrány, ezért írtam +/--t) -
válasz
PittelkaMimi #20763 üzenetére
Ne.
-
A particionálósdi egyszerűen megoldható (legalábbis a 6577 esetén működik)
-
válasz
Terentius #20534 üzenetére
az SGX531-et nem HD-hoz találták ki sajnos.Tesztek alapján nem sokkal erősebb az Adreno 200-nál ami valljuk be a legalja.
Az Adreno205-nél is jobban viszi az 531-es gpu a játékokat. Legalábbis érzésre, és az sokat számít. Függetlenül a szintetikus tesztek számaitól.
(T'om, régi bejegyzésre válaszoltam) -
válasz
nagash #20695 üzenetére
Mint már említettem, amit lehet, azt recovery-ből mentsd. Ha nem tudod hogyan, akkor először azt tisztázzuk.
Szerintem a többit azután.Ha esetleg már ezen túl vagy, akkor:
Szerezz egy gyári rom-ot. (Mintha már linkelték volna)
Használd az SPFlashtool programot a flash-eléshez.
Sasa311 leírása segít.szerk.: mire összeszedtem a dolgokat, na ki előzött meg?
Hát sasa311.
-
válasz
hunaqua #20655 üzenetére
Némi magyarázat:
A Flasthool az az eszköz, amivel az MTK657x belső memóriáját (emmc) lehet írni (égetni, flesselni)
A szükséges fájlok:
- scatter file - gyakorlatilag partícióleírás
- img (bin) fájlok, amiket majd lehet flesselni.Flashtool haszánlata szucsati tollából.
Természetesen a fájlok majd speciálisan a tieid lesznek. (A scatter és a recovery.img, jelenleg más nem kell.)Recovery telepítése:
[link] -
válasz
hunaqua #20645 üzenetére
Először is, ha látja az MTKdroidtools, akkor készíts egy scatter file-t.
Utána tölts le egy CWM-met hozzá. (Ha jól láttam, ezt még ki kell bontani, neked csak a recovery.img kell belőle)
Flashtool-lal tedd fel a CWM-met.Töltsd le ezt.
Másold fel az SD kártyádraLépj be a CWM-be.
Válaszd az install zip from sd card menüpontot.
Válaszd ki a zip-et, amit feltettél.
Indíts el a telepítést.
Ha végzett, indítsd újra a telefont.Nézd meg, van-e superuser az alakalmazások között.
-
válasz
Ace Ventura #20391 üzenetére
A lenovo-nak van saját fóruma, jönnek hozzá a gyári frissítések, van mod rom.
Én azt venném. -
válasz
sasa311 #20380 üzenetére
Szerintem többet nem is lehet elvárni tőle. Elég sokat aktív aképernyő, és az bizony "szívósszeműmárta".
Meg hát igazából ezért is olcsóbb, mint a többi hasonló készülék. Nekem nem kényelmetlen, nap közben úgyis nagyrészt irodában vagyok, tehát nem jelent gondot az esetleges töltés, amúgy túráknál (GPS miatt) meg van egy ceruzaelemes "power bank"-om.
Azt se' felejtsük el, hogy a térerőgyenge hely az szintén "szívósszeműmárta".@(#20382) zsoltika29
Persze, meg. Jiayu G3, pl. -
A ZTE v970-ben csak 1600mAh-s akku van, és nagy kijelző (4,3" 540x960).
15 percenkénti email szinkronnal, gyenge térerős helyen, ezen kívül játék is megy rajta egy 20percet.
Reggel 6-kor veszem le a töltőről, este 11-kor újra enni kér.Szerintem ennyit a p660 is ki fog bírni.
-
válasz
Raqueia #20182 üzenetére
Sajna nem következik egyenesen, hogy a root után az tkmdroidtool-szal tudsz menteni "csak simán" romot.
Szerencsés esetben igen, de vannak nem csak sima szerencsés esetek.
De mindenképpen az az első, hogy megpróbálod. Ha sikerül, akkor, ha nem akkor
és vissza ide a fórumra.
-
válasz
wigo70 #20126 üzenetére
Van-e factory mód?
A factory módot úgy lehet megnézni, hogy kikapcsolod a telefont.
Amikor teljesen kikapcsolt, akkor az alábbit teszed.
Hangerő le+bekapcsoló gomb folyamatosan nyomva tartva (akár 10-15 másodpercig is)
Ha zöld hasú robot jön be, akor nincs,
ha egy kékes lilás "factory mode" kép jön be, akkor van.(A driverek helyességét illetően én nem sosem nyilatkozom)
-
-
-
Tehát sem telefon módban simán, sem pedig recoveryben nem indul. Jól értem?
Ha van factory mód, az már nem is olyan rossz.
Ez miatt gondolom.Amúgy lehet, hogy valaki cwm-met akart rátenni és nem sikerült... ilyenkor előfordul a bootloop.
Általában factory módban van adb, így lehet sokfélét csinálni, mint pl. root-olni.
Root után meg ki lehet nyerni sokmindent a telefonból, pl. egy recovery-t, amiből lehet CWM-met is hegeszteni. -
válasz
Pumika1975 #19944 üzenetére
Ma kaptam reggel a Tmallboxtól egy levelet, hogy elérhetőek az MTK6589-es professzorokkal szetelt telefonok.
(Azért nem venném mindet kézpénznek, de a THL és a ZOPO valósnak tűnik. Ha a ZOPO valós, akkor a Hero H sorozat, mint OEM ZOPO is az lehet)
Tehát elkezdenek szivárogni lassan ezek is.
Addig viszont biztos nem vennék, amíg nincs biztos infó ezek root-olásáról, illetve a többi segédprogram használhatóságáról. (MTKDroidtools, Mobileuncletools, stb...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged