- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
Hirdetés
Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
Ha valakinek még ilyen problémás processora van, hivatkozzanak csak a Cache méretére.
Azzal a boltosok nem tudnak vitatkozni.
Az Xp-ből a barton mag 512 mb Cache-sel vahn felvértezve.( Igaz alacsonyabb órajelen.)
A többi prockó 256 mb Cache-sel van ellátva. -
BRinyo
aktív tag
válasz
csipkemaci #52 üzenetére
DKV4D: az utolsó betű jelentése: - b=100MHz; c=133MHz; d=166MHz.
256k cache-es amd xp2600+,xp 2700+ és xp 2800+ 166MHz FSB-vel mennek... -
csipkemaci
csendes tag
Most voltunk a boltban. A szervizes hulyénekl nézett, és azt mondta, hogy az a processzor olyan amilyen rá van írva. Hiába mutattam neki progit (WCPUid, CBid, CPU-z), csak a magáét nyomta. Szerinte 2083MHz=1910MHz, mert a windows mutatja jól, a cache meg biztos annyi, mert a programok nem megbízhatók. Kicserélte egy másikra, de azzal még Windows se indult el (ugyanaz az a sorozat). Az furcsa volt, hogy a CBid szerint az OPN kód ismeretlen. Itthon néztem (1600+), s korrektül kiírta. Annyiban maradtunk hogy 2 hét múlva kapnak másik szállítmányt, s abból cserélnek egyre.
-
csipkemaci
csendes tag
Egy ismerősöm vett egy gépet (alkatrészenként, de a boltban összerakták). A számlán 2600+ AMD szerepel. Véletlenül kiderült, hogy mégsem az, pedig az azonosítója:
AXDA2600DKV4D. Ez alapján 2600+ barton.
A gond, hogy a CPU-Z kíirta hogy ez thorton 256kb L2 cache-el. :((( A szorzó 12.5, a fesz 1.60V, a lenti táblázat szerint ez egy thorton 2000+... Ma beszélnek a bolttal. Taqnulságként írtam le, majd közlöm a fejleményeket.
A táblázat: [L]http://139.95.253.213/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE/,/?St=22,E=0000000000168602208,K=5412,Sxi=8,Case=obj(1224)[/L] -
Sundesz
addikt
2800+ T-Bred/Thorton 256L2 37milló tranzisztor ~ 2250Mhz 333FSB(13,5x166)(van T-Bred ben 2800+, sőt 3000+ is!)
2800+ Barton 512L2 53,4millió tranzisztor ~ 2083Mhz 333FSB(12,5x166) -
Televan74
nagyúr
Megoldva a probléma!
Kösz mindenkinek a hozzászólásért.
Üdv -
Esmein
nagyúr
Mondjuk a fénykép nem tudom mit változtatna, hiszen kiderült hogy hamis a dög. Vidd vissza és nehogy hagyd magad lerázni.
-
Flashy
veterán
pont a szine a legkevesbe erdekes :)
-
Televan74
nagyúr
válasz
strike-force #44 üzenetére
Kösz a felvilágosítást.
A processoromnak zöld a színe!
Küldenék róla képet is, de nincs kedvem szétszedni a gépet. -
válasz
strike-force #43 üzenetére
én itt töröm magam, hogy tiszta vizet öntsek a pohárba, erre senki se reflektál. :O
-
Előszöris tisztázunk 1-2 tényt:
-2200+os Thorton van (1800 mhz) de 1.5V a Vcore-ja
-2800+ Thorton nincs, viszont a CrystalCPUID alapján megnéztem valamit. 2800+-as AMD-ből 3 fajta van
2083Mhz 512 kess 333 fsb ez a Barton
2133Mhz 256 kess 266 fsb ez a Mobil-Barton (noteszgépekbe van szánva)
és itt a lényeg
2250Mhz 256 kess 333 fsb ez T-Bred - ebből csak nagyon keveset gyártottak, tekintve, hogy 2200mhz az athlon xp-k felső sebességi határa. ha jól tudom egypár netes oldal kapott tesztelésre, de kereskedelmi forgalomban olyan ritkák ezek a procok, mit a fehér holló.
[L]http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/white_papers_and_tech_docs/20734.pdf[/L]
33.oldal táblázat legalja
ha tudnál 1 fotót nyomni a procról, sztem beljebb lennénk.
Persze amit fentebb leírtam, azok tények. Nemtom milyen a procid (ezért kellene kép) hogy zöld vagy barna, mi a sorozatszáma és csak azután lehetne megállapítani, hogy mivel is állunk szemben. (hamisított 2200+ vagy 2800+tbred)
[Szerkesztve] -
Sanya
nagyúr
meglestem a linket, és 2200+ csak 133-asfsb-vel megy. a srácé pedig 166-os, tehát thorton.
tipp:
elmégy a boltba, ahol a cuccot vetted. megmondod, hogy bocsi gyerekek, fagy a rendszer. itt vettem a cuccot, légyszi nézzétek meg, vagy csere, vagy kérem a panaszkönyvet(nekem ennél nem kell továbbmenjek, ilyenkor megcsinálják)
megnézik
esetleg cserélnek 1 tápot, vagy átállítanak egy jumpert, amit esetleg te nem tettél meg, esetleg beállítják a biosodat. stb
de elvileg ott vetted, meg kell csinálják -
Sanya
nagyúr
Jézusom!!!!!
figyi már televan:
van egy csomó cucc a házadban. pl dvd karcoló, vinyó, 2800+, erre egy hűtő, egy gef4ti4200, és fagy.
elővettél egy progit, amelyikre rávágták többen, hogy hamis a procid, mert +25%-al túl van hajtva.
elvilegrá kell írva legyen alkoholos filccel, hogy 2800+
másik, 22xxmhz-en mászik, ennek azért van fogyasztása is, vegyél alá egy normális tápot már. volt már olyan, hogy egy márkás táp is megfeküdt 1-2 évvel a vásárlása után.
másik:
a thorton magos procik nem 166-os fsb-t használnak? akkor nem tudják hamisítani, csak ha szorzózárat cserélnek rajta.
(attól még megy 133-on.... szvsz)
166*13.5=2241 -
Sundesz
addikt
Ez egy sima 2200+-os Thorotn maggal! Látszik, hogy csak 256K az L2! Ha Bartont akartál venni, akkor ez nem az, ha T-Bred B(Thorton) magos 2800+-ost akkor ez az lenne, de original clock csak 1800Mhz- tehát hamis!
-
Flashy
veterán
az alaplap áramköri szinten ''kérdezi le'', a szoftver csak erre való utasításokkal tud beszélni. a proci nem _tudja_ hogy ő kicsoda, mert az hogy ő kicsoda csak akkor ''derül ki'' (akkor állítják be), amikor átvágják a hidakat. ha az alaplapnak lenne valami diagnosztikai funkciója ami kiírja (végülis lehetne ilyen), akkor meg lehetne állapítani.
-
Flashy
veterán
nem emlékszek hogy nálam az alaplap legelőször mit állított be a procin, de hogy amióta belepiszkáltam (átállítottam kicsit másra) azóta nincs az a program amelyik megmondja hogy ez milyen proci lenne az tuti. valoszinuleg az alaplap meg tudja mondani a hidak lekérdezésével, de szoftveresen ugy tunik ez nem nyerhető ki. érdekes amúgy.
-
Flashy
veterán
a bios annyit ir ki amennyit beallitok. es az osszes windowsos program is azt tudja csak kiirni amennyit beallitok biosban.
-
Flashy
veterán
lock nelkuli Tbredemrol semmilyen program nem tudja megmondani hogy minek adták el.
-
Sundesz
addikt
A táp elég nagy, én is 300-assal húztam le 1 évet közel azonos konfiggal!
A Thorton meg visszaminősített Barton, szal lehet, hogy fel van nyitva az a +256, aminek le kellene tiltva lennie és ezért hibázik!(Ezt jól megaszondtam:DD ) -
Panther
HÁZIGAZDA
Né' má', egy program ami ki tudja írni azt is hogy mi volt eredetileg a cucc...! El se hiszem. Milyen jól jött volna ez amikor az én procimról akartam eldönteni hogy tuti hamis-e, mielőtt feladom az AMD-nek Angilába...
...Hogy csinálja? Benne van ez is a prociban digitálisan? Ha meg benne van: a többi program miért nem tudja kiírni ezt? Vagy nem is akarják? -
Televan74
nagyúr
Itt pár adat a Thorton procimról.
Lehet mazsolázgatni.
----------------------------------------------------------------
CrystalCPUID 3.5.6.174 (C) 2002-2004 hiyohiyo
Crystal Dew World [http://crystalmark.info/]
Date : 2004/05/30 20:06:58
CPU Name : AMD Athlon XP (Thorton)
Vendor String : AuthenticAMD
Name String : AMD Athlon(tm)
Architecture : x86
Process Rule : 0.13 um
Platform : Socket A
CPU Type : Original OEM processor [0]
Number(Logical) : 1
Family : 6
Generation : 7
Model : A
Stepping : 0
Feature : MMX SSE MMX+ 3DNow! 3DNow!+
PowerManagement :
Current ----------------- Original
Clock : 2232.47 MHz --- 1800.00 MHz
System Clock : 165.37 MHz --- 133.33 MHz
System Bus : 330.74 MHz --- 266.67 MHz
Multiplier : 13.50 --- 13.50
Data Rate : DDR
Over Clock : 24.03 %
L1 I-Cache : 64 KB
L1 D-Cache : 64 KB
L2 Cache : 256 KB [Full:2232.47 MHz]
Chipset Information
Chipset : NVIDIA nForce2
North Bridge : [10DE:01E0.C1] NVIDIA nForce2 IGP/SPP
South Bridge : [10DE:0060.A4] NVIDIA nForce2 MCP/-T
Video Chip : [10DE:0281.A1] NVIDIA GeForce4 Ti 4200 8X (NV28)
BIOS Information by WMI (Windows Management Interface)
BIOS Vendor : Phoenix Technologies, LTD
BIOS Caption : Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
BIOS Version : Nvidia - 42302e31
BIOS Date : 12/24/2020
SM BIOS Caption : 6.00 PG
SM BIOS Version : 2.2
Mother Vendor : http://www.abit.com.tw/
Mother Product : NF7-S/NF7 (nVidia-nForce2)
Mother Version : 2.X
System Vendor : NVIDIA
System Model : AWRDACPI
System Information by DMI (Desktop Management Interface)
SM BIOS Version : 2.2
BIOS Vendor : Phoenix Technologies, LTD
BIOS Version : 6.00 PG
BIOS Date : 12/24/2020
BIOS ROM Size : 512 KB
Mother Vendor : http://www.abit.com.tw/
Mother Product : NF7-S/NF7 (nVidia-nForce2)
Mother Version : 2.X
CPU Socket : Socket A
CPU Vendor : AMD
CPU Version : AMD Athlon(tm) XP
Current Clock : 2250 MHz
External Clock : 166 MHz
Max Clock : 3000 MHz
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
c.zsolti
őstag
-
A Thorton az a Throughbreed akar lenni? Vagy milyen mag a Thorton?
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Húzz le mindent kivéve 1 vinyót meg ami feltétlenül szükséges a bebootoláshoz. Nézd meg CrystalCpuid-vel [L]http://news.swzone.it/swznews-8878.php[/L] Hogy mond e valamit ( pl alapból fel van húzva durván ). Prime 95-öt eressz rá stb.
-
Flashy
veterán
szerintem el fogja birni.
-
littlemole
őstag
Szerintem vegyél bele egy nagyobbat. Coolink400X vagy amennyit a pénztárcád enged.
Nekem nemrég füstölt el a tápom. Kb egy kategória volt a coddegennel.300W-os nem is noname nem is nagyon márkás.
A konfigurációm gyakorlatilag ugyanaz mint neked csak + egy vinyó, meg egy 2600+ os proci.
Két hónapig gond nélkül vitte a gépet, de aztán csak megzakkant. :( -
Televan74
nagyúr
A processor pontos ára 26750 Ft volt.
-
Televan74
nagyúr
Codegen tápom van!
Tudom, hogy nem valami márkás de nem is valami no-name táp.
Eddig egy 1900+ procim volt azt remekül elbírta.
Van mellette DVD,CD,CD-RW,512 DDR400 RAM,GF4 TI4200,SB LIVE,MODEM,MAXTOR WINCHESTER.
Ezt elbírja 300W Táp?
A proci megy vissza cserére!
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
30.000?!
-
Flashy
veterán
az emlitett hibák sok minden miatt lehetnek. lehet processzor hiba, lehet táphiba (kevés), lehet melegedés.
-
Flashy
veterán
Barton helyett Thorton az gáz, az menjen vissza.
a táp attól is függ, hogy mi van még a gépben. csak simán a procinak ha semmi extra hardver nincs (4-5 winchester, extrém fogyasztású videokártya) elég a 300W. persze minél nagyobb annál jobb. -
Televan74
nagyúr
Én most vettem egy Bartont és egy Thortont kaptam helyette. Ráadásúl még hibás is.
Kedden viszem vissza, mert nem ezért fizettem ki közel 30000 Ft-ot.
A 300W ATX táp szerintem elégnek kell hogy legyen egy Amd 2800+ processornak. Nem?
Kifagy,Kilép,Kernel hibát csinál?
Szerintetek ez processor hiba?
Üdv Mindenkinek
Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Jogász topic
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I5-6400
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest