- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
válasz
Malibutomi #24604 üzenetére
Igazabol túl sok jó dolgot nem mutattak fel, ha belegondolok utóbbi 1-2 évbe.
-
Sinesol
veterán
válasz
Dendytv #24588 üzenetére
Kikapcsolod a felesleges feature-öket és bőven 60fps felett vagy 21:9 4k-ban, ami nem tudom mi lehet, mivel nincs is 4k 21:9 ben. XDD
A lényeg, hogy a felesleges feature-ök kikapcsolása után vagy 50%-al is nőhet az fps szám, miközben a látvány ugyanaz, vagy a magasabb pixelsűrűség miatt szebb is, mint itt ultrán. -
Sinesol
veterán
Jó játékot sikerült választaniuk a célra, hiszen közismerten szereti az egyszálas erőt, látványosan skálázódik. Ha itt jó eredményt ér el a Zen, akkor tuti, hogy egy igen ütős architektúrát tett le az asztalra az AMD.
cain69:
4mag+4szál <5% pluszért.
De akkor vajon min dolgozhat az a sok szorgos mag/szál, vajh mi terheli le őket? -
Sinesol
veterán
válasz
velizare #24552 üzenetére
Mondjuk mostanában sok ilyesmit látni, hogy valamiért mindegyik magot terheli egy játék.
Aztán amikor elkezdik lekapcsolgatni a szálakat/magokat, a teljesitmény ugyanaz marad...de akkor mégis miért zabálja a többi mag az áramot?Fogadni mernék rá, hogy egy mezei i7esen 4 maggal se lenne kevesebb az min/average fps.
Lehet, hogy ez egy új feature a driverekben, hogy a nép örvendezzen, hogy volt értelme megvenni a feleslegesen drága marketing cpu-t?
-
Sinesol
veterán
válasz
Habugi #24535 üzenetére
Végig dotáról beszéltem egyébként, de ezt irtam is korábban.
Egyébként Dota-nal is elég idegesítő az fps drop és meglepően erős vga kell a folyamatos 60fps-en maradáshoz. Egy r9 380-al beesik 30-40fpsre is.Mondjuk dotában éppenséggel romlik a láthatóság, ahogy lejjebb vesszük a részletességet, főleg a render quality csökkentése miatt egy homályos katyvasz lesz a game. Ironikus, hogy az adja legtöbb extra fps-t. XD
Monndjuk most átmegyek én is kocagamerbe, külföldi tartózkodásra vettem egy Ideapad 700-at, azon megtanulok kompromisszumot kötni.
Mivel választási lehetőség nem volt, ezzel vissza is tértem a zöld oldalra.
-
Sinesol
veterán
válasz
Habugi #24533 üzenetére
Sok streamelt gamet, bajnokságot nézek, gyakran vannak lanról kamerás felvételek, hogy bemennek a szobába, ahol tolják, mutatják ahogy játszanak..egyszerűen látszik hogy kb minden feature on, az animált avatárok, a környezeti animációk, az árnyékok maxon stb. De most ezt nem nehéz megoldani, amikor az alájuk tolt gépek ereje messze a kívánt gépigény felett van.
Most legutóbb az Asus Dreamleaguen se volt más mint ROG csúcs gép és az egyéb eventeknek is megvan az xy gamer támogatója a maga top brand gépével, amit reklámozni akarnak.
Persze ahogy eddig is, most is csak a Dota Reborn esetéről beszélek.
-
Sinesol
veterán
válasz
letepem #24531 üzenetére
Render quality-t ha lowra teszed nem látsz semmit, olyan homályos lesz.
Többi beállításnál meg vagy 2-3 van ami dob fpsen, a többi meg kb mindegy off vagy on.
Amúgy az ilyen skinek miatti módosítókat, meg effekteket nem is lehet kikapcsolni, ahogy a különböző karakterek effektjeit is max butítani lehet valamennyire. Amikor 10 karakter 30 féle spellt tol el, meg közbe mindegyiknek nagy részletességű custom effektje van, akkor azzal sokat nem lehet tenni.
Mondjuk nem arról beszélek, alapvetően 80-90 fps megvan így is, csak azért zavaró amikor droppol.Lol az meg más tészta, az tényleg egy nagyon alacsony gépigényű puritán cucc, az se tudom egyáltalán dx11-et tud e már...bár ez is az előnye, hogy egy irodai konfigon is elfut simán.
Esportrol meg annyit, hogy prok is kimaxolva tolják a szponzori 1080-akkal, vagy az aktualis toppal, amit alájuk tolnak.
-
Sinesol
veterán
válasz
proci985 #24492 üzenetére
Nem az fps-el van gond, hanem a bugokkal, hogy a kisebbik piaci szereplő harvderén sz@rnak rendesen kitesztelni egy programot.
Egyébként ne hidd, hogy sajtreszelőn elmegy minden, pl. Dota2-nél ha fix minimum 60fps-t akarsz, akkor kell az 1060 is. Egy r9 380-ason 30-40fpsre is beesik mozgalmasabb összecsapásokban. Végülis az egyik legmodernebb motor fut alatta, teleaggatva minden eyecandy biszbasszal
Vulkanon jobb a helyzet kevesebb a drop, de ott meg minden második töltésnél kifagy, szóval marad a DX12.Többi esport cuccot nemtudom, de ott lehet igaz, amit mondasz.
-
Sinesol
veterán
Mondjuk azt én is alá tudom támasztani, hogy a zöld kártyákkal szinte sosem volt gondom, pedig volt vagy 6-7 féle azokból is az elmúlt pár évben. Piros oldalon gyakori a gond, de végül itt is patchelik, szóval bőven használható, most is elégedetten használom a 380-asomat.
Alapvetően szerintem abból jön a gond, hogy a legtöbb játék zöld kártyára van optimalizálva. Oké mindig jönnek nagy nevek, AAA kategóriás játékok, amelyeknél megvan az optimalizáció mindkét oldalra +profilok vannak driverben...viszont miután a kemény egy délutánnyi játékidőt kitoljuk, valamivel játszani is kell a hétköznapokban. A mezei játékok 90%-át meg a piac nagy részét kitévő zöld kártyákra optimalizálják, mivel így nagy résznek jó lesz és amúgy sem költséghatékony még külön pénzt szánni a kevesebb embert érintő, tehát kevesebb bevétellel kecsegtető dolgokra. Cpu esetén is dettó ugyanez a helyzet, ha a kék szereplőn erőből jól megy, akkor az elég is, nem fognak külön optimalizálni a kisebbik szereplő kendermagos procijaira. -
Sinesol
veterán
Most már nekem sincs gond hotfix telepítése után, de nehéz elhinni hogy neked nem volt gond, hiszen ezzel ellentmondasz a gyártó kijelentésének. Márpedig azt hiszem ők azért csak tudják mit beszélnek.
Bár lehet okos voltál és nem raktad fel/elfelejtetted felrakni a sok hotfixből/driverből az utsó előttit, ami miatt jelentkezett a hiba.
-
Sinesol
veterán
válasz
->Raizen<- #24468 üzenetére
Nemtom, valahogy mindig elcsábulok a technikai dolgok miatt, meg hogy időtálló, stb.
Csak az a baj, hogy még a jelenben sem mindig jó.De egyébként amikor épp nincs valami bug, akkor egész jó és ahogy látom a konzolokon is szép dolgokat hoznak ki abból a gyenge hardverből. Szerintem az lehet itt a gond, hogy hiába tud az AMD jó cuccot tervezni, driverfronton totál világtalanok.
Még azt sem lehet mondani, hogy ne rakj fel uj drivereket, mivel Win10 alatt nincs egy sem ami úgy rendesen stabil lenne, mindig fel kell rakni ujat, ami valami problémát megold...aztán az újabbat ami az előző driver problémát megoldja. Vidáman telnek itt a napok hejj. DPl a Vulkan jó példa Dota2 alatt:
+Több fps
+simább játékmenet, nincsenek fps dropok-töltés közben kidob asztalra, crashel
-ujrainditod, megakad menünél és ujra kidobPozitivum: harmadik inditasnal már betölt a game és teljesen legit módon működik
-
Sinesol
veterán
Na megjött a driver hotfix, legalább tudom miért fagy a rendszer MPHC, Twitch és egyéb videós cuccok alatt alatt és miért kapom percenként a képernyőválasztó nemválaszolt üzeneteket.
De legalább tudom hogy nem a vga haldoklik.
#casual life of an AMD userKajak nem tudom miért váltottam megint vissza AMD-re, miközben mindig is csak a gondok voltak, bár lehet ez a dolog szépsége. Na mindegy ez az utóbbi pár nap kiakasztott, kajak használhatatlan volt a gép a megszokott multimédiás tartalomfogyasztásra. De legalább pár nap alatt megoldották, ez jó pont.
Bár az egyre jobban idegesít, hogy hónapok óta egyszerűbb known issues közé írni óta a Dota 2 Vulkan crasht, mint megoldani. Pedig tényleg sokkal jobb Vulkannal, de hát miért is gondoznák a saját ötletüket...
Btw nem lenne egyszerűbb egy értelmes drivert írni, mint hetente hotfixeket kidobni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Path of Exile (ARPG)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- HiMedia lejátszók
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- További aktív témák...
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest