- iPhone topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Itt a Xiaomi Android 16-os frissítési ütemterve a kompatibilis készülékekre
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Új hozzászólás Aktív témák
-
ilko
csendes tag
válasz
albinolynx #44057 üzenetére
Teljesen outsiderként írok, mivel nekem egy 8 collos Prestigiom van, viszont rengeteget olvasok. Pár napja valaki kérdezte itt, hogy pdf-eket, ebookokat mennyire jó tableten olvasni, akkor neki írtam privát üzenetet, aminek egy részét azért másolnám ide, mert hátha ez is egy szempont a választásnál... (a Prestigio-n eleve ott az e-reader)
Ha ebook-ot olvasok, akkor millió beállítás közt választhatok, a betűméret, típus, sorvégek, margók stb.
Más a helyzet, ha egy valahonnan leszedett pdf-et nyitok meg - mondjuk többszáz oldal, Trónok harca... akkor korlátozottabbak a beállítási lehetőségek.
Nekem nagyon fáradékony a szemem, s kb másfél dioptriás szemüveggel olvasok, de simán bírja.
Nagyon szubjektív dolgok ezek, én pl. nem tudok úgy olvasni, hogy mindössze néhány nagyon rövid sort látok a szövegből. Ilyenen is érdemes elgondolkozni, mert egy sokat olvasó ember általában rendelkezik azzal a képességgel, hogy egyszerre 3-4-5 normál sort is lát az agya és kezeli is az információkat (én ilyen vagyok), s meghülyülnék, ha egy ebook olvasóval vagy egy kisebb tablettel - mondjuk állítva - csak egy icipici szeletét látnám a szövegnek - nekem kellenek a sorok és sorhosszúságok. Azaz ha pdf-et nyitok meg (könyv, hosszabb szöveg), akkor a 8 collos tabletemet fektetve tartom, kb a fél oldal fér így rá a könyvből, nekem ez jön be.
Szóval ezt is érdemes végiggondolni, nem csak betűméretet, kijelző minőséget, felbontást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Samsung Galaxy A40 64GB // Számla+Garancia //
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest