- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Nagyon amatőr újrakezdőként szeretnék pár dolgot megkérdezni:Lemeztisztító keféből melyiket ajánlanátok amatőr felhasználásra?
Van egyáltalán különbség a ~ 3000 és 10000 Ft,-ba kerülő közütt? Ugyanez érdekelne a tűtisztító keféről.Hova érdemes elvinni egy pár darab lemezt megtisztíttani, mosatni? ( kb. 10 db. ) Ahol meg is lehet várni és nem kérnek el egy új Diana Krall duplalemez árát érte?
Végül technikai kérdésem lenne: RCA kábelt mit érdemes belépőszinten beszerezni?
A jelenlegi kábelem nem rendelkezik GND szállal, ezt bármivel pótolhatom? ( természetesen nem a spagettire gondolok ... )
Egy fontos kimaradt: Budapesten hol lehet jó minőségű, tiszta használt lemezeket kapni, lehetőleg olyan helyen, ami nem csak webshop.
Előre is köszönöm!
-
smiti
veterán
válasz
RetroAnalóg #9 üzenetére
Akkor sajnos marad a szerencse, nekem nincs lehetőségem sem pedig ismerősöm odakinn..
-
RetroAnalóg
kezdő
Én Magyarországon SOHA egyszer sem vásároltam, se újonnan, és használtan pedig pláne nem, hi-fi készülékeket. A különféle magyar használt cikkes weboldalakon (jófogás, vatera...stb.) akik árulnak finoman fogalmazva "csillagászok". Pofátlanul drágán árulják a szarjaikat. Ráadásul sokszor van velük valami műszaki probléma és/vagy esztétikailag sem a legszebb állapotban vannak. Az esetek 90%-ban Németországból szerzem be őket, de vásároltam már Hollandiából és Franciaországból is. Nem azt mondom, hogy mindig olcsóbbak mint a magyarok, viszont sokkal jobban meg vannak kímélve a készülékek.
De volt olyan is, hogy szerencsém volt. Például Németországban maszekban költöztettem embereket. Fiatal német pár, meghalt a nagypapa. Sok régi kacatot kidobáltak. Egyszer pont egy ilyen "kacatot"
szereztem ingyen. Akai X-201D szalagos magnót. Idehaza olyan 100-150ezer forint körül dobálják. De az ebay-en is 300-400 euróért is van, ha szép állapotú. De volt olyan is, hogy egy másik - szintén fiatal - házaspár, 20 db csomagolt TDK metal kazettát akart instant a kukába dobni. Mert hát ki hallgat kazettát manapság?
ÉN!Ez is ingyen volt.
Nyilván sűrűn nem voltak ilyen szerencséim, de azért pár jó készüléket így is szereztem be. Frankfurtban a flohmarkt-okon is szereztem LP-ket, 2-3 euróért."Párat" (kb. olyan 70 darabot) csak innen szereztem. Rengeteg jazz, rock album. Pink Floyd, Iron Maiden, Led Zeppelin, Miles Davis.... stb. A borítójuk nem mindegyiknek volt hibamentes, de maguk a lemezek karcmentesek voltak. A németek sokkal jobban megkímélik a dolgaikat. Idehaza a karcos lemezekért is pofátlan összegeket kérnek el!
Bár a legtöbb lemezemet azt azért újonnan vásároltam.[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
válasz
RetroAnalóg #7 üzenetére
Te honnan szerzed be gyűjteményed darabjait? Én elég nehéz helyzetben vagzok, ezen a környéken semmit sem kapni....
Maradnak a hirdetési portálok, de minden normális termék a világ végén van.
-
RetroAnalóg
kezdő
Lemezjátszóból valami régebbi modellt nézzél. A ma kapható 100-300ezer forintos Pro-Ject, Rega és Audio-Technica lemezjátszók, azok annyit - de sokszor annyit sem! - érnek, mint egy 80'-as/90'-es évekbeli akármilyen (Pioneer, Onkyo, Technics...stb.) kommerszebb lemezjátszók.
Nekem többnyire Thorens, Pioneer, Sansui és főleg Micro Seiki lemezjátszóim vannak. Szalagos magnóból javarészt Akai magnóim vannak, de abból is van 1 Pioneer és 1 Dokorder.A KEF, Canton és Quadral hangfalak teljesen jók! Canton van nekem is. De többnyire Dali hangfalaim vannak. Akad még szélessávú (egyutas) hangfalból pár JVC és Lii Audio. De a fotón, most egy Sharp hangfalpár figyel be, ezt tesztelem jelenleg. Meglepően jól szól.
Erősítőből is jó az a vonal, amid jelenleg is van. Onkyo és Denon, teljesen jók. De ott a Marantz, a Vincent Audio, de fellelhető a használt piacon pár jó Sansui is.
-
smiti
veterán
válasz
RetroAnalóg #5 üzenetére
Gratulálok, gyönyörű!
Sajnos ehhez én nagyon messze vagyok....
Jelenleg ami van:
Denon AVR-X2600H
Klipsch R-51M
Klipsch R-52C
Klipsch R-12SW
Philips CD834
Onkyo R1 DX-7031Ehhez tervezem első körön egy bakelit lemezjátszót, az erősítőn van Phono bemenet, kicsit zeneibb hangfalat, Quadral, Canton, KEF vagy bármit kb a 2000-es évek elejéből.
A legvégén pedig egy jó kis stereo erősítővel összeállna a zenei vonalam. -
smiti
veterán
válasz
RetroAnalóg #3 üzenetére
Sajnos nagyon eldurvult a világ az árak tekintetében. Borzasztó drága hobbi lett az analóg hang.
Valamikor nagyon régen stereoztam én, de most hogy viszonylag lenyugodtam, elgondolkodtam az újrakezdésen.
A tervem, a jelenlegi házimozit kibővíteni , egyelőre csak valami belépő szettel, majd apránként fejleszteni.
-
RetroAnalóg
kezdő
Helló!
Igazság szerint, nem is számítottam nagy forgalomra.Ez ma már csak réteghobby, pláne a Spotify és a Tidal világában. Talán még a lemezgyűjtés az ami még jobban megy. Mert azért az audiofil emberkék, mai napig keresik a lemezeket, és veszik a jó lemezjátszókat, hangszedőket. De a használt piacon, a jó kazettás deckek, valamint - főleg a bontatlan - a króm, ferro-króm és pláne a metal kazetták is igen drágák. A szalagos készülékekről ne is beszéljünk.
Az analógnak meg van a maga varázsa, és itt nem csupán a nosztalgiáról, meg a vintage/retro imádatról van szó. Egy jó lemez (LP), egy jó lemezjátszón, egy jó (hi-fi) rendszerben, igenis jó minőségben szól.
-
smiti
veterán
válasz
RetroAnalóg #1 üzenetére
Szia!
Úgy látom nem nagy sikere lett a topiknak. Sajnálom, pdig már én is kezdtem megörülni, hogy van ilyen is....
-
RetroAnalóg
kezdő
Egy topic az analóg zenehallgatásról. Szabadon lehet társalogni, gondolatokat megosztani vagy éppen kérdezni az analóg lemezjátszókról, kazettás deckekről (vagy kazettás magnókról, walkman-ekről) és a szalagos (orsós) magnókról.
De nem csak magukról a készülékekről lehet itt szó, hanem a különféle vinyl (LP) hanglemezekről, audio kazettákról és magnószalagokról is. Legyen szó üres vagy műsoros hanghordozókról.
Új hozzászólás Aktív témák
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fujifilm X
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- World of Tanks - MMO
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- FIIO BTR3K fejhallgató erősítő DAC
- Earfun Air Pro 4 Fülhallgató ANC - alig használt - 2 év jótállás (GearUp Kft.)
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
- LG 43QNED80T3A tv eladó pár hetes, doboz és gar!
- A nagykirály! Logitech Z 5500 5.1 THX aktív hangfalrendszer
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest