Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kakumix

    senior tag

    válasz Kvazár #9899 üzenetére

    De a szerver telepítése sem jött már össze a PC-re! - ez mit jelent? Ez így egyelőre user error-nak tűnik :)

    Olyan win "emulátort" szerintem nem találsz, ami korrekten futna a telefonon csak olyan programot, ami a PC-n futó win képét jeleníti meg a telefonon.

    VMWare, VirtualBox mindkettő jó virtuális gépet létrehozni és futtatni (win-en és linux-on is). Ha a gép kész, akkor annak az asztalát el lehet érni több programmal (különböző RDP-t támogató progival vagy TeamViewer-rel, VNC-vel, stb., az RDP-seket leszámítva ezekhez a PC-re is kell szerverprogramot telepíteni, de az RDP sem működik minden win verzión, ált. a home verziókon nincs - ha jól tudom). A VirtualBox-nak van beépített RDP szerver-szolgáltatása (VRDP), így azt nem kell külön támogatnia a virtuális windowsnak (home-ok).

    ui.: Megnéztem a hivatkozott Limbo PC-t (QEMU az is) és akár működhetne is a telefonon, de azt biztosra veszem, hogy nagyon lassúak. Ha sok időm lesz majd kipróbálom, a QEMU-t már úgyis régen meg akartam nézni közelebbről. Egyébként neked nem ajánlom a QEMU-s cuccokat, csak ha nagyon elszánt és kitartó vagy (rengeteg angol szöveg olvasása, megértése, linux parancssor használata és egyéb tudás kell hozzá, amivel úgy sejtem még nem rendelkezel), a VMWare-es és Virtualbox-os megoldás egyszerűbb, bár ehhez kell egy működő PC és egy hálózati kapcsolat azzal. A hálózati elérésbe internet felől még a router is bezavarhat, azt is be kellhet állítani.

    Legyen szép napod!

Új hozzászólás Aktív témák