- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
szabi__memo #138686 üzenetére
Megmutatnád azt az alkalmazást, amit te írtál? Vagy csak fröcsögsz úgy, hogy egy sor kódot nem gépeltél még le?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Alabástrom #138455 üzenetére
A saját alkalmazások között még meg kell lennie. Átállt az Akadémiai Kiadó előfizetéses rendszerre, és majd lesz elvileg új alkalmazás hozzá.
-
Bozek
nagyúr
válasz
SharpSA #137718 üzenetére
Elvileg Samsung készülékekkel működik: [link].
(#137719) Viktor0610: Én még nem találkoztam a TW-ben olyannal, hogy kérne root engedélyt. Elvileg ott is van olyan telefon, amit lehet vezérelni és van, amelyiket nem. Na, a Sony-t nem lehetett, pedig jó lett volna, ha az Android programot nem csak emulátorban tudom megmutatni a diákoknak.
-
Bozek
nagyúr
válasz
K.Andras.Vfx #137643 üzenetére
Végülis, az Apple "csak" 15,3 milliárd dolláros büntetést kapott adócsalásért, a Spotify is feljelentette őket az Európai Bizottságnál. 2008-ban a Microsoft is közel 1 milliárdos büntetést kapott. Szóval akkor mi is a helyzet a Google-val? Csak ők a "köcsögök"?
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #137372 üzenetére
Miért ismernélek? Total Commanderrel csatlakoztam, WebDAV pluginnal.
(#137374) ollie: És az mióta jó általános fájlátvitelre? Na meg van még rajta mit fejleszteni. Látja a belső és a külső SD-n a DCIM\100ANDRO mappákat, valamint a Pictures\Screenshots mappát. Még a sima Pictures-t se, mert ha oda bemásolok valamit, nem jelenik meg Win10 alatt...
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #137364 üzenetére
Mire akarja konkrétan használni? Csak mert fényképekre, SMS-ekre és értesítésekre már van Win10-ben Csatolt telefon alkalmazás.
Amúgy én MiX-et használok, az például simán csatlakozik a PC-hez, és mivel rendszergazda jelszó van megadva (tudom, ha magas lenne a paraméterem, akkor nem tenném, de nem izgat), így nem kell megosztás se. Kezeli a rendszerszintű megosztásokat is.
Szerintem megfelelő pluginnal a Total Commander látja a WebDAV szervert, bár nem próbáltam. Pedig meg van véve a Servers Ultimate, megnézem neked majd valamikor.
-
Bozek
nagyúr
válasz
zsoltzsolt #137189 üzenetére
Én tegnap több helyen is fizettem vele, nem volt ilyen problémám.
-
Bozek
nagyúr
Már amelyik telefonon lehet állítani. Sony esetében például nincs ilyen menüpont. Én anno szívtam is vele, mert a Voda saját SIM-es megoldását is használtam, utána tértem át a Simple-re, mivel az megszűnt. A Z5 Compact-nál még nem volt problémám, de az XZ1 Compact már nem tolerálta a dolgot. Végül egy kártyacsere megoldotta, mert bár az is NFC-s volt (másfajtát nem tartanak), de azon nem voltak tárolva adatok.
-
Bozek
nagyúr
válasz
szabi__memo #137113 üzenetére
De milyen banki adatok? Amiket leírtam, azok nem vészesek.
-
Bozek
nagyúr
válasz
szabi__memo #137098 üzenetére
És milyen adat van ott, amivel vissza lehet élni? A számlaszámom? Vagy az összeg?
Esetleg a virtuális kártyám adatait lehetne felhasználni, de azon az oldalon nem járok.
-
Bozek
nagyúr
válasz
K.Andras.Vfx #136791 üzenetére
-
Bozek
nagyúr
válasz
fjudors #136727 üzenetére
Jogos, mióta 9.0 van a telefonomon, el is feledkeztem az Andromeda-ról. Bár ahhoz PC kell ADB-vel, úgyhogy egy gombnyomásra nem működik.
Régebben használtam, de ezt mindig utáltam benne, mivel a témához újra kellett indítani a telefont, és utána megint el kellett játszani az ADB-s csatlakozást.
-
Bozek
nagyúr
válasz
K.Andras.Vfx #136760 üzenetére
Az Oreo is minden gépen Oreo, csak átdolgozva.
Mondok egy Win10-es példát hasonlóra: gyári oldalról nem lehet frissíteni a laptopomban az Intel 620 driverét, mert az Asus spécit használ. Hiába ugyanaz a belső, mint egy másik Intel 620-as gépben, a Win10 még nem teljesen ugyanaz.
-
Bozek
nagyúr
válasz
K.Andras.Vfx #136715 üzenetére
Root, Substratum és mehet is a dark mode a beállításokban is. Ennyire egyszerű.
-
Bozek
nagyúr
válasz
K.Andras.Vfx #136710 üzenetére
Nem érted. Ha a rendszer színeit beállítod sötétre, attól még nem biztos, hogy az alkalmazások is sötétek lesznek. Az alkalmazások fejlesztői ugyanis bármit beállíthatnak maguk. Sok olyan app van, amiben van sötét mód, mert a fejlesztő úgy írta meg.
Bírom, amikor valaki olyan osztja az észt, aki még egy sor kódot nem írt...
-
Bozek
nagyúr
válasz
Mr Dini #136591 üzenetére
Nem tudom, ebbe annyira még nem mélyedtem bele. De van AdMob Firebase alapokon is, valamint ugyanott analitikát is lehet csinálni. Nekem csak egy adatbázis van ott, amit gyakorlatilag ketten használunk, így sok adatot nem kapok az alkalmazásról.
Az IAP lehetősége meg licenc alapon megoldható, ahogy az AdGuard is csinálja. De én személy szerint utálom az IAP-ot, max. ha egyszeri fizetésről van szó.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #136578 üzenetére
Kifogásnak jó, de hülyeség. Attól még lehet használni nem megfelelő módon az API-kat, csak épp más terjesztési módot kell keresni a Google Play helyett. Aki használja az E-Robot-ot, az beszerezné a hivatalos honlapról is (már ha van ilyen). Az Adguard is ki lett tiltva a Play-ről, mégis él és virul tovább, és még nem is kellett ingyenessé tenni.
"Pl. a Tasker megkapta. Nem hiszem, hogy a Raiffeisen név kevésbé lenne a Google számára bizalomgerjesztő, mint a Joao Dias."
Ennek a hátteréről nem tudunk semmit, kár találgatni.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
Murphys2 #136555 üzenetére
Igaz, 30 napos próbaverzió, utána 5 dollárért meg kell venni. De megéri az árát, én is ezt használom, pont arra a célra, amire neked is kell.
Otthon, ha PC előtt vagy, akkor még akár azon is megjelenhetnek az értesítések. Van Chrome kiegészítő és Win10-es alkalmazás is hozzá. Előbbinek hátránya, hogy ha teljes képernyős alkalmazást használsz, akkor nem jelenik meg az értesítés, de ez nem a program miatt van. Utóbbi működik akkor is.
Ami még előny, hogy akár válaszolni is tudsz az értesítésekre, így az SMS-ekre is. Én Messenger üzenetre is válaszoltam már PC-ről, az alkalmazás segítségével.
A Chrome kiegészítő még sok másra is jó, például ha telefonon találsz egy weboldalt, amit PC-n néznél inkább, akkor át tudod azt is küldeni a Chrome-nak, megnyitja számítógépen, illetve fordítva is működik ez. Vagy ha találsz PC-n egy jó háttérképet, akkor azt közvetlenül be tudod állítani telefonra, nem kell másolgatni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
zsoltip #136552 üzenetére
GIF-et tud (az Eszközök-nél van Animált GIF), valamint átméretezni is. Akár egyszerre több képet is lehet manipulálni automatikusan.
Konkrét kollázst nem találtam benne, de vannak benne layerek, így több képet is egymásra tudsz tenni. Kicsit macerásabb, de megoldható a dolog.Egyébként az összefoglalóban is benne van.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kiraly.andra #136527 üzenetére
És még sok mindent, de... Utoljára már több mint egy éve frissült, és nem támogat mást, csak az SMB1-et. Az pedig nem túl biztonságos, így Win10 alatt alapból le is van tilva (ha jól emlékszem, akkor nem én tiltottam). Ha tudná az SMB2/3-at, akkor szuper is lenne, de így sajnos ez is kuka. Legalábbis ilyen téren, mert felhőbe szinkronizálni tökéletes.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kenwood #136401 üzenetére
Annyiban nem felejtetném el vele a podcast-et, hogy ha később új epizódok lesznek, azokat újra le kell tölteni. A podcast alkalmazás meg ezt megcsinálja magától, ha úgy van beállítva.
Mondjuk némelyik podcast készítője elmehet valahová... Soundcloud-os megoldása van, ahol a podcast alkalmazás csak azokat látja, amiknél ezt beállította. Én meg SC-t nem használok csak azért külön. Ha jól emlékszem, a hosszabbitas.hu (Eurosport cucc) is ilyen, bár lehet, hogy azóta megoldották.
-
Bozek
nagyúr
válasz
zelos #136359 üzenetére
Attól függetlenül is tárgyi tévedések vannak benne. Nekem ez inkább tűnik ESET reklámnak.
"ennek a technikának is megvannak a határai: a támadók, csak az értesítés terjedelmének megfelelő szöveghez férnek hozzá"
A teljes SMS benne van az értesítésben, ez már elég régi feature az Android-ban.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Dante73 #136185 üzenetére
[link] - POP3, SMTP beállítások
Ha viszont csak elírás, és nem a G-Mail-t használod (ez a .hu-s végződésű, aminek nincs köze a Google-hoz), akkor meg ez alábbi:
PC-n belépve:
Beállítások - Átirányítás és POP/IMAP - Az IMAP engedélyezéseA levelezőkliensek IMAP segítségével csatlakoznak, ha az nincs bekapcsolva, akkor hiába próbálod beállítani.
-
-
-
Bozek
nagyúr
Létezik olyan kamera alkalmazás, amibe be tudok tölteni egy képet és az halványan megjelenik a kamerakép felett? Vagy írjam meg magamnak?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #134016 üzenetére
A Macrodroid is ott van még a Play-en. Nem azt mondtam, hogy másra használná, hanem azt, hogy ez hogyan lett előadva a Google felé. Lehet, hogy a két esetben teljesen máshogy, ezt nem tudhatjuk.
Egyébként meg miért is a Google dönti el? Tamás felrakja az alkalmazást a saját weboldalára, ami használja ezt az engedélyt továbbra is. Ezt a részt nem tiltotta le a fejlesztői környezetben a Google. Csupán azt döntötte el, hogy az ő áruházában mi elérhető.
(#134018) Albigator: Fent van a Vanced a Play-en? Ugyanaz, mint amit fentebb írtam. Ha a Google szabályai nem tetszenek, akkor lehet más úton terjeszteni az alkalmazást, ez nincs megtiltva.
(#134022) Albigator: "Ehhez ha nem kellett az eredeti app forráskódja akkor külön gratula."
Nem feltétlenül kellett. Bármelyik fejlesztő számára elérhető a YouTube API. -
Bozek
nagyúr
válasz
Albigator #134010 üzenetére
"ez egy nyíllt rendszer így bármit meg lehet csinálni"
Tudod mikor lenne nyílt rendszer? Ha hozzáférnél az alkalmazások forrásához, és láthatnád, hogy mi van benne, valamint módosítani is tudnád. Csak úgy nehéz lenne fizetős alkalmazásokat fejleszteni, ebbe a fejlesztők sem mennének bele.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #134009 üzenetére
"Itt a kamion gyártója nem engedi, hogy kinyissam a kamion rakterét"
Ez tévút. A kamion gyártója tud róla, hogy te miért nyitod ki a rakteret és engedi is neked, megkaptad tőle a jogot erre. A tolvajok is kérhetnek jogot, csak mivel értelmes indokuk nincs, ezért nem kapnak rá engedélyt. A Google esetében is ez van, ha elfogadható indokuk van rá, hogy miért használják ezt az információt, akkor rendben van. Milyen elfogadható indoka van például Tamásnak erre? Mert az, hogy a felhasználókat akarja ezzel segíteni, nem ilyen. A tolvaj is mondhatja a kamion gyártójának, hogy adjon kulcsot, mert ő csak az embereket akarja segíteni.
"A Tasker mitől kezelné másképp a kényes adatokat, mint bármelyik másik automatizáló?"
Nem tudjuk, hogy Tamás és a Tasker milyen okból kérte az engedélyt. Így pedig nehéz eldönteni, hogy jogos-e az egyik elutasítása, míg a másik megkapja a jogot. -
Bozek
nagyúr
Tegyük helyre egy kicsit a dolgokat, mert ahogy látom, nagy kavar van a fejekben.
A Google döntése alapján azoknak a fejlesztőknek, akiknek az alkalmazása hozzáférést kér a telefonkönyvhöz, engedélyt kell kérnie erre. Természetesen megmagyarázva, hogy miért van szükség rá. Akinek nem fogadja el az indokát a Google, annak vagy repül az alkalmazása, vagy kiveszi belőle ezt az engedélyt. Az ACR-nél kivették, míg csináltak egy másik verziót, amiben benne van, de az viszont nincs fent a Play-en (ez az unChained verzió). Az engedély nélkül nehéz dolgoznia a hívásrögzítőknek, mert bár felvenni fel tudod a beszélgetést, de mindegyiknél ismeretlen lesz a másik fél. A felvételt ez nem zavarja, de ha be kell állítani, hogy mely számok esetében vegye fel a beszélgetést, akkor ez így nem megoldható.
A másik, amiről beszéltek, az a Pie-al jött változás, ami miatt nem fér hozzá egyik hívásrögzítő sem root nélkül a belső hanghoz (kivéve, ha gyárilag van a telefonban ilyen). Innentől fogva csak a mikrofont tudja felvenni, ami esetében a másik fél már nem biztos, hogy hallható.
Ez a két dolog teljesen független egymástól, az első hatással van minden droid verzióra, míg a második csak a Pie-ra.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Mcrazy #133671 üzenetére
Megközelíthetőség legyen a zárolási módszer. Pie alatt már az van csak a menüben, Időkorlát nincs. Ez nem várakozik, hanem egyből lezárja a képernyőt, és ugyanúgy működik minden utána, mintha a bekapcsoló gombbal zártad volna le. Ez egy hasznos újítás.
De nem kell hozzá Nova sem, Taskerben van Display - Turn off, ami szintén jó erre.
-
Bozek
nagyúr
Létezik még olyan böngésző, ami kezeli a flash-t Pie-on is? Olyant találtam, amelyik elkezdte betölteni, de aztán FC-zett.
-
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
zsoltzsolt #133145 üzenetére
Nekem se megy, nálam 9.0 van. De szerencsére van root, úgyhogy a Messenger bétával megoldottam.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
Nekem nem jött össze, de többen írták, hogy nekik megy.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kiraly.andra #132723 üzenetére
Igen, root kell hozzá. De ha szerencsés, akkor az AutoTools plugin root nélkül is tudja kapcsolgatni. Én nem ebbe a körbe tartozom a Sony-val, de van root. Nem mintha kapcsolgatni kellene a mobilnetet, mehet állandóan. Ami sokat enne, annál be van állítva, hogy csak WiFi-n frissítsen.
-
Bozek
nagyúr
válasz
WhiteWalker #132671 üzenetére
Az alkalmazásban nem. Trükkel megoldható, például a LightFlow-hoz hozzá tudod adni többször is, és ott beállítható, hogy ha az értesítés tartalmazza a megfelelő e-mail címet, akkor milyen hang szólaljon meg.
-
Bozek
nagyúr
válasz
napalmdude #132650 üzenetére
"Telepíteni semmi idő; de nem fogok pénzt kiadni ezért, na nem mintha nagy összeg lenne. Ráadásul a rootolási keverésekkel nem is akarok foglalkozni; nem akarok mobil guru lenni, csak használni."
1. Az ingyenes verzió is tud tisztítani, igaz, az Alkalmazás tisztító csak mutatja, hogy mi foglal.
2. Nem kell hozzá root, bár az tény, hogy roottal hasznosabb.
3. Tényleg nem drága, egy kevés memóriával rendelkező telefonon nagyon hasznos tud lenni. -
Bozek
nagyúr
válasz
napalmdude #132648 üzenetére
És mennyi ideig tartana felrakni egy SD Maid-et és lefuttatni? A Facebook is szeret nagyra hízni, valamint a Messenger is. Előbbi most nálam 445, utóbbi pedig 227 MB. Pedig tegnap raktam rendbe SD Maid-del. A Google Play Szolgáltatások esetében is volt most 123 MB felesleges adatom.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Viktor0610 #132488 üzenetére
"Csak a Bluetooth marad"
És miért csak az? A telefonok tudják már a WiFi Direct-et is, ahol a hivatalos hatótáv 200 méter. Persze ez biztos nem annyi, de a 10-15-nél azért lényegesen nagyobb.
-
Bozek
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Házimozi haladó szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- LEGO klub
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TP-LINK routerek
- Nintendo Switch 2
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Környezetvédelem
- Végleg leállnak az Anthem szerverei
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest