Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Dini

addikt

válasz nyuszi123456 #77597 üzenetére

" Vagy kiválasztom a változót, vagy az értéket. A kettőt egymáshoz rendelni nem lehet. "

Hogy mivaaan? :Y

Ezt nem értem. A változó alapból bír egy "id"-vel, meg egy értékkel. Az "id"-vel tudsz hivatkozni a változóra. Létezik ezen belül globális és lokális változó stb. ebbe most ne menjünk bele. Most ha te azt szeretnéd pl, h ha hazaérsz, mentse le egy változóba az aktuális hangerőt, otthon állítsa 10-re, ha kilépsz a házból, akkor meg visszaállítja a változóban tárolt értékre.

Ez egy tökéletes példa arra, h te pl mire tudnád használni a változót. Persze nem ez a fő céljuk, de neked robottal kb ennyi infóra lesz szükséged.

Láthatod, a változók változatosak! :DDD :C Én pl egy xml parser-t készítettem most szinte csak változókkal/azok darabolásával. :)

Nem hiszem, h erobotban kiszedtek bármit is, ami erre vonatkozik... :U

Ui.: Ne haragudj a fogalmazás minőségéért, siettem... :DDD

Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.

törölt tag

válasz nyuszi123456 #77597 üzenetére

Mélyről indulunk. Elgondolkodtál azon, amit írtál? Mi értelme lenne egy érték nélküli változónak? Vannak olyan "helyi" változók, amiknek az értéke csak az adott parancs lefutása közben olvasható ki, utána "elveszik". De ha az adott parancson belül, ezt az értéket rögzíted egy általad létrehozott változóban, akkor azt már bármilyen parancsban fel tudod használni. A "változók" menüpontban, a user által létrehozott elemek midíg "globálisak", az értékük minden parancsban felhasználható. Ez elég alap elvárás, csúnya lenne, ha a Robot nem tudna ilyet.

Új hozzászólás Aktív témák